Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Priglavke
#23676 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Covjek rek'o zbogom reprezentaciji i pri zalasku karijere je(33god), a o njemu se raspravlja.
Savez i Adis improviziraju, kao i predhodnih godina. Nista mi necemo napraviti,dok se temelji ne udare...
Savez i Adis improviziraju, kao i predhodnih godina. Nista mi necemo napraviti,dok se temelji ne udare...
-
kakavdanakneiskustvu
#23677 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- canvra888
#23678 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Možda zato što gotovo nijedan košarkaš u historiji nije podredio reprezentativnu karijeru naspram klupske?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2023 17:46ako su ga u bayernu ucjenjivali time da mora se odreći našeg a uzeti njemačko državljanstvo,znajući valjda jer je imao 25 a ne 12 godina da bez našeg drzavljanstva ne moze igrati za nas,što se ne vrati u Albu,što ne ode u bilo koji drugi klub,koji ga neće tako ucjenjivati??'
Pa klub je taj koji mu daje plaću, ne reprezentacija. Može jedino on dati pare reprezentaciji, paradoksalno, i davao je. Naravno da će gledati uslove koji njiemu više odgovaraju za profesiju.
-
Priglavke
#23679 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Odjeb'o ili ne, sada je to nebitno.Covjek igrao,imao je dobrih utakmica,a i placao je troskove saveza... Savez je zadnji koji bi trebao bilo sta lose o njemu pisati...A pisali su...Vracati Nihada u reprezentaciju mogu samo ljudi koji nemaju plana ni vizije. Hazarderi obicni...Ja bi radije Nedima pozvao, jer je mladji....Nihada nema vise i tu se sva prica zavrsava!kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2023 18:01čovjeka koji nas je odjebao samo tako neki bi da se ssad sve uradi da igra za nas,time se daje poruka i npr. musi da to isto uradi,odrekne se našeg i uzme neko drugo državljanstvo
-
kakavdanakneiskustvu
#23680 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
a što je kada se ispostavilo da bez državljanstva logično ne može igrati za nas sve druge optuživao zbog toga ali nikako u sebi nije vidio krivca zbog toga?canvra888 wrote: ↑29/06/2023 18:17Možda zato što gotovo nijedan košarkaš u historiji nije podredio reprezentativnu karijeru naspram klupske?kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2023 17:46
ako su ga u bayernu ucjenjivali time da mora se odreći našeg a uzeti njemačko državljanstvo,znajući valjda jer je imao 25 a ne 12 godina da bez našeg drzavljanstva ne moze igrati za nas,što se ne vrati u Albu,što ne ode u bilo koji drugi klub,koji ga neće tako ucjenjivati??'
Pa klub je taj koji mu daje plaću, ne reprezentacija. Može jedino on dati pare reprezentaciji, paradoksalno, i davao je. Naravno da će gledati uslove koji njiemu više odgovaraju za profesiju.
-
kakavdanakneiskustvu
#23681 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
da, nema ga jer je on i jedino on tako odlučio,niko drugiPriglavke wrote: ↑29/06/2023 18:28Odjeb'o ili ne, sada je to nebitno.Covjek igrao,imao je dobrih utakmica,a i placao je troskove saveza... Savez je zadnji koji bi trebao bilo sta lose o njemu pisati...A pisali su...Vracati Nihada u reprezentaciju mogu samo ljudi koji nemaju plana ni vizije. Hazarderi obicni...Ja bi radije Nedima pozvao, jer je mladji....Nihada nema vise i tu se sva prica zavrsava!kakavdanakneiskustvu wrote: ↑29/06/2023 18:01
čovjeka koji nas je odjebao samo tako neki bi da se ssad sve uradi da igra za nas,time se daje poruka i npr. musi da to isto uradi,odrekne se našeg i uzme neko drugo državljanstvo
- spree
