Ajde na strani sve sta je bilo i da li je ili nije bilo ali objasni mi ziv bio zasto bi Edin trebao pauzirati???? Ono sto se desilo izmedju njega i Manolasa desava se na svakoj utakmici nekoliko puta i vrlo vrlo rijetko neko bude iskljucen. Zuti karton i ajmo dalje. Medjutim ovdje imam osjecaj kao da bi neki zarko zeljeli da Edin dobije koju utakmicu, da popusimo kvalifikacije i da otpocne salva govnarija prema Mesi i pojedinim reprezentativcima. Fakat mi ponekad niste jasniEdin H. wrote:Izmisljotina za napaljene naivce poput tebe koji vjeruju u sve sto neko napise, gledao sam u njih, ja te provokacije ne vidjeh, a naravno nema ni bilo kakvog snimka pored mora snimatelja.Fudo387 wrote:Ma ok, mozda se tebi jednostavno svidja Manolasova kita, prevladale emocije.Edin H. wrote:U svakom slucaju ja ne vidjeh nikakve provokacije od strane Grka, nego samo frustracije sa nase strane. E sada sto mi smatramo da je neprimjereno za protivnika da slavi rezultat po koji je dosao, nego trebaju u tisini i miru, uz izvinjenje izaci sa stadiona, je druga stvar.
Znaju se iz kluba, pa ga je vjerovatno Grk podjebavao, a ovaj lafo zajeban, pa ne moze ne reagovati, zato ce i pauzirati sto nas moze kostati plasmana.
Uostalom da imalo pratis, bio bi upoznat kakvi su odnosi u zadnje vrijeme, tako da je malo vjerovatno da bi Dzeko nesto kao lafo branio navijace.
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23676 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- Grean
#23677 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Plasman smo mi izgubili jos kad je ovaj selektor dobio zeleno nakon Irske.
Tu se nema za cim zaliti.
-
Fudo387
#23678 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma bacas bombe bezveze.Edin H. wrote:Jok eto ti si bio.Fudo387 wrote: Ja tebi ne vjerujem ni da si bio na utakmici.
Ti si obicna trolcina.
lafo hard core navijac reprezentacije i onda napise,
...zamisli sad navijaca Portugala koji isto napise za Ronalda?Edin H. wrote:. Znaci ocekujem sankcije Saveza i prema Dzeki.
Naravno, nema logike.
Smaras.
-
Fudo387
#23679 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kako smo izgubili?Grean wrote:Plasman smo mi izgubili jos kad je ovaj selektor dobio zeleno nakon Irske.
uzmemo ona tri levata, i sa belgijom igramo utakmicu za direktan plasman.
- Edin H.
#23680 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ja bih najvise volio da si ti u pravu i da to tako prodje i da ja napisem, bravo hrasno, bio si u pravu, Medjutim poznajuci zapadnjake koji odlucuju, cisto sumnjam.hrasno38 wrote: Ajde na strani sve sta je bilo i da li je ili nije bilo ali objasni mi ziv bio zasto bi Edin trebao pauzirati???? Ono sto se desilo izmedju njega i Manolasa desava se na svakoj utakmici nekoliko puta i vrlo vrlo rijetko neko bude iskljucen. Zuti karton i ajmo dalje. Medjutim ovdje imam osjecaj kao da bi neki zarko zeljeli da Edin dobije koju utakmicu, da popusimo kvalifikacije i da otpocne salva govnarija prema Mesi i pojedinim reprezentativcima. Fakat mi ponekad niste jasni
Po meni neodgovoran i nepotreban potez, a cijenu je platio Gill (za sada).
Uglavnom ne vjerujem da ce Dzeku kazniti vise od jedne do dvije utakmice, a nadam se da mozemo dobiti rezervni grcki sastav i bez njega.
- Grean
#23681 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Da uzmemo sa Mehmedom Bazdarevicem zvanim taktika nabij od Begovica na najviseg klipana u ekipi?Fudo387 wrote:kako smo izgubili?Grean wrote:Plasman smo mi izgubili jos kad je ovaj selektor dobio zeleno nakon Irske.
uzmemo ona tri levata, i sa belgijom igramo utakmicu za direktan plasman.
