Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#23651 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Eh tu do izrazaja dolazi ono zenicko "zaobidji me". Vrlo se tesko pokrecemo, vrlo tesko prihvatamo promjenu, najdraze nam je kukati i kritikovati...

Neki tvrde da je razlog Zeljezara, moje je misljenje da je to samo dio razloga. Ali to je vec tema neke socioloske diskusije.

Elem, Zenica nije i ne moze biti Tesanj i uz duzno postovanje, hvala bogu pa je tako.

@clio-preduhitri me ti svojim postom, ali ovaj moj ispade kao da sam ga pisao maksuz :D
Casual's

#23652 Re: Zeničani

Post by Casual's »

veliki_ah wrote:Dolaze u Zenicu i uzimaju radna mjesta zeničkoj mladeži, pa ovi moraju ići u sarajevo da uzimaju mjesta sarajevskoj mladeži :D
Koja radna mjesta ?
clio_dci120

#23653 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Jimmy McNulty wrote:Nikome Hifa nije ideal pa ni onom jadi što ima 8 razreda škole, ali kažem ti kad već nema ništa drugo i to je dobro.
Izgleda da je tebi prihvatljivo da narod rintači za 400-500 maraka.

Meni nije nit će ikada bit, radije ću se ubit nego punit džepove nekom wannabe gazdi. Radio sam to u dva navrata i nikad više.
Bolje grob nego rob.
Ne nije prihvatljivo ni pod koju cijenu, ali podji od sebe, da imas mogucnost prihvatio bi i to raditi da skupis neke parice za neko doskolovavanje, polaganje B1 ili slicno, pa da se ispalis, a u Ze nemas ni tu mogucnost da nadjes takav posao...budi realan!
U najboljem slucaju imas mogucnost kod ekre...
clio_dci120

#23654 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

A ovo o uzimanju radnih mjesta je smijesno pricati, na sav glas znamo se zaliti kako nas europa nece, a mi ne trpimo komsije iz susjednog grada udaljenog cca. pedesetak kilometara... :run:
clio_dci120

#23655 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Evo sad sam se sjetio, ono sta sam htio reci, najslikovitiji prikaz su nase izletiste Smetovi :thumbup: Kada se uporede sa Ponijerima kod kasabe Kakanja :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23656 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

clio_dci120 wrote:Evo sad sam se sjetio, ono sta sam htio reci, najslikovitiji prikaz su nase izletiste Smetovi :thumbup: Kada se uporede sa Ponijerima kod kasabe Kakanja :D
Hmmm nije ti bas najsretnije poredjenje i to iz vise razloga.

Smetovi su bas to-izletiste na koje stignes za 20tak minuta da raspuses rostilj, prosetas prirodom, popijes kafu, zguzis na parkingu ili eventualno kod Salcina :D i to je to. Vecina raje gore ide na "obdan", rijetko ko noci, a o pravljenju vikendica da ne pricamo.

Sa druge strane Ponijeri su vikend naselje do kojih se uglavnom ide maksuz jer ti treba skoro sat vremena voznje. Gore se grade vikendice, moteli, pansioni, ali nedo ti bog da ti se nesto desi jer nema ni prodavnice, ni ambulante ni policije ni apoteke ni postanskog ureda. Mozes se samo bogu molit, jer iako nema osnovne infrastrukture na toliko vikendica, ima mesdzid :D Prioriteti jbga... :D

Znaci ono sto su Kaknju Ponijeri, to je Zenici Vlasic. Koji kakav god da je, a daleko je od dobrog u smislu infrastrukture, barem ima osnovne servise.
kakavdanakneiskustvu

#23657 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Partijaner wrote:Pa vjerovatno dole nema gdje drugo.

https://www.facebook.com/opiumzenica/

ovo ko noćni klub,u strogom centru?
kamen spoticanja

#23658 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
clio_dci120 wrote:Evo sad sam se sjetio, ono sta sam htio reci, najslikovitiji prikaz su nase izletiste Smetovi :thumbup: Kada se uporede sa Ponijerima kod kasabe Kakanja :D
Hmmm nije ti bas najsretnije poredjenje i to iz vise razloga.

