Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ilkbahar wrote:
SVe dok ne shvatimo svi da smo mi gradjani BiH prije svega i da nam treba jedinstve predstavnik koji ce stititi sve nase interese, necemo imati napretka!
Znači graDŽanska država po mjeri većinskog naroda, koji bi prirodom zakona matematike u redovitoj izbornoj proceduri davao ''jedinstvene predstavnike koji bi štitili naše interese''......a s druge strane taj isti većinski narod već 25 godina uredno bira SDA i njihovu politiku koja ima sa mnom veze kolik' uzgoj šljive ranke u Užičkom kraju.
Nema logike kume.
Ima logike jer kad saberes sve glasove ljudi.koji nisu glasali za sda vidjet ces da pobjeda sda nije vecinska Volja naroda. Logicno. Al je problem sto se ti.glasovi.protiv sda razvodnjavaju na masu drugih stranaka tipa nase stranke, sbb i ostalih.
Mozda je bolja ideja da na slijedecim izborima dajemo.glas protiv, a nebglas za , em sto bi izlaznost bila veca em bi imali realnohlg pobjednika.
Što ovdje nema komentara na činjenicu da je Rašidat već održao sastanak sa Danisom Tanovićem, Jasmilom Žbanić i drugim režiserima iz agencije za kinematografiju, a evo i sa Zrnom iz ovog udruženja likovnih umjetnika.
It_is_a_Leclerc wrote:Što ovdje nema komentara na činjenicu da je Rašidat već održao sastanak sa Danisom Tanovićem, Jasmilom Žbanić i drugim režiserima iz agencije za kinematografiju, a evo i sa Zrnom iz ovog udruženja likovnih umjetnika.
It_is_a_Leclerc wrote:Što ovdje nema komentara na činjenicu da je Rašidat već održao sastanak sa Danisom Tanovićem, Jasmilom Žbanić i drugim režiserima iz agencije za kinematografiju, a evo i sa Zrnom iz ovog udruženja likovnih umjetnika.
O bože...
Pa što nema ?! Čovjek krenuo raditi, pa se malo ućutali dokoni psihoanalitičari, učmali ljevičari, buđavi ideolozi, strastvene demokrate i stručnjaci koji nigdje ne rade...
U razgovoru za Klix.ba, Rešidat navodi kako je nova funkcija ministra kulture i sporta Kantona Sarajevo velika čast i obaveza, budući da je ispred njega jedan "jako težak zadatak" koji će, iskreno se nada, "obaviti sa zapaženim pozitivnim rezultatima."
Govoreći o svojim ciljevima na novoj funkciji, Rešidat navodi:
"Svaki posao je novi izazov koji se nađe pred čovjekom. Moja ideja je bila da stvorim jedan novi brend i uvedem novi način putovanja za određenu skupinu ljudi, mladih ljudi. U tome sam uspio. Sada su ciljevi drugi i možda malo zahtjevniji, ali ja ne bježim od rada. Moj cilj u ovom mandatu je vratiti Sarajevu ono što je njegovo, a to je da bude centar kulturnih i sportskih zbivanja u Bosni i Hercegovini i regionu."
Uvesti monitoring: Puno novca se bespotrebno troši
Na upit o tome šta je ono što treba promijeniti u oblasti kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, te koje su, po njegovom mišljenju, najveće manjkavosti, Rešidat odgovara:
"Treba više razgovarati sa ljudima iz struke. Oni se osjećaju odbačenima i gube osjećaj da mogu doprinijeti struci. Imaju mnogo dobrih ideja, ali njih treba sprovesti u djelo. Ja kao resorni ministar, treba da budem osoba koja će zajedno sa njima pokušati sprovesti njihove ideje u djela."
Kad su u pitanju konkretni planovi za djelovanje, Rešidat navodi dvije ključne stvari za koje vjeruje kako će u vrlo kratkom vremenu pokazati pozitivne pomake. To su uvođenje sistema rada i monitoringa koji za cilj ima pokazati "da ima puno novca koji se bespotrebno troši."
Povezivanje institucija kulture sa lokalnim turističkim zajednicama
Veliki problem predstavljaju kulturne institucije u BiH koje se, zbog neriješenog pravnog statusa i činjenice da "ne pripadaju" nikome nalaze u velikim problemima, čime je otežan njihov rad, a egzistencija upitna. Najočitiji primjer jeste zatvoreni Zemaljski muzej.
