rumenige_brajtner wrote:zateznistub wrote:bach wrote:
Obrati pažnju na ove čike u plavim uniformama što češkaju jaja, zovu ženu na mobitel, drže ruke u džepovima...Ovi što se kriju iza stuba dok Mevlid vježba gađanje...
Života ti, koliko je tebi godina?
Zar zaista očekuješ da bilo koji policajac, sam od sebe krene u ovakvim situacijama? Zar nikada nisi čuo za liniju komandovanja?
boga ti eto, kako onda u americi drotovi pucaju na prvi znak ili sumnju da neko maše oružjem i ugrožava živote građana? kod njih se telepatski prenose komande?
stvar je u tome da policija mora imat odriješene ruke u situacijama kad se pojavi mevlid-like budala i koristit vatreno oružje. od prašinara i saobraćajca, do pripadnika specijalnih jedinica.
uporedujes SAD koja ima savrsen sistem policije sa BIH koja nije ni u rangu sa Ugandom..
Svi ovdje jedu govna i pljuju policiju, ali stavimo se u sitauciju jednog prosjecnog BH policajca...
Ides na intervenciju potencijalnog razbojnistva sa NIKAKVOM opremom... sa sredstvom veza (Motorola) koje su stare 25 godina, i koje svako moze prisluskivati, znaci kupis u pennyu neku obicnu motorolu mozes se spojiti na frikvenciju mupa ks... U slucaju da policajac dodje na lice mjesta i zatekne razbojnika, u normalnim drzavama svijeta odmah upozoravas i pucas ga, jok kod nas moras lika moliti da se smiluje i spusti oruzje.. a nedaj Boze da ga upucas a on imao plasticni pistolj, ili nije okrenuo oruzje prema tebi... haj sto izgubi posao, ali ode ti u zatvor ..gdje ce se svaki studija MAKSIMALNO potruditi da sto bolje odere policajca jer je ubio nekog narkosa koji je terorisao narod... a svi znamo sta se desava policajcu u zatvoru... a pored toga osta ti dijete, zena i sve ... a da ne pricam da u americi policija ima imunitet od krivicnog gonjena... kod nas policajac rani nekog idiota koji pokusava ukrasti auto, ovaj tuzi policajca za teske tjelesne povrede... eto koliko je apsurdan sistem... i onda nece policija da radi, pa nebi ni ja kad mi je svaki kontakt sa nekim potencijalni problem i tuzba
U BIH svi pripadnici policijskih agencija se samo igraju Policajaca... drzava je od njih napravila totalne debile, dovoljno je viditi prosjecnog policajca mupa ks na ulici i skontati da ovoj drzavi nije stalo da ima dobru policiju...ljudima nabavili nove uniforme koje lice da su iz sovijetskog saveza,... vise lice na domare nego policiju.. policijska auta u raspadu...oprema 0 bodova ...
a drugo sto u MUPu KS nema linije komandovanje vec ti to ide po fazonu moja stela je jaca od komandirove i ja mogu njemu komandovati.. kod nas nema vertikalnog autoriteta po cinovima vec horizontalnog.. svako moze svakom biti sef... presmijesno...
drzavi nije u cilju da se bori protiv kriminala, niti da ima jak pravosudni sistem gdje jedan idiot dobije 20 godina za pljacku, dozivotno sa ubistvo.. vec je sve jedan veliki cirkuz .... drzava banana