Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
mali_balon

#23651 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

mk ultra wrote:440 ili nesto jace?
Man 480 mecka mislim da je oko 420 nisam siguran
amar1994

#23652 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

a scaniu R 730hp ne bi zelio ? :-D
Travnički Noćni Šetač

#23653 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo pa nemam problema sa vozacima :evil: :evil: :evil: nek uljecu i koce koliko hoce :D

Image
Imam slicnog... :D
kloniran

#23654 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

vjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarno :run: zar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
Loš projektant
Loš izvođač
Loš nadzor

Čitaj svi potkupljeni
mali_balon

#23655 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

amar1994 wrote:a scaniu R 730hp ne bi zelio ? :-D
Ma vala da sam mladji da me to nesta lozi mozda bi....ovako.... nastimam ga na 85 upalim mu sve asistenicje i lagano guzeljam.....nek je samo udoban.....jest da na mercedesu u gasim svjetlo pred usponom :lol: :lol: :lol: :lol: ali ide
Last edited by mali_balon on 20/09/2019 19:28, edited 1 time in total.
mali_balon

#23656 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Travnički Noćni Šetač wrote:
mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo pa nemam problema sa vozacima :evil: :evil: :evil: nek uljecu i koce koliko hoce :D

Image
Moj je plav :D
Optimist

#23657 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

kloniran wrote:
vjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarno :run: zar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
Loš projektant
Loš izvođač
Loš nadzor

Čitaj svi potkupljeni
Donekle bi se mogao sloziti da je do projektanta kad se radi o izradi novih saobracajnica, medjutim kad je u pitanju rekonstrukcija starih ulica, tu se nista ne moze uciniti. Ako je kanalizaciona cijev na nekom mjestu u saobracajnici, na revizionom oknu iznad nje mora doci poklopac. I on se nazalost ne moze nigdje izmjestiti.
Isto je i sa cijevima i resetkama od oborinskih voda.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23658 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

kad ces me provozat?
imas vaku reLnu?

https://www.facebook.com/HugoCezareVerm ... 436879145/
amar1994

#23659 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

mali_balon wrote:
amar1994 wrote:a scaniu R 730hp ne bi zelio ? :-D
Ma vala da sam mladji da me to nesta lozi mozda bi....ovako.... nastimam ga na 85 upalim mu sve asistenicje i lagano guzeljam.....nek je samo udoban.....jest da na mercedesu ugasim svjetlo pred usponom :lol: :lol: :lol: :lol: ali ide
:D :thumbup:
kloniran

#23660 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Optimist wrote:
kloniran wrote:
Loš projektant
Loš izvođač
Loš nadzor

Čitaj svi potkupljeni
Donekle bi se mogao sloziti da je do projektanta kad se radi o izradi novih saobracajnica, medjutim kad je u pitanju rekonstrukcija starih ulica, tu se nista ne moze uciniti. Ako je kanalizaciona cijev na nekom mjestu u saobracajnici, na revizionom oknu iznad nje mora doci poklopac. I on se nazalost ne moze nigdje izmjestiti.
Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.
E sad koliko se moglo i htjelo korigovati ne znam, nisam obracao paznju dok sam prolazio kad se gradilo.
kabal1337

#23661 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

zato sto je najjeftinije, nema dodatnih cijevi i izmjestanja
mali_balon

#23662 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

bitanga_sa_otesa wrote:
kad ces me provozat?
imas vaku reLnu?

dobra grupa :D

https://www.facebook.com/groups/1408694 ... highlights
Optimist

#23663 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

kloniran wrote: Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.
E sad koliko se moglo i htjelo korigovati ne znam, nisam obracao paznju dok sam prolazio kad se gradilo.
Izmijestanje kisne ili fekalne cijevi je jednostavno nemoguce, jer one idu jedna iznad druge.
Moze se nesto dobiti na konusnom dijelu ali je to bezznacajno. Sam poklopac opet ostaje u saobracajnici.
kloniran

