Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
zdruzdjo

#23651 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Sarajevo1970 wrote: Da su ovih naki izgubili zastupnistvo za ovu marku. Mislis na to?
Da a samim tim i servis.
Najblizi servis za noa ce biti neka firmica u bl.
zdruzdjo

#23652 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Sarajevo1970 wrote:
zdruzdjo wrote:
Sarajevo1970 wrote: Da su ovih naki izgubili zastupnistvo za ovu marku. Mislis na to?
Da a samim tim i servis.
Najblizi servis za noa ce biti neka firmica u bl.
Ja inace kupujem 99% od stvari iz Kine, pa mi je BL ekstra blizu. :D

Ali i nema se sta pokvariti ako se mali pripazi stvari, ja neznam kad mi
je se desilo zadnji put da mi se telefon prokvario "ono sam od sebe". ;)
(cini mi se nekad u 2008-u godinu, Google G1 trackball nesta nije radio)
Ma postujem.
Cjena je super za tu konfiguraciju. Samo eto onako kazem. Ima raje kojoj je ta garancija sve i svja.
diablobih

#23653 Re: Android OS

Post by diablobih »

Nista, ako ne mozes jednostavno otkljucati bootloader, nemoj ici dalje. Umi plus je fin mobitel, barem sto sam ja gledao kod djevojke. Normalno da se ne moze porediti sa S7 i tako tim :D
zdruzdjo

#23654 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Sarajevo1970 wrote:Ma moram je to jednom kad budem imao vremena fino sjesti i potraziti sta i kako. Zadnji put kad sam sam radio root ke bilo sa Galaxy S2 pa sad nisam baš "u toku"
velika vecina telefona danas je na 1.2.3. klik i eto ga root.
probaj neki od onih xda verzija one click root alata. meni je uspjevalo sa telefonima na kojima je bilo nemoguce sa onim "oficijelnim"
Ali bootloader....
proslo je puno od S2.
diablobih

#23655 Re: Android OS

Post by diablobih »

@zdruzdjo, ne moze to kada nema otkljucan bootloader, lahko je rootovati kada ima otkljucan, ovako ne moze.
Averus

#23656 Re: Android OS

Post by Averus »

Ja Xperia SP rootao, flashao, svašta nešto, a nije otključan bootloader niti se može otključati :roll:

I to nekoliko puta :D

PS: Sve pomoću towelroot-a
zdruzdjo

#23657 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

diablobih wrote:@zdruzdjo, ne moze to kada nema otkljucan bootloader, lahko je rootovati kada ima otkljucan, ovako ne moze.
nemooooj da se zarovim pa da nadjem.
diablobih

#23658 Re: Android OS

Post by diablobih »

zdruzdjo wrote:
diablobih wrote:@zdruzdjo, ne moze to kada nema otkljucan bootloader, lahko je rootovati kada ima otkljucan, ovako ne moze.
nemooooj da se zarovim pa da nadjem.
Pa hajde, neces samo pomoci sarajevo1970 :D
zdruzdjo

#23659 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Sarajevo1970 wrote: Ma nezna on to naci :D

ma u pravu ste, ne znam.
zdruzdjo

#23660 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Sarajevo1970 wrote: Zezam te ba ;)
Ma ne mogu sad me stid. :izet: :izet: :izet: i stramota.

Nasao sam na nekim linkovima onako iz gugleta da ne treba biti otkljucan bootloader. malo cudno moram priznati ali......
evo cak i na xda ne spominju nigdje bootloader u odjeljku root-anja.
naravno ovo je sve za umi plus za koji se svugdje slazu da je to u stvari taj noa.
Tesla Edison

#23661 Re: Android OS

Post by Tesla Edison »

Zar ta NOA ne dolazi sa Stock Androidom? Ako je Stock, onda ne vidim svrhu rootanja jer nema bloatware-a. Ili možda griješim?
diablobih

#23662 Re: Android OS

Post by diablobih »

Umi dolazi bez ikakvog bloatwarea, ne znam za NOA-u...

