Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
Spit_fire

#23701 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

ultima_palabra wrote: 22/10/2022 15:17
Spit_fire wrote: 22/10/2022 12:04

Aha znaci..pristali smo na pravila MZ kao sto rekoh i isli na dogovor, druga dva naroda opstruirali i radili kontra drzave sve vrijeme, stremili ka krajnjem cilju iz 92..i sad ta ista MZ umjesto da yebe mater njima govori nama "Ma znate sta ne ide ovo haj da mi udovoljimo srbima i hrvatima"....i eto Bosnjo je kriv za to...

U svim drzavma politka je korumpirana i ima lopovluka i kriminala...u nekim manje u nekim vise, al te drzave nisu ugrozene po pitanju cjelovitosti i integirteta...zasto? Zato sto nema masa koja ce raditi kontra drzave bez obzira na sve...dodik i covic su pokrali nista manje od SDA al u njihovim taborima im se yebe mater za to al od ideje za separaciju drzave se ne odustaje...kod nas je narativ obrnut

Ubjedili su vas da su Bosnjaci krivi za sve, ubjedili su vas da je Alija kriv za rat, ubjedice vas da ste sami sebe ubijali...govore vam da je otpor uzaludan da se NE ISPLATI boriti za drzavu jer ionako vas ovi kradu...
Pa jedno je kad nesto unistavas, a drugo kad gradis... Srbima i Hrvatima se 30 godina utuvljuje u glavu da ovo nije njihova drzava, da su im matice Srbija i Hrvatska i svako ko je iole perspektivan ide tamo. Onda nema razloga da im smeta kriminal i korupcija, jer to ionako nije njihovo, u najboljem slucaju prolazna stanica. Bosnjaci (bar na rijecima) zele da grade drzavu i onda im te stvari vise smetaju.

Ostatak posta je nidje veze, ne znam ko je koga u to ubijedio, mene nije definitivno. Samo kazem, ako 30 godina igramo sa jednim igracima i nismo zadovoljni rezultatom, hajmo ih promijeniti.
Kako nije? Ne mislim konretno na tebe al evo narativ raje je.
Zive dvije porodice u dvije kuce, jedan u SDA lopov drugi je prosjecna osoba sa foruma..dodju cetnici da im zapale kuce ova prosjecna kaze necu ja s tobom ti si lopov nek nas zapale kad si ti krao ti si kriv za ovo...ludilo mozga
Bloo
Globalna šefica

#23702 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

Spit_fire wrote: 22/10/2022 17:04 Kako nije? Ne mislim konretno na tebe al evo narativ raje je.
Zive dvije porodice u dvije kuce, jedan u SDA lopov drugi je prosjecna osoba sa foruma..dodju cetnici da im zapale kuce ova prosjecna kaze necu ja s tobom ti si lopov nek nas zapale kad si ti krao ti si kriv za ovo...ludilo mozga
Pa sve i da hocu sa njim, njega nema...u trezoru je vec :(
Spit_fire

#23703 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Bloo wrote: 22/10/2022 17:11
Spit_fire wrote: 22/10/2022 17:04 Kako nije? Ne mislim konretno na tebe al evo narativ raje je.
Pa sve i da hocu sa njim, njega nema...u trezoru je vec :(
Ma ja prijljucen na respiratore...
drug_profi

#23704 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Taj je davno zdusio.
Ostao prosjecni da brani i svoje i komsijino.
E qurac ce.
Point.

#23705 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

Str0nz wrote: 22/10/2022 15:56 Zna li se sta vise o ovome? Mozda pitam na pogresnom mjestu ali mozda i ne pitam..
ZOVKO TVRDI DA HDZ NEĆE U KOALICIJU SA SDA: "Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor!" (VIDEO)
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... video.html
Šta ova funfara govori "mi" kakve ona ima veze sa HDZ BiH.
nles

#23706 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by nles »

Point. wrote: 22/10/2022 20:21
Str0nz wrote: 22/10/2022 15:56 Zna li se sta vise o ovome? Mozda pitam na pogresnom mjestu ali mozda i ne pitam..

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... video.html
Šta ova funfara govori "mi" kakve ona ima veze sa HDZ BiH.
Kazu da postoje neke vrste mekusaca, morskih puzeva, tako nesto, koji po potrebi mijenjaju pol.
Tako i Zeljana, po potrebi je tuzemna, a po potrebi i inozemna Hrvatica.
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#23707 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laserShow »

nemojte tako, zeljna je ipak legitimna
pinkman

#23708 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pinkman »

Gdje je nestao Konakovic? Kako napreduje koaliranje - ne oglasava se nista. :?
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#23709 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Zna li se kako Dino i NIP komentarisu da mu je ideoloski mentor Zukorlic Jr. zgazen u CG? Nije ni mnogo bolje sestrinska stranka, URA, prosla.

