Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Travnički Noćni Šetač
#23676 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidiš ti uređaja kod švabe... ima knjigu kako se popravlja , pa mjeri metrom, pa čisti metlom, pa grije dihtung, pa nabija asfalt dva puta, pa stavlja 20 cm asfalta a ne 2 cm, pa pršće iz kantice sa vodom, pa kad nabije mjeri sa libelom, ...
...
Možda bi i naši ovako kvalitetno uradili da imaju ovakvu opremu ( libelu, metlu, kanticu,lopatu ... ) i da im neko, po mogućnosti iz struke, napiše uputstvo kako nivelisati i učvrstiti nestašni poklopac šahta...
...
Možda bi i naši ovako kvalitetno uradili da imaju ovakvu opremu ( libelu, metlu, kanticu,lopatu ... ) i da im neko, po mogućnosti iz struke, napiše uputstvo kako nivelisati i učvrstiti nestašni poklopac šahta...
- kabal1337
#23677 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sigurno za platu od 500 KMTravnički Noćni Šetač wrote:Vidiš ti uređaja kod švabe... ima knjigu kako se popravlja , pa mjeri metrom, pa čisti metlom, pa grije dihtung, pa nabija asfalt dva puta, pa stavlja 20 cm asfalta a ne 2 cm, pa pršće iz kantice sa vodom, pa kad nabije mjeri sa libelom, ...
...
- Laplace
#23678 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kupi si onu zaštitu za zube koju koriste bokseri i onda nema brineš.Qler wrote:ja na onom rebrastom dijelu, zavisno od saobracaja idem ili skroz desno ili skroz lijevo jer ako bi isao normalno trakom sve bi zube polupao..
-
tempuser
#23679 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Trebale bi po 4 metle, lopate, libele itd za svakog iz ekipe, jer dok on "priborom" namiri sebe, familiju, prijatelje ne bi imao cime raditi!Travnički Noćni Šetač wrote: Možda bi i naši ovako kvalitetno uradili da imaju ovakvu opremu ( libelu, metlu, kanticu,lopatu ... ) i da im neko, po mogućnosti iz struke, napiše uputstvo kako nivelisati i učvrstiti nestašni poklopac šahta...
- Travnički Noćni Šetač
#23680 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
hm... prvo ne odlučuju ti radnici kako će se popravljati šahtovi već inžinjeri koji imaju dosta veće plate...kabal1337 wrote:sigurno za platu od 500 KMTravnički Noćni Šetač wrote:Vidiš ti uređaja kod švabe... ima knjigu kako se popravlja , pa mjeri metrom, pa čisti metlom, pa grije dihtung, pa nabija asfalt dva puta, pa stavlja 20 cm asfalta a ne 2 cm, pa pršće iz kantice sa vodom, pa kad nabije mjeri sa libelom, ...
...
...
a drugo ...plata ne može biti opravdanje za loše urađen posao... može se obustaviti rad zbog loše plate ( štrajk ) , ali LOŠE raditi nema veze sa platom već sa stavom o sebi, o životu i o ličnoj profesionalnosti...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23681 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Takoe travnićki... 
- vjeshalica
#23682 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma ti projektanti su inace najpametniji i najlogicniji kad je tema zasrat posao. Hem kradu,hem pojma nemaju,radnik koji to radi je zadnji,ako nema nadzor nad sobom onda nema nista. A ako nadzor ne zna,onda je rezultat saKt koji lupa ko limeni orkestar
- vjeshalica
#23683 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Hajvan stari se dokopo elektricnog malog bicikla i pravo dijagonalno kroz raskrsnicu,kreten kretenski,gledam ga na Dobrinji...
Ova ce niva tehnologija kod nas kad bas zazivi odnositi zivote samo tako...
Ova ce niva tehnologija kod nas kad bas zazivi odnositi zivote samo tako...
- kloniran
#23684 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije bas tako, projektanti su u tom lancu odlucivanja haman na samom dnu.vjeshalica wrote:Ma ti projektanti su inace najpametniji i najlogicniji kad je tema zasrat posao. Hem kradu,hem pojma nemaju,radnik koji to radi je zadnji,ako nema nadzor nad sobom onda nema nista. A ako nadzor ne zna,onda je rezultat saKt koji lupa ko limeni orkestar
Najodgovorniji su izvođač i nadzor i na kraju onaj koji je potpisao tehnicki prijem.