Smetovi su bas to-izletiste na koje stignes za 20tak minuta da raspuses rostilj, prosetas prirodom, popijes kafu, zguzis na parkingu ili eventualno kod Salcina :D i to je to. Vecina raje gore ide na "obdan", rijetko ko noci, a o pravljenju vikendica da ne pricamo.

Sa druge strane Ponijeri su vikend naselje do kojih se uglavnom ide maksuz jer ti treba skoro sat vremena voznje. Gore se grade vikendice, moteli, pansioni, ali nedo ti bog da ti se nesto desi jer nema ni prodavnice, ni ambulante ni policije ni apoteke ni postanskog ureda. Mozes se samo bogu molit, jer iako nema osnovne infrastrukture na toliko vikendica, ima mesdzid :D Prioriteti jbga... :D

Znaci ono sto su Kaknju Ponijeri, to je Zenici Vlasic. Koji kakav god da je, a daleko je od dobrog u smislu infrastrukture, barem ima osnovne servise.
ovo se zove logika "brani stav po svaku cijenu"
pa je blizina smetova determinirala da se gore samo more sta zguzit i eventualno se otrovat kod najstarijeg zenickog ugostitelja
jebi ga batO odvadi malo :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23659 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: ovo se zove logika "brani stav po svaku cijenu"
pa je blizina smetova determinirala da se gore samo more sta zguzit i eventualno se otrovat kod najstarijeg zenickog ugostitelja
Ima i Kakanj svoje pandane Smetovima i ne izgledaju nista bolje, ako cemo mak na konac.

Samo sam reagovao na poredjenje necega, sto je po mom misljenju, razlicito ko kruske i jabuke.
Throttle

#23660 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Drug iz Tesnja bio 3 dana na birou, zvali ga da su mu nasli posao. Ovdje kad se to desi, treba ispred biroa janje okrenut :lol:
Ne znam detalje oko posla al ako nista, imas privremeno rjesenje, mjesec-dva-godinu, dok se ne snadjes. Pa makar i za 400KM
Mustang1

#23661 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Mene su zvali vise puta da pitaju da li bi radio . Ali nikad nakon toga niko nije zvao :D
avenija

#23662 Re: Zeničani

Post by avenija »

Throttle wrote:Drug iz Tesnja bio 3 dana na birou, zvali ga da su mu nasli posao. Ovdje kad se to desi, treba ispred biroa janje okrenut :lol:
Ne znam detalje oko posla al ako nista, imas privremeno rjesenje, mjesec-dva-godinu, dok se ne snadjes. Pa makar i za 400KM
Imas druze i na ALMY-u privremeno rjesenje jos za 550-600 KM, eno elektrovar ne moze naci radnika za 500 KM iz Kaknja ih autobusima u Mittal dovlaci
Throttle

#23663 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Jest al krepas radeci. U Tesnju ima svega i imas izbor. Elekttovar radi u Mittalu, plata 500 a Mittalci za isti posao imaju 1000. Ne tvrdim da je bolje u Tesnju samo da imas veci dijapazon poslova pa ti biras, a ne da se kao ovdje hvatas za zadnju slamku. A Almy i njihove prekovremene, namirivanje stete, ugovore na par mjeseci s biroom i slicno ne bih komentarisao previse. Doduse, pozitivno je sto i to ima, koga muka natjera bar da moze sta bilo radit
Norm

#23664 Re: Zeničani

Post by Norm »

Tempo wrote:
Norm wrote:...e al' tad je bila narodna Milicija...
U pravu ste ipak su 80-te...zbunila me crno-bjela tehnika... :D
Ko je autor slika, zna li se?

sta u pravu ste?! ja sam u pravu.

znam ko je autor slika.
...skromnost je vrlina, zar ne ;-) ..ne valja kada te covjek proziva, ne valja kada te covjek persira...i kako da budem pozitiva pored ovakvih tersova... :-?
Norm

#23665 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote: Ma dobro smijesno je porediti Zenicu i Tesanj. Razloga je bukadar. Svaka cast simpaticnoj carsijici Tesnju, ali oni nam ne trebaju biti kantar i vaga.
:thumbup: ...nije bas sve u Tesnju tako kako se prikazuje u javnosti...
kamen spoticanja

#23666 Re: Zeničani

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: ovo se zove logika "brani stav po svaku cijenu"
Ima i Kakanj svoje pandane Smetovima i ne izgledaju nista bolje, ako cemo mak na konac.