Ne vjerujem da je ravnodusan svemu tome. Interesantno kako koriste slicne nazive za obje stranka, "Stranka pravde i pomirenja" / "Narod i pravda".

Mozda imaju i isti smisao djelovanja ali dobro ipak je to previse OT, moze se procitati na temi CG koja je svrha djelovanja, kao i Srpski ogranak u Srbiji.
Crna Gora: Trijumf Bošnjačke stranke i debakl SPP-a

Bez Bošnjačke stranke neće se moći formirti ni vlast u Bijelom Polju i Baru, a stranka će biti i dio većine u Plavu.

Image

Jučer održani lokalni izbori u 14 općina u Crnoj Gori donekle su razbistrili političku scenu u toj državi.

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića pretrpjela je težak poraz. Od osam općina u kojima je do sada imao vlast, izgubili su čak pet, uključujući i glavni grad Podgoricu.

No, na listi gubitnika visoko kotirani su i vladajuće stranke URA i SNP.

Te dvije stranke, iako imaju polovinu ministara u odlazećoj vladi, u nijednoj općini nisu napravile značajniji rezultat. U Podgorici SNP nije prešao ni cenzus, a URA je u koaliciji sa još dvije stranke osvojila tek 4 mandata i nikom nisu potrebni za formiranje vlasti.

U drugim općinama broj mandata URA-e se uglavnom kreće od 1 do 2, tako da je stranka Dritana Abazovića bez ikakve političke budućnosti.

Što se bošnjačkih stranaka tiče, apsolutni pobjednik je Bošnjačka stranka Ervina Ibrahimovića koja je ukupno osvojila oko 12.000 glasova, čime je značajno popravila svoj rezultat sa prošlih izbora. Na izborima u Rožajama osvojena je apsolutna većina sa 22 od ukupno 34 odbornika, koliko broji lokalni parlament.

Bez Bošnjačke stranke neće se moći formirti ni vlast u Bijelom Polju i Baru, a stranka će biti i dio većine u Plavu.

Na drugoj strani, Stranka pravde i pomirenja Usame Zukorlića doživjela je potpuni politički fijasko. Iako su imali izborne liste u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Rožajama i Plavu, osvojili su ukupno 2 odbornička mjesta i to u Rožajama.

U svim drugim općinama SPP je ostao ispod izbornog praga.

Najveći dobitnici crnogorskih lokalnih izbora su novoformirana stranka "Evropa sad" koja je populistički obećala plaće od 1.000 eura.

Građani su očito povjerovali u tu bajku. Drugi dobitnik je nacionalistički Demokratski front koji se uspio konsolidirati i bez kojih će se u mnogim općinama vlast teško formirati.
https://politicki.ba/izbori/crna-gora-t ... pp-a/26541

P.S, Bila je i posjeta prije neki mjesec hada su NIP "lideri" mu isli na noge.
Mislim da su tada imali drasticno drugacije vizije poslje izbora nego sto sada imaju ali ko ce znati.
Spoiler
Show
Roccohljup

#23710 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

pinkman wrote: 24/10/2022 22:05 Gdje je nestao Konakovic? Kako napreduje koaliranje - ne oglasava se nista. :?
Ima zato asho :mrgreen:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... vnike.html
ČAMPARA O IZBORU KOMŠIĆA: "Nije uredu da drugima biramo neke svoje predstavnike!"
tony stark

#23711 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tony stark »

jednom android ili kako ono bjese ,uvijek android ,neki je roid bio onomad ako se sjecam dobro :lol:
Str0nz

#23712 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Roccohljup wrote: 25/10/2022 18:59
pinkman wrote: 24/10/2022 22:05 Gdje je nestao Konakovic? Kako napreduje koaliranje - ne oglasava se nista. :?
Ima zato asho :mrgreen:

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... vnike.html
ČAMPARA O IZBORU KOMŠIĆA: "Nije uredu da drugima biramo neke svoje predstavnike!"
Dobro, nije Campara uvjek dosljedan kada je nacionalni kljuc u pitanju. Na primjer ljetos je zaustavljeno imenovanje direktora FUP-a kada se suprostavio da Bosnjak bude i ministar FMUP-a i direktor FUP-a. Ali zato nije bio problem kada je u dogovoru sa HDZom gurao svog brata iz reda ostalih protivzakonito u US-FBIH na mjesto koje pripada Bosnjaku. Dubravko je inace jedan od favorita "prijatelja" i sljedbenik Kajganica i Tadicke kao desne ruke SNSDa i HDZa.
desni

#23713 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by desni »

Str0nz wrote: 25/10/2022 18:16 Zna li se kako Dino i NIP komentarisu da mu je ideoloski mentor Zukorlic Jr. zgazen u CG? Nije ni mnogo bolje sestrinska stranka, URA, prosla.