Ako je bilo nedostataka u projektu, izvođač i nadzor su trebali napraviti primjedbu i traziti da se isprave greske.
Ako nisu uradili oni, onda je inzinjer na tehnickom prijemu trebao da utvrdi nedostatke i da ne potpise izvjestaj dok se greske ne otklone.
Kod nas su problem zadnja ova trojica, jer tu se najvise love klepa, a i politika ima ogroman uticaj.
Sto prije smlati da ti sto vise ostane u dzepu.
- Optimist
#23685 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih se bas slozio. Projektant je taj koji daje rjesenje, bilo da je u fazi ideje ili izrade glavnog projekta. Poslije njega ide revident, osoba koja provjerava da li je sve ok, tj da li ima gresaka. Problem je u tome sto kod nas revizije prakticno i nema, to su formalnosti gdje se samo potpise da je sve uredu bez ikakvog fizickog gledanja i listanja.
Tek poslije njih dodje izvodjac koji je i zakonski duzan upozoriti investitora ukoliko postoji neka nelogicnost.
Izvodjac je taj koji daje garanciju na izvedene radove. On je duzan otkloniti sve nedostatke dok traje garantni period.
Nadzor je u tome svemu zadnja karika.
Tek poslije njih dodje izvodjac koji je i zakonski duzan upozoriti investitora ukoliko postoji neka nelogicnost.
Izvodjac je taj koji daje garanciju na izvedene radove. On je duzan otkloniti sve nedostatke dok traje garantni period.
Nadzor je u tome svemu zadnja karika.
- vjeshalica
#23686 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Koliko para toliko muzike. Realno mi nemamo nikakav standard u gradjenju jer je vrijeme ubojito pa se brzo pokazu feleri u gradnji.
Onaj saht na longitudinali viri iz njega oni komadi gume ili cega vec...ako je to standard i pravilo....
Ja samo kazem da ta ulegnuca su besmislena jer toliko udaranje u tockove nije normalno
Helem...najgori smo u svemu
Onaj saht na longitudinali viri iz njega oni komadi gume ili cega vec...ako je to standard i pravilo....
Ja samo kazem da ta ulegnuca su besmislena jer toliko udaranje u tockove nije normalno
Helem...najgori smo u svemu
-
NediM17
#23687 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene prijatno iznenadilo neki dan ona ulica pored opstine, kroz centar Vogosce, sahtovi u nivou sa asfaltom, ne lupaju, ma milina preci preko njih. 
- kabal1337
#23688 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da sigurno ce platiti obuku radniku ako ga placa 500 KM, da jako ce ga stimulisati jadom od plateTravnički Noćni Šetač wrote:hm... prvo ne odlučuju ti radnici kako će se popravljati šahtovi već inžinjeri koji imaju dosta veće plate...kabal1337 wrote:sigurno za platu od 500 KMTravnički Noćni Šetač wrote:Vidiš ti uređaja kod švabe... ima knjigu kako se popravlja , pa mjeri metrom, pa čisti metlom, pa grije dihtung, pa nabija asfalt dva puta, pa stavlja 20 cm asfalta a ne 2 cm, pa pršće iz kantice sa vodom, pa kad nabije mjeri sa libelom, ...
...
...
a drugo ...plata ne može biti opravdanje za loše urađen posao... može se obustaviti rad zbog loše plate ( štrajk ) , ali LOŠE raditi nema veze sa platom već sa stavom o sebi, o životu i o ličnoj profesionalnosti...
- Travnički Noćni Šetač
#23689 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, preticanje preko pune linije, vožnja bez upaljenih svjetala po noći, ubrzavanje kod preticanja s namjerom blokiranja istog, skretanje u zabranjenom smjeru, kamion koji nakon preticanja na autocesti ostaje dugo u lijevoj traci, stajanje na semaforu na pješačkom prelazu... Skupilo se opet i par kadrova uz Sarajeva...
