SDA-All about

Post Reply
ultima_palabra

#23651 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
piupiu wrote:Oooooo, demokratijoooo, ubio te grom! Pa, ima li u Bosni išta osim ... (demokratskog) mahalanja? Umjesto da podastru proceduru, 'sve po zakonu', itd, oni odgovaraju sa - 'a, šta ćemo s tvojim rodjakom, haaa?, haaaa?' ... :-) :lol:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... zetbegovic
neki dan raspravljam sa prijateljima o intervjuu Novalića kod Mate Đakovića... realno da je neki SDP-ovac nalupo ono što je Fake, pokopo bi i sebe i SDP za sva vremena. "smanjićemo penzije", "neprofitabilna duhanska industrija" i sl. nebuloze.

naravno, uzrok tome je što su glasači SDP-a koliko-toliko pismeniji i ne glasaju za njih po inerciji, što je odlična stvar, jer ne daju da ih iko budalama pravi. međutim, Fadilove blamaže, 100.000 radnih mjesta i ova saopštenja "mi smo smeće, oni su veće", očito imaju prolaza kod njihovih glasača, taman toliko da opere savjest što glasa za sistematske uništavače naše budućnosti.
Pa trebali bi se zabrinuti i oni, jer se ovi spremaju da najniži dio stranačke kaste polako bace s broda... što zbog finansijske dubioze, što zbog pritiska stranaca, što zbog toga što im se to uklapa u agendu stvaranja neofeudalnog društva. Vidi se to kroz Zakon o radu, privatizaciju JP, dešavanja oko Opće bolnice itd.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#23652 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote:Pa trebali bi se zabrinuti i oni, jer se ovi spremaju da najniži dio stranačke kaste polako bace s broda... što zbog finansijske dubioze, što zbog pritiska stranaca, što zbog toga što im se to uklapa u agendu stvaranja neofeudalnog društva. Vidi se to kroz Zakon o radu, privatizaciju JP, dešavanja oko Opće bolnice itd.
ja, opet, imam info da ih stranci itekako podržavaju... zna se i zašto...
statixx

#23653 Re: SDA-All about

Post by statixx »

piupiu wrote:Oooooo, demokratijoooo, ubio te grom! Pa, ima li u Bosni išta osim ... (demokratskog) mahalanja? Umjesto da podastru proceduru, 'sve po zakonu', itd, oni odgovaraju sa - 'a, šta ćemo s tvojim rodjakom, haaa?, haaaa?' ... :-) :lol:

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... zetbegovic

Trač, iliti mahalanje, je dio covjekove evolucije. Sto je grupa veca, trac postaje sve vazniji. To ti je neka vrsta primitvnog ministarstva unutrasnjih poslova, koje metodu traca koristi za detektiranje varalica, lazova, kradljivaca tzv. "free riders" unutar grupe. Posto nasa policija i sudovi ne rade ono sto bi trebali onda smo prepusteni primitivnim metodama mahale, jbg. :D
HM 2011

#23654 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Vec duze vrijeme razmisljam o kolicini oblata kojima pojedinci pokusavaju oljagati nasu SDA....

argumentovani stav je da do sada dr. Sebija nije bila direktor KCUS a a isti je u velikim finansijskim problemima.... tim kompleksom rukovodili su priznati strucnjaci i gospodja u ovom slucaju "potura ledja" i rizikuje svoj profesionalni integritet u namjeri da popravi stanje u svom drustvu.....

ocekuju nas bolji dani

samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga
Last edited by HM 2011 on 08/01/2016 10:18, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#23655 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote:Pa trebali bi se zabrinuti i oni, jer se ovi spremaju da najniži dio stranačke kaste polako bace s broda... što zbog finansijske dubioze, što zbog pritiska stranaca, što zbog toga što im se to uklapa u agendu stvaranja neofeudalnog društva. Vidi se to kroz Zakon o radu, privatizaciju JP, dešavanja oko Opće bolnice itd.
ja, opet, imam info da ih stranci itekako podržavaju... zna se i zašto...
Naravno da ih podržavaju, dok god su ovi spremni da naprave odlučujući korak iz polusocijalističke ekonomije u neoliberalnu. Samo SDA to može i napraviti, narod bi se najebao matere svima drugima dok si rekao keks.
asurbanipal