Ne vjerujem da je ravnodusan svemu tome. Interesantno kako koriste slicne nazive za obje stranka, "Stranka pravde i pomirenja" / "Narod i pravda".

Mozda imaju i isti smisao djelovanja ali dobro ipak je to previse OT, moze se procitati na temi CG koja je svrha djelovanja, kao i Srpski ogranak u Srbiji.
Crna Gora: Trijumf Bošnjačke stranke i debakl SPP-a

Image

Jučer održani lokalni izbori u 14 općina u Crnoj Gori donekle su razbistrili političku scenu u toj državi.

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Đukanovića pretrpjela je težak poraz. Od osam općina u kojima je do sada imao vlast, izgubili su čak pet, uključujući i glavni grad Podgoricu.

No, na listi gubitnika visoko kotirani su i vladajuće stranke URA i SNP.

Te dvije stranke, iako imaju polovinu ministara u odlazećoj vladi, u nijednoj općini nisu napravile značajniji rezultat. U Podgorici SNP nije prešao ni cenzus, a URA je u koaliciji sa još dvije stranke osvojila tek 4 mandata i nikom nisu potrebni za formiranje vlasti.

U drugim općinama broj mandata URA-e se uglavnom kreće od 1 do 2, tako da je stranka Dritana Abazovića bez ikakve političke budućnosti.

Što se bošnjačkih stranaka tiče, apsolutni pobjednik je Bošnjačka stranka Ervina Ibrahimovića koja je ukupno osvojila oko 12.000 glasova, čime je značajno popravila svoj rezultat sa prošlih izbora. Na izborima u Rožajama osvojena je apsolutna većina sa 22 od ukupno 34 odbornika, koliko broji lokalni parlament.

Na drugoj strani, Stranka pravde i pomirenja Usame Zukorlića doživjela je potpuni politički fijasko. Iako su imali izborne liste u Podgorici, Baru, Bijelom Polju, Rožajama i Plavu, osvojili su ukupno 2 odbornička mjesta i to u Rožajama.

U svim drugim općinama SPP je ostao ispod izbornog praga.

Najveći dobitnici crnogorskih lokalnih izbora su novoformirana stranka "Evropa sad" koja je populistički obećala plaće od 1.000 eura.

Građani su očito povjerovali u tu bajku. Drugi dobitnik je nacionalistički Demokratski front koji se uspio konsolidirati i bez kojih će se u mnogim općinama vlast teško formirati.
https://politicki.ba/izbori/crna-gora-t ... pp-a/26541

P.S, Bila je i posjeta prije neki mjesec hada su NIP "lideri" mu isli na noge.
Mislim da su tada imali drasticno drugacije vizije poslje izbora nego sto sada imaju ali ko ce znati.
Spoiler
Show
Jedan je muftija Kadirov, ostalo su loše lokalne kopije 8-)

https://www.slobodnaevropa.org/a/srbija ... 66710.html
Državna televizija u Groznom objavila je tekst o tome kako su muslimani u Srbiji od lidera Čečenske Republike Ramzana Kadirova zatražili da otvori školu hafiza u Novom Pazaru, i najavili da će škola ime dobiti po prvom predsedniku Republike Čečenije – Ahmadu Kadirovu.
Inicijativu o podizanju škole hafiza u Novom Pazaru, koja će biti nazvana po prvom lideru Čečenije, Ahmadu Kadirovu, podržala je Islamska zajednica u Srbiji (IZuS).
Zanimljiva li datuma 8-)
Delegaciju Evropskog muslimanskog foruma koju je predvodio Abdul-Vahed Nijazov primio je 28. juna i potpredsednik Narodne skupštine akademik Muamer Zukorlić.

"Evropski muslimanski forum računa na saradnju sa Srbijom, a posebno su fascinirani zbog činjenice da se značajan broj muslimanskih predstavnika nalazi u parlamentu, odnosno da muslimani u Srbiji kroz razne političke organizacije i stranke imaju svoje predstavnike u Narodnoj skupštini", rekao je tom prilikom Zukorlić.
RSE je izvestio 2012. godine kako je Abdul-Vahed Nijazov, koji je boravio u Novom Pazaru krajem juna, etnički Tatarin, usko povezan sa ruskim vlastima i predsednikom Vladimirom Putinom.

