Ukrajina
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#23701 Re: Ukrajina
Etničko čišćenje teško. Svi pričaju ruski u tom dijelu, listom su pravoslavci, generacijama tu žive zajedno tako da i nema razlike....ovo je više ideološki sukob ala Španski građanski rat.
Last edited by Domaci izdajnik on 10/02/2015 15:42, edited 1 time in total.
- Opetja033
#23702 Re: Ukrajina
Слава Україні! Героям слава!
- Kombat
#23703 Re: Ukrajina
Opetja033 wrote:Слава Україні! Героям слава!
Jesi podigao desnicu pod uglom od 45 stepeni dok si ovo izgovarao i svecano gledao u firerovu sliku (mozda i goblen
- Opetja033
#23704 Re: Ukrajina
Pa zasigurno dio stanovnistva podrzava legalnu vladu u Kijevu.karanana wrote:ono nekako sve poredim sa nasim ratom ovdje, pa da vidim sto se civila tice kakvi su tretmani civila koji se zadese na "pogresnoj" strani? recimo u velikom gradu kao donjeck, da li bas 100% stanovnistva pripada pro-ruskoj orijentaciji ili tu ima i ukrajinaca koji su protiv ovog razbijanja drzave? ili su ti ukrajinci izbjegli/protjerani? ili zive kao i svi drugi u donjecku? nekako mi taj dio nije jasan, ima li etnickog ciscenja? mozda ni ne kontam situaciju tamo pa mozda ova pitanja ne stoje.
Interesantan primjer: navijaci Shakhtar iz Donetska, pogotovo njihovi ultrasi su mahom stali na stranu sadasnje ukrajinske vlade, jos od vremena nemira na Mejdanu. Dakle kompletne strukture Shakhtara su na strani sadasnje ukrajinske vlade - od samog vlasnika, preko uprave kluba pa do obicnih navijaca i ultrasa.
Citao sam clanke u kojima se spominje teror nad navijacima i ultrasima Shakhtara u Donetsku nakon okupacije. Dobar dio ih je i uspio pobjeci.
Sada je taj klub i egzilu, igraju svoje utakmice na zapadu Ukrajine. Ima jedan klip sa derbija protiv Dinamo Kijeva, njihovih najljucih rivala, gdje prvo citavu tekmu zajedno navijaju protiv Putina a onda im prilazi kapiten Dinama i vodi im navijanje: Slava Ukrajini, herojima slava!
Dakle zasigurno dio stanovnistva ne podrzava okupatore.
- Domaci izdajnik
#23705 Re: Ukrajina
De nam objasni kako to su okupirali sami sebeOpetja033 wrote:Dakle zasigurno dio stanovnistva ne podrzava okupatore.
- Opetja033
#23706 Re: Ukrajina
Isto kao i Srbi Pale, Nevesinje, Kalinovnik, Vukovar, Knin.Lajavikrelac wrote:De nam objasni kako to su okupirali sami sebeOpetja033 wrote:Dakle zasigurno dio stanovnistva ne podrzava okupatore.![]()
- Domaci izdajnik
#23707 Re: Ukrajina
Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju 
- Opetja033
#23708 Re: Ukrajina
Pobunjenici koji smatraju da pripadaju istoj etnickoj grupi kao i drzava sa druge strane granice i koji putem oruzja zele da sprijece volju vecine gradjana. Okrenuli se zlocinima kako ne bi bili otrgnuti iz interesne zone svoje "matice".Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
Ne znam, meni zvuci vrlo poznato. Deja vu.
Glupost za medalju je negirati slicnosti.
- fosna2014
#23709 Re: Ukrajina
Ukrajinskoj vladi bi bilo pametnije da otpišu ovaj dio zemlje, pošto Rusi neće popustiti. Džabe prolijevanje krvi. Moraju im bar autonomiju neku ponuditi. Jedno je jasno, a to je da su Rusima granica Dnjepr i Odesa. Imaju podršku domicilnog stanovništva na tom području i kad tad će se ušetati u ta mjesta.
Siguran sam, po ostalim sukobima gledano, da postoje velike ćelije Novorusa u još ukrajinski kontroliranim mjestima, koje samo čekaju da se aktiviraju.
Siguran sam, po ostalim sukobima gledano, da postoje velike ćelije Novorusa u još ukrajinski kontroliranim mjestima, koje samo čekaju da se aktiviraju.
- Domaci izdajnik
#23710 Re: Ukrajina
Otkad su to majdanovci i frankovci sa zapada većina u Ukrajini? Da oni što su napravili puč i mjere kukuruze....Opetja033 wrote:Pobunjenici koji smatraju da pripadaju istoj etnickoj grupi kao i drzava sa druge strane granice i koji putem oruzja zele da sprijece volju vecine gradjana. Okrenuli se zlocinima kako ne bi bili otrgnuti iz interesne zone svoje "matice".Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
Glupost za medalju je negirati slicnosti.