Rešidat smatra da kulturne institucije za sebe mogu stvoriti dodatne prihode.
"Problem je u sistemu. Zašto krenuti sa poslom kada imate primanja i niste obavezni da stvarate dodatne vrijednosti. Vrlo jednostavnim povezivanjem institucija kulture sa lokalnim turističkim zajednicama stvorit ćete jedan gradski proizvod. Svi turisti koji dolaze u grad u paketu razgledanja grada dobit će kartu za muzej. Ako broj turista pomnožite za ulaznicom od 5 KM, dolazite do cifre od oko 100.000 KM. Ovi iznosi su predikcija na osnovu informacija koje su znatno manje od realnih", navodi Rešidat.
Za kulturu i sport svega 3,8% iz budžeta Kantona Sarajevo
U proteklih nekoliko dana koliko obavlja funkciju novog ministra, navodi kako je obavio niz razgovora sa ljudima iz kulture i sporta.
"Svi oni imaju slične probleme, a oni su zapostavljenost ljudi iz struke i njihovo marginaliziranje, nedostatak komunikacije i, naravno, skroman budžet koji je na raspolaganju Ministarstvu kulture i sporta", ističe Rešidat i pojašnjava kako je budžet Ministarstva kulture i sporta u odnosu na budžet Kantona Sarajevo procentualno 3,8%.
"To se mora promijeniti", poručuje.
Na upit o tome kako komentariše različite natpise na društvenim mrežama o nedostatku kompetentnosti za funkciju ministra kulture i sporta, kao i protest likovnih umjetnika u kojem su poručili kako "ne žele da im ministar bude neko ko u svojoj biografiji nema ni tri odlaska u pozorište" i ko je u tom kontekstu potpuno nestručan i nepodoban za takvu funkciju, Rešidat odgovara:
"Mislim da je taj protest nastao kao rezultat nedostatka komunikacije. Svoje (ne)odlaske u pozorište, kao sastavni dio svoje biografije, ne bih komentarisao".
Dodao je kako je već obavio sastanak s Alminom Zrnom, predsjednikom Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine, te je dogovoreno kako će partnerstvo u projektima biti ključ njihove buduće saradnje.
Sve novosti vezane za rad novog ministra kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, Samera Rešidata možete pratiti na njegovoj oficijelnoj Facebook stranici.
Mene interesuje od kojeg muzeja će kupiti kati za 100.000 KM i koliko će karti dobiti ? Nije loš prijedlog niti ideja, samo me interesuje realizacija ?
To su uvođenje sistema rada i monitoringa koji za cilj ima pokazati "da ima puno novca koji se bespotrebno troši." - 3.8% budgeta, valjda samo dio se bespotrebno troši - koliki dio to ćemo otkriti....
Vrlo jednostavnim povezivanjem institucija kulture sa lokalnim turističkim zajednicama stvorit ćete jedan gradski proizvod. Svi turisti koji dolaze u grad u paketu razgledanja grada dobit će kartu za muzej. Ako broj turista pomnožite za ulaznicom od 5 KM, dolazite do cifre od oko 100.000 KM. Ovi iznosi su predikcija na osnovu informacija koje su znatno manje od realnih -
Vrlo jednostavnim potezom - dijeli karte za muzej turistima (svi koji dolaze dobiju) - za koje muzeje važe karte, ko te karte plaća, kako i na koji način - i naravno kome plaća te karte ?
Samo 3,8 % budgeta je na raspolaganju.... iznos od 100.000 je minoran ?
Neminovno je da poklonici stranke DF i svršavaju na tekst, međutim, postavim pitanje od kojeg muzeja će kupiti karti za 100.000 KM - jedan me zove da mi to nacrta pred BBI-jem...... Malo opterećeni ljudi ili šta već....
Na fucking temi iz oblasti kulture.... divna nam je kultura....
Last edited by HM 2011 on 29/03/2015 16:11, edited 1 time in total.
ilkbahar wrote:
Nije istina to sto pricas, siris lazi i dezinformacije. KOnkretno Resedet je jedan od prvih ljudi koji je bio uz Zeljka pri osnivanju stranke, i za njega su ljudi glasali!
Rešadet je prije svega lopina. Radio sam sa njim i gledao kako krade. Da ne idemo u detalje ali njegove kvalifikacije i to kako ljetuje su najmanji problem. Problem je što je čovjek nemoralan i lopov. Doduše, takvi su većina među političarima.
ja ne znam ko je gori, Leclerc koji brani neodbranjivo i srozava se sve niže i niže ili ovakvi lažovi - pokvarenjaci.
