Sirija vol. 2
- dragma
- Vozim: Pješe
#23677 Re: Sirija vol. 2
It appears the YPG T-72 destroyed near Azaz by a TOW ATGM today was the T-72 w/ slat armour crewed by females.Kikibombona wrote:Ranije sam procitao da imaju 7 tenkova. Kako god, prakticno nemaju nista. Kurdi iz Efrina su pjesadija. Dzihadisti imaju kamaru TOW sistema i artiljerijsku podrsku iz Turske. Nista im to nije bilo od pomoci kada ih je SDF pregazio u zadnjim sukobima. I sada bi se isto desilo da je postojala ozbiljna namjera. Krenuli bi sa 5 000 ljudi i brzo ih pocistili. Medjutim, neda politika, jos uvijek...Bobi wrote:Ode tenk, okolina Azaz....je*iga Kiki...ne pazite se ....od 3 t72 i 2 t55...jedan manje, kazu da je bila zenska posada
Ogromni konvoji su uoceni u proteklih par dana kako se krecu iz Cizire prema Kobaniju. Sinoc je jedan takav stigao u Gire Sipi. Ne postoji info da li je ostao tu ili je nastavio dalje. Neki tviterasi su objavili da je ofanziva na Manbij pocela, ali konkretnih dokaza za sada jos uvijek nema.
Zanimljivo je da je jedan novinar iz Rojave pitao komadanta SDF da li se sprema ofanizva na Manbij. Ovaj je rekao 'pitajte SHOR, oni znaju bolje od nas'.Inace, SHOR je medju prvima objavio da se sprema ofanziva...
By losing just one T-72 near Azaz today, the YPG lost 25% of its armour in the Afrin canton. 2 T-72s, 1 T-55 remain.

Navodno su imali četri tenka, tri T-72 i jedan T-55 iako su ranije informacije upućivale na to da imaju ukupno šest, odnosno pet u Afrinu i jedan u Ayn al-Arab-u.
http://vvanwilgenburg.blogspot.ba/2013/ ... tanks.html
Last edited by dragma on 29/03/2016 19:04, edited 1 time in total.
- dječak sa šibicama
#23678 Re: Sirija vol. 2

igra se zove, pronadji razliku
- dragma
#23680 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:"Nasi" su ljeVsi
A imaju i TOW:
ISIS ATGM hit on tank near Qaryatayn
https://drive.google.com/file/d/0B8XVXz ... ef=2&pli=1
- Krokodajl
#23681 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:"Nasi" su ljeVsi

Vala jesu
- Co0l
#23682 Re: Sirija vol. 2
Tviterom ga,Fuade!Kikibombona wrote:Ovi dzihadisti sponzorisani i navodjeni iz Turske mene ne prestaju fascinirati. Cijelo vrijeme napadaju i provociraju, a kada im se uzvrati pocinju sa kuknjavom. Upravo njihovi simpatizeri kmece i govore kako je sramota da SDF napada dzihadiste dok se oni bore protiv ISILa. A Sejh Maksud? Nema veze sto samo par desetina kilometara juznije od pocetka primirja neselektivno bombarduju dominatno kurdski kvart u Alepu!?? Njihova logika je da oni mogu ubijati i klati, izivljavati se, a da im na to niko nema pravo uzvratiti. Fakat su cudni ovi Arapi..Krokodajl wrote:https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 9353903104The YPG operation to take the city of Manbij (Minbice) from ISIS has begun.
Meanwhile fierce clashes between YPG and Turkish backed Al-Qaeda terrorists are ongoing on the Azaz front.
SDF nema u planu zauzeti Azaz. Ovo je samo odgovor na konstantno provociranje. Da hoce Azaz bi zauzeli za dva dana bez ikakvih poteskoca. Vojno to mogu uraditi kada god zele. Dzihadistima ni turska artiljerija ne bi bila od pomoci. Problem je politika. Zauzimanje Azaza bi imalo lose politicke posljedice.