Rootovanje nije samo za ukidanje bloatwarea, ima tu jos dosta stvari.
Averus

#23663 Re: Android OS

Post by Averus »

Stigao Honor 8 (plOvi) danas :D

Nisam još nabacio ni nova launcher niti sam uradio update. Hoću malo da vidim kakav je stock sistem :D

Hvala svima na podršci, pogotovo @zdruzdjo :thumbup:
zdruzdjo

#23664 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Averus wrote:Stigao Honor 8 (plOvi) danas :D

Nisam još nabacio ni nova launcher niti sam uradio update. Hoću malo da vidim kakav je stock sistem :D

Hvala svima na podršci, pogotovo @zdruzdjo :thumbup:

OooooooOOooooOOoo

Dobro dosao u klub.
jeli dual-sim ili single.
Update slobodno sacekaj. na forumima praaaavo puno raje kaze da je battery life bolji sa MM.
I obavezno ali obavezno zastite nabaci. bilo sta. toliko je klizav da nekad jednostavno prepadne.
zdruzdjo

#23665 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

hajde ovako svima upit ako ko zna.

ovo sokocalo sto ja imam. honor8
ima tzv brzo punjenje preko usb-c kabla.
uz telefon dosao origigi punjac. Huawei-ov. imam raznih usb-c kablova. neki su "brzi" neki nisu. e sad. pozelio da kupim jos jedan punjac da mogu na poslu puniti da ne nosam punjac.
na pijaci nadjem sa istim podacima znaci napon od 5 volti + napon od 9 volti kao na origigi punjacu. i sa origigi usb-c brzim kablom nece na njemu da pokrene brzo punjenje. kod prodavca njegov neki samsung pokrene brzo punjenje na tom punjacu. probali dva tri i ni jedan nece.
ne bih da kupujem sa e-bay nekog macka u vreci pa pitam:
jeli moguce da su u huawei-u na neki nacin to zastitili tako da moras koristiti bas origigi punjac ako hoces brzo punjenje.
Averus

#23666 Re: Android OS

Post by Averus »

zdruzdjo wrote: OooooooOOooooOOoo

Dobro dosao u klub.
jeli dual-sim ili single.
Update slobodno sacekaj. na forumima praaaavo puno raje kaze da je battery life bolji sa MM.
I obavezno ali obavezno zastite nabaci. bilo sta. toliko je klizav da nekad jednostavno prepadne.

Hvala, telefon je zvijer! Već sam zaljubljen :D
Uzeo u Fontele (ispoštovali me ljudi, samo tako), dobio uz njega providnu silikonsku zaštitu koja je bolja nego ijedna koju sam gledao na ebay-u isl. Lijepo štiti, ne pravi prostor za prašinu, a boja i dalje skoro ista kao kad je gologuz telefon!

Već mi je kad sam ga izvadio iz kutije počeo kliziti po potpuno ravnom stolu, pa sam odmah nakon ubacivanja SIM kartice, navukao "kondom" - što je sigurno, sigurno je :D
Tek nakon toga sam ga prvi put upalio i mogu ti reći da mi je ovaj EMUI od svih android UI-a možda i najbolji koji sam do sad vidio. Pošto je danas bajram, ići ću rodbini da ih trollam sa daljinskim od TV-a :lol:

Što se tiče Update-a, ovaj zadnji koji je izašao je navodno sve sredio u vezi sa baterijom, pa ću odraditi nekad ovih dana. Prvo hoću makar 10 dana da uživam u stock iskustvu, a onda ide update + nova launcher + moje aplikacije i zajebancije :izet:

Što se tiče tvog pitanja za brzi punjač, moraš uzeti original Huawei. Nekako su uspjeli napraviti da samo na njemu radi. Raspitaj se, možda ti i na redditu i hardwarebase-u mogu preporučiti odakle da ga naručiš :)
Na hihonor store-u je oko $12, ali mislim da ne isporučuju u BiH :oops:
zdruzdjo

#23667 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Averus wrote: ......:
Pratim na xda o update-u.
Tako kazu za bateriju ali nista cvrsto raja ne tvrde. Jos vidim da na xda prave patch-eve na nougat. Nesto za nfc za bt.
Onako da budem iskren, sve sto nudi update na ovom telefonu, mi nije vrijedno opterecivanja telefona sa nougat-om. Fakat besprijekorno radi sa mm tako da sad za sad ne vjerujem da cu raditi update. But time will tell....

