aida25 wrote:Aha, a koliko je twin kartica? Ne smeta ništa da ja koristim samo tu malu a ova da je nedostupna?
nije nedostupna, nego ti zvoni samo jedan telefon. nemože kartica sam zvoniti
sema911s wrote:razumijem ja to,.,al na poslu su nam, dali neke telefone iz 1972,., ide standardna sim kartica,., i posto ce nam ove sadasnje brojeve uzet i placat 50% pretplate ,., a tjeraju nas da koristimo te telefone,., pa neznam kako ce se viber ponasat ako je instaliran na dva uredjaja,. hocul vidjet poruke sa 920 na ovom samsungu i obratno,., (sto nas tjeraju na taj telefon neznam ima na njemu naljepnica firme valjda zato)
zdnji telefon koji si koristio tj. s njega zvao il slao SMS, pristupao netu je taj koji se koristi i drugi ko da ne postoji sve do trena kad s drugim ne obaviš neku radnju, tada drugi postaje primarni.
ne brini, stvar je zakon, imao sam je dok mi nisu puhnuli oba, pa sam sad na jednom... zasada
aida25 wrote:Hehe hvala ti, još samo ovo, treba li šta nosit uz nju, nemam pojma gdje su mi oni papiri, ništa ja to nemam?
ako si na pretplati, treba ti samo LK, a na ultri treba certifikat, ILI (prije je bilo u opštini a sad mislim a samom šalteru) da napišeš izjavu da je to tvoj broj od cca neke godine i da to izjavljuješ pod punom materijalnom i pravnom odgovornošču i uzmeš drugu karticu.
preporučio bih svima da mjesto da sjeku svoju, uzmu za 5aka novu mikro sim karticu, jer ko zna hoče li opet zatrebati nekad klasična SIM kartica, a vaša je isječena. ne smeta u novčaniku.