Odluka je vec donesena, nema nazad (ako ne zelimo da se napravi reset na stanje prije Daytona). Treba pogledati ko je vodio nas tim za vrijeme tog poraza, i ako smo nezadovoljni rezultatom, promijeniti strucni stab.Prpa.ba wrote: ↑18/10/2022 22:00Naravno da jesu kriminal i bahatost najviseg ranga, ali ih ovi "za sustinske promjene" koriste kao argument u korist oduzimanja statusa politickog naroda za Bosnjake u stilu "ionako ne znamo vladati drzavom". I tu povlacim crtu.Hakiz wrote: ↑18/10/2022 21:43 Respiratori i jesu oblik nestanka naroda. Neće ni trojka ako osvoji vlast koja joj to omogućava ići u istragu i objavljivanje prave istine o svemu šta se dešavalo u bolnicama, KCUS-u pogotovo, u periodu 2020-2021. Vrana vrani oči ne vadi. Ljekarske greške ili zločine zemlja pokriva. Neće ih trojka ekshumirati. Narod neka šuti i ne čačka mečku.
Narod i Pravda (Konakovic)
- ultima_palabra
#23676 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
-
palermo
#23677 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Priznati poraz i okrenuti se stvarima koje život znače....
- Lakat Jebić
#23678 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kako ono bi, nas blok ima vise ruku od SDA u federalnom parlamentu? Ne treba nam DF.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/stranka ... /221019069
- Login77777
#23679 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hvala Bogu spasena drzava od Dritana. Sad moze SDA zajedno sa DF u nove pobjede da vodi BiH. Naravno po Smitovom novom zakonu. Ne bi to sad vise trebalo biti problem. A ni koalicija sa HDZ. 
- Nespin
#23680 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Tako je, sreća pa se ne nađe dovoljna kritična masa izdajnika koji bi išli u koaliciju sa HDZ-om...Login77777 wrote: ↑19/10/2022 13:48 Hvala Bogu spasena drzava od Dritana. Sad moze SDA zajedno sa DF u nove pobjede da vodi BiH. Naravno po Smitovom novom zakonu. Ne bi to sad vise trebalo biti problem. A ni koalicija sa HDZ.![]()
- JohnnyS
#23681 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kad opozicija pregovara s HDZ-om Dritanovci, kad SDA pregovars e onda "a s kime bi ti, ne može ih se zaobići". Treba se vazda ponavljati da ni Hrvati nisu dali HDZu koliko je SDA dala
-
Oznaka Tablica
#23682 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Kakav je ovo kriminalac majku jebo...Lakat Jebić wrote: ↑19/10/2022 13:20 Kako ono bi, nas blok ima vise ruku od SDA u federalnom parlamentu? Ne treba nam DF.
- Styling
#23683 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Eto ih tamo neka se druze. Sto kompaktnija koalicija to cvrsca vlada. Zaobici ih gdje god se moze.Lakat Jebić wrote: ↑19/10/2022 13:20 Kako ono bi, nas blok ima vise ruku od SDA u federalnom parlamentu? Ne treba nam DF.
- Prpa.ba
#23684 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sta bi sa Dubravkom prepostenim prehrabrim, kaze sile mraka iz SDA i DF rade pritisak na kolegu Cavaru i ne dade se. A nije bjezao od pozicije sudije Ustavnog suda FBiH.

-
Hakiz
#23685 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Hajde,ne treba žaliti, uvijek vam ostaje HDZ kao partner.Oznaka Tablica wrote: ↑19/10/2022 14:06Kakav je ovo kriminalac majku jebo...Lakat Jebić wrote: ↑19/10/2022 13:20 Kako ono bi, nas blok ima vise ruku od SDA u federalnom parlamentu? Ne treba nam DF.