- Co0l
#23683 Re: Sirija vol. 2
Džihadisti nemaju TOW.Kikibombona wrote:Ranije sam procitao da imaju 7 tenkova. Kako god, prakticno nemaju nista. Kurdi iz Efrina su pjesadija. Dzihadisti imaju kamaru TOW sistema i artiljerijsku podrsku iz Turske. Nista im to nije bilo od pomoci kada ih je SDF pregazio u zadnjim sukobima. I sada bi se isto desilo da je postojala ozbiljna namjera. Krenuli bi sa 5 000 ljudi i brzo ih pocistili. Medjutim, neda politika, jos uvijek...Bobi wrote:Ode tenk, okolina Azaz....je*iga Kiki...ne pazite se ....od 3 t72 i 2 t55...jedan manje, kazu da je bila zenska posada
Ogromni konvoji su uoceni u proteklih par dana kako se krecu iz Cizire prema Kobaniju. Sinoc je jedan takav stigao u Gire Sipi. Ne postoji info da li je ostao tu ili je nastavio dalje. Neki tviterasi su objavili da je ofanziva na Manbij pocela, ali konkretnih dokaza za sada jos uvijek nema.
Zanimljivo je da je jedan novinar iz Rojave pitao komadanta SDF da li se sprema ofanizva na Manbij. Ovaj je rekao 'pitajte SHOR, oni znaju bolje od nas'.Inace, SHOR je medju prvima objavio da se sprema ofanziva...
- Co0l
#23684 Re: Sirija vol. 2
Ovo nije TOW.dragma wrote:insomnia78 wrote:"Nasi" su ljeVsi
![]()
A imaju i TOW:
- dragma
#23685 Re: Sirija vol. 2
Jah, velika razlika..Co0l wrote:Ovo nije TOW.dragma wrote:insomnia78 wrote:"Nasi" su ljeVsi
![]()
A imaju i TOW:
-
Idriz
#23686 Re: Sirija vol. 2
Turska teroristicka drzava. Podrzimo pravednu borbu kurda protiv terorista.
- Co0l
#23687 Re: Sirija vol. 2
Zavisi sta zelis reci.Moze biti ogromna a moze biti i potpuno nebitna stvar.dragma wrote:Jah, velika razlika..Co0l wrote:
Ovo nije TOW.
Ako samo hoces reci da je su ATGM-om unistili tenk,onda i nije toliko bitno.U tvom slucaju vjerujem da je tako.Ali ako kao Kiki hoces insinuirati da Ameri naoruzavaju Al Kaidu (ili kako on kaze 'džihadiste') a ne FSA TOW-om,onda je ogromna razlika.
- dragma
#23688 Re: Sirija vol. 2
Molim te nemoj previše da pametuješ. Nema tu nikakvo "ako" niti se bavim bilo kakvim insinuacijama, vidiš i sam da sam se nadovezao na insomnijinu zajebanciju i sa tim TOW-om (ili šta je već) dao još jedan plus "našim".Co0l wrote:Zavisi sta zelis reci.Moze biti ogromna a moze biti i potpuno nebitna stvar.dragma wrote:Jah, velika razlika..Co0l wrote:
Ovo nije TOW.
Ako samo hoces reci da je su ATGM-om unistili tenk,onda i nije toliko bitno.U tvom slucaju vjerujem da je tako.Ali ako kao Kiki hoces insinuirati da Ameri naoruzavaju Al Kaidu (ili kako on kaze 'džihadiste') a ne FSA TOW-om,onda je ogromna razlika.
Kraj priče.
-
sumirprimus
#23689 Re: Sirija vol. 2
Elem projektil zvekno tenk....jel o tom govorite?
-
Novak20
#23690 Re: Sirija vol. 2
Razotkriven isisov dželat. Izgleda da za njega nema nestašice hrane.

