Nokia Lumia & Windows Phone

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
AdoCka

#2376 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

zodi36 wrote:
AdoCka wrote:Drug,nema potrebe za tim,ako je covjek zatrazio pomoc,dobice je.Prica se WP-u,tj. njegovoj 1020-ki.

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
Hvala legendo....odmah sam rekao da nisam bas upucen u te stvari jer me jednostavno to nije zanimalo.imam neke druge fetise i hobije.pitao sam samo jeli mora biti kartica na pretplatu ili moze i ultra.dobio sam odgovor da moze obje i ok je.jos da upitam jeli se ima gdje uzeti kakva zastita (oklop) za ovu 1020.hvala svima, zivi i zdravi bili

Ima u univerzalnom dobrih oklopa,20 KM mislim.Nek je sa srecom. :)

Sent from my Lumia 920 using Tapatalk
lovelovelove

#2377 Re: Nokia Lumia

Post by lovelovelove »

mrsamras wrote:Ako volis nokiju, onda definitinvo ne mijenjaj.Ja sam par puta prelazio na dr tel i opet se na kraju vratim na nokiju, tako da i ne razmisljas o samsungu ili nekom drugom tel.
Ovisno o koliko novaca raspolazes, neko ce ti vec preporuciti najbolju opciju.
Lumia 1020 je definitnvo vrh po pitanju kamere, samo se treba malo igrati i u postavkama, da ne bude sve auto modu.
To mi je preskupo. Vrijedi li Lumia 520 (kamera...)?
Qler

#2378 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

E hebi ga, za 200KM nema dobre kamere. Mislim ima dobra kamera za 200KM, znaci za te pare moze proci. Ali samim nedostatkom ikakvog blica vidis za koju je namjenu pravljena. Odi na gsmarena.com po uporedi kamere. Lumia 720 je najlosija sa solidnom kamerom. Sve ispod je vise-manje lose i moze posluziti za onako, da nesto uslikas usput....
AmADin_gospo

#2379 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

Qler wrote:Zar mislis da ne znam regulisati background applikacije? Eto probaj, pokreni Viber, Skype, ili bilo koju drugu aplikaciju, pritisni win tipku, znaci da u teoriji minimiziras aplikaciju. Kad je ponovo pokrenes, opet, u teoriji, bi trebalo samo da je digne i da nastavi gdje je stao.. medjutim, vidjet ces famozni resuming screen i pokrenut ce aplikaciju ponovo, kontas?
izvini, ne smatram da neznaš konfigurisati, nego sam mislio da je do toga. meni npr. kad im dozvolim rad, sve je "pogašeno" ali bez problema dobijem poruke il poziv na gore navedene aplikacije na vrijeme i prognoza se redovno obnavlja.
aida25

#2380 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Molim vas ima li iko online da mi odgovori, uzela sam nokiu lumiu 920, al ne može mi stat kartica u onu plastiku, kartica je bh telecom, do čega je?
Qler

#2381 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Da li je "odrezana" na mini velicinu? Odnesi u telecom i oni ce ti to srediti. 5KM mislim nova kartica.
mrsamras

#2382 Re: Nokia Lumia

Post by mrsamras »

Najbolja je solucija da uzmes tvin karticu.
Ostaje ti ta veca kartici i dobijes mikro karticu i moze koristiti obije u razlicitim tel, samo pozivi idu na tel koji je zadnji zvao ili slao sms
aida25

#2383 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Znači samo da odnesem u poštu da mi smanje karticu, znači trebam dobit novu a isti broj? Joj umrla sam od straha, reko šta je sad, hvala ti puno.
sema911s

#2384 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

mrsamras wrote:Najbolja je solucija da uzmes tvin karticu.
Ostaje ti ta veca kartici i dobijes mikro karticu i moze koristiti obije u razlicitim tel, samo pozivi idu na tel koji je zadnji zvao ili slao sms
a kako ce tada radit viber, i ostale stvarcice, koje su vezane za prijenos podataka putem mreze., u pitanju je pretplata,.,
aida25

#2385 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Aha, a koliko je twin kartica? Ne smeta ništa da ja koristim samo tu malu a ova da je nedostupna?
Qler

