Man 480 mecka mislim da je oko 420 nisam siguranmk ultra wrote:440 ili nesto jace?
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
mali_balon
#23651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- amar1994
#23652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
a scaniu R 730hp ne bi zelio ? 
- Travnički Noćni Šetač
#23653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Imam slicnog...mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo pa nemam problema sa vozacima![]()
![]()
nek uljecu i koce koliko hoce
![]()
- kloniran
#23654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Loš projektantvjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarnozar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
Loš izvođač
Loš nadzor
Čitaj svi potkupljeni
-
mali_balon
#23655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ma vala da sam mladji da me to nesta lozi mozda bi....ovako.... nastimam ga na 85 upalim mu sve asistenicje i lagano guzeljam.....nek je samo udoban.....jest da na mercedesu u gasim svjetlo pred usponomamar1994 wrote:a scaniu R 730hp ne bi zelio ?
Last edited by mali_balon on 20/09/2019 19:28, edited 1 time in total.
-
mali_balon
#23656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj je plavTravnički Noćni Šetač wrote:Imam slicnog...mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo pa nemam problema sa vozacima![]()
![]()
nek uljecu i koce koliko hoce
![]()
- Optimist
#23657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Donekle bi se mogao sloziti da je do projektanta kad se radi o izradi novih saobracajnica, medjutim kad je u pitanju rekonstrukcija starih ulica, tu se nista ne moze uciniti. Ako je kanalizaciona cijev na nekom mjestu u saobracajnici, na revizionom oknu iznad nje mora doci poklopac. I on se nazalost ne moze nigdje izmjestiti.kloniran wrote:Loš projektantvjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarnozar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
Loš izvođač
Loš nadzor
Čitaj svi potkupljeni
Isto je i sa cijevima i resetkama od oborinskih voda.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad ces me provozat?Travnički Noćni Šetač wrote:
Imam slicnog...
imas vaku reLnu?
https://www.facebook.com/HugoCezareVerm ... 436879145/
- amar1994
#23659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mali_balon wrote:Ma vala da sam mladji da me to nesta lozi mozda bi....ovako.... nastimam ga na 85 upalim mu sve asistenicje i lagano guzeljam.....nek je samo udoban.....jest da na mercedesu ugasim svjetlo pred usponomamar1994 wrote:a scaniu R 730hp ne bi zelio ?![]()
![]()
![]()
ali ide
- kloniran
#23660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.Optimist wrote:Donekle bi se mogao sloziti da je do projektanta kad se radi o izradi novih saobracajnica, medjutim kad je u pitanju rekonstrukcija starih ulica, tu se nista ne moze uciniti. Ako je kanalizaciona cijev na nekom mjestu u saobracajnici, na revizionom oknu iznad nje mora doci poklopac. I on se nazalost ne moze nigdje izmjestiti.kloniran wrote:Loš projektantvjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Loš izvođač
Loš nadzor
Čitaj svi potkupljeni
E sad koliko se moglo i htjelo korigovati ne znam, nisam obracao paznju dok sam prolazio kad se gradilo.
- kabal1337
#23661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
zato sto je najjeftinije, nema dodatnih cijevi i izmjestanja
-
mali_balon
#23662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
dobra grupabitanga_sa_otesa wrote:kad ces me provozat?Travnički Noćni Šetač wrote:
Imam slicnog...
imas vaku reLnu?
https://www.facebook.com/groups/1408694 ... highlights
- Optimist
#23663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Izmijestanje kisne ili fekalne cijevi je jednostavno nemoguce, jer one idu jedna iznad druge.kloniran wrote: Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.
E sad koliko se moglo i htjelo korigovati ne znam, nisam obracao paznju dok sam prolazio kad se gradilo.
Moze se nesto dobiti na konusnom dijelu ali je to bezznacajno. Sam poklopac opet ostaje u saobracajnici.
- kloniran
#23664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ostaje, al ne mora biti bas na dijelu gdje se tockom gazi.Optimist wrote:Izmijestanje kisne ili fekalne cijevi je jednostavno nemoguce, jer one idu jedna iznad druge.kloniran wrote: Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.
Moze se nesto dobiti na konusnom dijelu ali je to bezznacajno. Sam poklopac opet ostaje u saobracajnici.
Tako je u citavom gradu, nanisanili ih tacno na gazni dio.
Mogu misliti kako je stanarima na raskrsnici kod mrkve, posebno dok nije bilo onih gumenih podmetaca, a i sad zvoni kad se naleti tockom na saht
- Optimist
#23665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pomijeranje poklopca na samom konusu 20 cm se nista ne dobiva.
- Travnički Noćni Šetač
#23666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dobar fol...bitanga_sa_otesa wrote: kad ces me provozat?
imas vaku reLnu?
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#23667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tamo je jos dobro, nema kamiona
Zato milana preloga/azize sacirbegovic polahko ali sigurno razvaljuju
Zato milana preloga/azize sacirbegovic polahko ali sigurno razvaljuju
- vjeshalica
#23668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidim da.se razumijes oko.togaOptimist wrote:Donekle bi se mogao sloziti da je do projektanta kad se radi o izradi novih saobracajnica, medjutim kad je u pitanju rekonstrukcija starih ulica, tu se nista ne moze uciniti. Ako je kanalizaciona cijev na nekom mjestu u saobracajnici, na revizionom oknu iznad nje mora doci poklopac. I on se nazalost ne moze nigdje izmjestiti.kloniran wrote:Loš projektantvjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Loš izvođač
Loš nadzor
Čitaj svi potkupljeni
Mislila sam zasto bio bio konkretno problem na longitudinali kad su kopali dole boga oca,da taj poklopac makar centriraju u sredinu trake jer besmisleno je da pored tolikog prometa vozila ukljucujuci i teretna i realno lose uradjenog sloja asvalta mozes ocekivat da ce to stajat mirno toliko da nece grmiti i da nece cesta biti ko zvaka za 2 godind
- mayab
#23669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
- Travnički Noćni Šetač
#23670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U Hrvatskoj sam zapazio ispod poklopca šahta gumu koja dihtuje poklopac ( najobičnija guma kao izrezana stara unutrašnja od auta) i kad je šaht nivelisan a poklopac dihtovan tu nema problema....
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#23671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ima tih unutrasnjih guma i kod nas ...
- Travnički Noćni Šetač
#23672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ... ponegdje... ali stekao sam osjećaj da se u Hrvatskoj to radi sistemski a kod nas od slučaja do slučaja kako koja općina se sjeti toga...
- Optimist
#23673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nabavljaju se kvalitetni sahtovi koji imaju gumu za dihtovanje ispod poklopca, problem je pravilna nivelacija istih.mayab wrote:Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
- mayab
#23674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
DA dobro si rekao, tu su dva problema, a možda i tri ,prvo nekvalitetan šaht (recimo u relativno novoj Zagrebačkoj ulici od OHRa do skretanja za Vraca to nije slučaj, šahtovi lupaju , tanki su i nemasivni poklopci)Optimist wrote:Nabavljaju se kvalitetni sahtovi koji imaju gumu za dihtovanje ispod poklopca, problem je pravilna nivelacija istih.mayab wrote:Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
drugo loše i nekvalitetno izbetonirana osnova gdje će šaht biti montiran (tako da vrlo brzo puca i sliježe se)
i treće loše iznivelisani već kod prvog postavljanja, tako da odmah imaš "rupu"-samo ću navesti frižak primjer na tzv južnoj longitudinali ispred Željinog stadiona)
I ode sve u qrac
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#23675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako to svabe rade...