SDA-All about

Post Reply
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#23701 Re: SDA-All about

Post by Dado dijasporitus »

seln wrote:
statixx wrote:bar ce nadolazece generacije shvatiti da im politika i stranka ne mogu ponuditi mnogo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vic decenije...
nadolazece generacije bi prodale oca i mater za novi iPhone.
Nove generacije bi dale da im Radeljas guzi sestru za jedan krug u njegovom X6
Nove generacije su upravo onakve kakve zele vlastodrsci: pohlepne, samozive, neobrazovane.
Ako cemo realno, bas kao i sve "nove" generacije ;-)
seln

#23702 Re: SDA-All about

Post by seln »

Dado dijasporitus wrote:
seln wrote:
statixx wrote:bar ce nadolazece generacije shvatiti da im politika i stranka ne mogu ponuditi mnogo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vic decenije...
nadolazece generacije bi prodale oca i mater za novi iPhone.
Nove generacije bi dale da im Radeljas guzi sestru za jedan krug u njegovom X6
Nove generacije su upravo onakve kakve zele vlastodrsci: pohlepne, samozive, neobrazovane.
Ako cemo realno, bas kao i sve "nove" generacije ;-)
Pa, ne bas... od renesanse naovamo su nove generacije bili nosioci progresa, buntovnici protiv konzervativnog drustva...
ne tako davno , nova generacija je pjevala "Let it sunshine"
Danasnja nova generacija pjeva "Give iPhone a chance".
Kaligrafija

#23703 Re: SDA-All about

Post by Kaligrafija »

Opca bolnica ne pripaja se, nego doktori i medicinari prelaze u UKCS, a bolnica se moj narode ZATVARA...! Ocigledno je familija Grabibegovic zinula na tu lokaciju, mora da ce tu niknuti jos jedan Al Shidi trzni centar...
palermo

#23704 Re: SDA-All about

Post by palermo »

zrakomlat wrote:
palermo wrote:
tandmand wrote:HDZ se nešto pošutio, što znači da je Bakir na pravom putu. Po istim kriterijima struke, mostarsku bolnicu "Južni logor" (bivša kasarna) pridružiti "Sveučilišnoj kliničkoj bolnici" i tako krenuti u konačno ujedinjenje Mostara. Univerzitet u Mostaru je takođe viška jer ima Sveučilište ... :oops:
Mogu ti reći da bi to u ovom slučaju bilo pametno, ali se nažalost neće desiti.
A šta bi bilo starije po činu Regionalni medicinski centar (Južni logor) ili Sveučilišna klinička bolnica, i ima li to ikakve veze, u smislu koja ustanova na papiru ima veći nivo?

Palermo, zašto misliš da bi bilo pametno?
Sad, možda nije dobar izraz pametno, jer se nikad u nas ne gleda po tome šta je pametno :D . A i svakako se neće desiti. Al evo....

Ma u ovakvom trenutku (jesi li ono i ti mostarac ??) to su dvije potpuno različite ustanove,jedna je na mnogo višem nivou nego što je druga. Sveučilišna klinička bolnica je na mnogo višem nivou od RMC. To znaju svi mostarci, pa se shodno tom pravilu i ponašaju ( za svaki ozbiljniji slučaj ide se u KBC), to znaju i ovi u Južnom logoru , pa većinu ozbiljnijih slučajeva odmah proslijeđuju u KBC. Zašto je to tako je d(r)uga priča. Ne dolazim iz zdravstava pa ne bih da previše palamudim iako ponešto znam .

Kad je već tako zar ne bi bilo logično napraviti neku vrstu gradacije, pa da RMC i zvanično bude ustanova za sekundarnu zdravstvenu brigu (jel se ono tako kaže ???) a prema KBC-u usmjeriti tu neku vrhunsku medicinu (naravno za mostarske uslove vrhunsku medicinu :D ). I naravno organizacijski ih vezati što bi naravno značilo i još neke promjene (kadrovsku izmiješanost, usklađivanje programa itd)

Čini mi se da bi to bilo onako logično da nije u pitanju Mostar, a izgleda i BiH sudeći po ovoj situaciji vezanoj za KUC Koševo i bivšu vojnu bolnicu,