Pa da se ova vizija plasira bilo gdje to bi bio zlocin da sam sto puta Bosanac. Ciro Blazevic sa svojih 352 i Ibricicem na desnom beku je bio mag za ovo. Selektor je zaglavio u SP-u 90' u vremenu anti fudbala i nema mu spasa. Trener za malih ekipa i opstanka u ligi. Sto bi Zlatan rekao, dobio Audija a vozi ga ko' Daciu.
Ja sam ovo davno halalio.
- Edin H.
#23682 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Nisam ja bolan ovdje tema.Fudo387 wrote:Ma bacas bombe bezveze.Edin H. wrote:Jok eto ti si bio.Fudo387 wrote: Ja tebi ne vjerujem ni da si bio na utakmici.
Ti si obicna trolcina.
lafo hard core navijac reprezentacije i onda napise,
...zamisli sad navijaca Portugala koji isto napise za Ronalda?Edin H. wrote:. Znaci ocekujem sankcije Saveza i prema Dzeki.
Naravno, nema logike.
Smaras.
Ne navija se za reprezentaciju covjece pravdanjem neodgovornih postupaka koji ne doprinose kolektivnom uspjehu, zato sto se radi o najboljem igracu. Pa Irci su jednog Keana nabili nogom sa Svjetskog prvenstva. Ne smije jedan igrac biti iznad tima, a kod nas vec dugo vremena to ne funkcionise. Sjetis li se ti kada farse koju su napravili Dzeko i Spaha na Svjetskom prvenstvu?
I nisam hard core, nego pratim i idem na tekme kada mogu.
A smaras ti mene sto ti nesto pokusavam objasniti, uostalom misli sta hoces, ionako se uklopas sa vecinom "hljeba i igara" simpatizera.
- Point.
#23683 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Cekaj ovo mora da sam prespavao, kakvu su farsu ovaj dvojac napravili na SP, pojasni.Edin H. wrote: Sjetis li se ti kada farse koju su napravili Dzeko i Spaha na Svjetskom prvenstvu?
- luckylaka
#23684 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Polako ali sigurno ,malo po malo nazadujemo
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 30. mjesto na novoj FIFA rang listi s 815 bodova. U odnosu na prošlomjesečni poredak reprezentacija BiH nazadovala je jednu poziciju.
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 30. mjesto na novoj FIFA rang listi s 815 bodova. U odnosu na prošlomjesečni poredak reprezentacija BiH nazadovala je jednu poziciju.
- Logovan
#23685 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jao veliki pad, ne znam kako ćemo preživjeti ovako nešto. 
- Haris033
#23686 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Grean wrote:Plasman smo mi izgubili jos kad je ovaj selektor dobio zeleno nakon Irske.
-
Vega_Brothers
#23687 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Legendarni kapiten reprezentacije BiH: Umjesto da se „Zmajevi“ bore s Belgijom za prvo mjesto, mi strepimo za baraž
Iznenada, ničim izazvan, Mirsad Hibić, sa svega 30 godina 2004. odlučio je okačiti kopačke o klin. Bio je to pravi šok za ljubitelje nogometa u našoj zemlji, s obzirom na to da je bivši kapiten Atletiko Madrida mogao najmanje još pet godina igrati vrhunski nogomet u najboljim ligama svijeta.
Iako je mogao živjeti u Madridu, Sevilji, Splitu, gdje uživa veliki ugled, vratio se u rodne Janjiće nadomak Zenice i odlučio je ostatak života provesti u miru i rahatluku, uživajući u porodičnom životu sa suprugom Ernom, sinom Belminom i kćerkama Adelom i Alejnom, daleko od nogometnih pozornica.
Upali u zamku
Bio je član reprezentacije BiH koja je za dlaku ostala bez Eura, nakon što smo u odlučujućoj utakmici 11. oktobra 2003. godine remizirali s Dancima na Koševu i tako ostali bez plasmana na Evropsko prvenstvo. Upravo taj neuspjeh „natjerao“ je Hibića da zauvijek kaže zbogom najvećoj ljubavi na svijetu - nogometu.