#23682 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Branis ga bez obzira na sve i to se neće promijeniti sta god ja napisao. Ali evo za nekoga ko mozda cita. Cuj s drzavljanstvom njemačke može živjeli ko kralj. Nema ljudi s nasim drzavljanstvom da zive ko kraljevi? Da sam zaradio lovu kao on (bubam barem neki milioncic) iskreno apsolutno me ne bi interesovalo drzavljanstvo. Ne mogu se porediti ljudi koji idu da zarade komad hljeba sa profesionalnim sportistima. Ako neko zaista voli svoju državu kako on tvrdi, nikada ne bi ni pomislio na odricanje od drzavljanstva. Patriota, volim BiH, imam lovu, ne zanima me nista drugo. Ucjenjuje me klub? Ima drugi. U najboljim godinama nije igrao za drzavu, jer mu je tako bilo najzgodnije. I da mu je podvaljeno mogao je to ispraviti. Kakvu stetu? Ne igra se za reprezentaciju samo iz neke koristi. Jos je ovdje poceo karijeru, nije dijasporac davala mu se prilika i u reprezentaciji mozda i vise nego sto je vrijedio i sigurno mu je to pomoglo da ostvari karijeru. Ok posudjivao je pare, svaka cast. Samo je trebao reci ne zelim vise, dosta od mene i to je to. Bez potrebe sva farsa. Realno nebitan lik. Nadam se da se ta izjava Selektora nije odnosila na njega. Mator i bezobrazan. Uostalom pitanje je ima li vise kvaliteta. Treba se okupiti oko ovih sto hoce i mogu i praviti sto bolju atmosferu.hrasno38 wrote: ↑29/06/2023 17:50A bi li ti sa 31 godinom se odrekao Njmeackog drzavljanstva i uzeo ponovo BH, al posteno! Nidje veze on jos koju godinu i ostaje mu drzavljanstvo sa kojim moze zivjeti kao kralj. Jeste mu podvaljeno a ja iz iskustva znam da je masa raje uzelo njemacko drzavljanstvo i da nije znalo da ne moze imati i BH. Njemacka je jedna od rijetkih zemalja koja je bila bas striktna po tom pitanju medjutim ono sto sam nedavno cuo vrlo moguce je da se taj zakon vrlo brzo izmjeni ponajvise radi Turaka sa kojim je Njmeacka i imala precutno dvojno drzavljanstva i sa Australijom.
Nasa kosarka i nas sport ukljucujuci naravno tu podrsku drzave sportu nisu nicim zasluzili da i jedan sportista ide na svoju stetu 30 godina poslije rata. Ajde ono u ratu i poslije rata se svodilo sve na cisti patriotizam i sportisti ako nista nisu morali u rovove sa puskama nego su se bavili svojim poslom a sada ne vidim zaista zasto bise Djedovic odrekao njemackog drzavljanstva i cime je to BiH zasluzila.
Mi navijaci obicno udaramo po igracima a zaboravljamo da se u zadnjih 20 godina drzavljanstva BiH odreklo blizu 100.000 ljudi.
-
kakavdanakneiskustvu
#23683 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
spree wrote: ↑30/06/2023 01:02Branis ga bez obzira na sve i to se neće promijeniti sta god ja napisao. Ali evo za nekoga ko mozda cita. Cuj s drzavljanstvom njemačke može živjeli ko kralj. Nema ljudi s nasim drzavljanstvom da zive ko kraljevi? Da sam zaradio lovu kao on (bubam barem neki milioncic) iskreno apsolutno me ne bi interesovalo drzavljanstvo. Ne mogu se porediti ljudi koji idu da zarade komad hljeba sa profesionalnim sportistima. Ako neko zaista voli svoju državu kako on tvrdi, nikada ne bi ni pomislio na odricanje od drzavljanstva. Patriota, volim BiH, imam lovu, ne zanima me nista drugo. Ucjenjuje me klub? Ima drugi. U najboljim godinama nije igrao za drzavu, jer mu je tako bilo najzgodnije. I da mu je podvaljeno mogao je to ispraviti. Kakvu stetu? Ne igra se za reprezentaciju samo iz neke koristi. Jos je ovdje poceo karijeru, nije dijasporac davala mu se prilika i u reprezentaciji mozda i vise nego sto je vrijedio i sigurno mu je to pomoglo da ostvari karijeru. Ok posudjivao je pare, svaka cast. Samo je trebao reci ne zelim vise, dosta od mene i to je to. Bez potrebe sva farsa. Realno nebitan lik. Nadam se da se ta izjava Selektora nije odnosila na njega. Mator i bezobrazan. Uostalom pitanje je ima li vise kvaliteta. Treba se okupiti oko ovih sto hoce i mogu i praviti sto bolju atmosferu.hrasno38 wrote: ↑29/06/2023 17:50
A bi li ti sa 31 godinom se odrekao Njmeackog drzavljanstva i uzeo ponovo BH, al posteno! Nidje veze on jos koju godinu i ostaje mu drzavljanstvo sa kojim moze zivjeti kao kralj. Jeste mu podvaljeno a ja iz iskustva znam da je masa raje uzelo njemacko drzavljanstvo i da nije znalo da ne moze imati i BH. Njemacka je jedna od rijetkih zemalja koja je bila bas striktna po tom pitanju medjutim ono sto sam nedavno cuo vrlo moguce je da se taj zakon vrlo brzo izmjeni ponajvise radi Turaka sa kojim je Njmeacka i imala precutno dvojno drzavljanstva i sa Australijom.
