Smiješna strana izbora - all about

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
julisiz es grant

#2376 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by julisiz es grant »

Cijenim diskusiju, ali nekako bih volio da se tema nastavi u duhu naslova...da se nasmijemo malo u svoj muci. A vjerujem da će biti materijala :-D
seln

#2377 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by seln »

Zasto nema posebnog podforuma za izbore?
Hoce li se opet birati miss izbora?
al_akhisari

#2378 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by al_akhisari »

high_volume wrote:Znaju li kandidati sa stranačkih lista, oni od sredine pa do kraja, koliki je izborni prag, koliko glasova moraju dobiti da bi prošli na izborima? Govore li se ove informacije u strankama? Nadaju li se naivni ili se kolegijalno postavljaju na liste u interesu nekoliko prvih na listama ili u interesu stranke?
:roll: veliki broj onih koji se nalaze na glasačkim listićima, nije informisan dovoljno; bojim se da veliki broj ne zna gdje je pozicionirana politička stranka na političkom nebu, šta joj je orijentacija; o konkretnim programima stranke, ali i izborima i pravilima koje isti propisuju jednako tako
holowey

#2379 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by holowey »

al_akhisari wrote:
high_volume wrote:Znaju li kandidati sa stranačkih lista, oni od sredine pa do kraja, koliki je izborni prag, koliko glasova moraju dobiti da bi prošli na izborima? Govore li se ove informacije u strankama? Nadaju li se naivni ili se kolegijalno postavljaju na liste u interesu nekoliko prvih na listama ili u interesu stranke?
:roll: veliki broj onih koji se nalaze na glasačkim listićima, nije informisan dovoljno; bojim se da veliki broj ne zna gdje je pozicionirana politička stranka na političkom nebu, šta joj je orijentacija; o konkretnim programima stranke, ali i izborima i pravilima koje isti propisuju jednako tako
na proslim opstinskim izborima, poznanica 29. na listi svoje stranke za opstinsko vijece... opstinsko vijece ukupno ima 31 clana... pitam je, kakva je sansa da ti licno dobijes bar 200 glasova pa da na kraju se mozda izboris za opstinsko vijece? sta mislis kakva je sansa da tvoja stranka pokupi 95% glasova? a stranka, jedna od stranaka ljevice :-)
al' eto, dobila je vizitku sa logotipom stranke... korak po korak :jbt: :nevjerujem:
addy_sa

#2380 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by addy_sa »

jedva cekam da se pocnu ovdje objavljivati plakati hajmooo :D
Control panel

#2381 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

Postavite sliku sa sebijinim plakatom. Photoshop je radio maksimalno. A i fahrudIN-ov plakat je odlican.
:D
cadburry

#2382 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by cadburry »

Vozim Alipasinom ulicom i gledam plakate Konakoviceve stranke. Jbt, kakvi mracnjaci, izgledaju kao zlikovci iz holivudskih filmova, svi namrgodjeni, mracni, glavati... Jos im neke siluete dodali u pozadinu kao neki sejtani koji ih opsjedaju ili neke vise sile koje upravljaju njima. Kakav dizajn. :run:
Dozer

#2383 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Dozer »

Mislim da je ovo ubjedljivo jedan od najblesavijih plakata na ovim izborima :D

Image

Cuj - Fahrud IN...kao - Fahro nam je IN, a :lol: :lol: :lol:
Ili je mozda ciljano na nesto poput Holiday Inn :lol: :lol:
Seyfo

#2384 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Seyfo »

Objasnio u Havazu: IN je poruka mladima, engleski ovo ono, a krov pokazuje krovnu brigu za Bošnjake.
Bez zajebancije.
Seyfo

#2385 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Seyfo »

cadburry wrote:Vozim Alipasinom ulicom i gledam plakate Konakoviceve stranke. Jbt, kakvi mracnjaci, izgledaju kao zlikovci iz holivudskih filmova, svi namrgodjeni, mracni, glavati... Jos im neke siluete dodali u pozadinu kao neki sejtani koji ih opsjedaju ili neke vise sile koje upravljaju njima. Kakav dizajn. :run:
I ja se snebivah, ali kad sam nastavio voziti dalje od pijace ciglane ukaza se Sebija za parlament...
Labirint

#2386 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Labirint »

Elena Čaušesku drži teritoriju oko kliničkog,porodiljskog, čisto za podsjećanje uposlenicima šta i kako trebaju...
cadburry

#2387 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by cadburry »

Labirint wrote:Elena Čaušesku drži teritoriju oko kliničkog,porodiljskog, čisto za podsjećanje uposlenicima šta i kako trebaju...
Ja sam ubijedjen da ce doticna dobiti glasove vecine zaposlenika KCUS-a. Njeno pozicioniranje u federalni parlament je siguran nacin da ode sa Klinickog.
addy_sa

#2388 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by addy_sa »

cadburry wrote:
Labirint wrote:Elena Čaušesku drži teritoriju oko kliničkog,porodiljskog, čisto za podsjećanje uposlenicima šta i kako trebaju...
Ja sam ubijedjen da ce doticna dobiti glasove vecine zaposlenika KCUS-a. Njeno pozicioniranje u federalni parlament je siguran nacin da ode sa Klinickog.
mandat zastupnice ne iskljucuje poziciju direktorice ;-) ne mora biti profesionalni zastupnik
Labirint