Vid nam priče na temi SDA :D
zrakomlat

#23705 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

palermo wrote:
zrakomlat wrote:
tandmand wrote:HDZ se nešto pošutio, što znači da je Bakir na pravom putu. Po istim kriterijima struke, mostarsku bolnicu "Južni logor" (bivša kasarna) pridružiti "Sveučilišnoj kliničkoj bolnici" i tako krenuti u konačno ujedinjenje Mostara. Univerzitet u Mostaru je takođe viška jer ima Sveučilište ... :oops:
...
A šta bi bilo starije po činu Regionalni medicinski centar (Južni logor) ili Sveučilišna klinička bolnica, i ima li to ikakve veze, u smislu koja ustanova na papiru ima veći nivo?

Palermo, zašto misliš da bi bilo pametno?
Sad, možda nije dobar izraz pametno, jer se nikad u nas ne gleda po tome šta je pametno :D . A i svakako se neće desiti. Al evo....

Ma u ovakvom trenutku (jesi li ono i ti mostarac ??) to su dvije potpuno različite ustanove,jedna je na mnogo višem nivou nego što je druga. Sveučilišna klinička bolnica je na mnogo višem nivou od RMC. To znaju svi mostarci, pa se shodno tom pravilu i ponašaju ( za svaki ozbiljniji slučaj ide se u KBC), to znaju i ovi u Južnom logoru , pa većinu ozbiljnijih slučajeva odmah proslijeđuju u KBC. Zašto je to tako je d(r)uga priča. Ne dolazim iz zdravstava pa ne bih da previše palamudim iako ponešto znam .

Kad je već tako zar ne bi bilo logično napraviti neku vrstu gradacije, pa da RMC i zvanično bude ustanova za sekundarnu zdravstvenu brigu (jel se ono tako kaže ???) a prema KBC-u usmjeriti tu neku vrhunsku medicinu (naravno za mostarske uslove vrhunsku medicinu :D ). I naravno organizacijski ih vezati što bi naravno značilo i još neke promjene (kadrovsku izmiješanost, usklađivanje programa itd)

Čini mi se da bi to bilo onako logično da nije u pitanju Mostar, a izgleda i BiH sudeći po ovoj situaciji vezanoj za KUC Koševo i bivšu vojnu bolnicu,

Vid nam priče na temi SDA :D
Nemoj biti neozbiljan na ovakvoj temi, čuj ti bi to organizovao da bude u službi potreba naroda. Šta bi još, možda kaznio izvođače radova na ovim kolektorima, i naredio ponovno asfaltiranje? :D

A u pravu si, to je odlična ideja kad tako postaviš stvari ali jbg, znaš sve. Nema šanse.
Mostarac po adresi, ne po porijeklu, ali sam se tako dobro kamuflirao, da su mi se često pravi Mostarci žalili kroz razgovor kako su nam došlje okupirale grad :D

Cirkus je da se slažem s njima, ako uzmemo u obzir neke stvari vezano za naziv ove teme :lol:
Maharadza

#23706 Re: SDA-All about

Post by Maharadza »

zrakomlat wrote:Image
Image

:skoljka:
walk_M-A-N

#23707 Re: SDA-All about

Post by walk_M-A-N »

GeeTnT wrote:Nije problem u HM-u.... sda...

Postali smo primitivno drustvo i vise nikome nije stalo do javnog misljenja.... Zato se sve i radi i dogovara iza zatvorenih vrata, pa dovoljno je pogledat komentare...jbt...
Možda nije problem u HM-u.. Meni je na Ignore i ne gledam besmislice koje ponavlja.. Iako je sramotno da SDA samo preko njega i Innovation komunicira sa ljudima ovdje, mislim na one koji iznose argumente.