Nasa kosarka i nas sport ukljucujuci naravno tu podrsku drzave sportu nisu nicim zasluzili da i jedan sportista ide na svoju stetu 30 godina poslije rata. Ajde ono u ratu i poslije rata se svodilo sve na cisti patriotizam i sportisti ako nista nisu morali u rovove sa puskama nego su se bavili svojim poslom a sada ne vidim zaista zasto bise Djedovic odrekao njemackog drzavljanstva i cime je to BiH zasluzila.
Mi navijaci obicno udaramo po igracima a zaboravljamo da se u zadnjih 20 godina drzavljanstva BiH odreklo blizu 100.000 ljudi.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23684 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa ne daje ti njemacko ili drzavljanstvo neke zemlje EU samo egzistencijalnu sigurnost nego i masu nekaih drugih zivotnih pogodnosti. Nihad bar se ja nadam se egzistencijalno osigurao. Khudi se ne odricu od drzavljanstva ove zemlje zato sto je ne vole nego zato sto nemaju perspektive pored raznoraznih Dodika, Covica, Trojki, SDA itd itd. Masa nasih sportista je trebalo nabiti reprezentaciju i drzavu nogom jer im nije pruzila nista a masu njih je cak davalo svoje pare da bi se produzile agonije nekih selekcija. I ti onda pricas o patriotizmu? Pa borci su dali svoju krv, zivote, dijelove tijela da ih nekakv Campara sa svojim specijalcima tuce po ulicama. Isto kao sto nisam osudjivao nikoga ko je pobjegao od rata, ne prebjegao, nego pobjegao tako ne osudjujem nikoga ko je uzeo drzavljanstvo druge zemlje radi vlastitih interesa i egzistencije. On kad je uzimao njemacko drzavljanstvo nije znao da ne moze imati dvojno i da nece moci igrati vise za nasu reprezentaciju a ponavljam da znam masu ljudi koji nisu znali da njemacka nema dvojno drzavljanstvo ni sa jednom zemljom kao sto i sada ne znaju jer su takve zemlje rijetke.spree wrote: ↑30/06/2023 01:02Branis ga bez obzira na sve i to se neće promijeniti sta god ja napisao. Ali evo za nekoga ko mozda cita. Cuj s drzavljanstvom njemačke može živjeli ko kralj. Nema ljudi s nasim drzavljanstvom da zive ko kraljevi? Da sam zaradio lovu kao on (bubam barem neki milioncic) iskreno apsolutno me ne bi interesovalo drzavljanstvo. Ne mogu se porediti ljudi koji idu da zarade komad hljeba sa profesionalnim sportistima. Ako neko zaista voli svoju državu kako on tvrdi, nikada ne bi ni pomislio na odricanje od drzavljanstva. Patriota, volim BiH, imam lovu, ne zanima me nista drugo. Ucjenjuje me klub? Ima drugi. U najboljim godinama nije igrao za drzavu, jer mu je tako bilo najzgodnije. I da mu je podvaljeno mogao je to ispraviti. Kakvu stetu? Ne igra se za reprezentaciju samo iz neke koristi. Jos je ovdje poceo karijeru, nije dijasporac davala mu se prilika i u reprezentaciji mozda i vise nego sto je vrijedio i sigurno mu je to pomoglo da ostvari karijeru. Ok posudjivao je pare, svaka cast. Samo je trebao reci ne zelim vise, dosta od mene i to je to. Bez potrebe sva farsa. Realno nebitan lik. Nadam se da se ta izjava Selektora nije odnosila na njega. Mator i bezobrazan. Uostalom pitanje je ima li vise kvaliteta. Treba se okupiti oko ovih sto hoce i mogu i praviti sto bolju atmosferu.hrasno38 wrote: ↑29/06/2023 17:50
A bi li ti sa 31 godinom se odrekao Njmeackog drzavljanstva i uzeo ponovo BH, al posteno! Nidje veze on jos koju godinu i ostaje mu drzavljanstvo sa kojim moze zivjeti kao kralj. Jeste mu podvaljeno a ja iz iskustva znam da je masa raje uzelo njemacko drzavljanstvo i da nije znalo da ne moze imati i BH. Njemacka je jedna od rijetkih zemalja koja je bila bas striktna po tom pitanju medjutim ono sto sam nedavno cuo vrlo moguce je da se taj zakon vrlo brzo izmjeni ponajvise radi Turaka sa kojim je Njmeacka i imala precutno dvojno drzavljanstva i sa Australijom.