Jadan ne bio, ne znaš ni kako se čovjek zove, a tvrdiš da si radio s njim.
Samer je nekompetentan za funkciju koju obavlja, ali nije lopov i nikada ništa nije ukrao.
O bože...
Pa što nema ?! Čovjek krenuo raditi, pa se malo ućutali dokoni psihoanalitičari, učmali ljevičari, buđavi ideolozi, strastvene demokrate i stručnjaci koji nigdje ne rade...
Pa čovječe, postavili su ga za ministra kulture. S kim će se sastajati ako ne s onima koji najčešće muzu fondove za kulturu. To će i raditi do kraja mandata, primati ustaljene krvopije i nabacivati lovu raji s "kreativnim" porivima.
Ta neće se sastajati s rudarima valjda...
Mislite ljudi malo, šta vam je...
I daj, obuzdaj se malo s tim učmalim, buđavim, strastvenim i nezaposlenim. Postaješ jadan nekako.
[/quote]
Pa čovječe, postavili su ga za ministra kulture. S kim će se sastajati ako ne s onima koji najčešće muzu fondove za kulturu. To će i raditi do kraja mandata, primati ustaljene krvopije i nabacivati lovu raji s "kreativnim" porivima.
I daj, obuzdaj se malo s tim učmalim, buđavim, strastvenim i nezaposlenim. Postaješ jadan nekako.[/quote]
Izvini ti mi djeluješ ovako kao pametna glava , budući da nisam iz Sa. Kantona, šta je problem s tim likom? Rašidat? Koliko vidim vodio je neku turističku agenciju sve do sada, a od sada, je li tako, imenovan je za ministra kulture u SK. Možda ja slabo kontam neke stvari, zaista, ja uvijek mislio da bi ministar trebao u tančine poznavati problematiku odeđenog resora, što stručno-teorijski, što praktično. To u idealnom slučaju. A sa obzirom kako je praksa u BiH trula i korumpirana u bilo kojoj oblasti, makar da čovjek ima potrebne kvalifikacije, dobru stručnu spremu, pa valjda će neke stvari povezati kako treba, uz dobre savjetnike naravno. Ministar kulture, hm , pa da čovjek ima makar neke dodirne veze problematikom kulture u BiH.
I daj, obuzdaj se malo s tim učmalim, buđavim, strastvenim i nezaposlenim. Postaješ jadan nekako.[/quote]
Izvini ti mi djeluješ ovako kao pametna glava , budući da nisam iz Sa. Kantona, šta je problem s tim likom? Rašidat? Koliko vidim vodio je neku turističku agenciju sve do sada, a od sada, je li tako, imenovan je za ministra kulture u SK. Možda ja slabo kontam neke stvari, zaista, ja uvijek mislio da bi ministar trebao u tančine poznavati problematiku odeđenog resora, što stručno-teorijski, što praktično. To u idealnom slučaju. A sa obzirom kako je praksa u BiH trula i korumpirana u bilo kojoj oblasti, makar da čovjek ima potrebne kvalifikacije, dobru stručnu spremu, pa valjda će neke stvari povezati kako treba, uz dobre savjetnike naravno. Ministar kulture, hm , pa da čovjek ima makar neke dodirne veze problematikom kulture u BiH.
Nema nikakve veze s kulturom. Lik je "jedan od njih", čovjek s kojim se sjeli, koji svojima tu i tamo sredi kakav aranžman, druželjubiv je, malo estrada, malo koke... Uglavnom, on je sukus DF-a. Ne DF-a prije izbora, već onog pravog, haustorskog, blentavog, plitkog i bahatog.
gospodja profiterka wrote:
I daj, obuzdaj se malo s tim učmalim, buđavim, strastvenim i nezaposlenim. Postaješ jadan nekako.
Da sam ja ti, sad bih ti rekao :" Ovako si mi se sad obratio i više nikad. Jel jasno ?", al' neću. To je bilo tako jadno i smiješno.
Tebi niko živ ne paše i niko živ ne odgovara.
Čovjek ministar, krenuo da radi, sastaje sa najboljim bh. umjetnicima i razgovara kako da im pomogne, već ima plan kako malo pomoći muzeju iako mu to nije u opisu posla, odnosno državni muzej nije njegova nadležnost uopšte. Pa opet, ipak, radi.