A u Sda je već problem. Njihovo predsjedništvo koje čine Bakir i Sebija nastupa toliko bahato, naravno nakon što su sve dogovorili iza zatvorenih vrata svoje kuće, da ja više uopšte to ne mogu vjerovati.
Pogledajte današnje vijesti: premijer FBiH lupa protiv poslodavaca i radnika, šalje nepotpisani sporazum na sud, protiv je povećanja min plate koju su oni usaglasili, nastavlja samozvane reforme koje su mu dali na par listova papira, prodaje fds sa svom raznom imovinom za neku minornu cifru..(naravno ne bavi se prevarama, dugovima i kladionicama, na primjer) a Sebija preuzima kcus, u Vojnoj ostavlja nekog poslušnog grobara, I bez formalne odluke birokratske komisije koju je sama sastavila gasi gradsku bolnicu, dobija novih 30 miliona, daje doktorima naredbu da sami daju otkaz... (zar nije prvi problem plaćanje radnih mjesta koja onda pojedu materijal i ulaganja).

Nisu druge stranke nažalost ništa bolje, svugdje su g... isplivala. Ali sda je na vlasti, za to uzima velike pare, i oni donose ove odluke. Zato su oni najodgovorniji za stanje društva. I u tom smislu nisu svi isti.

I sada, uoči ovog velikog praznika srpskog naroda, ja, iako se smatram patriotom, ne mogu da mislim o Danu genocida nad Bošnjacima, jer smo mi koji nismo ideološki protiv sda dobili toliko udaraca kao građani da smo se zabavili o sebi i primarno trebamo biti protiv takve bahate i jadne stranke.

PS Ministrica Semiha upravo u vrijeme kada četnitet krši Ustav, i kada stvarno pucaju na Bošnjake, pristaje na ovu odvratnu plaćenu propagandu koja za cilj ima reći da ima važnije kršenje ustava, ako neko spriječi paradu srama, i da su pederi ti koji su ugroženi. E jest vam SDA politika..
http://www.klix.ba/vijesti/bih/semiha-b ... /151231071
Last edited by walk_M-A-N on 10/01/2016 23:43, edited 1 time in total.
PM72

#23708 Re: SDA-All about

Post by PM72 »

Pa bakir je obećao 100 000 radnih mjesta.Eto,uskoro će zaposliti 600 ljekara i medicinara.pardon.601 uključujući suprugu SEBI -JU.
zrakomlat

#23709 Re: SDA-All about

Post by zrakomlat »

Maharadza wrote:
zrakomlat wrote:Image
Image

:skoljka:
:lol: :thumbup:
piupiu

#23710 Re: SDA-All about

Post by piupiu »

Da citiram jednu pametnu osobu:
Kod starih Rimljana je trebalo proći najmanje tri generacije, pa da se imperatori počnu osjećati kao polubožanstva. Kod naših, dovoljan jedan poslanički mandat, pa da misle da su drugačiji i da se se izoliraju od naroda.
jefff

#23711 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Komentari na FB stranici Bakira Izetbegovića.
Momcilo Domazet - Bakire cestitas praznik srbima a znas li da oni slave Bozic 3 dana 07 ,08 i 09 januar.

Larisa Wegana - Žena ti je ubila oca kada ga je gurnula niz stepenice, ti si minio očev grob da bi dobio izbore, a ta ista spodoba od tvoje žene tuče i tebe pa u sljivama izlazis u javnost. Samo mi je žao sto ti nije slomila glavu ne smiješ da joj zucnes, gora je od Mire Markovic

Patriško Patrišković - Smrdo jedan
Stvarno zašto Izetbegovići nikada ne odgovaraju na veoma ozbiljne optužbe i kvalifikacije?

Mnogi su ih prozvali, Sefer Halilović, Muhamed Filipović, Radončić ali nikada demantija.
jao_situacije

#23712 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

jefff wrote:Komentari na FB stranici Bakira Izetbegovića.
Momcilo Domazet - Bakire cestitas praznik srbima a znas li da oni slave Bozic 3 dana 07 ,08 i 09 januar.

Larisa Wegana - Žena ti je ubila oca kada ga je gurnula niz stepenice, ti si minio očev grob da bi dobio izbore, a ta ista spodoba od tvoje žene tuče i tebe pa u sljivama izlazis u javnost. Samo mi je žao sto ti nije slomila glavu ne smiješ da joj zucnes, gora je od Mire Markovic

Patriško Patrišković - Smrdo jedan
Stvarno zašto Izetbegovići nikada ne odgovaraju na veoma ozbiljne optužbe i kvalifikacije?