Pa koliko je samo Nurkic dozivio pljuvacina sto nije dolazio iz NBA iako svako ko prati kosarku zna da NBA klubovi za silne milione koje daju igracima postaju njihovi vlasnici i upravljaju njihovim zivotima.Nihad dok je igrao igraoje posteno, odazivao se i to je to. Osim toga trebalo bi vise da pricamo o pravljenju domacih igrac u nasoj zemlji nego o kosarkasima na zalasku karijere. Poslije Muse nismo dobili postenog igraca iz nase lige.
- shalla
#23685 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Evo da zanemarimo svu priču oko državljanstva, jel šupak nije li šupak, hajde da gledamo čisto sa sportske strane i jačine rostera, mislim da bi realno donio kvalitetu više. Njegovo iskustvo je neprocjenjivo i vjerujem da bi mlađi igrači imali štošta naučiti. Ali iskreno ja uopšte ne znam otkud priča oko Đedovića u reprezentaciji, fkt prvi put čitam o tome evo ovdje... Dobro si rekao ovo, treba graditi roster na mlađim igračima, pokušati napraviti neku bazu sa igračima do max 30e godine...spree wrote: ↑30/06/2023 01:02Uostalom pitanje je ima li vise kvaliteta. Treba se okupiti oko ovih sto hoce i mogu i praviti sto bolju atmosferu.hrasno38 wrote: ↑29/06/2023 17:50
-
kakavdanakneiskustvu
#23686 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Đedović kada je uzimao njemačko državljanstvo je već vjerovatno bio bez našeg ili u procesu odricanja od našeg državljanstva .To što neki drugi koji su imali naše i htjeli njemačko državljanstvo je nešto posve drugo jer im je svejedno,neće neko ko pere suđe u njemačkom restoranu valjda nešto izgubiti ako se odrekne našeg državljanstva, naša reprezentacija jeste izgubila košarkaša koji je svjesno uradio to šta je uradio,niko drugi nije odgovoran zbog toga osim njega samog,nije u pitanju dijete koje je neko prevario nego odrasla osoba.Je li neko stvarno misli da postoji sportista , reprezentivac koji je mislio da može igrati za nas a da nema naše državljanstvo,je li to neko fakat ozbiljno tako misli?????
-
elk
#23687 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma bezveze ga pravdaju, nikakvog uporista nema. Pokazi poruke jaro iz saveza i uzdignuta cela popij kafu na carsiji. Do tada si izdajnik i gotova prica. Ovakva "opravdanja" vrijedjaju inteligenciju.