-
Oznaka Tablica
#23686 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Lakat Jebić
#23687 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Al cuj mu izjave. Izjava dana je da je cavara priznao da je predlozio jednu listu a onda je morao promijeniti da bi mogla proci. Dokaz da se vrse pritisci i politicka trgovina. Cak i da zanemarimo da je campara ispao, kakav je ovo dokaz? Gdje to se ne trguje/dogovara ono sto moze proci
- Roccohljup
#23688 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Eh da je vrli dubravko bio na listi, skroz bi druga prica bila.
-
Spit_fire
#23689 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ja nikad..optuzujete sda da prodaje drzavu za fotelje a vi bi prodali i drzavu i naciju za tanjir graha s mesom....Javier Pena wrote: ↑18/10/2022 21:39 Hipotetički, da li bi prihvatio siguran ulazak u EU i nevjerovatno blagostanje na nivou švicarske, al' da ti HDZ vodi državu i da se za sve pitaju, ili ovaj pokušaj od države i još 50 godina vladanja SDA?
Zato i ne mozete da shvatite razliku izmedju korupcije i antidrzavnog djelovanja, jer sve vam je bruto i neto
Gori vam je komsija sto je bespravno sagradio sprat nefo cetnik
koji vam je ubio najmilije..jer novac ne oprastate
- Bloo
- Globalna šefica
#23690 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
A prodaja drzave za fotelje nije antidrzavno djelovanje?
-
Spit_fire
#23691 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
- Bloo
- Globalna šefica
#23692 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Meni se nekako cini isto...drzava/zemlja je jebana strana, jal je Bakir prodavao sanjajuci babin fildzan i puneci svoje racune i obezbjedujuci svoje havere, jal Covke sanjajuci HZHB, puneci svoje racune i obezbjedujuci svoje havere...
-
Spit_fire
#23693 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Dublja tema..napisao sam na drugoj temi...igrali smo po pravilima MZ, pokusavali multi kulti a drugi kupovali vrijeme..prihvatili neposteni mir pod garanacijama MZ koja ne da ne garantuje nego nas pokusava prodat. Na kraju ljudi otvoreno rekli "kakvi ste vi levati pa mislili da cemo biti za BiH ikad igdje i u kojoj situaciji"
Sta smo trebali zaratit opet?
Nasa bagra je kriva za pljacku, korpuciju i kriminal...ta neka mantra da smo mi krivi za potencijalni raspad drzave je takva obmana da ja ne mogu da vjerujem da se ljudi pale na to...mi i da smo toliko nesposbni i sve i da smo htjeli da budemo krivi nismo to mogli zbog utega dejtona i mira koji nam je polu nametnu..
Al dzaba je to pricat ljudima koji ne vide dalje od nosa i licnog interesa...
Poenta je da ce ljudi lakse prec preko toga da zivi u gazi i da bude kmet hrvatima/srbima nego li da ga neko zakine nedje cenera...pare se ne oprastaju..i onda takav neko se nadje moralisat i pricat o drzavi...a njemu do drzave stalo ko meni do lanjakog snijega
I jos nesto od ove drzave sam vise dozivio nepravde nego pravde, ali bi je branio bez pogovora ikakvog...i nije bakir izjednacio drzavu i patriotizam sa SDA nego "vi", kojima svako ko vidi drzavu i njene interese malo deugacije od puke politicke borbe je SDA bot
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#23694 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Ali ovo jednostavno nije ISTINA.Dublja tema..napisao sam na drugoj temi...igrali smo po pravilima MZ, pokusavali multi kulti a drugi kupovali vrijeme..prihvatili neposteni mir pod garanacijama MZ koja ne da ne garantuje nego nas pokusava prodat. Na kraju ljudi otvoreno rekli "kakvi ste vi levati pa mislili da cemo biti za BiH ikad igdje i u kojoj situaciji"
KS je isključivo "naš", Tuzla, Zenica itd i sve je sistematski urušavano do iznemoglosti.
Odnos H i S strane prema državi jeste tuđinski, ali KRENIMO OD SEBE.
