TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
caseytron

#2376 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by caseytron »

caseytron wrote:49-55'' ici na 4K ili ne?
agent_zero

#2377 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

zomri wrote:evo samsunga

http://www.televizori.ba/samsung-televi ... -crni-sivi

ima manja dijagonala ako je milja ograničenje budžeta. imaš i test sa hdtelevizije

"Sažetak: Samsung je ponovno napravio dobro zaokružen televizor koji osim atraktivnog dizajna i punokrvne Tizen Smart TV platforme nudi i solidnu kvalitetu slike koja je tvornički odlično podešena. Televizor je opremljen sa svim danas aktualnim priključcima, a tu su i Wi-Fi i Bluetooth protokoli. K5500 serija nudi brojne aplikacije i solidan ugrađeni reproduktor multimedije. Za igrače će također biti dobar izbor u malo ulazno kašnjenje (input lag), visok kontrast i dobar prikaz boja. Prigovaramo očekivano uskom kutu gledanja, kao i osrednjoj oštrini slike u dinamici. Sve u svemu, za one koji žele Full HD TV dobrih mogućnosti, Samsungova K5500 serija je isplativ izbor."

http://hdtelevizija.com/2016/11/16/sams ... cenzija/3/

LG ne bih preporučio.
Hvala ti.
zomri

#2378 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

caseytron wrote:
caseytron wrote:49-55'' ici na 4K ili ne?
ako sjediš na <1.5m od tva onda 4k, inače ne moraš.
agent_zero

#2379 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Inače, kad već govorimo o sjedenju ispred tv-a, ima li negdje neki stari index udaljenosti vs dijagonala?

Ovim novijim ne vjerujem, jer na silu žele progurati što veće dijagonale. Meni je jednom jedan prodavač rekao da je stvarni omjer da se udaljenost (u metrima) pomnoži sa 3.
zomri

#2380 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

to ti ovisi kako od dijagonale tako od rezolucije. u pravilu gledaš po tome koju rezoluciju ćeš u prosjeku gledati. kod većine raje se gleda kablovska i poneki full hd film ili klip sa youtube pa je obično prosjek 720p rezolucija. prema tome trebaš gledati koja ti dijagonala treba

evo tu detaljnije

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz ... lationship
agent_zero

#2381 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

zomri wrote:to ti ovisi kako od dijagonale tako od rezolucije. u pravilu gledaš po tome koju rezoluciju ćeš u prosjeku gledati. kod većine raje se gleda kablovska i poneki full hd film ili klip sa youtube pa je obično prosjek 720p rezolucija. prema tome trebaš gledati koja ti dijagonala treba

evo tu detaljnije

http://www.rtings.com/tv/reviews/by-siz ... lationship
Ovo je jedan od tih novijih koji "gura" veće dijagonale.

Ispada za 2,5m za full hd mora se imati 50'' tv, što ja smatram netačnim i pogrešnim.
zomri

#2382 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Bojim se da pogrešno čitaš tablicu. na 2.5m ćeš vidjeti benefite 1080p rezolucije od 42'' a do 60'' nećeš vidjeti razliku između 1080p i 4k.

dakle na toj udaljenosti i ako želiš da doživiš benefite full hd-a treba ti tv veći od 42''.
kakaljin

#2383 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by kakaljin »

zomri wrote:Bojim se da pogrešno čitaš tablicu. na 2.5m ćeš vidjeti benefite 1080p rezolucije od 42'' a do 60'' nećeš vidjeti razliku između 1080p i 4k.

dakle na toj udaljenosti i ako želiš da doživiš benefite full hd-a treba ti tv veći od 42''.
Kod mene je 50" na udaljenosti izmedju 3 i 3,5 metra,
agent_zero

#2384 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

zomri wrote:
agent_zero wrote:
zomri wrote:Ja bih rađe uzeo full hd sa boljom slikom, nego bilo kakav uhd. Pisali smo da ti svakako na tim dijagonalama nema razlike. Ja imam 55'' tv koji gledam sa manje od 3m i ne vidim razliku u rezoluciji između 4k i full hd.
Može li neki prijedlog koji ima u ovim našim radnjama? Po prethodnim modelima si vidio u kojim okvirima se financijski krećem :)

Sony, Samsung, LG.
ako budžet dozvoljava onda nešto ovako

http://www.televizori.ba/sony-televizor ... -crno-sivi

ako ne, onda nešto drugo iz w7 serije.