#23656 Re: SDA-All about

Post by asurbanipal »

Chmoljo

#23657 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Naravno da ih podržavaju, dok god su ovi spremni da naprave odlučujući korak iz polusocijalističke ekonomije u neoliberalnu. Samo SDA to može i napraviti, narod bi se najebao matere svima drugima dok si rekao keks.
upravo tako.

uz rasprodaju državnih preduzeća.
Chmoljo

#23658 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

HM 2011 wrote:Vec duze vrijeme razmisljam o kolicini oblata kojima pojedinci pokusavaju oljagati nasu SDA....

argumentovani stav je da do sada dr. Sebija nije bila direktor KCUS a a isti je u velikim finansijskim problemima.... tim kompleksom rukovodili su priznati strucnjaci i gospodja u ovom slucaju "potura ledja" i rizikuje svoj profesionalni integritet u namjeri da popravi stanje u svom drustvu.....

ocekuju nas bolji dani

ne bih ovako nisko udarao, ali stvarno nemaš mjere:

argumentovani stav je da si ti budžetlija, a žena ti medicinar.

sve jasno ko dan.
Hugo Chavez

#23659 Re: SDA-All about

Post by Hugo Chavez »

dert wrote:Da je i atomska i hidrogenska bomba roknula na Bi H punoooo, punooooooooo manje bi napravile stete od ove usrane SDA :twisted: :twisted:
:thumbup:
statixx

#23660 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Ma nek rasprodaju vise sve, bar ce nadolazece generacije shvatiti da im politika i stranka ne mogu ponuditi mnogo, nece ih gledati kao maltene jedinog poslodavca na trzistu rada, nego iskljucivo kao organ koji treba da stiti njihova zakonska prava i obezbjedi vladavinu prava. Ako nista, teze ce kupovati glasove.
jao_situacije

#23661 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

ja mislim da hm nije ozbiljan i da samo provocira raju
HM 2011

#23662 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Chmoljo wrote:
HM 2011 wrote:Vec duze vrijeme razmisljam o kolicini oblata kojima pojedinci pokusavaju oljagati nasu SDA....

ocekuju nas bolji dani

ne bih ovako nisko udarao, ali stvarno nemaš mjere:

argumentovani stav je da si ti budžetlija, a žena ti medicinar.

sve jasno ko dan.
pokusaji licne defamacije na nacin gdje ja i supruga radimo ne mogu uroditi plodom jer niti smo parlamentarci niti sjedimo u upravnim odborima javnih kompanija......

cinjenica je da svi pokusavamo timaciti postupke profesorice i da pojedinci guraju mase ka negativnom tumacenju ovog poteza.

ja smatram da za sada imenovanje izgleda pozitivno.

evo nabroj koliko je ljudi rukovodilo KCUS om prije Sebije i evo nakon svih njih dolazi Sebija u ovakvoj situaciji izlaze riziku svoj profesionalni integritet i preuzuma na sebe obavezu poboljsanja stanja u KCUS.....

mogla je zena fino sjediti i kukicati, baviti se humanitarnim radom prodavati puslice i kolace ali ne....

zato tvrdim da su u pitanju nepravedni pokusaji oblate nase SDA te da ce nakon svega ovoga - uz Boziju pomoc -SDA izaci jaca nego nikada....