- dulekrele
#23688 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
A sta treba reprezentacija da pruzi i da reprezentativcima? jedino dobre uslove za pripreme i odigravanje utakmica. Djedovic je znao da nece moci igrati za bih. Jedino ako nije totalni debil a nije. Ukoliko su ga uslovljavali u ekipi onda je jednostavno samo mogao promijeniti ekipu i igrati za nekoga drugog. Ali nije, jer nije htio i jer mu je bitnije njemacko drzavljanstvo od vlastite zemlje. Da nije mogao nigdje drugo igrati zbog bih drzavljnstva onda bih to i shvatio i opravdao. Ovako ne. I ne znam koja je svrha price o njemu. Dajte da pricamo o igracima koji hoce i koji bi trebali igrati za nasu reprezentaciju.hrasno38 wrote: ↑30/06/2023 09:48Pa ne daje ti njemacko ili drzavljanstvo neke zemlje EU samo egzistencijalnu sigurnost nego i masu nekaih drugih zivotnih pogodnosti. Nihad bar se ja nadam se egzistencijalno osigurao. Khudi se ne odricu od drzavljanstva ove zemlje zato sto je ne vole nego zato sto nemaju perspektive pored raznoraznih Dodika, Covica, Trojki, SDA itd itd. Masa nasih sportista je trebalo nabiti reprezentaciju i drzavu nogom jer im nije pruzila nista a masu njih je cak davalo svoje pare da bi se produzile agonije nekih selekcija. I ti onda pricas o patriotizmu? Pa borci su dali svoju krv, zivote, dijelove tijela da ih nekakv Campara sa svojim specijalcima tuce po ulicama. Isto kao sto nisam osudjivao nikoga ko je pobjegao od rata, ne prebjegao, nego pobjegao tako ne osudjujem nikoga ko je uzeo drzavljanstvo druge zemlje radi vlastitih interesa i egzistencije. On kad je uzimao njemacko drzavljanstvo nije znao da ne moze imati dvojno i da nece moci igrati vise za nasu reprezentaciju a ponavljam da znam masu ljudi koji nisu znali da njemacka nema dvojno drzavljanstvo ni sa jednom zemljom kao sto i sada ne znaju jer su takve zemlje rijetke.spree wrote: ↑30/06/2023 01:02
Branis ga bez obzira na sve i to se neće promijeniti sta god ja napisao. Ali evo za nekoga ko mozda cita. Cuj s drzavljanstvom njemačke može živjeli ko kralj. Nema ljudi s nasim drzavljanstvom da zive ko kraljevi? Da sam zaradio lovu kao on (bubam barem neki milioncic) iskreno apsolutno me ne bi interesovalo drzavljanstvo. Ne mogu se porediti ljudi koji idu da zarade komad hljeba sa profesionalnim sportistima. Ako neko zaista voli svoju državu kako on tvrdi, nikada ne bi ni pomislio na odricanje od drzavljanstva. Patriota, volim BiH, imam lovu, ne zanima me nista drugo. Ucjenjuje me klub? Ima drugi. U najboljim godinama nije igrao za drzavu, jer mu je tako bilo najzgodnije. I da mu je podvaljeno mogao je to ispraviti. Kakvu stetu? Ne igra se za reprezentaciju samo iz neke koristi. Jos je ovdje poceo karijeru, nije dijasporac davala mu se prilika i u reprezentaciji mozda i vise nego sto je vrijedio i sigurno mu je to pomoglo da ostvari karijeru. Ok posudjivao je pare, svaka cast. Samo je trebao reci ne zelim vise, dosta od mene i to je to. Bez potrebe sva farsa. Realno nebitan lik. Nadam se da se ta izjava Selektora nije odnosila na njega. Mator i bezobrazan. Uostalom pitanje je ima li vise kvaliteta. Treba se okupiti oko ovih sto hoce i mogu i praviti sto bolju atmosferu.
Pa koliko je samo Nurkic dozivio pljuvacina sto nije dolazio iz NBA iako svako ko prati kosarku zna da NBA klubovi za silne milione koje daju igracima postaju njihovi vlasnici i upravljaju njihovim zivotima.Nihad dok je igrao igraoje posteno, odazivao se i to je to. Osim toga trebalo bi vise da pricamo o pravljenju domacih igrac u nasoj zemlji nego o kosarkasima na zalasku karijere. Poslije Muse nismo dobili postenog igraca iz nase lige.
-
Mrvice_ba
#23689 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Djedivic j najveći supak bh. Sporta.
Sjecamo se svi kako je forsiran kroz tu reprezentaciju sa 16 godina ko da je rubio, a ne kamenjar iz Višegrada.