- husein_kapetan
#23691 Re: Sirija vol. 2
ratko mladić izjavi ono u ekstazi krvolocnistva..i napravi ono što napravi ..ne znam kakav mozak bilo ko može imati da ovako nezabozacki rabi poredjenja ove vrste identificirajuci tragediju vlastitog naroda sa bilo čim što se nekom drugom dešava..Co0l wrote:Ok,sta je to, po tebi, znacilo?husein_kapetan wrote:Bojim se da jesam..upravo..i .. Ne valja ti ovo.. nimaloCo0l wrote: Prije ce biti da nisi razumio sta sam napisao.
Isto tako porediti borbu placenika i ideoloških nedonoščadi sa našom borbom po meni mnogo govori o.. raspoloženju..orijentaciji..recimo..
Sta tebe ponuka da se identificiras do ove mjere sa inim.. tamo nekim.. niti razumijem niti želim razumjeti.. Ali ovo tvoje pisanje mi nekako bljutav ukus u ustima ostavi..
A možda ipak ništa od tvog ne razumjeh..i iskreno se nadam da je tako..
- Co0l
#23692 Re: Sirija vol. 2
Ne pametujem ali obzirom da je tvoj post u kojem je snimakm ISIL-ovaca kako unistavaju tenk dosao brzo nakon Kikijevog u kojem one koje Kurdi napadaju u Azazu zove džihadistima a nakon toga je postavljen snimak u kojem se vidi kako unistavaju kurdski tenk TOW-om a uzimajuci u obzir ranije rasprave vezane za TOW i FSA,potreba za intervencijom se ukazala sama od sebe.I ne zbog tebe samog,vec sam napisao da ne vjerujem da su tvoje namjere bile iste kao Kikijeve,nego zbog drugih koji citaju.ZiviJo.dragma wrote:Molim te nemoj previše da pametuješ. Nema tu nikakvo "ako" niti se bavim bilo kakvim insinuacijama, vidiš i sam da sam se nadovezao na insomnijinu zajebanciju i sa tim TOW-om (ili šta je već) dao još jedan plus "našim".Co0l wrote:[
Zavisi sta zelis reci.Moze biti ogromna a moze biti i potpuno nebitna stvar.
Kraj priče.
- Co0l
#23693 Re: Sirija vol. 2
Nisi ti to razumio nego samo inerpretiras onako kak bi volio da sam ja napisao da bi imao povoda da se,kao,gnušaš.husein_kapetan wrote:ratko mladić izjavi ono u ekstazi krvolocnistva..i napravi ono što napravi ..ne znam kakav mozak bilo ko može imati da ovako nezabozacki rabi poredjenja ove vrste identificirajuci tragediju vlastitog naroda sa bilo čim što se nekom drugom dešava..Co0l wrote:
Ok,sta je to, po tebi, znacilo?
Isto tako porediti borbu placenika i ideoloških nedonoščadi sa našom borbom po meni mnogo govori o.. raspoloženju..orijentaciji..recimo..
Sta tebe ponuka da se identificiras do ove mjere sa inim.. tamo nekim.. niti razumijem niti želim razumjeti.. Ali ovo tvoje pisanje mi nekako bljutav ukus u ustima ostavi..
A možda ipak ništa od tvog ne razumjeh..i iskreno se nadam da je tako..
- insomnia78
#23694 Re: Sirija vol. 2
I sta kaze @kiki, malo se "zajebavali" odnosno nisu mislili ozbiljno
Pa poprilicno ih je kostala ta "zajebancija" izgubise i tenk i posadu
Pa poprilicno ih je kostala ta "zajebancija" izgubise i tenk i posadu
- insomnia78
#23696 Re: Sirija vol. 2
Zao je meni njih, imaju cisto srce i entuzijazam ali nije isto podjeliti zenama po kalas i poredati ih po rovovima i natrpati ih u tenk i hajd vi sad se vozikajte ispred ovih prekaljenih nisandzija
-
bole1st
#23697 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Zao je meni njih, imaju cisto srce i entuzijazam ali nije isto podjeliti zenama po kalas i poredati ih po rovovima i natrpati ih u tenk i hajd vi sad se vozikajte ispred ovih prekaljenih nisandzija
Kako znaju da je bila zenska posada? Meni ovo lici na razdaljinu od bar 2 km.