Samo sam reagovao na poredjenje necega, sto je po mom misljenju, razlicito ko kruske i jabuke.
poredjenje kaknja i zenice svakako je katastrofalno samo po sebi
krOlj je upravu kad ih naziva kasabom(koliko god to bilo politicki i ljudski nekorektno)
ali kazat da se na smetovima mores samo jebat jer je blizu je "branim svoje po svaku cijenu"
sta mislis sta se danas desavalo na Sljemenu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23667 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: poredjenje kaknja i zenice svakako je katastrofalno samo po sebi
krOlj je upravu kad ih naziva kasabom(koliko god to bilo politicki i ljudski nekorektno)
ali kazat da se na smetovima mores samo jebat jer je blizu je "branim svoje po svaku cijenu"
sta mislis sta se danas desavalo na Sljemenu?
Nisam to rekao. To si ti tako protumacio.

Ih odmah pa Sljeme.

Sto ne pitas sta se desavalo u Prečkom, Borongaju ili Dubravi?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#23668 Re: Zeničani

Post by Bobi »

Sljeme :D, otkud ti ono pade na pamet, utrka Svjetskog Kupa, jučer bila Snježna kraljica...slabo nesto medijski popraceno.
kamen spoticanja

#23669 Re: Zeničani

kontam ako necemo s kaknjom u recenicu zasto ne bi s zagrebom...jel
smetovi s ovakvim sumporom u gradu trebali bi biti bosanski gross glockner
al dzaba kad u gradu ne zive austrijanci nego mi :mrgreen:
sljeme i smetovi idealno poredjenje
al eto mi se moremo samo jebat :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23670 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Kao neko ko je godinama zivio u Zagrebu mogu ti reci da Medvednica i Smetovi imaju taman toliko slicnosti sto su oboje brda i tu otprilike sva slicnost prestaje. :mrgreen:

Da treba teziti da Smetovi to postanu u buducnosti, to se slazem.
avenija

#23671 Re: Zeničani

Post by avenija »

Odustajem od pisanja na ovom forumu, necu djaba da psujem gore onom @bachu idiotu gdje nas ponizava(nas grad)vec nekoliko godina.
Pozdrav za sve ali niste trebali dozvoliti pišanje po Zenici i svrstavanje medju napustene gradove, pogotovo @bata koji ima neki ugled na ovom forumu.
Da djaba prostak ne ispadnem sa psovkama a nisam takav . Zivjeli svi :pijani:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#23672 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

avenija wrote:Odustajem od pisanja na ovom forumu, necu djaba da psujem gore onom @bachu idiotu gdje nas ponizava(nas grad)vec nekoliko godina.
Pozdrav za sve ali niste trebali dozvoliti pišanje po Zenici i svrstavanje medju napustene gradove, pogotovo @bata koji ima neki ugled na ovom forumu.
Neka te burazengija sa nama. Bah je obicni trol i ne nasjedaj na njegove seljacke doskocice :wink:
Norm

#23673 Re: Zeničani

Post by Norm »

...ko je @bach, neupratih?
@avenija ne odustaj brate po forumu, svi mi ovdje manje vise kakimo... :D
dajdza-ze

#23674 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Pozz. Sta ono Duvnjak prijavljuje raju policiji, ko neke prijetnje. :lol: :lol: :lol:
Bloo
Globalna šefica

#23675 Re: Zeničani

Post by Bloo »

_BataZiv_0809 wrote:
avenija wrote:Odustajem od pisanja na ovom forumu, necu djaba da psujem gore onom @bachu idiotu gdje nas ponizava(nas grad)vec nekoliko godina.
Neka te burazengija sa nama. Bah je obicni trol i ne nasjedaj na njegove seljacke doskocice :wink:
Nisi prijavio da imas ugled :mrgreen:
Post Reply