Jarane ti si ISFRUSTRIRAN covijekWarashii wrote:Jbte ja nikada nisam ni rekao da nisam.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Tiger 033
#2376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- ElRe
#2377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
5,6 pf sa PDVomDON_eARL wrote: Koliko trenutno BHT naplaćuje pozive prema Telemach brojevima?
- Warashii
#2378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tiger 033 wrote:Jarane ti si ISFRUSTRIRAN covijekvjerovatno je to posljedica zadnjeg racuna koji si dobio od TelemaČa...jarane ako si vec unaprijed znao da ces biti NATEGNUT neznam sto se onda zalis?

Nije bitno.
- ElRe
#2379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Broj 1430 je besplatan za Telemach korisnike.kakavdanakneiskustvu wrote:
hoće li uskoro poziv prema 1430 biti besplatan?
Takva je praksa kod svih operatera. Kada neko sa Telemach telefonije zove 1444 (BHT podrska) naplatice mu se taj poziv.
Nema nista besplatno.
-
kakavdanakneiskustvu
#2380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ElRe wrote:Broj 1430 je besplatan za Telemach korisnike.kakavdanakneiskustvu wrote:
Takva je praksa kod svih operatera. Kada neko sa Telemach telefonije zove 1444 (BHT podrska) naplatice mu se taj poziv.
Nema nista besplatno.
nije besplatan,jer ja sam telemach korisnik a naplaćuje mi se svaki poziv,valjda ja mogu izabrati koje usluge telemacha ću koristiti
-
Domy31
#2381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
nadaj se da je nestabilno,EdinBosnaSMRKD wrote:
Bolje 5 STABILNIH nego 100 nestabilnih kao sto je kod tmaha
- ElRe
#2382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa ako zoves sa BHTa normalno da nije besplatan (niti ce biti).kakavdanakneiskustvu wrote:
nije besplatan,jer ja sam telemach korisnik a naplaćuje mi se svaki poziv,valjda ja mogu izabrati koje usluge telemacha ću koristiti
Mislio sam na korisnike Telemach telefonije, njima je besplatno.
-
kakavdanakneiskustvu
#2383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ElRe wrote:Pa ako zoves sa BHTa normalno da nije besplatan (niti ce biti).kakavdanakneiskustvu wrote:
Mislio sam na korisnike Telemach telefonije, njima je besplatno.
znam da je besplatno samo onima koji imaju njihovu telefoniju,ja sam pitao na one koji to ne koriste
-
semir1988
#2384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imas telemach broj..i nije ti besplatan?????? nije isto biti korisnik..i imati njihov broj...kakavdanakneiskustvu wrote:ElRe wrote:Broj 1430 je besplatan za Telemach korisnike.kakavdanakneiskustvu wrote:
Nema nista besplatno.
ako imas telemach broj..onda je besplatan...ja imma evo 7 mjeseci njiov broj..i ne naplacuju pozive za 1430
-
EdinBosnaSMRKD
#2385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne nadam nego znamDomy31 wrote:nadaj se da je nestabilno,EdinBosnaSMRKD wrote:
Bolje 5 STABILNIH nego 100 nestabilnih kao sto je kod tmaha
- covjekizsjene
#2386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Druze ja prije 3-4 dana uveo telemach , a inace ne bih ga nikad uvodio da papci iz telekoma kad sam im poslao zahtjev za moju tv i net nisu poslali dug iz 2002(ja mislim) godine za Dial-up od 193 KM.Sva 4 ukucana imaju bht pretplatnicku karticu plus jos 3 fiksna broja i tako vec preko 10 godina i opet papci sugavi mi posalju dug iz srednjeg vijeka. Ne mogu ja biti toliki patriota koliki papci oni mogu biti.EdinBosnaSMRKD wrote:Bolje 5 STABILNIH nego 100 nestabilnih kao sto je kod tmahaiceman2010 wrote:Pa dobro. Od 1.3.2013. ce na 5 Mbps. A moze napraviti i kombinaciju pa uzeti 10 Mbps. A kad ovamo budu povecanja brzina, taman ce i gradjevinska sezona kojoj se korisnici Telemach-a pravo obraduju.Domy31 wrote: jelde fura net na 2 mb![]()
I da telemach - funkicionale perfekcione.10 MB neta , slika ko mlijeko.Apsolutno zadovoljan ! 7GB za 2 sata i 15ak minuta
-
Domy31
-
kakavdanakneiskustvu
#2388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imas telemach broj..i nije ti besplatan?????? nije isto biti korisnik..i imati njihov broj...kakavdanakneiskustvu wrote:ElRe wrote:Broj 1430 je besplatan za Telemach korisnike.kakavdanakneiskustvu wrote:
Nema nista besplatno.