#2386 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Ma ne brini se nista, odes u postu i kazes samo da ti odrezu tu karticu. Ako je novija, neces morati ni mijenjati samo tu "osunete" i ubacis je u telefon i mirna si.
aida25

#2387 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Nije novija, ali nema veze uzet ću drugu, ok hvala vam svima puno!
vukojebina

#2388 Re: Nokia Lumia

Post by vukojebina »

lovelovelove wrote:Molim za savjet. Nemam baš neko veliko znanje kada su mobiteli u pitanju, pa bi mi trebao savjet koji mobitel uzeti za osnovne potrebe: kamera, internet i viber su mi najvažniji (pored onih najosnovnijih opcija, razgovora i slanja i primanja poruka)? Kolebam se između neke od Nokia Lumia, ali pojma nemam koja bi bila (dakle da spada u "stare" modele ali da je dovoljno dobra, ako me razumijete) ili Samsung (neki mislim S model). Do sada imam iskustvo samo sa Nokiama i dobro su me služile pa sam više za Nokiu. Ne bih da dajem puno novaca, jer mi se ne isplati davati novac za napucani model kod kojeg neću koristiti ni frtalj opcija :) . Hvala na pomoći!!!!
Ako ti je viber jedan od prioriteta, onda ni jedna lumija ne dolazi u obzir... ne znam do koje cifre je budzet na raspolaganju, ali bi preporucio recimo nexus 4... mislim da nema boljeg telefona da za malo para nudi i previse...

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Spacer

#2389 Re: Nokia Lumia

Post by Spacer »

Ako si na predplati, odes kod svog operatera i zatražiš novu karticu koja je standardne (mini) veličine, ali je već perforirana (narezana) i za mikro SIM format. Skineš onaj višak plastike, i imaš danas standardnu mikro karticu.

p.s.
U Eronetu ovo košta 5 KM
sema911s

#2390 Re: Nokia Lumia

Post by sema911s »

Spacer wrote:Ako si na predplati, odes kod svog operatera i zatražiš novu karticu koja je standardne (mini) veličine, ali je već perforirana (narezana) i za mikro SIM format. Skineš onaj višak plastike, i imaš danas standardnu mikro karticu.
razumijem ja to,.,al na poslu su nam, dali neke telefone iz 1972,., ide standardna sim kartica,., i posto ce nam ove sadasnje brojeve uzet i placat 50% pretplate ,., a tjeraju nas da koristimo te telefone,., pa neznam kako ce se viber ponasat ako je instaliran na dva uredjaja,. hocul vidjet poruke sa 920 na ovom samsungu i obratno,., (sto nas tjeraju na taj telefon neznam ima na njemu naljepnica firme valjda zato)
aida25

#2391 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Spacer wrote:Ako si na predplati, odes kod svog operatera i zatražiš novu karticu koja je standardne (mini) veličine, ali je već perforirana (narezana) i za mikro SIM format. Skineš onaj višak plastike, i imaš danas standardnu mikro karticu.

p.s.
U Eronetu ovo košta 5 KM

Ma nisam na pretplati.. Koliko košta otprilike da mi daju novu, tu malu karticu i ako neko zna, čeka li se puno, mislim na poštu? I još da vas pitam,kako se isključuju tonovi na ovoj lumiji, pokušavala sam rešetku držat-ništa, je li ima neka prečica ili se mora ić na postavke?
Last edited by aida25 on 07/01/2014 14:11, edited 1 time in total.
Qler

#2392 Re: Nokia Lumia

Post by Qler »

Pritisnes vol tipku, i gore desno na ekranu vidjet ces zvono, pritisni njega i pojavit ce se kao valovi :) to je samo vibracija.