Mnogi su ih prozvali, Sefer Halilović, Muhamed Filipović, Radončić ali nikada demantija.
:shock:
Fudo387

#23713 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

Jedina stranka koja moze Bosnjake sakupiti oko ideje njihovog opstanka.
Ostali akteri na sceni su protagonisti uhljebi i mene matere ti politika.
VjecitiStudent

#23714 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Fudo387 wrote:Jedina stranka koja moze Bosnjake sakupiti oko ideje njihovog opstanka.
I toliko dobro to rade, da si ti pobjegao iz ovog raja.
sarajevo999999

#23715 Re: SDA-All about

Post by sarajevo999999 »

Fudo387 wrote:Jedina stranka koja moze Bosnjake sakupiti oko ideje njihovog opstanka.
Koji opstanak, ko prijeti opstanku Bosnjaka. Toliko otrcane uzrecice da ne mogu da vjerujem... Bas me zanimaju rezultati sljedecih izbora pa ako i pored svega sda pobijedi ja ne znam...
mirzadelibasic

#23716 Re: SDA-All about

Post by mirzadelibasic »

Slična floskula kao i o ujedinjenju i pomirenju Bošnjaka, preciznije SDA i SBB-a. A mene živo interesuje ko zavadi toliku "masu" Bošnjaka ??
jefff

#23717 Re: SDA-All about

Post by jefff »

ZAKLIKTALA SIMURG ‘TICA Para ćok, avaz jok!
09.01.2016. u 05:04

MARKER

U tursko-bosanskoj medijskoj grupaciji Simurg Media, koja izdaje Faktor i Stav, zaposlena i Jasmina Izetbegović, kćerka Bakira Izetbegovića

FOTO: Begović (Faktor.ba)

Kada je u martu 2012. godine u Sarajevu otvorena Regionalna direkcija za Balkan turske državne novinske agencije Anadolija, svečanu su vrpcu zajedno presjekli član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, tadašnji reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić, zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag i generalni direktor agencije Kemal Ozturk, piše Slobodna Bosna.

Prisustvo visokih državnih zvaničnika iz BiH i Turske na otvaranju jednog medijskog servisa, te prva poruka koju je u sarajevsku redakciju Anadolije poslao tadašnji turski predsjednik Abdulah Gul, predstavljali su jasnu političku podršku tom projektu, ali i najavu novih investicija u ovdašnje medije.

Tursko, a naše

No, za razliku od agencije Anadolija, za koju se zna i u čijem je vlasništvu i kako posluje u cijelom svijetu, medijski projekti koji su u BiH uz podršku investitora iz Turske, pokrenuti u posljednjih godinu dana, i dalje su nepoznanica, barem kada je posrijedi njihova prava vlasnička struktura.

Nema, naime, sumnje da je najmlađa medijska grupacija u BiH, koja formalno posluje pod okriljem kompanije Simurg Media, osnovana kapitalom iz Turske, ali imena stvarnih ulagača, kao ni iznos investicije nisu poznati, što je otvorilo prostor svakojakim spekulacijama.

Izvjesno je tek da je uređivačka politika novoosnovanih medija potpuno podređena političkim interesima Stranke demokratske akcije.

Prema podacima iz sudskog registra, osnivači kompanije Simurg Media su Ismedina Perviz i Anel Kurtović iz Sarajeva, oboje posve nepoznati na medijskom tržištu u BiH. Perviz i Kurtović su u zajedničku firmu uložili po 29.000 KM osnivačkog kapitala, što u konačnom zbiru iznosi 59. 000 maraka.

Njihov je prvi medijski projekat u BiH bio portal Faktor.ba, koji je zvanično promoviran sredinom marta prošle godine, kada je ista kompanija „lansirala“ politički tjednik Stav.

Kao glavni i odgovorni urednik portala Faktor.ba predstavljen je Elvir Huremović (bivši novinar Dnevnog avaza iz Kalesije, a potom vlasnik Bportala), dok je uređivanje političkog magazina povjereno Filipu Murselu Begoviću iz Zagreba, ranije uredniku časopisa za kulturu i društvena zbivanja „Behar“.