#2389 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Labirint »

cadburry wrote:
To je to, vratila je sve dugove a u sljedećem mandatu će vratiti dugove Pederacije pa onda na državni nivo i sa 2026.( ionako su je spominjali u onim nekim svojim sajns fiksn ćitabima) MI MMF-u posudjujemo :run: Mada mislim da nije nužno neophodno da aspida odstupi sa pozicije direktora, mogu takvi više poslova sa pola ruke obavljati :D
Logovan

#2390 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Logovan »

Seyfo wrote:Objasnio u Havazu: IN je poruka mladima, engleski ovo ono, a krov pokazuje krovnu brigu za Bošnjake.
Bez zajebancije.
Jebo li ga i in i krov, idiot jedan, muljator.
Dozer

#2391 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Dozer »

Pa da..ionako je za Bajram izjavila da se "pozlati sve sto takne" :D
Zaboravila je samo napomenuti da tu pozlatu platimo svi mi, i to debelo. Jbt, i danas pacijenti na KCUS sami mroaju nabavljati i donositi lijekove poslije operacija. Ka-ta-stro-fa...
cadburry

#2392 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by cadburry »

Labirint wrote:
cadburry wrote:
To je to, vratila je sve dugove a u sljedećem mandatu će vratiti dugove Pederacije pa onda na državni nivo i sa 2026.( ionako su je spominjali u onim nekim svojim sajns fiksn ćitabima) MI MMF-u posudjujemo :run: Mada mislim da nije nužno neophodno da aspida odstupi sa pozicije direktora, mogu takvi više poslova sa pola ruke obavljati :D
Kad je preuzela Klinicki centar, bilo 100 miliona KM duga. Ona je svake godine vratila po milijardu i po i evo sad je, hvala Bogu i pacijentima koji su donirali gaze, lijekove i uranjenom smrcu oslobodili bolnicke krevete, 30tak miliona KM.

A kad dodje kuci, pjeva, plese, pegla Bakirove kosulje i savija sarmu. Pa vi vidite.
notsure

#2393 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by notsure »

Image
Seyfo

#2394 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Seyfo »

Logovan wrote:
Seyfo wrote:Objasnio u Havazu: IN je poruka mladima, engleski ovo ono, a krov pokazuje krovnu brigu za Bošnjake.
Bez zajebancije.
Jebo li ga i in i krov, idiot jedan, muljator.
Pa jednom je izjavio da, na žalost, ne govori engleski. Dobra vijest da je počeo učiti; za početak je naučio šta znači IN.
Od nečeg se mora početi. Pa i put oko svijeta počinje jednim korakom.
muzicar_iz_parka

#2395 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by muzicar_iz_parka »

Dozer wrote:Mislim da je ovo ubjedljivo jedan od najblesavijih plakata na ovim izborima :D

Image

Image :D
black64

#2396 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by black64 »

muzicar_iz_parka wrote:
Dozer wrote:Mislim da je ovo ubjedljivo jedan od najblesavijih plakata na ovim izborima :D

Image

Fahro is IN the house
Control panel

#2397 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

muzicar_iz_parka wrote:

Image

IN prison
IN jail

U zatvor.

:)
Sarah24

#2398 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Sarah24 »

Trebao je i slovo D povecati :mrgreen:
Control panel

#2399 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Control panel »

Image
Bancho

#2400 Re: Smiješna strana izbora - all about

Post by Bancho »

Obrazlozenje SBB-a zbog odustajanja Radoncica od debate na N1 :D :D :D

''Kao super obrazovan čovjek, intelektualac poznat po širokom vokabularu i uspješan poduzetnik, ministar, predlagač više usvojenih zakona, čovjek sa impresivnom predratnom, ratnom i poratnom biografijom, Fahrudin Radončić nema niti jedan razlog da bježi od jednog aparatčika i trećerazrednog političara, koje je imenovala familija Izetbegović za kandidata, a ne stranačka većina.

Uostalom, koliko se Radončić boji smotanog Džaferovića, neka SDA pogleda transkripte sa sjednice Državnog parlamenta od 29. augusta 2013. godine, kada je Radončić, u funkciji ministra sigurnosti BiH, na sjednici Predstavničkog doma potpuno devastirao neelokventnog i vječito ukočenog Šefika Džaferovića.

Uzimajući u obzir ukupan životni rezultat, Radončiću je ispod nivoa da debatuje sa Džaferovićem. Za kanididata i određenu funkciju može se prijaviti svako, ali to uopće ne znači da je neki anonimus time stekao pravo da ravnopravno debatuje sa Radončićem.

Uostalom, Press centar SDA zaboravlja da se u prošloj kampanji za Predsjedništvo BiH Bakir Izetbegović nije htio pojaviti niti u jednoj debatnoj emisiji, ali je to svako protumačio njegovom strateškom odlukom, a ne kukavičlukom ili strahom kako to sada SDA prljavo pokušava podvaliti Radončiću ili Bećireviću.

Zbog objektivnog informiranja gledaoca N1, Radončić je u vrijeme predloženog snimanja emisije imao dvadesetak stranih novinara i to je usmeno objasnio čelnicima N1'', saopćeno je iz SBB-a danas.
Locked