@zomri druže

Dobio sam solidne ponude i za wd75 i za w7... s obje ponude bih se mogao uklopiti, ali sad ne znam šta od ovo dvoje uzeti, 49'' wd75 sa 2 godine garancije ili manji 43'' w75 sa 5 godina garancije. :roll:

Bukvalno se sad bira između garancije i dijagonale :|
zlo zlo

#2385 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zlo zlo »

veći ekran definitivno, meni je 55 malo mali :lol: , s 40 na 55 se navikla za 10 min :lol:
semirsar

#2386 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by semirsar »

agent_zero wrote:
@zomri druže

Dobio sam solidne ponude i za wd75 i za w7... s obje ponude bih se mogao uklopiti, ali sad ne znam šta od ovo dvoje uzeti, 49'' wd75 sa 2 godine garancije ili manji 43'' w75 sa 5 godina garancije. :roll:

Bukvalno se sad bira između garancije i dijagonale :|
Ne razmisljaj, vece je bolje, a mislim da jos ima mogucnost da se registrujes na sony stranici i produzis garanciju. Kako god odlucio zajebnut se ne's :mrgreen: :thumbup:
zomri

#2387 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

^^what semirsar said.
agent_zero

#2388 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by agent_zero »

Fala gdje čuli il' ne čuli :D
nedims

#2389 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

moke_31 wrote:
zomri wrote:Mah, uvijek se u ova doba godine priča o Samsungovom *konačnom* odgovoru na OLED, po svemu ravnopravnom i sa čak boljom slikom blabla. Kad ti modeli dođu na testiranje vidi se da to nije ni blizu to.

Sviđa mi se pomisao na Sony OLED ali je ovo katastrofalan dizajn. Šta mora stalno nagnut biti ovako? Moram stojeći gledati ili šta?!

Opet je LG imao najbolje dizajnirani OLED na sajmu. Ček dis au:

https://www.youtube.com/watch?v=imP4WlXq53Y

A lično bih najviše volio posjedovati neki od Panasonic modela.
Upravu si za dizajn ovog sonyijevog OLEDA-a, TV je ok ali postolje je bezveze je skroz, mada su to možda uradili zbog zvuka jer iz naslona dolazi zvuk do TV-a. Vjerujem da će Sony popraviti dizajn u sljedećim verzijama. Što se tiče slike kažu da je možda i bolja od LG-ijevih OLED-a, mada treba sačekati recenzije, posebno onu na rtingsu.

Zašto bi volio imati pnasonicov OLED? Sa plazmama su baš napravili revoluciju. LED televizori su im srednja žalost ali možda budu dobri i sa OLED-ima.

Kakogod LG je u prednosti jer svi, osim Samsunga, kupuju od njih OLED panele.
Sve vas koji pisete o OLED-ima treba banovat :D
nedims

#2390 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

nedims wrote:
moke_31 wrote:
zomri wrote:Mah, uvijek se u ova doba godine priča o Samsungovom *konačnom* odgovoru na OLED, po svemu ravnopravnom i sa čak boljom slikom blabla. Kad ti modeli dođu na testiranje vidi se da to nije ni blizu to.

Sviđa mi se pomisao na Sony OLED ali je ovo katastrofalan dizajn. Šta mora stalno nagnut biti ovako? Moram stojeći gledati ili šta?!

Opet je LG imao najbolje dizajnirani OLED na sajmu. Ček dis au:

https://www.youtube.com/watch?v=imP4WlXq53Y

A lično bih najviše volio posjedovati neki od Panasonic modela.
Upravu si za dizajn ovog sonyijevog OLEDA-a, TV je ok ali postolje je bezveze je skroz, mada su to možda uradili zbog zvuka jer iz naslona dolazi zvuk do TV-a. Vjerujem da će Sony popraviti dizajn u sljedećim verzijama. Što se tiče slike kažu da je možda i bolja od LG-ijevih OLED-a, mada treba sačekati recenzije, posebno onu na rtingsu.

Zašto bi volio imati pnasonicov OLED? Sa plazmama su baš napravili revoluciju. LED televizori su im srednja žalost ali možda budu dobri i sa OLED-ima.

Kakogod LG je u prednosti jer svi, osim Samsunga, kupuju od njih OLED panele.
Sve vas koji pisete o OLED-ima treba banovat :D
Sala nije uspjela cim se zomri i moke ne javljaju :D
Ocito se ne umijem saliti...isprika
moke_31

#2391 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Nemoj tako nedims, zomri ima LG-ijev OLED koliko se sjećam, tako da je diskusija sasvim relevantna :D

Doduše ja nemam, pa bi, dakleN, mene trebalo banovati :D

A na kraju krajeva, šta fali malo raspredati o televizorima od 10-20 hiljada dolara, biće sniženja pa ih možda i mi kupimo za nekih 10 godina :D

Nego kupil ti one tv-ove što si ganjo, mi smo ti nudili i onu opciju 2 u 1, :D šta si kupio?
zomri

#2392 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

Jedva čekam da im cijena padne pa da ih većina raje na temi bude mogla priuštiti. Loša vijest je da će ovu i iduću godinu OLEDi držati ove premium cijene, a da bi prva pojeftinjenja mogli očekivati tek tamo od 2019. Naime, krajem ove godine LG pušta u rad novu tvornicu za masovnu proizvodnju njihovih OLED panela.

