Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
plagijator1975

#23676 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

Telemach wrote:@ ernadr

Da li još uvijek imate poteškoće na navedenom kanalu?

Srdačan pozdrav,
Sad je sve uredu.

Inače, da li ste kontaktirali nadležni sektor, da nama korisnicima D3 kuće omoguće zamjenu recivera za module na fer osnovi?
messilla

#23677 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Pise mi da D3 ne prima signal i da provjerim da li su svi kablovi uredno prikljuceni. Provjerio, restartovao par puta i dalje nista.
TRZAJBB

#23678 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TRZAJBB »

iIMAM 2 CI MODULA,ZASTO NA OBA NIJE ISTA LISTA TJ PROSIRENI PAKET,(TRIO GRANDE FAMILY)
ZASTO STE JUCE MJENJALI LISTU KANALA UBACILI TV1 ZA KOJU SAM VAS ZVAO PAR PUTA.SADA JE OPET NE MOGU OTVORITI KAO JOS NEKE KANALE..
typeOnegative

#23679 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

:sad:
TRZAJBB wrote:iIMAM 2 CI MODULA,ZASTO NA OBA NIJE ISTA LISTA TJ PROSIRENI PAKET,(TRIO GRANDE FAMILY)
ZASTO STE JUCE MJENJALI LISTU KANALA UBACILI TV1 ZA KOJU SAM VAS ZVAO PAR PUTA.SADA JE OPET NE MOGU OTVORITI KAO JOS NEKE KANALE..
Zato sto moraš platiti još jednu pretplatu, kao da ako si u drugom stanu, ako želiš i na drugom imati istu listu, o tome se piše danima ovdje... Znam da je nigdje veze, ali je tako :D
Nadam se da će što prije izmijeniti ovu apsurdnu i ne fer odluku.
Last edited by typeOnegative on 22/10/2015 15:24, edited 1 time in total.
Telemach

#23680 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ nikolamo

Vaš upit smo proslijedili kolegama na provjeru.Javit ćemo Vam se sa povratnim informacijama.
Zamolit ćemo Vas za malo strpljenja.

Srdačan pozdrav,
kakaljin

#23681 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

TRZAJBB wrote:iIMAM 2 CI MODULA,ZASTO NA OBA NIJE ISTA LISTA TJ PROSIRENI PAKET,(TRIO GRANDE FAMILY)
Da bi gledao iste kanale na dva tv-a sa modulima moras 2 PUTA PLACATI PRETPLATU, to samo kod telemacha ima
Telemach

#23682 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ messilla

Zamolit ćemo Vas da pokušate ponovo uraditi reset Vašeg resivera.Ukoliko i dalje budete imali navedene poteškoće,zamolit ćemo Vas da nas obavijestite.

Srdačan pozdrav,
messilla

#23683 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Telemach wrote:@ messilla

Zamolit ćemo Vas da pokušate ponovo uraditi reset Vašeg resivera.Ukoliko i dalje budete imali navedene poteškoće,zamolit ćemo Vas da nas obavijestite.

Srdačan pozdrav,
Opet ista poruka. Recimo na spratu mi je samo priključena kablovska i sve radi regularno, ali u prizemlju od sinoć stoji ova poruka. :-?
Telemach

#23684 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ messilla

Danas tokom dana će Vas kontaktirati kolege , kako bi provjerili i riješili problem s uslugom ili ukoliko bude potrebno izdali nalog za dolazak tehničke ekipe na Vašu adresu.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

Srdačan pozdrav,
messilla

#23685 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Upravo su me zvali i problem je riješen. :thumbup: Ako neko ima sličan problem neka pokuša sa prebacivanjem na kanal broj 32, a zatim restartuje resiver na onom malom prekidaču iza, tako su bar meni objasnili da uradim i proradilo je. :wink: :D

Pozdrav i vama. :D
nekkem

#23686 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

ernadr wrote:

Srdačan pozdrav,
Sad je sve uredu.

Inače, da li ste kontaktirali nadležni sektor, da nama korisnicima D3 kuće omoguće zamjenu recivera za module na fer osnovi?
Problem je sto ljudi koji kroje politiku kompanije misle da je ovo fer. Enjoy life, enjoy Bosnia.
plagijator1975

#23687 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

nekkem wrote:
ernadr wrote:

Srdačan pozdrav,
Sad je sve uredu.