#23664 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

Optimist wrote:
kloniran wrote: Pa mogli su makar dio kisnice izmjestiti, a ispod poklopca sahta ide konusni dio koji nije centrican, i moze se korogovati pozicija poklopca.
Izmijestanje kisne ili fekalne cijevi je jednostavno nemoguce, jer one idu jedna iznad druge.
Moze se nesto dobiti na konusnom dijelu ali je to bezznacajno. Sam poklopac opet ostaje u saobracajnici.
Ostaje, al ne mora biti bas na dijelu gdje se tockom gazi.
Tako je u citavom gradu, nanisanili ih tacno na gazni dio.

Mogu misliti kako je stanarima na raskrsnici kod mrkve, posebno dok nije bilo onih gumenih podmetaca, a i sad zvoni kad se naleti tockom na saht
Optimist

#23665 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Pomijeranje poklopca na samom konusu 20 cm se nista ne dobiva.
Travnički Noćni Šetač

#23666 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

bitanga_sa_otesa wrote: kad ces me provozat?
imas vaku reLnu?

Dobar fol... :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23667 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

Tamo je jos dobro, nema kamiona
Zato milana preloga/azize sacirbegovic polahko ali sigurno razvaljuju
vjeshalica

#23668 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Optimist wrote:
kloniran wrote:
Loš projektant
Loš izvođač
Loš nadzor

Čitaj svi potkupljeni
Vidim da.se razumijes oko.toga
Mislila sam zasto bio bio konkretno problem na longitudinali kad su kopali dole boga oca,da taj poklopac makar centriraju u sredinu trake jer besmisleno je da pored tolikog prometa vozila ukljucujuci i teretna i realno lose uradjenog sloja asvalta mozes ocekivat da ce to stajat mirno toliko da nece grmiti i da nece cesta biti ko zvaka za 2 godind
mayab

#23669 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
Travnički Noćni Šetač

#23670 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

U Hrvatskoj sam zapazio ispod poklopca šahta gumu koja dihtuje poklopac ( najobičnija guma kao izrezana stara unutrašnja od auta) i kad je šaht nivelisan a poklopac dihtovan tu nema problema....
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23671 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

ima tih unutrasnjih guma i kod nas ...
Travnički Noćni Šetač

#23672 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Da ... ponegdje... ali stekao sam osjećaj da se u Hrvatskoj to radi sistemski a kod nas od slučaja do slučaja kako koja općina se sjeti toga...
Optimist

#23673 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

mayab wrote:Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
Nabavljaju se kvalitetni sahtovi koji imaju gumu za dihtovanje ispod poklopca, problem je pravilna nivelacija istih.
mayab

#23674 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mayab »

Optimist wrote:
mayab wrote:Treba samo napraviti kvalitetan šaht , sa kvalitetnim i stabilnim poklopcem, prelaz točkovima preko njega se bukvalno neće osjetiti, i neće ništa lupati, ali to je u korumpiranoj BiH daleka budućnost i naučna fantastika....
Nabavljaju se kvalitetni sahtovi koji imaju gumu za dihtovanje ispod poklopca, problem je pravilna nivelacija istih.
DA dobro si rekao, tu su dva problema, a možda i tri ,prvo nekvalitetan šaht (recimo u relativno novoj Zagrebačkoj ulici od OHRa do skretanja za Vraca to nije slučaj, šahtovi lupaju , tanki su i nemasivni poklopci)
drugo loše i nekvalitetno izbetonirana osnova gdje će šaht biti montiran (tako da vrlo brzo puca i sliježe se)
i treće loše iznivelisani već kod prvog postavljanja, tako da odmah imaš "rupu"-samo ću navesti frižak primjer na tzv južnoj longitudinali ispred Željinog stadiona)

I ode sve u qrac :?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#23675 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Tako to svabe rade... :D

Post Reply