- ultima_palabra
#23695 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa drzava nije samo neka apstraktna linija na mapi, nego zivi ljudi, gradovi i sela... kada neko stalno potkrada i opstruise uspostavu bilo kakvog sistema dolazi do erozije same esencije drzave, jedni odlaze, drugi samo misle kako otici, a treci kako se "snaci". Na kraju balade se probudis kao taj kmet u Gazi, ne zato sto te stranci mrze nego sto nisi znao sacuvati to malo drzave sto je neko izborio 90-tih.Spit_fire wrote: ↑22/10/2022 02:30Dublja tema..napisao sam na drugoj temi...igrali smo po pravilima MZ, pokusavali multi kulti a drugi kupovali vrijeme..prihvatili neposteni mir pod garanacijama MZ koja ne da ne garantuje nego nas pokusava prodat. Na kraju ljudi otvoreno rekli "kakvi ste vi levati pa mislili da cemo biti za BiH ikad igdje i u kojoj situaciji"
Nasa bagra je kriva za pljacku, korpuciju i kriminal...ta neka mantra da smo mi krivi za potencijalni raspad drzave je takva obmana da ja ne mogu da vjerujem da se ljudi pale na to...mi i da smo toliko nesposbni i sve i da smo htjeli da budemo krivi nismo to mogli zbog utega dejtona i mira koji nam je polu nametnu..
Poenta je da ce ljudi lakse prec preko toga da zivi u gazi i da bude kmet hrvatima/srbima nego li da ga neko zakine nedje cenera...pare se ne oprastaju..i onda takav neko se nadje moralisat i pricat o drzavi...a njemu do drzave stalo ko meni do lanjakog snijega
I jos nesto od ove drzave sam vise dozivio nepravde nego pravde, ali bi je branio bez pogovora ikakvog...i nije bakir izjednacio drzavu i patriotizam sa SDA nego "vi", kojima svako ko vidi drzavu i njene interese malo deugacije od puke politicke borbe je SDA bot
-
internazionale
#23696 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Sda-ovca priča o odbrani državeSpit_fire wrote: ↑22/10/2022 02:30Dublja tema..napisao sam na drugoj temi...igrali smo po pravilima MZ, pokusavali multi kulti a drugi kupovali vrijeme..prihvatili neposteni mir pod garanacijama MZ koja ne da ne garantuje nego nas pokusava prodat. Na kraju ljudi otvoreno rekli "kakvi ste vi levati pa mislili da cemo biti za BiH ikad igdje i u kojoj situaciji"
Pišam ti se u stranku
-
Spit_fire
#23697 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
internazionale wrote: ↑22/10/2022 03:30Sda-ovca priča o odbrani državeSpit_fire wrote: ↑22/10/2022 02:30
Dublja tema..napisao sam na drugoj temi...igrali smo po pravilima MZ, pokusavali multi kulti a drugi kupovali vrijeme..prihvatili neposteni mir pod garanacijama MZ koja ne da ne garantuje nego nas pokusava prodat. Na kraju ljudi otvoreno rekli "kakvi ste vi levati pa mislili da cemo biti za BiH ikad igdje i u kojoj situaciji"
Pišam ti se u stranku
Vama je odbrana drzave borba za SDA
Citat za tebe
-
Spit_fire
#23698 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Aha znaci..pristali smo na pravila MZ kao sto rekoh i isli na dogovor, druga dva naroda opstruirali i radili kontra drzave sve vrijeme, stremili ka krajnjem cilju iz 92..i sad ta ista MZ umjesto da yebe mater njima govori nama "Ma znate sta ne ide ovo haj da mi udovoljimo srbima i hrvatima"....i eto Bosnjo je kriv za to...ultima_palabra wrote: ↑22/10/2022 03:27Pa drzava nije samo neka apstraktna linija na mapi, nego zivi ljudi, gradovi i sela... kada neko stalno potkrada i opstruise uspostavu bilo kakvog sistema dolazi do erozije same esencije drzave, jedni odlaze, drugi samo misle kako otici, a treci kako se "snaci". Na kraju balade se probudis kao taj kmet u Gazi, ne zato sto te stranci mrze nego sto nisi znao sacuvati to malo drzave sto je neko izborio 90-tih.Spit_fire wrote: ↑22/10/2022 02:30
U svim drzavma politka je korumpirana i ima lopovluka i kriminala...u nekim manje u nekim vise, al te drzave nisu ugrozene po pitanju cjelovitosti i integirteta...zasto? Zato sto nema masa koja ce raditi kontra drzave bez obzira na sve...dodik i covic su pokrali nista manje od SDA al u njihovim taborima im se yebe mater za to al od ideje za separaciju drzave se ne odustaje...kod nas je narativ obrnut
Ubjedili su vas da su Bosnjaci krivi za sve, ubjedili su vas da je Alija kriv za rat, ubjedice vas da ste sami sebe ubijali...govore vam da je otpor uzaludan da se NE ISPLATI boriti za drzavu jer ionako vas ovi kradu...