ako imas telemach broj..onda je besplatan...ja imma evo 7 mjeseci njiov broj..i ne naplacuju pozive za 1430[/quote]
telemach korisnik,koristim njihove usluge,koje ja hoću,i ja odlučio da mi ne treba njihova telefonija,ali sam i dalje korisnik njihovih usluga
-
semir1988
#2391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
telemach korisnik,koristim njihove usluge,koje ja hoću,i ja odlučio da mi ne treba njihova telefonija,ali sam i dalje korisnik njihovih usluga[/quote]
apsurdno je ocekivati da svim korsnicima bude free poziv
to nema nigdje
..ako imas njihov telefon..podrazumjeva se da je poziv na podrsku free..u ostalim slucajevima...se naravno placa..
apsurdno je ocekivati da svim korsnicima bude free poziv
to nema nigdje
..ako imas njihov telefon..podrazumjeva se da je poziv na podrsku free..u ostalim slucajevima...se naravno placa..
-
the_stick
#2392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
znaci prije 10 dana sam zvao 1430... korisnik sam kablovske i interneta, i trazim da mi to sada spoje u onu neku duo uslugu... sve super, kaze operater moze.. ako vam je zgodno, navratite danas do nase poslovnice u BBI centar da preuzmete WiFi router i usluga se aktivira u roku od 24 sata... ako ne, mozete sacekati da vam dodju nasi ljudi i to direktno instaliraju.. vise mi odgovara BBI, kad mogu navratiti? mozete za pola sata.. super...
odem nakon dva sata, kad eto nestalo rutera u BBI, ima na stupu ako hocu da idem.. bez rutera ne mogu aktivirati uslugu... ne odgovara mi da idem na stup, kada ce biti u BBI? dodjite sutra.. super.. dolazim sutra... nema... zovem 1430, kazu mozete doci na stup... ne zelim ici na stup, rekli ste mi jucer da moze neko od vasih doci.. kazu ne moze, ako hocu moram doci na stup ili sacekati... jucer, dakle 9 dana nakon prvog poziva kada su mi rekli da dodjem za pola sata, odem opet u telemah.... rutera nema, ne znaju kad ce biti...
malo je reci da sam odusevljen uslugom...
odem nakon dva sata, kad eto nestalo rutera u BBI, ima na stupu ako hocu da idem.. bez rutera ne mogu aktivirati uslugu... ne odgovara mi da idem na stup, kada ce biti u BBI? dodjite sutra.. super.. dolazim sutra... nema... zovem 1430, kazu mozete doci na stup... ne zelim ici na stup, rekli ste mi jucer da moze neko od vasih doci.. kazu ne moze, ako hocu moram doci na stup ili sacekati... jucer, dakle 9 dana nakon prvog poziva kada su mi rekli da dodjem za pola sata, odem opet u telemah.... rutera nema, ne znaju kad ce biti...