- insomnia78
#23698 Re: Sirija vol. 2
Karikiram, a postavlj'o je neko vec neke slike kurdskih tenkovabole1st wrote:insomnia78 wrote:Zao je meni njih, imaju cisto srce i entuzijazam ali nije isto podjeliti zenama po kalas i poredati ih po rovovima i natrpati ih u tenk i hajd vi sad se vozikajte ispred ovih prekaljenih nisandzija
Ma ovi pobunjenici ako ista znaju onda je to rokanje sa ovim TOW-ovima
-
bole1st
#23699 Re: Sirija vol. 2
Pitanje je koliko su precizni obzirom da stavljaju samo pogotke.insomnia78 wrote:Karikiram, a postavlj'o je neko vec neke slike kurdskih tenkovabole1st wrote:insomnia78 wrote:Zao je meni njih, imaju cisto srce i entuzijazam ali nije isto podjeliti zenama po kalas i poredati ih po rovovima i natrpati ih u tenk i hajd vi sad se vozikajte ispred ovih prekaljenih nisandzija
Ma ovi pobunjenici ako ista znaju onda je to rokanje sa ovim TOW-ovima
- Čitalac
#23700 Re: Sirija vol. 2
Asad: Svetske sile žele da izgubimo rat
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da uspesi sirijske vojske i ruske avijacije neće poremetiti, već ubrzati politički proces u Siriji.
Asad je za Sputnik rekao da Saudijska Arabija, Turska, Francuska i Velika Britanija "igraju na kartu da će sirijska armija izgubiti rat, jer bi na taj način uspeli da nametnu svoje uslove na ženevskim pregovorima".
Govoreći o pregovorima, Asad je istakao da je Damask veoma otvoren u pogledu svih pitanja, dok je glavni cilj ne dopustiti da promakne šansa kako bi se pronašlo političko rešenje za Siriju.
"Mi smo otputovali u Ženevu da pokažemo da smo fleksibilni. Istovremeno, pobede sirijske vojske uticaće na svetske sile i države koje koče politički proces u zemlji, budući da Saudijska Arabija, Turska, Francuska i Velika Britanija igraju na kartu da će sirijska vojska izgubiti kako bi nametnuli svoje uslove u ženevskim pregovorima. S tim u vezi, uspesi sirijske vojske će samo ubrzati politički proces“, istakao je Asad.
Ako nije neka greška, interesantno je da Asad ne stavlja SAD na spisak država koje mu ne žele dobro.
Predsednik Sirije Bašar el Asad izjavio je da uspesi sirijske vojske i ruske avijacije neće poremetiti, već ubrzati politički proces u Siriji.
Asad je za Sputnik rekao da Saudijska Arabija, Turska, Francuska i Velika Britanija "igraju na kartu da će sirijska armija izgubiti rat, jer bi na taj način uspeli da nametnu svoje uslove na ženevskim pregovorima".
Govoreći o pregovorima, Asad je istakao da je Damask veoma otvoren u pogledu svih pitanja, dok je glavni cilj ne dopustiti da promakne šansa kako bi se pronašlo političko rešenje za Siriju.
"Mi smo otputovali u Ženevu da pokažemo da smo fleksibilni. Istovremeno, pobede sirijske vojske uticaće na svetske sile i države koje koče politički proces u zemlji, budući da Saudijska Arabija, Turska, Francuska i Velika Britanija igraju na kartu da će sirijska vojska izgubiti kako bi nametnuli svoje uslove u ženevskim pregovorima. S tim u vezi, uspesi sirijske vojske će samo ubrzati politički proces“, istakao je Asad.
Ako nije neka greška, interesantno je da Asad ne stavlja SAD na spisak država koje mu ne žele dobro.