Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- canvra888
#23726 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://basket.ba/zmajevi-na-vlasicu-ob ... ifikacije/
Zmajevi na Vlašiću obavili prvi trening u sklopu priprema za olimpijske pretkvalifikacije
Atić je tu opet.
Zmajevi na Vlašiću obavili prvi trening u sklopu priprema za olimpijske pretkvalifikacije
Atić je tu opet.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23727 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Meni je bas drago sto je Garza napokon tu i sto ce 99% biti u rosteru a zao mi sto nema Sulejmanovica jer to je stvarno momak za 10 ali ima svoj stav i ja to postujem.canvra888 wrote: ↑23/07/2023 20:11 https://basket.ba/zmajevi-na-vlasicu-ob ... ifikacije/
Atić je tu opet.
- canvra888
#23728 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mene živo zanima kako će Garza izgledati u reprezentativnoj košarci igrajući za nas, a i općenito kako će se snaći u evropskoj košarci. Baš me zanima kako će na terenu izgledati.hrasno38 wrote: ↑24/07/2023 20:52Meni je bas drago sto je Garza napokon tu i sto ce 99% biti u rosteru a zao mi sto nema Sulejmanovica jer to je stvarno momak za 10 ali ima svoj stav i ja to postujem.canvra888 wrote: ↑23/07/2023 20:11 https://basket.ba/zmajevi-na-vlasicu-ob ... ifikacije/
Atić je tu opet.
Ne sjećam se kad sam zadnji put oko nekog našeg igrača bio ovoliko zaintrigiran.
-
dimba
#23729 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hoce li biti danas prenosa utakmice sa Srbijom ? Zna li neko?
negdje sam procitao da cw biti za javbost zatvorena
-
kakavdanakneiskustvu
- canvra888
#23731 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Hajd što nema prenosa, nema ni krajnjeg rezultata iz nekog razloga...
-
kakavdanakneiskustvu
- Didier
- canvra888
- dulekrele
- canvra888
-
Bodkin
#23737 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zasto rezultat ako ni ne igraju po pravilima. Vjerovatno vise TO nego inace, mozda i jedva cetvrtina vise. Vise je zajednicki trening nego utamica. Rezultat nebitan ako ce pokusavati neke lude kombinacije
-
kakavdanakneiskustvu
#23738 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako piše Raport, predsjednik KS BiH Dalibor Miloš potvrdio je kako je bivši selektor reprezentacije prijavio Savez Međunarodnoj košarkaškoj organizaciji (FIBA), tražeći da mu savez izmiri dugovanja po osnovu presude Košarkaškog arbitražnog tribunala. Prema presudi Savez je Bosniću dužan 55.000 eura plus kamate.
“Bosnić nas je prijavio FIBA, zahtijevajući isplatu cijelog iznosa prema presudi. Vidjećemo kakav će stav FIBA zauzeti po ovom pitanju. U biti, FIBA ostavlja rok za izmirenje dugovanja, ako toga ne bude slijedi sankcija, suspenzija. Nadam se da ćemo to izbjeći. Svi naši pokušaji da se dogovorimo s Bosnićem bili su bezuspješni”, rekao je Miloš za isti medij.
Podsjetimo, mušku košarkašku reprezentaciju uskoro očekuju pretkvalifikacije za kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine.
Pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.
Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.
“Bosnić nas je prijavio FIBA, zahtijevajući isplatu cijelog iznosa prema presudi. Vidjećemo kakav će stav FIBA zauzeti po ovom pitanju. U biti, FIBA ostavlja rok za izmirenje dugovanja, ako toga ne bude slijedi sankcija, suspenzija. Nadam se da ćemo to izbjeći. Svi naši pokušaji da se dogovorimo s Bosnićem bili su bezuspješni”, rekao je Miloš za isti medij.
Podsjetimo, mušku košarkašku reprezentaciju uskoro očekuju pretkvalifikacije za kvalifikacije za Olimpijske igre naredne godine.
Pretkvalifikacije za Olimpijske igre bh. košarkaši počinju u grupi 13. augusta utakmicom protiv Portugala, dan poslije Zmajevi igraju s Poljskom, a 16. augusta s Mađarskom. Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Gliwice.
Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale, gdje će igrati sa najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za Olimpijske igre ide pobjednik turnira.
- canvra888
#23739 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Za neisplaćivanje ugovorenih obaveza prema radniku nema opravdanja.
Ako je Bosniću ugovorom toliko i toliko bilo ugovoreno, ne znam o kakvim pokušajima dogovaranja se priča? Tu se jedino može kriviti neprimjeran i neefikasan rad saveza. Niko nije kriv do njih samih.
Ali ono što je zanimljivo da je, barem koliko je meni poznato, neka me neko ispravi ako griješim - jedino sa Bosnićem bilo ovih neisplaćenih finansijsa u zadnjih 10-ak godina, a realno su i mnogo mnogo veća imena vodila reprezentaciju u tim periodima.
Tačno, jest ih bilo par što su radili haman volonterski, ali sumnjam da je jedan Vujošević ili Ivanović volonterski radio.
Ako je Bosniću ugovorom toliko i toliko bilo ugovoreno, ne znam o kakvim pokušajima dogovaranja se priča? Tu se jedino može kriviti neprimjeran i neefikasan rad saveza. Niko nije kriv do njih samih.