- Tiger 033
#2393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sad ce ti se javit' "Copy-Paste-Reset podrŠka " TelemaČathe_stick wrote:znaci prije 10 dana sam zvao 1430... korisnik sam kablovske i interneta, i trazim da mi to sada spoje u onu neku duo uslugu... sve super, kaze operater moze.. ako vam je zgodno, navratite danas do nase poslovnice u BBI centar da preuzmete WiFi router i usluga se aktivira u roku od 24 sata... ako ne, mozete sacekati da vam dodju nasi ljudi i to direktno instaliraju.. vise mi odgovara BBI, kad mogu navratiti? mozete za pola sata.. super...
"Poštovani,
ljubazno Vas molimo da na dostavite tačne korisničke i adresne podatke kako bismo u najkraćem roku provjerili Vaše navode i korigovali sve što je potrebno.
Vaš Telemach"
- covjekizsjene
#2394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja sam cika telemachu poslao podatke i sutradan su dosli.Cekao sam mjesec dana do tad.
-
kakavdanakneiskustvu
#2395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tiger 033 wrote:Sad ce ti se javit' "Copy-Paste-Reset podrŠka " TelemaČathe_stick wrote:znaci prije 10 dana sam zvao 1430... korisnik sam kablovske i interneta, i trazim da mi to sada spoje u onu neku duo uslugu... sve super, kaze operater moze.. ako vam je zgodno, navratite danas do nase poslovnice u BBI centar da preuzmete WiFi router i usluga se aktivira u roku od 24 sata... ako ne, mozete sacekati da vam dodju nasi ljudi i to direktno instaliraju.. vise mi odgovara BBI, kad mogu navratiti? mozete za pola sata.. super...
"Poštovani,
ljubazno Vas molimo da na dostavite tačne korisničke i adresne podatke kako bismo u najkraćem roku provjerili Vaše navode i korigovali sve što je potrebno.
Vaš Telemach"
-
kakavdanakneiskustvu
#2396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
apsurdno je ocekivati da svim korsnicima bude free pozivsemir1988 wrote:telemach korisnik,koristim njihove usluge,koje ja hoću,i ja odlučio da mi ne treba njihova telefonija,ali sam i dalje korisnik njihovih usluga
to nema nigdje
..ako imas njihov telefon..podrazumjeva se da je poziv na podrsku free..u ostalim slucajevima...se naravno placa..[/quote]
apsurdno je i to što ih obavijestim na njhovoj zvaničnoj facebook stranici da sedam dana nemam kanale koje bih trebao imati a oni mi stalno uzvraćaju porukom da moram nazvati 1430 jer oni ne mogu ništa po tom pitanju uraditi,koja je svrha postojanja opcije slanja poruka na toj stranici ako ne mogu oni obavijestiti svoj kontakt centar
-
DON_eARL
#2397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
1430 je oficijalni broj za podršku korisnicima. Osim maila, mislim da sve ostale prezentacije, uključujući FB i forume, nisu najbolje mjesto za prijavljivanje kvara. Imaš i broj 033 756555, koji je kako sam ja shvatio BHT broj, na koji također možeš prijaviti kvar, ako ti je 1430 "skup".
Pročitaj malo ugovor i vidjećeš da nigdje ne piše da kvar možeš prijaviti na "zvaničnoj Facebook stranici". (Da ljudi čitaju ugovor i ona silna upustva, ne bi im trebala pomoć na forumima.
)
Pročitaj malo ugovor i vidjećeš da nigdje ne piše da kvar možeš prijaviti na "zvaničnoj Facebook stranici". (Da ljudi čitaju ugovor i ona silna upustva, ne bi im trebala pomoć na forumima.