Problem je sto ljudi koji kroje politiku kompanije misle da je ovo fer. Enjoy life, enjoy Bosnia.
Ovaj Telamach na sve odgovara, samo ova problematika je na IGNORE :-x :-x :-x
nekkem

#23688 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

ernadr wrote: Ovaj Telamach na sve odgovara, samo ova problematika je na IGNORE :-x :-x :-x
Nemaju sta da kazu jer ovi koji odgovaraju imaju zadacu da brane poslovnu politiku firme, a ta poslovna politika je u ovom slucaju iz perspektive nas kao korisnika neodbranjiva. Zato je lakse zabiti glavu u pijesak, ignorisati korisnike i nadati se da ce im dosaditi da traze fer uslugu.
Benq

#23689 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

ernadr wrote: Ovaj Telamach na sve odgovara, samo ova problematika je na IGNORE :-x :-x :-x
Normalno da je na ignore kad se niko nije pobunio osim nas nekoliko ovdje. Znam da nije fer ovo sto rade ali sta se tu moze, sve dok raja bude sutila i placala bit ce nam ovako.
nekkem

#23690 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Benq wrote:
Normalno da je na ignore kad se niko nije pobunio osim nas nekoliko ovdje. Znam da nije fer ovo sto rade ali sta se tu moze, sve dok raja bude sutila i placala bit ce nam ovako.
Ma nece se ovdje nista promijeniti, osim ako dodje do ozbiljnog belaja sa korisnicima operatera koje su kupili i pripajaju, a koji to vec imaju.
Benq

#23691 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

nekkem wrote: Ma nece se ovdje nista promijeniti, osim ako dodje do ozbiljnog belaja sa korisnicima operatera koje su kupili i pripajaju, a koji to vec imaju.
Eh vidis tu si jednim velikim dijelom upravu , ja sam na HS-u , moje komsije , poznanici .. i vecina njih ima po dva tv-a i module , s tim sto mi placamo jednu pretplatu a imamo iste kanale na oba tv-a , i prije par dana sam pricao s njima onako usput kako koga sretnes u ulici :D , pricali u vezi Telemach-a i HS-a sta nas ceka i td.. Neki nisu znali za ovaj njihov potez s kojim se placa dupla pretplata ako hoces digitalu i na drugi tv , ali u sustini odgovor je bio isti i svi negoduju zbog tog "pravila".

Pa zamisli samo tu situaciju , puste svoj signal kroz HS infrastrukturu , i odjednom vise ne mozes gledati neke kanale na oba tv-a vec samo na jednom , a za drugi doplacuj.. Ja znam da TM ima dosta bolju programsku shemu u odnosu na HS , ali brate pretplata ce nam skociti za bar 20KM..

Ne znam , vidjet cemo hoce li sta rijesit po ovom pitanju u skorije vrijeme..
denter

#23692 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by denter »

Telemach wrote:Poštovani korisnici,

Obavještavamo vas da, uslijed poteškoća u odvijanju saobraćaja na centralnoj mreži kompanije Telemach, dolazi do povremenih prekida u pružanju naših usluga.Intenzivno radimo na otklanjanju poteškoća.
Ovim putem se izvinjavamo zbog neugodnosti i problema izazvanih ovim poteškoćama.
Hvala na razumijevanju,

Vaš Telemach,
U zadnjih mjesec dana 2 puta totalni outage (za Bajram i prilikom prvih velikih padavina, lokacija Kos.Brdo) ukupnog trajanja preko 10 sati. I sto je jos najgore, naletim na vrlo neljubaznu operatorku koja onako hladno me obavjestava kako "vec znaju za te poteskoce i rade na tome". Kao, sta me jos i ti zoves... Inace su pravo ljubazni na call centru ali ova je bila katastrofa. Ne radi TV, telefon, i jos ona onako odgovara. Poradite malo na tome. I jos vise poradite da vam mreza ne pada svako malo. Ako ovo nastavi ovako brzo cemo traziti drugog provider-a.
nekkem

#23693 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

Benq wrote:
nekkem wrote: Ma nece se ovdje nista promijeniti, osim ako dodje do ozbiljnog belaja sa korisnicima operatera koje su kupili i pripajaju, a koji to vec imaju.
Eh vidis tu si jednim velikim dijelom upravu , ja sam na HS-u , moje komsije , poznanici .. i vecina njih ima po dva tv-a i module , s tim sto mi placamo jednu pretplatu a imamo iste kanale na oba tv-a , i prije par dana sam pricao s njima onako usput kako koga sretnes u ulici :D , pricali u vezi Telemach-a i HS-a sta nas ceka i td.. Neki nisu znali za ovaj njihov potez s kojim se placa dupla pretplata ako hoces digitalu i na drugi tv , ali u sustini odgovor je bio isti i svi negoduju zbog tog "pravila".