- ultima_palabra
#23699 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Pa jedno je kad nesto unistavas, a drugo kad gradis... Srbima i Hrvatima se 30 godina utuvljuje u glavu da ovo nije njihova drzava, da su im matice Srbija i Hrvatska i svako ko je iole perspektivan ide tamo. Onda nema razloga da im smeta kriminal i korupcija, jer to ionako nije njihovo, u najboljem slucaju prolazna stanica. Bosnjaci (bar na rijecima) zele da grade drzavu i onda im te stvari vise smetaju.Spit_fire wrote: ↑22/10/2022 12:04Aha znaci..pristali smo na pravila MZ kao sto rekoh i isli na dogovor, druga dva naroda opstruirali i radili kontra drzave sve vrijeme, stremili ka krajnjem cilju iz 92..i sad ta ista MZ umjesto da yebe mater njima govori nama "Ma znate sta ne ide ovo haj da mi udovoljimo srbima i hrvatima"....i eto Bosnjo je kriv za to...ultima_palabra wrote: ↑22/10/2022 03:27
Pa drzava nije samo neka apstraktna linija na mapi, nego zivi ljudi, gradovi i sela... kada neko stalno potkrada i opstruise uspostavu bilo kakvog sistema dolazi do erozije same esencije drzave, jedni odlaze, drugi samo misle kako otici, a treci kako se "snaci". Na kraju balade se probudis kao taj kmet u Gazi, ne zato sto te stranci mrze nego sto nisi znao sacuvati to malo drzave sto je neko izborio 90-tih.
U svim drzavma politka je korumpirana i ima lopovluka i kriminala...u nekim manje u nekim vise, al te drzave nisu ugrozene po pitanju cjelovitosti i integirteta...zasto? Zato sto nema masa koja ce raditi kontra drzave bez obzira na sve...dodik i covic su pokrali nista manje od SDA al u njihovim taborima im se yebe mater za to al od ideje za separaciju drzave se ne odustaje...kod nas je narativ obrnut
Ubjedili su vas da su Bosnjaci krivi za sve, ubjedili su vas da je Alija kriv za rat, ubjedice vas da ste sami sebe ubijali...govore vam da je otpor uzaludan da se NE ISPLATI boriti za drzavu jer ionako vas ovi kradu...
Ostatak posta je nidje veze, ne znam ko je koga u to ubijedio, mene nije definitivno. Samo kazem, ako 30 godina igramo sa jednim igracima i nismo zadovoljni rezultatom, hajmo ih promijeniti.
- Str0nz
- Grijem se na: Hodza > marfi
#23700 Re: Narod i Pravda (Konakovic)
Zna li se sta vise o ovome? Mozda pitam na pogresnom mjestu ali mozda i ne pitam..
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/27 ... video.htmlZOVKO TVRDI DA HDZ NEĆE U KOALICIJU SA SDA: "Imamo druge sugovornike koji su pokazali više spremnosti na kompromis i dogovor!" (VIDEO)