Lajavikrelac wrote:pici wrote:karanana wrote:cujte ruski dobrovoljci, checheni, cetniciiiiiiiii
stici ce vas nasa ruka i u rusijiiiii
TOOOOO KARANANICEEEE IDEMO DO PACIFIKAAA![]()

Lajavikrelac wrote:pici wrote:karanana wrote:cujte ruski dobrovoljci, checheni, cetniciiiiiiiii
stici ce vas nasa ruka i u rusijiiiii
TOOOOO KARANANICEEEE IDEMO DO PACIFIKAAA![]()

Znaci ako ne podrzavas rusku agresiju na Ukrajinu onda nisi objektivan, preslikavas svoje tenzije i ne volis Srbe, a ako podrzavas agresiju onda si valjda objektivan? Odlicno razmisljanjeioannes wrote:kako neki svoje osobne tenzije preslikavaju na konflikt u ukrajini....to je opce vidljivo
da ukrajinci i rusi koji se tamo nalaze nisu u stanju na konflikt gledati objektivno je jasno,nismo ni mi prije 25 god. to je razumljiva pojava...
ali da njih dosta koji nemaju veze sa ukrajinom i rusijom opet nisu u stanju geostrateski objektivno sagledati situaciju,to je vec neshvatljivo
ja vam garantiram da svi ovi koji "navijaju" za ukrajinsku vojsku tendiraju vise prema tome da i Srbe ne vole...jer po njhovoj logici ako su im Srbi neprijatelji onda moraju biti i rusi....i tako preslikavaju svoje tenzije. ja bi onim fasistickim idiotima,dobrovoljcima iz Hrvatske svima putovnice uzeo...kao i svakom olosu koji napusta svoju zemlju i ide ratovat u neku desetu drzavu i time lijeci svoje komplekse
Captain Ahab wrote:Znaci ako ne podrzavas rusku agresiju na Ukrajinu onda nisi objektivan, preslikavas svoje tenzije i ne volis Srbe, a ako podrzavas agresiju onda si valjda objektivan? Odlicno razmisljanjeioannes wrote:kako neki svoje osobne tenzije preslikavaju na konflikt u ukrajini....to je opce vidljivo
da ukrajinci i rusi koji se tamo nalaze nisu u stanju na konflikt gledati objektivno je jasno,nismo ni mi prije 25 god. to je razumljiva pojava...
ali da njih dosta koji nemaju veze sa ukrajinom i rusijom opet nisu u stanju geostrateski objektivno sagledati situaciju,to je vec neshvatljivo
ja vam garantiram da svi ovi koji "navijaju" za ukrajinsku vojsku tendiraju vise prema tome da i Srbe ne vole...jer po njhovoj logici ako su im Srbi neprijatelji onda moraju biti i rusi....i tako preslikavaju svoje tenzije. ja bi onim fasistickim idiotima,dobrovoljcima iz Hrvatske svima putovnice uzeo...kao i svakom olosu koji napusta svoju zemlju i ide ratovat u neku desetu drzavu i time lijeci svoje komplekse
To ti o sebi pricas? Slazem se.ioannes wrote:iskrivljavanje cinjenica je isto jedan kritican mentalni sklop...
cinjenica da USA i Rusija imaju svoje interese u Ukrajini
cinjenica je isto da USA te interese ne progurava ispred svog nego ispred ruskog praga
činjenica je da je izvršena agresija na jednu suverenu zemlju. Meni su Rusi inače simpatični kao narod ali tu ih ne podržavam.Captain Ahab wrote:To ti o sebi pricas? Slazem se.ioannes wrote:iskrivljavanje cinjenica je isto jedan kritican mentalni sklop...
cinjenica je isto da USA te interese ne progurava ispred svog nego ispred ruskog praga
Rusija svoje interese u Ukrajini gura tenkovima, topovima i vojnicima. Bitna razlika.
Captain Ahab wrote:To ti o sebi pricas? Slazem se.ioannes wrote:iskrivljavanje cinjenica je isto jedan kritican mentalni sklop...
Rusija svoje interese u Ukrajini gura tenkovima, topovima i vojnicima. Bitna razlika.
Sad se malo gubis vec...ioannes wrote:Captain Ahab wrote:To ti o sebi pricas? Slazem se.ioannes wrote:iskrivljavanje cinjenica je isto jedan kritican mentalni sklop...
populizam....ovde na forumu strogo zabranjen
za ovo se chmolji kazna placa
o tome sam vec pisao....destabilizacja drzava i instaliranje pogodnih vlada su amerikanci perfekcionirali "terrormanagement"fosna2014 wrote:Ameri samo lijepše spakuju svoje nakane u tom području. Po ničemu se ne razlikuju od Rusa. Ima tu svega od neonacista, fašista, komunjara pa sve do mudžahedina.
za svjetske batinase ova terminologija ne vazi niti je ikad vazila. to je za buraniju.ronnie wrote:činjenica je da je izvršena agresija na jednu suverenu zemlju.

To ono mjesto gdje su ih držali u okruženju?AleksoMKD wrote:
Navodno su Prorusi usli u Delbatsevo
...kad je tako zašto onda ta većina nije išla na opciju redovnih izbora, nego su 22.2.20014.organizirali državni udar, naravno uz svesrdnu pomoć svojih zapadnih sponzora i 'kauboja'?...nema logike u tvojoj priči...Opetja033 wrote:
Govorim o citavoj Ukrajini. I prije svog ovog sranja i centralni dio Ukrajine (sa Kijevom) je glasao za proeuropske i prozapadne stranke. To smo do sada elaborirali jedno milion puta. Samo istok zemlje je bio protiv. Ne znam sto se cerekas. Ako obecas da ces se prestati cerekati i izvinuti zbog svojih laznih tvrdnji postavicu ti ovdje rezultate izbora, po regijama, i rezultate anketa. I jedno i drugo prije pocetka demonstracija na Mejdanu, napominjem.
Moze?
Italija, Bugarska i Rumunija su poznate po mijenjanu strana u velikim ratovima.eifel wrote:za koga su Bugari