- Odmah po okončanju susreta na Koševu ušao sam u svlačionicu i kazao Muhamedu Konjiću: „Gotovo je, opraštam se“. Znam šta je ta utakmica značila za cijelu naciju. Svijet mi se srušio... Konjić mi je kazao da razmislim i da pričam vruće glave, ali zaista je tako i bilo. Nekoliko mjeseci nakon toga odlučio sam da okončam karijeru. Taj remi me i danas proganja i boli. Mogli smo i morali se plasirati na Euro – kazao je Hibić.
Nekadašnji sjajni stoper i danas s dosta pažnje prati rezultate reprezentacije BiH. Prilično ga je iznervirao remi protiv Grčke (0:0) u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji naredne godine.
- Žalosno je što smo dozvolili da upadnemo u zamku grčkih igrača, iako smo znali šta nas očekuje u toj utakmici. Tim remijem postalo je gotovo izvjesno da nećemo na Mundijal. Imamo daleko najlakšu grupu, u kojoj Belgija uopće ne briljira i, umjesto da se borimo s Belgijancima za prvo mjesto, mi strepimo za baraž i ganjamo se s Grcima koji su daleko lošija selekcija od nas – kazao je Hibić.
Za Grke kaže da igraju prljavo, ali da to ne smije biti nikakav alibi.
- Mi imamo 11 igrača, imaju Grci 11 igrača. Tu su navijači i sudija. Ko je bolji, pobijedit će. Ne mogu te Grci udarati da to sudija ne vidi. Treba biti iskren, taj remi nema veze s tim kako su Grci igrali, već je isključivo došao kao posljedica naše loše igre – kazao je Hibić.
On smatra da je susret s „Helenima“ došao u najgore moguće vrijeme po nas.
- Nažalost, žrijeb je baš htio da s Grcima igramo u trenutku kada su sezone u šampionatima gotove. Igrači su umorni i mislima već na odmorima. Da je meč s Grcima bio u bilo kojem drugom mjesecu, sigurno bismo bez problema pobijedili. Ovako, zaista će biti veoma teško doći do Mundijala, s obzirom na to da Grci imaju dobar raspored – kazao je Hibić.
Prokomentirao je bivši kapiten Altetiko Madrida potez pomoćnika selektora Mehmeda Baždarevića, Stefana Žilija (Stephane Gilli), koji je po okončanju susreta udario šakom u glavu jednog grčkog reprezentativca.
- To je bilo u afektu. To se desi bez razmišljanja. Možda bih i ja tako reagirao na njegovom mjestu. To je adrenalin, utakmica je izuzetno važna i takve stvari se jednostavno dogode – rekao je Hibić.
Smatra da će se vrlo teško u narednim godinama pronaći zamjena za Emira Spahića, koji trenutno nema kluba i koji se, čini se, oprašta od reprezentacije.
- U velikim problemima smo. Fali nam Spahić. Teško da ćemo u narednom periodu pronaći adekvatnu zamjenu na njegovoj poziciji. Jednostavno, nema rješenja. Inače, defanzivna linija nam je najranjiviji dio tima i na duže staze će nam to biti veliki problem. Svaki ozbiljniji protivnik bez problema će nam probiti odbranu – kazao je Hibić.
Na kraju razgovora Hibić se osvrnuo i na ovogodišnje bh. predstavnike u evropskim takmičenjima.
Hiljadu ljudi
- Sreća pa su prošli Željezničar i Široki Brijeg. Sarajevo je ispalo od kluba koji je četvrti rang u Evropi. Ipak, to je naša realnost. Moldavci su za nas postali jaki. Naši klubovi za ozbiljnim evropskim timovima zaostaju godinama. To je smiješno i porediti. U našim klubovima se ne zna ni ko pije, ni ko plaća. Kad ima uspjeha, javi se hiljadu ljudi koji uzimaju zasluge, a čim se dogodi neuspjeh, niko se ne pojavljuje, niko ne preuzima odgovornost – kazao je Hibić.