Sjecamo se svi kako je forsiran kroz tu reprezentaciju sa 16 godina ko da je rubio, a ne kamenjar iz Višegrada.
- spree
#23690 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma jebo šupka, nije vrijedan pomena. Treba svu snagu usmjeriti da Garza ne bude naturalizovani igrac. Petorka roberson, atic, musa, garza i nurkic bi bila vrhunska, s obzirom da kod nas zadnjih 15ak godina kosarka skoro ne postoji. Sparsi nesto rade i to je to. Ostale skole/klubovi sluze da se izvuče lova od roditelja za clanarine. Dakle novim izazvani bi mogli imati pravo dobru ekipu, pa bi to valjalo i iskoristiti i napraviti neki dobar rezultat.
-
Mrvice_ba
#23691 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Postava katastrofa, garza ima spore noge za četvorku. Alibegović je vazniji da se skine zvijezda. Pit bull na cetvorci. Nadam se da Halilović nece dobiti velike ovlasti, grozan kamenjar.spree wrote: ↑30/06/2023 11:01 Ma jebo šupka, nije vrijedan pomena. Treba svu snagu usmjeriti da Garza ne bude naturalizovani igrac. Petorka roberson, atic, musa, garza i nurkic bi bila vrhunska, s obzirom da kod nas zadnjih 15ak godina kosarka skoro ne postoji. Sparsi nesto rade i to je to. Ostale skole/klubovi sluze da se izvuče lova od roditelja za clanarine. Dakle novim izazvani bi mogli imati pravo dobru ekipu, pa bi to valjalo i iskoristiti i napraviti neki dobar rezultat.
-
kakavdanakneiskustvu
-
kakavdanakneiskustvu
#23693 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
dulekrele wrote: ↑30/06/2023 10:04A sta treba reprezentacija da pruzi i da reprezentativcima? jedino dobre uslove za pripreme i odigravanje utakmica. Djedovic je znao da nece moci igrati za bih. Jedino ako nije totalni debil a nije. Ukoliko su ga uslovljavali u ekipi onda je jednostavno samo mogao promijeniti ekipu i igrati za nekoga drugog. Ali nije, jer nije htio i jer mu je bitnije njemacko drzavljanstvo od vlastite zemlje. Da nije mogao nigdje drugo igrati zbog bih drzavljnstva onda bih to i shvatio i opravdao. Ovako ne. I ne znam koja je svrha price o njemu. Dajte da pricamo o igracima koji hoce i koji bi trebali igrati za nasu reprezentaciju.hrasno38 wrote: ↑30/06/2023 09:48
Pa ne daje ti njemacko ili drzavljanstvo neke zemlje EU samo egzistencijalnu sigurnost nego i masu nekaih drugih zivotnih pogodnosti. Nihad bar se ja nadam se egzistencijalno osigurao. Khudi se ne odricu od drzavljanstva ove zemlje zato sto je ne vole nego zato sto nemaju perspektive pored raznoraznih Dodika, Covica, Trojki, SDA itd itd. Masa nasih sportista je trebalo nabiti reprezentaciju i drzavu nogom jer im nije pruzila nista a masu njih je cak davalo svoje pare da bi se produzile agonije nekih selekcija. I ti onda pricas o patriotizmu? Pa borci su dali svoju krv, zivote, dijelove tijela da ih nekakv Campara sa svojim specijalcima tuce po ulicama. Isto kao sto nisam osudjivao nikoga ko je pobjegao od rata, ne prebjegao, nego pobjegao tako ne osudjujem nikoga ko je uzeo drzavljanstvo druge zemlje radi vlastitih interesa i egzistencije. On kad je uzimao njemacko drzavljanstvo nije znao da ne moze imati dvojno i da nece moci igrati vise za nasu reprezentaciju a ponavljam da znam masu ljudi koji nisu znali da njemacka nema dvojno drzavljanstvo ni sa jednom zemljom kao sto i sada ne znaju jer su takve zemlje rijetke.
- studeni76
#23694 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
S obzirom kakve navijače reprezentacija ima i kako su spremni da pljuju, ne treba ni zamjeriti nekom igraču kada se odrekne iste!
Cuj kažu sto nije promijenio klub. Pa sto se od Muse i Nurkica ne traži da promijene takmičenje pa da nam budu dostupni!