Tajanstveni investitori

Unatoč dampinškoj cijeni u odnosu na konkurentska izdanja, kvalitetnom tisku i velikom broju strana, ambiciozno zamišljeni politički tjednik nije, ni poslije godinu dana, našao put do čitatelja. Prodajni tiraž im je zanemarljiv, kao i medijski utjecaj.

Ali je zato posao u bosansko-turskoj medijskoj grupaciji pronašla Jasmina Izetbegović, kćerka Bakira Izetbegovića, koja radi kao tehnička urednica.

I mada je na siromašnoj bh. medijskoj sceni investicija u ambiciozno zamišljeni portal Faktor.ba, a posebice skupi tjednik Stav, teško isplativa, slaba prodaja i manjak reklama (oglašavaju se, uglavnom, dvije-tri turske kompanije) nije obeshrabrila menadžment firme Simurg Media koji je, također, „uvezen“ iz Turske, da u novembru pokrenu najskuplji projekat - dnevne novine Faktor.

U situaciji kada tiraži svih tiskovina u BiH rapidno padaju, misteriozni su investitori okupili redakciju koja broji više od 60 uposlenika.

Na mjesto glavnog i odgovornog urednika dnevne novine Faktor „preraspoređen“ je već provjereni Elvir Huremović, silne su pare uložene i u marketinšku promociju, ali je očekivani rezultat, sudeći barem prema nezvaničnim informacijama o broju prodatih primjeraka, izostao.

Navodno je zbog loših marketinških prihoda i skromnih tiraža s mjesta direktora smijenjen Burcu Uygur, koji je u BiH nastavio poslovati kao direktor lanca turskih pekara.

Prema podacima iz Registra poslovnih subjekata, kao direktor firme Simurg Media upisan je Evren Utku Gok, ranije jedan od rukovodećih menadžera u turskoj građevinskoj tvrtki Cengiz insaat.

(The Bosnia Times)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#23718 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

A ti razgulio iz BiH :lol:
Samo nas nemojte vi, T i i SDA, na ovakav nacin braniti. Megakantonima, megaimperijama, megabolnicama, megaminimalcima :D i slicno.

Jako su blizu da stignu cetnike po kolicini destrukcije koju rade kontra ovog naroda i drzave. Jako blizi.
Novak20

#23719 Re: SDA-All about

Post by Novak20 »

Ako okupljanje Bošnjaka oko ideje opstanka podrazumijeva njihovo siromašenje, degradaciju, patnju i zaostajanje za susjedima i svijetom u svakom mogućem pogledu da bi se 1% stranačkih kadrova bezobrazno obogatilo na narodnoj muci, onda si u pravu.
HM 2011

#23720 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

walk_M-A-N wrote:
GeeTnT wrote:Nije problem u HM-u.... sda...

Postali smo primitivno drustvo i vise nikome nije stalo do javnog misljenja.... Zato se sve i radi i dogovara iza zatvorenih vrata, pa dovoljno je pogledat komentare...jbt...
Možda nije problem u HM-u.. Meni je na Ignore i ne gledam besmislice koje ponavlja.. Iako je sramotno da SDA samo preko njega i Innovation komunicira sa ljudima ovdje, mislim na one koji iznose argumente.

A u Sda je već problem. Njihovo predsjedništvo koje čine Bakir i Sebija nastupa toliko bahato, naravno nakon što su sve dogovorili iza zatvorenih vrata svoje kuće, da ja više uopšte to ne mogu vjerovati.
Pogledajte današnje vijesti: premijer FBiH lupa protiv poslodavaca i radnika, šalje nepotpisani sporazum na sud, protiv je povećanja min plate koju su oni usaglasili, nastavlja samozvane reforme koje su mu dali na par listova papira, prodaje fds sa svom raznom imovinom za neku minornu cifru..(naravno ne bavi se prevarama, dugovima i kladionicama, na primjer) a Sebija preuzima kcus, u Vojnoj ostavlja nekog poslušnog grobara, I bez formalne odluke birokratske komisije koju je sama sastavila gasi gradsku bolnicu, dobija novih 30 miliona, daje doktorima naredbu da sami daju otkaz... (zar nije prvi problem plaćanje radnih mjesta koja onda pojedu materijal i ulaganja).