A da ti zamjene karticu traje 2 minute, ili duze ako je velik red u posti :)

edit: samo moras imati onaj ultra certifikat ili neki papir iz opstine ovjeren, nemam pojma, posto nisam ultras ne znam tacno kako ide...
aida25

#2393 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Hehe hvala ti, još samo ovo, treba li šta nosit uz nju, nemam pojma gdje su mi oni papiri, ništa ja to nemam?
aida25

#2394 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Ok hvala u svakom slučaju, vidjeću za te papire šta treba umjesto njih..
AdoCka

#2395 Re: Nokia Lumia

Post by AdoCka »

Mene zanima koristi li iko WP8 a da nije Nokia Lumia (posto znam par ljudi sa starijim HTC-ovim modelima) ?
:-) :-) :-)
AmADin_gospo

#2396 Re: Nokia Lumia

Post by AmADin_gospo »

aida25 wrote:Aha, a koliko je twin kartica? Ne smeta ništa da ja koristim samo tu malu a ova da je nedostupna?
nije nedostupna, nego ti zvoni samo jedan telefon. nemože kartica sam zvoniti :mrgreen:
sema911s wrote:razumijem ja to,.,al na poslu su nam, dali neke telefone iz 1972,., ide standardna sim kartica,., i posto ce nam ove sadasnje brojeve uzet i placat 50% pretplate ,., a tjeraju nas da koristimo te telefone,., pa neznam kako ce se viber ponasat ako je instaliran na dva uredjaja,. hocul vidjet poruke sa 920 na ovom samsungu i obratno,., (sto nas tjeraju na taj telefon neznam ima na njemu naljepnica firme valjda zato)
zdnji telefon koji si koristio tj. s njega zvao il slao SMS, pristupao netu je taj koji se koristi i drugi ko da ne postoji sve do trena kad s drugim ne obaviš neku radnju, tada drugi postaje primarni.

ne brini, stvar je zakon, imao sam je dok mi nisu puhnuli oba, pa sam sad na jednom... zasada :D
aida25 wrote:Hehe hvala ti, još samo ovo, treba li šta nosit uz nju, nemam pojma gdje su mi oni papiri, ništa ja to nemam?

ako si na pretplati, treba ti samo LK, a na ultri treba certifikat, ILI (prije je bilo u opštini a sad mislim a samom šalteru) da napišeš izjavu da je to tvoj broj od cca neke godine i da to izjavljuješ pod punom materijalnom i pravnom odgovornošču i uzmeš drugu karticu.
preporučio bih svima da mjesto da sjeku svoju, uzmu za 5aka novu mikro sim karticu, jer ko zna hoče li opet zatrebati nekad klasična SIM kartica, a vaša je isječena. ne smeta u novčaniku.
aida25

#2397 Re: Nokia Lumia

Post by aida25 »

Hvala puno na objašnjenju, tako ću i uraditi, uzet ću novu malu .
lovelovelove

#2398 Re: Nokia Lumia

Post by lovelovelove »

vukojebina wrote:
lovelovelove wrote:Molim za savjet. Nemam baš neko veliko znanje kada su mobiteli u pitanju, pa bi mi trebao savjet koji mobitel uzeti za osnovne potrebe: kamera, internet i viber su mi najvažniji (pored onih najosnovnijih opcija, razgovora i slanja i primanja poruka)? Kolebam se između neke od Nokia Lumia, ali pojma nemam koja bi bila (dakle da spada u "stare" modele ali da je dovoljno dobra, ako me razumijete) ili Samsung (neki mislim S model). Do sada imam iskustvo samo sa Nokiama i dobro su me služile pa sam više za Nokiu. Ne bih da dajem puno novaca, jer mi se ne isplati davati novac za napucani model kod kojeg neću koristiti ni frtalj opcija :) . Hvala na pomoći!!!!
Ako ti je viber jedan od prioriteta, onda ni jedna lumija ne dolazi u obzir... ne znam do koje cifre je budzet na raspolaganju, ali bi preporucio recimo nexus 4... mislim da nema boljeg telefona da za malo para nudi i previse...

Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
SamMot

#2399 Re: Nokia Lumia

Post by SamMot »

lovelovelove wrote:
vukojebina wrote:

Ja se već skoro pa odlučih za Nokiu a sad ovo pročitah. Zar je tako loš?
Ma pusti ovog "vukojebinu". Lik je troll i nije tako kao što piše. Viber je isti kao i na androidu. Ja ga koristim i nikad nisam imao problema.
Tiger 033

#2400 Re: Nokia Lumia

Post by Tiger 033 »

SamMot wrote:Ma pusti ovog "vukojebinu". Lik je troll i nije tako kao što piše.
Ti si TROL i to sa dva nick-a... prvi ti znam ;-) ... ako nastavis vrlo laHko bih ti ga mogao objaviti... lp
Post Reply