Ali ono što je zanimljivo da je, barem koliko je meni poznato, neka me neko ispravi ako griješim - jedino sa Bosnićem bilo ovih neisplaćenih finansijsa u zadnjih 10-ak godina, a realno su i mnogo mnogo veća imena vodila reprezentaciju u tim periodima.
Tačno, jest ih bilo par što su radili haman volonterski, ali sumnjam da je jedan Vujošević ili Ivanović volonterski radio.
- hrasno38
#23740 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Probelm je u tome sto on trazi da mu se isplati za ono vrijeme nakon sto je dao otkaz i nije vise radio. Gdje to ima da ti das otkaz a da ti firma placa odstetu?canvra888 wrote: ↑02/08/2023 16:52 Za neisplaćivanje ugovorenih obaveza prema radniku nema opravdanja.
- canvra888
#23741 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Je li provjereno to?hrasno38 wrote: ↑03/08/2023 19:15Probelm je u tome sto on trazi da mu se isplati za ono vrijeme nakon sto je dao otkaz i nije vise radio. Gdje to ima da ti das otkaz a da ti firma placa odstetu?canvra888 wrote: ↑02/08/2023 16:52 Za neisplaćivanje ugovorenih obaveza prema radniku nema opravdanja.
Sjećam se da je u onim prvim vjestima juna 2022. tek kada je dao otkaz odmah pisalo da je između ostalog razlog i neisplaćen novac i neredovno plaćanje..
https://www.klix.ba/sport/kosarka/u-kos ... /220608030
Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022.
- hrasno38
#23742 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A tako kaze Milos iz savezacanvra888 wrote: ↑03/08/2023 19:33Je li provjereno to?
Sjećam se da je u onim prvim vjestima juna 2022. tek kada je dao otkaz odmah pisalo da je između ostalog razlog i neisplaćen novac i neredovno plaćanje..
https://www.klix.ba/sport/kosarka/u-kos ... /220608030
Istina je da postoji dug prema selektoru za prvi kvartal 2022.
- hrasno38
#23743 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
AMAR ALIBEGOVIC VISE NIJE STRANAC!!!!!
- jazzer
#23744 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odlicna vijest. Nadati se da mogu uciniti isto i sa Garzom pa da samo amerikanac bude
naturalizovani igrac. To bi vec bila jako ozbiljna ekipa.
naturalizovani igrac. To bi vec bila jako ozbiljna ekipa.
-
Priglavke
#23745 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ovo sa Garzom moras dobro podkovati...Ovako Luka ostaje stranac... mozda se je i ovo sa Alibegovicem podkovalo,samo manja cifra bila,pa je Colan istres'o kesu,a i dosje je laksi..
- canvra888
#23746 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Potpisujem sve što si napisao, samocšo je Dalibor sad, ne Čolan
Ali u svakom slučaju, i ovo je ogromna vijest!
-
Priglavke
#23747 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..canvra888 wrote: ↑07/08/2023 14:10Potpisujem sve što si napisao, samocšo je Dalibor sad, ne ČolanIpak je Amar barem igrao za našu U18 reprezentaciju, iz još nekih olakšavajućih stavki u dosjeu. Isto mislim da se kesa morala odriješiti i da je za Luku još veća cifra.
Hajmo realno,koliko smo igraca proizveli i od njih napravili profesionalne igrace?!
- canvra888
#23748 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Stoji i to sasvim. Mizerne cifre domicilno razvijenih igrača, ali to je problem star godinama koji se mora sistemski rješavati.Priglavke wrote: ↑07/08/2023 14:25Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..canvra888 wrote: ↑07/08/2023 14:10
Potpisujem sve što si napisao, samocšo je Dalibor sad, ne ČolanIpak je Amar barem igrao za našu U18 reprezentaciju, iz još nekih olakšavajućih stavki u dosjeu. Isto mislim da se kesa morala odriješiti i da je za Luku još veća cifra.
Hajmo realno,koliko smo igraca proizveli i od njih napravili profesionalne igrace?!
Dovoljno govore U reprezentacije koje ni u B diviziji ne mogu dobiti smiješne protivnike...
- Altsa
#23749 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A ko ce proizvoditi mlade igrace ? Jesi li ti upoznat kakvi likovi rade sa malom djecom u KK kojih ima ko šodera. Neznalice, ne pedagozi i osobe kojima je samo stalo da imaju sto vise djece koja ce placati clanarine a oni od toga zivjeti ko hadzije i vozati bjesna kola. Dok se nesto ne promijeni jedina mogucnost je igraci koji igraju vani, a i njih je na kapaljku. Tako da kad ovi trenutni igraci ostare nek nam je bog na pomoci.Priglavke wrote: ↑07/08/2023 14:25Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..canvra888 wrote: ↑07/08/2023 14:10
Potpisujem sve što si napisao, samocšo je Dalibor sad, ne ČolanIpak je Amar barem igrao za našu U18 reprezentaciju, iz još nekih olakšavajućih stavki u dosjeu. Isto mislim da se kesa morala odriješiti i da je za Luku još veća cifra.
- hrasno38
#23750 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa pola reprezentacije su ti domaci igraci i vise od pola.....Halilovic iz Dite, Atic, Gegic, Zahiragic, Campara, Vrabac i Kamenjas iz Sparsa, Musa iz Kosa, Amsal Delalic Igokea i Borac itd itdPriglavke wrote: ↑07/08/2023 14:25Sve dok mi sami ne budemo igrace proizvodili za mene nema pozitivnih pomaka. To ja zovem stagniranje..canvra888 wrote: ↑07/08/2023 14:10