Pa zamisli samo tu situaciju , puste svoj signal kroz HS infrastrukturu , i odjednom vise ne mozes gledati neke kanale na oba tv-a vec samo na jednom , a za drugi doplacuj.. Ja znam da TM ima dosta bolju programsku shemu u odnosu na HS , ali brate pretplata ce nam skociti za bar 20KM..

Ne znam , vidjet cemo hoce li sta rijesit po ovom pitanju u skorije vrijeme..
Ja se bojim da ce oni to i kod vas sa HS-a na kraju progurati. Bice mjesec dana frke i situacija ce se smiriti, kao i oko svega u ovoj drzavi. Meni se cini da ce se to svesti na ono tipicno nase "kad nas konkurencija natjera, uradicemo nesto a do tad nas nije briga za korisnike koji su se, gle cuda, drznuli da traze uslugu kakva bi trebala biti normalna". Krenula je ovdje kuknjava i odmah ekspresno stigla najava podizanja brzina (kao da mi nesto znaci 120mbps umjesto dosadasnjih 100) i neke besplatne minute prema mobilnoj telefoniji i odmah ovdje 10 stranica rasprave o cjenovniku :)
Tako bi moglo biti i kad se HS spoji, ako se spoji. Dace opet malo vece brzine i jos koju "pogodnost" (mozda za to cuvaju cinestar kanale) i to je to. Ostacemo mi, malobrojni, da se bunimo i borimo sa vjetrenjacama. Tako su se ljudi bunili i oko Arena Sport kanala, pa oko selektivnog zatamnjivanja kanala ovisno o tome gdje si (HRT zatamnjen u Sarajevu a nije u Kiseljaku...) i prestali, vise se ni ne spominje.
typeOnegative

#23694 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Zatamnjuje se sad svima
nekkem

#23695 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

typeOnegative wrote:Zatamnjuje se sad svima
Hajd', i to je nesto :D
acer5101

#23696 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

Telemach wrote:@ acer5101

Na routeru/modemu koji imate ,iz padajućeg menija ,možete odabrati servis koji želite da koristite.Na routeru postoji ograničen broj servisa,i samo klijente onih koji se nalaze u toj listi možete koristiti.Nažalost ukoliko nemate noip.com ,nećete biti u mogućnosti koristiti isti.
Zahvaljujemo na pitanju.

Srdačan pozdrav,
A postoji li mogucnost da izvrsite zamjenu routera? Pošto ja u padajucem meniju nemam noip.

Pozdrav
plagijator1975

#23697 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

nekkem wrote:
To ono naše: "Nekˇ i komšiji krava crkne"
kakaljin

#23698 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

ernadr wrote:
nekkem wrote:
Ako imaju pravila onda ne moze biti " nek i komsiji crkne krava"
nekkem

#23699 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nekkem »

ernadr wrote:
nekkem wrote:
Ma nije to, ja bih naravno volio da ne zatamnjuju, ali kad su se ljudi bunili branili su se nekim poluargumentima i nikad u stvari nisu htjeli priznati da ne zatamnjuju program na odredjenim podrucjima i reci zasto.
Jednostavno je, treba da postuju pravila umjesto da diskriminiraju ljude na osnovu lokacije gdje zive, nacionalne pripadnosti, boje koze, spola, jesu li stari ili novi korisnik, seksualne orijentacije, koji paket usluga imaju ili bilo cega drugog
Telemach

#23700 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ denter

Izvinjavamo se poteškoća koje ste imali kao naš korisnik usluga.
Ljubazno ćemo Vas zamoliti da nam dostavite Vaše korisičke podatke,kako bi mogli provjeriti Vaše navode.Nastojat ćemo da u budućnosti budete zadovoljni uslugama naše kompanije.
Unaprijed zahvaljujemo na saradnji.

Srdačan pozdrav,
Locked