Objasnio je kako ozbiljni klubovi funkcioniraju.
- U Barceloni, Realu, Atletiku... postoji jedan gazda, jedan čovjek koji se pita za sve. Mora biti jedan čovjek koji će lupiti šakom o sto. Toga kod nas nema. Kod nas svi sve znaju i miješaju se svima u posao. Zato i jesmo tu gdje jesmo – zaključio je Hibić.
Prva kafa uz „Avaz“
Mirsad Hibić potpuno se distancirao od medija. Ipak, kako kaže, za „Dnevni avaz“ nađe vremena.
- Zaista nije laskanje. Vi ste jedini medij za koji rado govorim. Tako je bilo i dok sam nastupao za Atletiko i Sevilju. Vjerujte, stalno me zovu za razgovore s televizija, portala... Uživam ujutro sa suprugom prvu kafu piti i listati „Dnevni avaz“.
Penzionerski, ali nema penzije
Mirsad Hibić, kako kaže, trenutno uživa u penzionerskom životu, daleko od objektiva i kamera.
- Živim penzionerski život, samo što ne dobivam penziju. Ipak, ne žalim se – kroz smijeh je rekao bivši as Atletika.
Čelik? Sve je to klimavo
Zenica se digla na noge da se spasi sportski simbol grada – Čelik. Došli su novi ljudi koji pokušavaju pronaći novac kako bi se Čelik spasio od ogromnih dugovanja. Ipak, Hibić smatra da je Čeliku, kao i ostalim bh. klubovima, potreban neko ko već ima novac i ko će odmah uložiti pare u klub.
- Istina, dešavaju se pozitivne promjene, novi ljudi su došli, ali sada oni moraju pronaći nove ljude koji imaju novac. Sve je to klimavo. Opet kažem, mora doći jedan čovjek s novcem, lupiti šakom o sto i prihvatiti se posla – rekao je Hibić.
Sa Dijegom Simeoneom kontaktira preko telefona
Sa trenerom Atletiko Madrida Diegom Simeoneom Hibić je veliki prijatelj. I danas, godinama nakon što je napustio Madrid, Hibić se čuje preko telefona s legendarnim Argentincem.
- Čujemo se s vremena na vrijeme. Simeone je legenda, a ja se mogu pohvaliti da sam mu bio kapiten. Poštovao me je i cijenio. Pravi momak. Da vam iskreno kažem, rijetko idem u Madrid, bojim se putovanja avionom, a automobilom mi daleko. Što se tiče rezultatskih očekivanja od Atletika u narednoj sezoni, oni će opet biti tu u vrhu. S njima se nikad ne zna. Najveći dobitak je ostanak Simeonea na klupi – rekao je Hibić.
http://www.avaz.ba/clanak/303067/legend ... o-za-baraz
- leškarenje
#23688 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Evo @ganjete neka kaze......ja zaplako ko dijete kad se oprostio i nikad neću prezaliti što nisam vidio njegov krajnji domet
postalo normala ono uz riječ.....e jes meni žao Hibica
lik je u to vrijeme bio medju 10 stopera u Evropi,igracina...... 
- Romanista 101%
#23689 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pametan co`ek, daleko u prirodu i sto dalje od divljaka
- leškarenje
#23690 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Najbolji stoper koji nam je igrao i koji ce igrati
bez ijedne mrlje u karijeri 
-
Vega_Brothers
#23691 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Prije smo bili manje kritični. Vedin Musić bio igračina u mojim očima
, a sad kad bolje razmislim, pa on je bio Avdija prije Avdije.
- leškarenje
#23692 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Decko,uozbilji se.....pricamo o Hibicu
a ne on nekim analfabetama te igre
vise postovanja prema nekim igracima 
- Point.
#23693 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kad se samo sjetim tandema Hibic-Konjic....ne znam hocemo li ikada imati jaci odbrambeni tandem.
- ultima_palabra
#23694 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Na papiru. U praksi smo znali primiti četiri od Litvanije recimo.Point. wrote:Kad se samo sjetim tandema Hibic-Konjic....ne znam hocemo li ikada imati jaci odbrambeni tandem.