- Opetja033
#23711 Re: Ukrajina
Govorim o citavoj Ukrajini. I prije svog ovog sranja i centralni dio Ukrajine (sa Kijevom) je glasao za proeuropske i prozapadne stranke. To smo do sada elaborirali jedno milion puta. Samo istok zemlje je bio protiv. Ne znam sto se cerekas. Ako obecas da ces se prestati cerekati i izvinuti zbog svojih laznih tvrdnji postavicu ti ovdje rezultate izbora, po regijama, i rezultate anketa. I jedno i drugo prije pocetka demonstracija na Mejdanu, napominjem.Lajavikrelac wrote:Otkad su to majdanovci i frankovci sa zapada većina u Ukrajini? Da oni što su napravili puč i mjere kukuruze....Opetja033 wrote:Pobunjenici koji smatraju da pripadaju istoj etnickoj grupi kao i drzava sa druge strane granice i koji putem oruzja zele da sprijece volju vecine gradjana. Okrenuli se zlocinima kako ne bi bili otrgnuti iz interesne zone svoje "matice".Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
Glupost za medalju je negirati slicnosti.Ako je volja većine kao što veliš, što ih onda pobunjena manjina draufa ko vola u kupusu po Donbasu, Mariupolju i ostalim gradovima? Što na Krimu ne pade krv kao ovuda? Volja većine....
Moze?
Last edited by Opetja033 on 10/02/2015 16:38, edited 1 time in total.
- astala_vistala
#23712 Re: Ukrajina
Odma kontra,kolko ljudi u citavoj Ukrajini podrzava puciste? meni je prvom onaj cvikeras ljigav,i da pobjedi fasicticka strana toliko ce biti u dugovima poslije rata da ce im grcka biti svicarska 
- JohnnyS
#23713 Re: Ukrajina
Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
Pa Putin je to jučer ili prekjučer napravio
- Ali Kemal
#23714 Re: Ukrajina
Jedni ginu, a drugi igraju lopte i navijaju za ove sto ginu. Eto to je rat, to je glupost, ratno profiterstvo, sirotinja topovsko meso.Opetja033 wrote:Citao sam clanke u kojima se spominje teror nad navijacima i ultrasima Shakhtara u Donetsku nakon okupacije. Dobar dio ih je i uspio pobjeci.
Sada je taj klub i egzilu, igraju svoje utakmice na zapadu Ukrajine. Ima jedan klip sa derbija protiv Dinamo Kijeva, njihovih najljucih rivala, gdje prvo citavu tekmu zajedno navijaju protiv Putina a onda im prilazi kapiten Dinama i vodi im navijanje: Slava Ukrajini, herojima slava!
Svaki lider koji dovede svoj narod u ratno stanje je zasluzio da ode na smetljiste povijesti, a prije toga iza resetaka.
- Domaci izdajnik
#23715 Re: Ukrajina
Kakve to veze ima? Ja govorim svoje realno poređenje kad se uzmu činjenice.....Čuj Putin rekao...JohnnyS wrote:Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#23716 Re: Ukrajina
Lajavikrelac wrote:Kakve to veze ima? Ja govorim svoje realno poređenje kad se uzmu činjenice.....Čuj Putin rekao...JohnnyS wrote:Lajavikrelac wrote:Aj se lijepo vrati pa pročitaj šta je ranije napisano. Porediti BIH sa Ukrajinom je glupost za medalju
krelle jes to sKeptiČan
PUTIN ODBRUSIO ANGELI MERKEL: Niste POBEDILI Srbe 1915, pa nećete SLOMITI ni Rusiju 2015!
- Vi Nemci niste pobedili malu Srbiju 1915. godine, pa nećete ni slomiti veliku Rusiju 2015. godine - rekao je u lice Vladimir Putin Angeli Merkel
Angela Merkel, Vladimir Putin, Fransoa Oland
Foto: AP/Tanjug
U pregovorima o mirovnom ređenju krize u Ukrajini koja sve ozbiljnije preti da ceo svet gurne u novi veliki rat, predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin je na sto ispred kancelarke Nemačke Angele Merkel kao svoj važan argument izvadio Srbe i Srbiju!
Kako prenosi “Informer” Putin se tokom razgovora sa francuskim šefom države Fransoa Olandom i kancelarkom Nemačke u jednom trenutku direktno obratio Angeli Merkel i rekao:
– Vi Nemci niste pobedili malu Srbiju 1915. godine, pa nećete ni slomiti veliku Rusiju 2015. godine!