Uvijek treba reći kad neko radi nešto dobro, a ne samo pljuvati zato što je ministar iz DF-a, SDA, HDZ-a, ili bilo čega drugog.
Da sam ja ti, sad bih ti rekao :" Ovako si mi se sad obratio i više nikad. Jel jasno ?", al' neću. To je bilo tako jadno i smiješno.
Čovjek ministar, krenuo da radi, sastaje sa najboljim bh. umjetnicima i razgovara kako da im pomogne, već ima plan kako malo pomoći muzeju iako mu to nije u opisu posla, odnosno državni muzej nije njegova nadležnost uopšte. Pa opet, ipak, radi.
Uvijek treba reći kad neko radi nešto dobro, a ne samo pljuvati zato što je ministar iz DF-a, SDA, HDZ-a, ili bilo čega drugog.
Ja se obraćam uljudno. Uvijek.
Što se tiče ovoga "niko živ ne paše", ne nagađaj. Nemaš pojma ko meni paše ili ne. Konkretno mi ne paše polupismeni čaršijski dripac na mjestu ministra kulture. Za ostalo ćemo lako.
Tzv. najbolji bh. umjetnici su ljudi koji ništa vrijedno pažnje već odavno nisu napravili, ali im svejedno dajemo pare. Stalno im dajemo, nijedna administracija nije štedila na njima, bez obzira što je rezultat nikakav. A BAŠ to i jeste najveći problem naše kulturne scene: uzak krug nadmenih ljendohana i mediokriteta neprestano siše budžet, bez obzira ko je na vlasti, a novog ešelona nema jer nikoga ne zanimaju istinski nadareni ljudi kojima treba podsticaj i pokroviteljstvo zdravih kulturnih institucija.
Tako nam je s filmom, tako nam je s književnošću, tako nam je s muzikom... Isti uvijek prvi hodočaste novom ministru kulture, popije se koja, malo se pljeskaju po leđima i hajmo jovo nanovo. Eto para, eto još jednog besmislenog i bezvrijednog uratka. Isti snimaju i pišu, isti žvrljaju recenzije, isti dijele nagrade. A brod tone.
Uostalom, kulturni radnici su sami rekli šta misle o Rešidatu kad su uputili apel za njegov opoziv. Šta se tu ima više reći?
Stvarno rizikujes.
Sad ce ti biti "post prijavljen" uz prigodan smajli (ovaj: ) pa ces biti i "jadan" i banovan
KatarinaKosaca wrote:Fakat, ne kontam šta je neobično, a još manje za divljenje, što se ministar kulture sastao sa 2-3 kulturnjaka
Ništa. To mu je i posao, ali se ovdje uveliko pričalo kako će prvi potez novog ministra biti Jelena Karleuša u Vijećnici, Ceca u haremu Begove džamije i kakve su već budalaštine pojedinci ovdje pisali. Sad kad je čovjek kao prvi ministarski potez odabrao da se susretne sa prvim ljudima udruženja filmskih i likovnih umjetnika u KS, ne valja ni to. Trebao je, po ocjeni nekih, da se susretne sa umjetnicima po njihovom izboru.
KatarinaKosaca wrote:Fakat, ne kontam šta je neobično, a još manje za divljenje, što se ministar kulture sastao sa 2-3 kulturnjaka
Ništa. To mu je i posao, ali se ovdje uveliko pričalo kako će prvi potez novog ministra biti Jelena Karleuša u Vijećnici, Ceca u haremu Begove džamije i kakve su već budalaštine pojedinci ovdje pisali. Sad kad je čovjek kao prvi ministarski potez odabrao da se susretne sa prvim ljudima udruženja filmskih i likovnih umjetnika u KS, ne valja ni to. Trebao je, po ocjeni nekih, da se susretne sa umjetnicima po njihovom izboru.
Pisalo se na osnovu njegove izjave o "profitabilnosti" i "proizvodima".. ni današnja (ili jučerašnja tj. današnja vijest na klixu) nije daleko od tih i takvih nebuloza koje izjavjulje (hoće tastarura na izvaljuje, kako god, ispavih 2x)
On nikada nije ni trebalo da bude ministar nečega što se zove kultura
Ja bih volio ovu profiterku vidjet,recimo,na sportskim temama...Mesa bi vec odavno dao ostavku zbog onakve igre protiv Andore.A tek kako bi se Dzeko proveo.