Moj prijedlog ti je da im kažeš da ti sve to oni donesu (reciver, router i šta već ide uz duo paket), pa kad stigne - stigne, ali zahtjevaj da ti odmah puste internet od 10Mbps. Router ti ne igra apsolutno nikakvu ulogu u korištenju usluge, osim ako ti želiš router.the_stick wrote:znaci prije 10 dana sam zvao 1430... korisnik sam kablovske i interneta, i trazim da mi to sada spoje u onu neku duo uslugu... sve super, kaze operater moze.. ako vam je zgodno, navratite danas do nase poslovnice u BBI centar da preuzmete WiFi router i usluga se aktivira u roku od 24 sata... ako ne, mozete sacekati da vam dodju nasi ljudi i to direktno instaliraju.. vise mi odgovara BBI, kad mogu navratiti? mozete za pola sata.. super...
-
kakavdanakneiskustvu
#2398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote:1430 je oficijalni broj za podršku korisnicima. Osim maila, mislim da sve ostale prezentacije, uključujući FB i forume, nisu najbolje mjesto za prijavljivanje kvara. Imaš i broj 033 756555, koji je kako sam ja shvatio BHT broj, na koji također možeš prijaviti kvar, ako ti je 1430 "skup".
Pročitaj malo ugovor i vidjećeš da nigdje ne piše da kvar možeš prijaviti na "zvaničnoj Facebook stranici". (Da ljudi čitaju ugovor i ona silna upustva, ne bi im trebala pomoć na forumima.)
Moj prijedlog ti je da im kažeš da ti sve to oni donesu (reciver, router i šta već ide uz duo paket), pa kad stigne - stigne, ali zahtjevaj da ti odmah puste internet od 10Mbps. Router ti ne igra apsolutno nikakvu ulogu u korištenju usluge, osim ako ti želiš router.the_stick wrote:znaci prije 10 dana sam zvao 1430... korisnik sam kablovske i interneta, i trazim da mi to sada spoje u onu neku duo uslugu... sve super, kaze operater moze.. ako vam je zgodno, navratite danas do nase poslovnice u BBI centar da preuzmete WiFi router i usluga se aktivira u roku od 24 sata... ako ne, mozete sacekati da vam dodju nasi ljudi i to direktno instaliraju.. vise mi odgovara BBI, kad mogu navratiti? mozete za pola sata.. super...
vidi vraga,kad su mi kod mame zamijenili resiver i nije ni jednog kanala imala tad sam im stalno slao poruke na fb stranici i na njihovom forumu,nisam zvao 1430,i tad su poslali čovjeka koji je sredio stvar,tad znači nisam morao zvati 1430
-
DON_eARL
#2399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To i dalje ne mjenja činjenicu da je zvanična tehnička podrška na broju 1430. Ti procijeni da li je bolje da sam daš podatke onome ko ih unosi u bazu podataka, kada prijaviš kvar, ili nekome trećem, ko će da pročita stotine poruka na FB/forumima i proslijediti podatke ko zna kome.
Sami se dovodite u situaciju da zbog 10-20kf telefona, baš vaša poruka bude preskočena.
Ako ne prijaviš kvar, kako je propisano ugovorom, oni nisu dužni da isti otklone, a ti nemaš pravo da se žališ. 
Sami se dovodite u situaciju da zbog 10-20kf telefona, baš vaša poruka bude preskočena.
-
kakavdanakneiskustvu
#2400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
DON_eARL wrote:To i dalje ne mjenja činjenicu da je zvanična tehnička podrška na broju 1430. Ti procijeni da li je bolje da sam daš podatke onome ko ih unosi u bazu podataka, kada prijaviš kvar, ili nekome trećem, ko će da pročita stotine poruka na FB/forumima i proslijediti podatke ko zna kome.![]()
Sami se dovodite u situaciju da zbog 10-20kf telefona, baš vaša poruka bude preskočena.Ako ne prijaviš kvar, kako je propisano ugovorom, oni nisu dužni da isti otklone, a ti nemaš pravo da se žališ.
nije u pitanju 10-20 pfeninga telefona,neki dan sam potrošio 4 marke kredita na mobitelu objašnjavajući da je njihova greška što nisam imao nekoliko kanala,dan kasnije 2,5 marke