Abdul-Vahed Nijazov, trenutno je predsednik organizacije Evropski muslimanski forum, a čovek koji se u Ruskoj Federaciji smatra bliskim saradnikom predsednika Vladimir Putina i koji je bio poslanik Putinove partije.
Image
agent_zero

#23714 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by agent_zero »

Spit_fire wrote: 22/10/2022 17:04

Pa jedno je kad nesto unistavas, a drugo kad gradis... Srbima i Hrvatima se 30 godina utuvljuje u glavu da ovo nije njihova drzava, da su im matice Srbija i Hrvatska i svako ko je iole perspektivan ide tamo. Onda nema razloga da im smeta kriminal i korupcija, jer to ionako nije njihovo, u najboljem slucaju prolazna stanica. Bosnjaci (bar na rijecima) zele da grade drzavu i onda im te stvari vise smetaju.

Ostatak posta je nidje veze, ne znam ko je koga u to ubijedio, mene nije definitivno. Samo kazem, ako 30 godina igramo sa jednim igracima i nismo zadovoljni rezultatom, hajmo ih promijeniti.
Znači analogija ti je, najblaže rečeno, niđe veze :-)
laik1981

#23715 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Je li ovaj Dzenan Mulic iz NiP-a?
Horke

#23716 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Horke »

Izostavljas bitan dio, da je taj SDA lopov bio ko prst i nokat sa tim cetnicima, pravio mu ustupke, poklanjao i prosjecni konta sta da ga pitam, mozda su opet u talu da otme samo moje.
noviforumas

#23717 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by noviforumas »

laik1981 wrote: 27/10/2022 13:06 Je li ovaj Dzenan Mulic iz NiP-a?
Jeste. Kadirovaci, neki bi rekli :lol:
Str0nz

#23718 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Str0nz »

Dženan Mulić, vijećnik Općinskog vijeća Centar, na današnjoj sjednici je uputio inicijativu da dvije ulice u Općini Centar dobiju naziv po imenima Muhameda Filipovića i Muamera Zukorlića.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pokrenu ... /221027067
U toku je sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj je vijećnik Naroda i Pravde Dženan Mulić podnio inicijativu koja je i usvojena.
https://pressmediabih.com/vijesti/2021/ ... ne-centar/
Spoiler
Show

Image

Dritani
Spit_fire

#23719 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Spit_fire »

Horke wrote: 27/10/2022 14:28

Izostavljas bitan dio, da je taj SDA lopov bio ko prst i nokat sa tim cetnicima, pravio mu ustupke, poklanjao i prosjecni konta sta da ga pitam, mozda su opet u talu da otme samo moje.
I na koji ce meni nacin tacno pomoc da mu se.rem dok ovi pale?
laik1981

#23720 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laik1981 »

Nadam se da ovo za Zukorlica nece usvojiti.. Da ne ulazimo dublje u tematiku i da najblaze kazemo da nicim nije zasluzio ulicu u Sarajevu.. Ove pojedine NiP-ove egzibicije su van svake pameti..
Horke

#23721 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Horke »

Spit_fire wrote: 27/10/2022 16:19
Horke wrote: 27/10/2022 14:28

I na koji ce meni nacin tacno pomoc da mu se.rem dok ovi pale?
Radi se o tome da mu ne vjeruješ i zato ne želiš sa njim jer možda će i on htjeti da pali tvoje.
Hakiz

#23722 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

Str0nz wrote: 27/10/2022 16:14
Dženan Mulić, vijećnik Općinskog vijeća Centar, na današnjoj sjednici je uputio inicijativu da dvije ulice u Općini Centar dobiju naziv po imenima Muhameda Filipovića i Muamera Zukorlića.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pokrenu ... /221027067
U toku je sjednica Općinskog vijeća Centar na kojoj je vijećnik Naroda i Pravde Dženan Mulić podnio inicijativu koja je i usvojena.
https://pressmediabih.com/vijesti/2021/ ... ne-centar/
Spoiler
Show

Image

Dritani
Ulica Zukorlića :shock: :?

O tempora, o mores :sad:
PM72

#23723 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

laik1981 wrote: 27/10/2022 16:20 Nadam se da ovo za Zukorlica nece usvojiti.. Da ne ulazimo dublje u tematiku i da najblaze kazemo da nicim nije zasluzio ulicu u Sarajevu.. Ove pojedine NiP-ove egzibicije su van svake pameti..
Nije vala ni Aziza Šaćirbegović al eto...
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#23724 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by laserShow »

Debilno, od koga god doslo :-)
Hakiz

#23725 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Hakiz »

PM72 wrote: 27/10/2022 16:32
laik1981 wrote: 27/10/2022 16:20 Nadam se da ovo za Zukorlica nece usvojiti.. Da ne ulazimo dublje u tematiku i da najblaze kazemo da nicim nije zasluzio ulicu u Sarajevu.. Ove pojedine NiP-ove egzibicije su van svake pameti..
Nije vala ni Aziza Šaćirbegović al eto...
Ima ih još.

Ne znam zašto bi je i Filipovoć dobio, ali Zukorlić :shock:
Post Reply