Naravno, nije to samo do njih.
- Point.
#23695 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma znam al kad vidim sta sad imamo od bekova, njih dvojica su bili Baresi-Costacurta.ultima_palabra wrote:Na papiru. U praksi smo znali primiti četiri od Litvanije recimo.Point. wrote:Kad se samo sjetim tandema Hibic-Konjic....ne znam hocemo li ikada imati jaci odbrambeni tandem.
Naravno, nije to samo do njih.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23696 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Oglasio se...
a evo i oprostajne poruke...Spahićeva poruka Gilliju: Hvala ti za sve, postao si jedan od nas
"Hvala ti veliki čovjece i treneru! Za vrlo kratko vrijeme si postao bukvalno jedan od nas i jako je teško sad zamisliti okupljanje bez tebe! Hvala ti za jos jednom za sve", poručio je Spahić Gilliju.
"Veliko je razočarenje to što sam danas obavješten pismom datiranog 1. jula o odluci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da se raskida moj ugovor kao pomoćnom treneru. Kako god, zadržat ću vrlo lijepe uspomene na moje vrijeme provedeno sa stručnim štabom i igračima tima. Ovo iskustvo me je naučilo mnogo, ali iznad svega ja sam otkrio zemlju, naciju, istinski strastvene i odane navijače koji nastavljaju da me podržavaju što me dodirnulo i daje mi pravo zadovoljstvo bez obzira na okolnosti. Bosna će uvijek biti posebno mjesto u mom srcu i nikada neću zaboraviti dobrodošlicu koju sam imao. Timu želim sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Idemo Bosno i Hercegovino", napisao je Gilli.
- ultima_palabra
#23697 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Joj preseravanja u pm... nisu odigrali poštene utakmice 4 godine, pa se sad veličaju aperkati i krošei
Šukurac...
- Point.
#23698 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Gilli uno di noi.
-
tr_ba
#23699 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Konjic u zraku nenadjebiv,al zato je na laznjake okretao guzove...Point. wrote:Kad se samo sjetim tandema Hibic-Konjic....ne znam hocemo li ikada imati jaci odbrambeni tandem.
Hibic ko i Bolic,ko da ih je jedna mater rodila,samo protiv "velikih" su bili raspolozeni...
Toliko smo bili dobri da smo i protiv Estonije,Farskih otoka,Litvanije izgledali ko Gibraltar.
- shake69
#23700 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vala se pretjeruje s ovom patetikom oko Francuza koji je istu noc trebao dobiti nogu.Tomahawk11 wrote:Oglasio se...
a evo i oprostajne poruke...Spahićeva poruka Gilliju: Hvala ti za sve, postao si jedan od nas
"Hvala ti veliki čovjece i treneru! Za vrlo kratko vrijeme si postao bukvalno jedan od nas i jako je teško sad zamisliti okupljanje bez tebe! Hvala ti za jos jednom za sve", poručio je Spahić Gilliju.
"Veliko je razočarenje to što sam danas obavješten pismom datiranog 1. jula o odluci Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine da se raskida moj ugovor kao pomoćnom treneru. Kako god, zadržat ću vrlo lijepe uspomene na moje vrijeme provedeno sa stručnim štabom i igračima tima. Ovo iskustvo me je naučilo mnogo, ali iznad svega ja sam otkrio zemlju, naciju, istinski strastvene i odane navijače koji nastavljaju da me podržavaju što me dodirnulo i daje mi pravo zadovoljstvo bez obzira na okolnosti. Bosna će uvijek biti posebno mjesto u mom srcu i nikada neću zaboraviti dobrodošlicu koju sam imao. Timu želim sve najbolje u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Idemo Bosno i Hercegovino", napisao je Gilli.
Mene zbunjuje ovo ''ugovorom''. Otkud ugovor s Gilli kad Mehmed veli nedavno da je on prakticno bio volonter i da ga je lafo on placao iz svoje povelike plate jer Savez nije mogao naci lovu za njega u budzetu kad se pravio dogovor s njim da preuzme reprezentaciju!?