I ja jednako kao i vi čekam da padnu cijene pa da mogu uzeti malo veći, vjerovatno 65cu, mada se ne bih bunio ni većem :D

Do tada se "patim" sa ovim 55'' :mrgreen:
Dupli_skalp

#2393 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

odlična tema!

gledam ove lg uhd u staniću što su pokriveni sa 5god. garancije, pa da priupitam valja li ovaj lg uh610v?
zomri

#2394 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

evo testa pa sam razluči

http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uh6100

po meni ne vrijedi i mislim da za te pare ćeš bolje proći sa nekim sonyjem ili samsungom. pročitaj ranije postove raja je pisala da se može produžiti garancija i kod njih pa da bude 5g od proizvođača.
Dupli_skalp

#2395 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zomri wrote:evo testa pa sam razluči

po meni ne vrijedi i mislim da za te pare ćeš bolje proći sa nekim sonyjem ili samsungom. pročitaj ranije postove raja je pisala da se može produžiti garancija i kod njih pa da bude 5g od proizvođača.
pitao sam već u dr technu, staniću i tehnomagu, za sony je 5god. garancije samo za android tv i to do sutra. za ostale modele nije moguće produžiti garanciju. a samsung nemaju ni jedan sa 5god. garancije.

kakav je philips pus6401 u odnosu na ovaj lg uh610v?
zomri

#2396 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zomri »

eyesburn wrote:

pitao sam već u dr technu, staniću i tehnomagu, za sony je 5god. garancije samo za android tv i to do sutra. za ostale modele nije moguće produžiti garanciju. a samsung nemaju ni jedan sa 5god. garancije.

ako je izbor ta dva, rađe bih uzeo lg. philips je kinez pod njihovom markom pa nemam nešto povjerenja u to.

što se garancije tiče, ne bih uzimao zdravo za gotovo šta ti prodavači kažu. provjeri sam na stranicama proizvođača, a možda ti i neko od forumaša koji znaju kako to fercera da savjet.
nedims

#2397 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by nedims »

moke_31 wrote:Nemoj tako nedims, zomri ima LG-ijev OLED koliko se sjećam, tako da je diskusija sasvim relevantna :D

Doduše ja nemam, pa bi, dakleN, mene trebalo banovati :D

A na kraju krajeva, šta fali malo raspredati o televizorima od 10-20 hiljada dolara, biće sniženja pa ih možda i mi kupimo za nekih 10 godina :D

Nego kupil ti one tv-ove što si ganjo, mi smo ti nudili i onu opciju 2 u 1, :D šta si kupio?
Ja sam imao veliku zelju da kupim OLED...ali, zakljucio sam da je neracionalno sada dati toliko love. Odlucio sam cekati normalnu proizvodnju i normalne cijene.
Promaklo ti je ... napisao sam da sam kupio 50" Sony-jev android TV 756 i 32" Samsung serije 5...i mogu ti reci da sam jako zadovoljan. Bila su snizenja u dr.techno i jos uvijek su...pa sam i s te strane jako zadovoljan.
Dupli_skalp

#2398 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Dupli_skalp »

zomri wrote:
eyesburn wrote:

ako je izbor ta dva, rađe bih uzeo lg. philips je kinez pod njihovom markom pa nemam nešto povjerenja u to.

što se garancije tiče, ne bih uzimao zdravo za gotovo šta ti prodavači kažu. provjeri sam na stranicama proizvođača, a možda ti i neko od forumaša koji znaju kako to fercera da savjet.
baš sam peh, ostao im samo jedan taj lg kao demo tv i naravno nisam ga uzeo.

međutim imao sam usb stick sa par filmova (yify verzije) i mnooogo bolja slika je na tom lg 4k tv-u nego i na jednom full hd tv-u što sam testirao (lg, sony, philips, samsung), 4k uspscaler odlično radi posao, skupa sa interpolacijom. tako da se apsolutno ne slažem sa tom recenzijom koju si stavio.

odsad samo 4k tv gledam da uzmem.
Kataklinger

#2399 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by Kataklinger »

Gdje u Sa popraviti televizor? Pokvaren je display a televizor je: Samsung 65HU7100
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2400 Re: RE: Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:Gdje u Sa popraviti televizor? Pokvaren je display a televizor je: Samsung 65HU7100
Pokusaj u ul.butmirska 7, euro servis, kod unipromet zgrade,.

Sent from my C6603 using Tapatalk
Post Reply