- Laplace
#23690 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
1. Za motoriste ne vrijedi crveno svjetlo na semaforu (odnosno, ako voziš na dva točka, suspendovana su sva pravila saobraćaja) - a u slučaju nesreće uvijek mogu kukati kako niko ne pazi na njih.Travnički Noćni Šetač wrote:Prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu, preticanje preko pune linije, vožnja bez upaljenih svjetala po noći, ubrzavanje kod preticanja s namjerom blokiranja istog, skretanje u zabranjenom smjeru, kamion koji nakon preticanja na autocesti ostaje dugo u lijevoj traci, stajanje na semaforu na pješačkom prelazu... Skupilo se opet i par kadrova uz Sarajeva...
2. Za vozače audija ne vrijede pune linije, na kraju krajeva ceste su ionako u njihovom vlasništvu.
3. Neće njemu niko govorit' kad će da pali svjetla a kad ne.
4. Ovaj komentar je bio sarkastičan.
- Laplace
#23691 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Neki dan mi četverotočkaš sa jednom konjskom snagom, vozač ima nekih 7-8 mjeseci, trotoatom ide lijevom stranom. Jedva pobjegoh da me ne pregazi. Rekoh "ko ti dade vozačku, majmune", on ni da me pogleda (spava dok vozi).
Eto sa čime se čovjek sve susreće na našim cestama. Pardon, trotoarima.
Eto sa čime se čovjek sve susreće na našim cestama. Pardon, trotoarima.
- Optimist
#23692 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na prvoj sceni, jel ono tunel Ormanica?
A sto se tice ubrzavanja dok ga pretices, ne bi ti se to desilo da si uzeo 2.0 motor umjesto jetima 1.6.
A sto se tice ubrzavanja dok ga pretices, ne bi ti se to desilo da si uzeo 2.0 motor umjesto jetima 1.6.
- Travnički Noćni Šetač
#23693 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na prvoj sceni je tunel izmedju Jajca i Jezera...Optimist wrote:Na prvoj sceni, jel ono tunel Ormanica?
...
Sto se tice preticanja uopste nije poenta snaga motora kod mene ( ja bi u ovoj situaciji odustao i sa 5.0 jer ne volim se dovoditi u opasne situacije) vec je poenta reakcija vozaca audija koja je opasna i nezakonita...
- Laplace
#23694 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
... i za koju bi mu trebalo oduzeti vozačku bar na šest mjeseci, a (da se mene pita) i trajno, a neka ponovo polaže za godinu dana, kad smiri živce.Travnički Noćni Šetač wrote:Na prvoj sceni je tunel izmedju Jajca i Jezera...Optimist wrote:Na prvoj sceni, jel ono tunel Ormanica?
...
Sto se tice preticanja uopste nije poenta snaga motora kod mene ( ja bi u ovoj situaciji odustao i sa 5.0 jer ne volim se dovoditi u opasne situacije) vec je poenta reakcija vozaca audija koja je opasna i nezakonita...
- Travnički Noćni Šetač
#23695 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...
P.S. Smirili smo ga ubrzo poslije ove scene...
-
r_faruk
#23696 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ta skakaona je tu oduvijek. Kada su naselje izgradili i nju su napravili. Meni kao klincu je uvijek bila zanimljiva. Vazda sam govorio starom hajd ovuda brze da malo skacemo, a stojadinu nistaJavierBosnia wrote:Znaci Alipasino silazak na glavnu gore od crkve prema Bingu ima skakaonica. Ta skakaonica je tu 20 godina tu i cak su se davno red bull utrke odrzavale i ta skakaonica je i za to sluzila.
Onaj ko ne zna taj put kad bi naletio ne bi se dobro proveo takodjer je tu oko semafora rebrast asfalt da se sve trese.
Zar je tako tesko iskopati tu skakaonu metar sa metar poravnati i to je to? Treba pisati Efendicu za ovo ina svakako lokom sad da sta radi
- JavierBosnia
#23697 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jedno vrijeme je neko pricao da je to tu planski da se ne bi auta zalijetala odozgo zbog pjesackog i ljudi, a opet mi nema smisla ko je budala zaletit ce se gdje hoces
- drug_profi
#23698 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako se zaletis a ne znas za grbu (da je planski bio bi znak upozorenja) samo mozes veci belaj napraviti jer dok si u zraku nema kocenja. A da ne kazem sta se sve moze desiti neispravnom trapu.
- Travnički Noćni Šetač
#23699 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote:da je planski bio bi znak upozorenja
- JavierBosnia
#23700 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
onda se pise mail efendicu dok odem i uslikam lokaciju, nece li sta pokrenuti