Ruski predsednik je Merkelovoj i Olandu rekao da je sve ovo što se radi Rusima u Ukrajini već viđeno na primeru Srba u Bosni, Hrvatskoj i na Kosovu.
![]()
(Telegraf.rs / Izvor: Informer)
- Domaci izdajnik
#23717 Re: Ukrajina
Šta'š, ja se držim one stare izreke dobro je dok me Grk ne hrani i Rus ne brani 
A to za 1915 i pobjedu....Pirova pobjeda sa skoro trećinom stanovništva manje i uništenom zemljom
A to za 1915 i pobjedu....Pirova pobjeda sa skoro trećinom stanovništva manje i uništenom zemljom
- pici
#23718 Re: Ukrajina
a sad SPEKTAKLE...
CRO verzija
BOSNIEN and HERZEGOVIŠHEN verzija

VIDEO/ RATNI HIT
'Nećete u Dombas, dok mi živimo': Snimljena ukrajinska verzija Thompsonovih Čavoglava!
Domovino družno u boj! U boj! Budimo braća, branimo narod svoj! Stanimo Ukrajinac do Ukrajinca, budimo ratnici! Ne damo Donbas tuđincima, dok mi živimo!
Tako počinje prepjev poznate pjemse Čavoglave u izvedbi grupe Krivogradski glazbeni talenti na ukrajinskom jeziku. Pjesma se u ukrajinskoj izvedbi zove “Mi smo najjači”, a to je i slogan najekstremnijih navijača nogometnog kluba Karpati iz Lavova. Dakle, osim što nekolicina hrvatskih plačenika ratuje na strani ukrajinaca protiv proruskih separatista na istoku Ukrajine u stranačkim postrojbama Nacionalne garde radikalnog pokreta Desni sektor, do ratom zahvačene zemlje stigle su eto i hrvatske ratne pjesme iz Domovinskog rata.
“Počujte plačenici ruski vratit ćete ukrajinski Krim
sustiće vas naša vojska ma gdje bili
Doći će Božja pravda,
slobodni ukrajinski narod sudit će vam”
- Hej, vojnici Nacionalne garde - tucite, progonite neprijatelja gdje god stignete!”
Rat u Ukrajini sve je žešći. Odnosi sve više žrtava. U svega nekoliko mjeseci sukoba smatra se da je poginulo , s obje strane, oko 50 hiljada ljudi.
CRO verzija
BOSNIEN and HERZEGOVIŠHEN verzija

- karanana
#23719 Re: Ukrajina
cujte ruski dobrovoljci, checheni, cetniciiiiiiiii
stici ce vas nasa ruka i u rusijiiiii
- pici
#23720 Re: Ukrajina
karanana wrote:cujte ruski dobrovoljci, checheni, cetniciiiiiiiii
TOOOOO KARANANICEEEE IDEMO DO PACIFIKAAA
-
zg2
#23721 Re: Ukrajina
I sad nek neko kaže da Thompson nije (međunarodno priznati) glazbeni "umetnik".. 
- pici
#23722 Re: Ukrajina
ja uskoro oČekujem od prorusa neku obradu od baje maljog kninĐŽe..ima ona dobran stara KOMUNJARE 
- karanana
#23723 Re: Ukrajina
Sta se ono tamo cuje
ko to pjeva u ravnici
to su majko pravi borci
novoruski raaatnici
ko to pjeva u ravnici
to su majko pravi borci
novoruski raaatnici
- AleksoMKD
#23724 Re: Ukrajina
Prorusi navodno usli u (deo) Delbatseva
https://twitter.com/ArmedResearch/statu ... 3536786432
Nekoliko Ukrajinskih vojnika koji su se (navodno) predali u Delbatsevu
http://www.youtube.com/watch?v=k9xczCg9SHU
Prorusi tvrde da je opkoljeno 8.000 Ukrajinskih vojnika ali posto je toliki bio broj u celom regionu ne verujem da su bas svi u kotlu.
https://twitter.com/ArmedResearch/statu ... 3536786432
Nekoliko Ukrajinskih vojnika koji su se (navodno) predali u Delbatsevu
http://www.youtube.com/watch?v=k9xczCg9SHU
Prorusi tvrde da je opkoljeno 8.000 Ukrajinskih vojnika ali posto je toliki bio broj u celom regionu ne verujem da su bas svi u kotlu.
- Domaci izdajnik
#23725 Re: Ukrajina
pici wrote:karanana wrote:cujte ruski dobrovoljci, checheni, cetniciiiiiiiii
TOOOOO KARANANICEEEE IDEMO DO PACIFIKAAA![]()