Lik odlučio sta mu je bolje za njegov život al jok, on je shupak jer je trebao gledat da drugi budu zadovoljni i sretni
Cuj kažu sto nije promijenio klub. Pa sto se od Muse i Nurkica ne traži da promijene takmičenje pa da nam budu dostupni!
Lik odlučio sta mu je bolje za njegov život al jok, on je shupak jer je trebao gledat da drugi budu zadovoljni i sretni
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23695 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Uzalud se nerviras i objasnjavasstudeni76 wrote: ↑30/06/2023 19:39 S obzirom kakve navijače reprezentacija ima i kako su spremni da pljuju, ne treba ni zamjeriti nekom igraču kada se odrekne iste!
Lik odlučio sta mu je bolje za njegov život al jok, on je shupak jer je trebao gledat da drugi budu zadovoljni i sretni![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#23696 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
što je optuživao sve druge zbog toga što ne može igrati za nas , gle čuda,zbog toga što se namjerno odrekao našeg državljanstva?studeni76 wrote: ↑30/06/2023 19:39 S obzirom kakve navijače reprezentacija ima i kako su spremni da pljuju, ne treba ni zamjeriti nekom igraču kada se odrekne iste!
Lik odlučio sta mu je bolje za njegov život al jok, on je shupak jer je trebao gledat da drugi budu zadovoljni i sretni![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#23697 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
time što se opravdava to što se đedović odrekao našeg državljanstva pritom praveći sve druge budalama pričom da će moći igrati za nas a bez našeg drzavljanstva,što je nebuloza na kvadrat,se šalje poruka npr.Musi da sutra to isto uradi,i imati će pravdanje jer je to uradio zbog sebe,i ako je tako ,neka onda i Musa to uradi
Last edited by kakavdanakneiskustvu on 30/06/2023 22:21, edited 1 time in total.
- spree
#23698 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
To je najbolje sto imamo. Ne znam kad smo imali sta kvalitetnije. Dva NBA igrača i jedan MVP spanske lige i ovogodišnji osvajač Eurolige. Sta bi ti da imamo 5 NBA igrača? Ovo je once in a lifetime. Kakva je strategija i ulaganja u kosarku necemo imati igrače koji igraju aba2. Garza je centar, ali gdje ga ostaviti na klupi. Logično da nema bas brzinu, ali jbg cini mi se da je popravio sut. Mislim da bi to ferceralo. Po kvaliteti prije on nego alibegovic. Ono sto sam ja gledao u reprezentaciji, alibegovic je los. Nisam gledao kako igra za klub. Halilović limitiran, ali borben i kad ga krene moze nešto i pogoditi.Mrvice_ba wrote: ↑30/06/2023 11:19Postava katastrofa, garza ima spore noge za četvorku. Alibegović je vazniji da se skine zvijezda. Pit bull na cetvorci. Nadam se da Halilović nece dobiti velike ovlasti, grozan kamenjar.spree wrote: ↑30/06/2023 11:01 Ma jebo šupka, nije vrijedan pomena. Treba svu snagu usmjeriti da Garza ne bude naturalizovani igrac. Petorka roberson, atic, musa, garza i nurkic bi bila vrhunska, s obzirom da kod nas zadnjih 15ak godina kosarka skoro ne postoji. Sparsi nesto rade i to je to. Ostale skole/klubovi sluze da se izvuče lova od roditelja za clanarine. Dakle novim izazvani bi mogli imati pravo dobru ekipu, pa bi to valjalo i iskoristiti i napraviti neki dobar rezultat.
-
kakavdanakneiskustvu
#23699 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Alibegović igra u slabom eurocup timu,i nije da je daleko najbolji pa da ima šanse igrati u nekom eurolgaškom klubu,trenutno mu je eurocup limit
-
giovanni008
#23700 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Djedovic je ispao veliku Shupakk i takav ce vjecno ostati.
Dzaba mu onaj naruceni intervju kod Bahe gdje se pravdao, covjek misli da smo svi levati a on pametan.
Takvi nam ne trebaju!
Dzaba mu onaj naruceni intervju kod Bahe gdje se pravdao, covjek misli da smo svi levati a on pametan.
Takvi nam ne trebaju!