Lijepo bi bilo,na primjer,kad se kritikuje sve i svako reci ko bi to,eto,mogao biti ministar kulture u KS,tek da imamo parametar.Mozda sama profiterka?
kakonako wrote:Ja bih volio ovu profiterku vidjet,recimo,na sportskim temama...Mesa bi vec odavno dao ostavku zbog onakve igre protiv Andore.A tek kako bi se Dzeko proveo.
Lijepo bi bilo,na primjer,kad se kritikuje sve i svako reci ko bi to,eto,mogao biti ministar kulture u KS,tek da imamo parametar.Mozda sama profiterka?
ilkbahar wrote:
Nije istina to sto pricas, siris lazi i dezinformacije. KOnkretno Resedet je jedan od prvih ljudi koji je bio uz Zeljka pri osnivanju stranke, i za njega su ljudi glasali!
Rešadet je prije svega lopina. Radio sam sa njim i gledao kako krade. Da ne idemo u detalje ali njegove kvalifikacije i to kako ljetuje su najmanji problem. Problem je što je čovjek nemoralan i lopov. Doduše, takvi su većina među političarima.
ja ne znam ko je gori, Leclerc koji brani neodbranjivo i srozava se sve niže i niže ili ovakvi lažovi - pokvarenjaci.
Jadan ne bio, ne znaš ni kako se čovjek zove, a tvrdiš da si radio s njim.
Samer je nekompetentan za funkciju koju obavlja, ali nije lopov i nikada ništa nije ukrao.
u brzini kucanja ti vidiš dokaz da sam lažov?
Pa sve i da ne znam kako se zove mogao sam vidjeti na ovoj temi zar ne? Kakvih sve genijalaca imamo ovdje Tito dragi
Jeste lopov ali neću o detaljima jer bih onima koji za to znaju prilično izdao i svoj identitet.
Najgore je ipak Bakiru, mora se igrati gluhih telefona sa Covicem i Zeljkom, a >nit luk jeo, nit luk mirisao<
Mozes misliti sta Bakira ceka naredne cetiri godine sa ovom dvojicom
Ali jos ni ovo nije sigurno. Sutra ce Covic da izjavi da nije bio ovakav dogovor i da zahtjeva da DF promjeni ministra u VM.
pumica wrote:
HM 2011 wrote:
Zadovoljan sam da je formirana vlada FBiH i VM Bih - napokon.... drago mi da su rezultati glasanja ili ti ga glasovanja napokon doživjeli manifestaciju...
Nisam jos uvjerena da je vlast formirana.
Sutra ce Covic imati neku novu pricu i/ili neki novi (stari) zahtjev pa cemo opet cekati DF da ga prihvati.
Samo od Komsica smo culi ponudu ... istu ponudu nismo culi niti od Bakira niti od Covica ... sutra ce biti DF izmislio ponudu.
Veceras na FTV - Covic vise ne spominje VM...najavljuje samo formiranje Vlade FBiH.
kakonako wrote:Ja bih volio ovu profiterku vidjet,recimo,na sportskim temama...Mesa bi vec odavno dao ostavku zbog onakve igre protiv Andore.A tek kako bi se Dzeko proveo.
Post ti je prijavljen
Je li ti mislis da si me nasikirao?Ili mislis da je vrhunac necega ucestvovati na forumu "Kliksa".Dodjem,ponesto procitam,rijetko kad sta napisem...i sad ti mislis da ce mi biti krivo.Ma bjAzi!
Post ti je prijavljen
Je li ti mislis da si me nasikirao?Ili mislis da je vrhunac necega ucestvovati na forumu "Kliksa".Dodjem,ponesto procitam,rijetko kad sta napisem...i sad ti mislis da ce mi biti krivo.Ma bjAzi!
Post ti je prijavljen
Ne intimiziraj se i da se više NIKADA nisi obratio tim tonom, da bude jasno. To ti svojim jaranima u kafani.
Ni u snu se ne obraćaj. Je li pokazan interes za ćakulanje s tobom? Bilo šta? Mig? Osmjeh? Duhovita opaska?
Na pitanje - odgovor. Inače si nađi druge sagovornike.
It_is_a_Leclerc wrote:Formiranja Vlade FBiH nema bez formiranja Vijeća ministara. DF će blokirati svaki pokušaj takvih činova, jer je tako u mogućnosti.