Nisu druge stranke nažalost ništa bolje, svugdje su g... isplivala. Ali sda je na vlasti, za to uzima velike pare, i oni donose ove odluke. Zato su oni najodgovorniji za stanje društva. I u tom smislu nisu svi isti.

I sada, uoči ovog velikog praznika srpskog naroda, ja, iako se smatram patriotom, ne mogu da mislim o Danu genocida nad Bošnjacima, jer smo mi koji nismo ideološki protiv sda dobili toliko udaraca kao građani da smo se zabavili o sebi i primarno trebamo biti protiv takve bahate i jadne stranke.
nema nista besmisleno u tome kada ja kazem da svi trbamo posrzati SDA na svim nivoima..... Pokazati odgovornost - traziti odgovornost.....

tada nema vise koalicija - jasno smo se izjasnili ko nas vodi - pokazali smo drustvenu odgovornost i imamo je pravo traziti.....

sve ostalo se pokazalo kao besmislica pa mi nije jasna konstatacija o besmislu mojih stavova (posebno kada se uzme u obzir koji su rezultati "rada" alternative)...

U jedinstvu je snaga......
General War

#23721 Re: SDA-All about

Post by General War »

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23722 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Man of steel wrote:
mg wrote:Kud ga onaj qvazi šehid nije izdrko, pašče riđobrado!

Sve im je ispod stola, mimo zakona i procedure. Minderaški, hinjski i latentno.

Nemaju dva ozbiljna mozga u čitavoj stranci. Sve samo dupelisci i uvlakači.

Eeeee al nismo bolje ni zaslužili!
Prijavljeno moderaciji!
ne znam zašto si čovjeka prijavio...mišljenje odavno nije delikt
Fudo387

#23723 Re: SDA-All about

Post by Fudo387 »

-LIBERO- wrote:
Samo nas nemojte vi, T i i SDA, na ovakav nacin braniti. Megakantonima, megaimperijama, megabolnicama, megaminimalcima :D i slicno.

Jako su blizu da stignu cetnike po kolicini destrukcije koju rade kontra ovog naroda i drzave. Jako blizi.
Ja samo registrujem organizacione mogucnosti lokalnih stranaka, politika, pokreta. Oni iznalaze nacina da opstaju na vlasti, dobiju povjerenje glasaca i manje vise kontrolisu kompletnu situaciju u drustvu. Onima koji ne dijele njihove ideje i vizije niko ziv ne brani da se organizuju i izbore za prevlast. To sto oni nisu u stanju napraviti te stvari nije do sda, ustvari jeste, jebi ga, sposobniji su, jaci.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23724 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Fudo387 wrote:
-LIBERO- wrote:

Ja samo registrujem organizacione mogucnosti lokalnih stranaka, politika, pokreta. Oni iznalaze nacina da opstaju na vlasti, dobiju povjerenje glasaca i manje vise kontrolisu kompletnu situaciju u drustvu. Onima koji ne dijele njihove ideje i vizije niko ziv ne brani da se organizuju i izbore za prevlast. To sto oni nisu u stanju napraviti te stvari nije do sda, ustvari jeste, jebi ga, sposobniji su, jaci.
samo bezobrazniji i gluplji od ostalih što je dovoljno da gaziš sve pred sobom, bez ikakvih obzira iili milosti

mora da je Don Neonko mlogo gleda Opstanak ka mali
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#23725 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

Organizacione mogucnosti, ili drzanje par slojeva drustva, i drustvenih grupacija, u talackoj krizi?

Daj Fudo, sviju ti. Vjeruj mi, ali vjeruj mi, puno bolje mi koji zivimo pod njihovom vlascu, znamo i osjecamo te 'organizacione sposobnosti' od tebe, koji pivremeno dodjes ovdje, i gledas sve sa distance. Opet kazem, vjeruj mi. Talacka kriza, plus poluge moci izmjestene izvan drzavnih institucija i dobijemo neki vid feudalnog ustrojstva.

Onaj ko navija, i podrzava, da mu narod zivi u nekom vidu feudalizma...sta reci vise na to. :run:
Post Reply