Kako nije? Ne mislim konretno na tebe al evo narativ raje je.ultima_palabra wrote: ↑22/10/2022 15:17Pa jedno je kad nesto unistavas, a drugo kad gradis... Srbima i Hrvatima se 30 godina utuvljuje u glavu da ovo nije njihova drzava, da su im matice Srbija i Hrvatska i svako ko je iole perspektivan ide tamo. Onda nema razloga da im smeta kriminal i korupcija, jer to ionako nije njihovo, u najboljem slucaju prolazna stanica. Bosnjaci (bar na rijecima) zele da grade drzavu i onda im te stvari vise smetaju.Spit_fire wrote: ↑22/10/2022 12:04
Aha znaci..pristali smo na pravila MZ kao sto rekoh i isli na dogovor, druga dva naroda opstruirali i radili kontra drzave sve vrijeme, stremili ka krajnjem cilju iz 92..i sad ta ista MZ umjesto da yebe mater njima govori nama "Ma znate sta ne ide ovo haj da mi udovoljimo srbima i hrvatima"....i eto Bosnjo je kriv za to...
U svim drzavma politka je korumpirana i ima lopovluka i kriminala...u nekim manje u nekim vise, al te drzave nisu ugrozene po pitanju cjelovitosti i integirteta...zasto? Zato sto nema masa koja ce raditi kontra drzave bez obzira na sve...dodik i covic su pokrali nista manje od SDA al u njihovim taborima im se yebe mater za to al od ideje za separaciju drzave se ne odustaje...kod nas je narativ obrnut
Ubjedili su vas da su Bosnjaci krivi za sve, ubjedili su vas da je Alija kriv za rat, ubjedice vas da ste sami sebe ubijali...govore vam da je otpor uzaludan da se NE ISPLATI boriti za drzavu jer ionako vas ovi kradu...
Ostatak posta je nidje veze, ne znam ko je koga u to ubijedio, mene nije definitivno. Samo kazem, ako 30 godina igramo sa jednim igracima i nismo zadovoljni rezultatom, hajmo ih promijeniti.
Zive dvije porodice u dvije kuce, jedan u SDA lopov drugi je prosjecna osoba sa foruma..dodju cetnici da im zapale kuce ova prosjecna kaze necu ja s tobom ti si lopov nek nas zapale kad si ti krao ti si kriv za ovo...ludilo mozga