U jedinstvu je snaga !
seln

#23663 Re: SDA-All about

Post by seln »

statixx wrote:bar ce nadolazece generacije shvatiti da im politika i stranka ne mogu ponuditi mnogo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vic decenije...
nadolazece generacije bi prodale oca i mater za novi iPhone.
Nove generacije bi dale da im Radeljas guzi sestru za jedan krug u njegovom X6
Nove generacije su upravo onakve kakve zele vlastodrsci: pohlepne, samozive, neobrazovane.
Opetja033

#23664 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Rasprodaja vecine drzavnih preduzeca je jedini nacin da stanemo u kraj klijentelistickom sistemu, ma koja god stranka da je na vlasti. Drzavne firme sluze samo uhljebljavanju podobobnih i rodbine, te funkcionisu kao socijalne ustanove a ne kao privredna drustva koja moraju voditi racuna prvenstveno o profitu.
Sve treba privatizirati. Jedino ne bih EP dirao. Nije tamo situacija nista bolja ali je strateski bitna za buducnost drzave.
Chmoljo

#23665 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

HM 2011 wrote:...
"defamiro" si ti sam sebe, burazeru.
Chmoljo

#23666 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Opetja033 wrote:Rasprodaja vecine drzavnih preduzeca je jedini nacin da stanemo u kraj klijentelistickom sistemu, ma koja god stranka da je na vlasti. Drzavne firme sluze samo uhljebljavanju podobobnih i rodbine, te funkcionisu kao socijalne ustanove a ne kao privredna drustva koja moraju voditi racuna prvenstveno o profitu.
Sve treba privatizirati. Jedino ne bih EP dirao. Nije tamo situacija nista bolja ali je strateski bitna za buducnost drzave.
živi bili pa vidjeli koliko će nam to berićeta donijeti.
saja_dj

#23667 Re: SDA-All about

Post by saja_dj »

HM 2011 wrote: pokusaji licne defamacije na nacin gdje ja i supruga radimo ne mogu uroditi plodom jer niti smo parlamentarci niti sjedimo u upravnim odborima javnih kompanija......

cinjenica je da svi pokusavamo timaciti postupke profesorice i da pojedinci guraju mase ka negativnom tumacenju ovog poteza.

ja smatram da za sada imenovanje izgleda pozitivno.

evo nabroj koliko je ljudi rukovodilo KCUS om prije Sebije i evo nakon svih njih dolazi Sebija u ovakvoj situaciji izlaze riziku svoj profesionalni integritet i preuzuma na sebe obavezu poboljsanja stanja u KCUS.....

mogla je zena fino sjediti i kukicati, baviti se humanitarnim radom prodavati puslice i kolace ali ne....

zato tvrdim da su u pitanju nepravedni pokusaji oblate nase SDA te da ce nakon svega ovoga - uz Boziju pomoc -SDA izaci jaca nego nikada....

U jedinstvu je snaga !
Dabogda ti bio kod Sebije na trajnoj pretplati :bih:
oridjidji

#23668 Re: SDA-All about

Post by oridjidji »

zrakomlat wrote:Image

:thumbup:
Opetja033

#23669 Re: SDA-All about

Post by Opetja033 »

Chmoljo wrote:
Opetja033 wrote:Rasprodaja vecine drzavnih preduzeca je jedini nacin da stanemo u kraj klijentelistickom sistemu, ma koja god stranka da je na vlasti. Drzavne firme sluze samo uhljebljavanju podobobnih i rodbine, te funkcionisu kao socijalne ustanove a ne kao privredna drustva koja moraju voditi racuna prvenstveno o profitu.
Nisam ja za privatizacije samo zato jer je drzavno vlasnistvo u pitanju. Fazon je u tome sto ja jednostavno ne vidim drugacije rijesenje, a da nije utopija ili nada bez ikakvog pokrica u pitanju.
Evo daj mi ti jedno rijesenje koje ne podrazumijeva privatizaciju a koje ce natjerati JP da zaposljavaju iskljucivo strucne ljude, ni po babi ni po stricevima ni po stranackoj pripadnosti, te koje ce ta ista preduzeca natjerati da razmisljaju i djeluju kao preduzeca koja ce se uspjesno natjecati u trzisnoj ekonomiji.
Volio bih da cujem nesto sto je realno i sto ce me ponukati da promijenim misljenje.

Sustinski problem nisu politicke stranke, sustinski problem je mentalitet prosjecnog gradjanina ove zemlje. Da mi imamo drugaciji mentalitet i oni bi se morali drugacije ponasati. A kako promijeniti mentalitet?
Chmoljo

#23670 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Opetja033 wrote:Nisam ja za privatizacije samo zato jer je drzavno vlasnistvo u pitanju. Fazon je u tome sto ja jednostavno ne vidim drugacije rijesenje, a da nije utopija ili nada bez ikakvog pokrica u pitanju.
Evo daj mi ti jedno rijesenje koje ne podrazumijeva privatizaciju a koje ce natjerati JP da zaposljavaju iskljucivo strucne ljude, ni po babi ni po stricevima ni po stranackoj pripadnosti, te koje ce ta ista preduzeca natjerati da razmisljaju i djeluju kao preduzeca koja ce se uspjesno natjecati u trzisnoj ekonomiji.
Volio bih da cujem nesto sto je realno i sto ce me ponukati da promijenim misljenje.

Sustinski problem nisu politicke stranke, sustinski problem je mentalitet prosjecnog gradjanina ove zemlje. Da mi imamo drugaciji mentalitet i oni bi se morali drugacije ponasati. A kako promijeniti mentalitet?
stranci ne rade to zato što na vole, nego što će neki njihov pajdaš to poklopiti. zahvaljujući upravo tom mentalitetu, nikada se nećemo oporaviti od toga, stvoriti konkurentne firme, naučiti nešto iz grešaka, nego se raskukati kad dođe đavo po svoje.

u suštini, ja se i slažem sa tobom, jer mislim da nismo vrijedni da išta vodimo i imamo, ali mi vrijeđa inteligenciju opravdanje koje se plasira javnosti za prodaju.
tandmand

#23671 Re: SDA-All about

Post by tandmand »

Da, privatizirati ali ne tako da većinski vlasnik bude SDA a manjinski SDP i njihovi članovi.
statixx

#23672 Re: SDA-All about

Post by statixx »

seln wrote:
statixx wrote:bar ce nadolazece generacije shvatiti da im politika i stranka ne mogu ponuditi mnogo
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vic decenije...
nadolazece generacije bi prodale oca i mater za novi iPhone.
Nove generacije bi dale da im Radeljas guzi sestru za jedan krug u njegovom X6
Nove generacije su upravo onakve kakve zele vlastodrsci: pohlepne, samozive, neobrazovane.
Tacno, ali kad im ne budu imali vise sta ponuditi, promjenit ce se i stav ljudi prema politicarima. Nema drzave u kojoj ovoliki broj mladih osoba hrli u stranke samo da bi dosli do posla ili ostvarili sitne interese.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#23673 Re: SDA-All about

Post by Truba »

jao_situacije wrote:ja mislim da hm nije ozbiljan i da samo provocira raju
lik je ko onaj usaisfradom sa foruma hr :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ako ih pratite
zapravo albanac u hrvatskoj :D
JThomas

#23674 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

nažalost, što više opljačkaju i to malo što se može dobiti u strankama će još bolje izgledati spram onoga što će imati ostali.
statixx

#23675 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Chmoljo wrote:
Pa vjerovatno nece, ali sta nam je alternativa, grcki scenario kroz par godina? Mi kroz poreze finansiramo mnoga preduzeca koja ostvaruju gubitak jer su pretrpana, nekonkurentna. Racune nam konstantno povecavaju. Obicni covjek nema gotovo nista od toga, samo politicari kojima ista sluze za kupovinu glasova. Poenta je da u uslovima korupcije i nepotizma, drzava ne moze efikasno upravljati javnim preduzecima, a mi smo po navedenim, i mnogim drugim, parametrima na dnu Evrope.
Post Reply