Sto se tice punjaca fakat nevjerovatno dobar potez. Sa poslovne strane. Cak i kad nagodis napone i amperazu opet nece da okine fast charge. Kako li su to uspjeli nije mi jasno. Vjerovatno kroz sam usb-c kabal pusta jos svasta nesto tako da okine tu opciju.
ug_lee

#23668 Re: Android OS

Post by ug_lee »

Opet kartice..

Snimao sam sa dronom, svi snimci se spašavaju na SD karticu. Medjutim kada karticu ubacim u fon, čujemo zvuk i izbaci dole piše "video nije podržan" šta sad čovjek da mu radi?
hhaarree

#23669 Re: Android OS

Post by hhaarree »

Vjerovatno format videa nije podrzan. Pokusaj instalirati ovaj player pa probaj: https://play.google.com/store/apps/deta ... .vlc&hl=en
Ako nece ni tako onda probaj prebaciti na PC pa vidi tako, i reci nam koji je tacno format videa
zdruzdjo

#23670 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

ug_lee wrote:Opet kartice..

Snimao sam sa dronom, svi snimci se spašavaju na SD karticu. Medjutim kada karticu ubacim u fon, čujemo zvuk i izbaci dole piše "video nije podržan" šta sad čovjek da mu radi?
Pa koji format fura dron pobogu si, kadtelwfon nece da ocita. Jednom mi se desilo samo da mi mx nije htio ocitati video sa net-a.
Nevjerovatno.
Ma VLC ako ne ocita onda nece nista.
Jocker80

#23671 Re: Android OS

Post by Jocker80 »

Pozdrav svima imam jedno pitanje imam samsung J5 i u njemu je baterija katastrofa,dali se isplati kupovati power bank i kakva su vasa iskustva,na PIK-u ima dosta izbora ali nisam siguran sta kupiti.
Ovaj mi se ne cini los https://www.olx.ba/artikal/24637872/fri ... mahiphone/
zdruzdjo

#23672 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Jocker80 wrote:Pozdrav svima imam jedno pitanje imam samsung J5 i u njemu je baterija katastrofa,dali se isplati kupovati power bank i kakva su vasa iskustva,na PIK-u ima dosta izbora ali nisam siguran sta kupiti.
Ovaj mi se ne cini los https://www.olx.ba/artikal/24637872/fri ... mahiphone/
Rijetki su ti powerbank-ovi koji bas kvalitetno PUNE. Sve je to neko sitno kiseljenje tek toliko da ne umre baterija ili da ga ostavis iz ruku par sati pa da napuni.
Pogotovo kad vidim da kao na ovom linku "preporucuju" da se koristi mali kabl koji dodje uz njega. Znaci odmah mi se alarm pali da je struja punjenja tu skroz mrlj cim bi mu dobrom punjenju smetalo metar kabla.
Better Man

#23673 Re: Android OS

Post by Better Man »

Jedno pitanje. Putem smart switch aplikacije sam prebacio sve podatke i aplikacije sa Samsung Galaxy S6 na S8. Povezao ih USB kablom i tako to uradio. Kad sam to uradio sve mi je na novom telefonu bilo podeđeno da nisam morao ništa štimati izuzev par sitnica. Danas upalim stari telefon i hajde da izbrišem iz njegove galerije slike, jer su se prebacile na novi, a i imam mušteriju koja ga želi kupiti. Telefon nisam vratio na tvorničke postavke. To ću uraditi prije nego ga dadnem ovoj mušteriji što ga želi kupiti. Izbrišem ja slike i ugasim ga. Kad otvorim galeriju na novom i sve slike koje nisam uslikao sa novim telefonom su se izbrisale, a i na starom sam primjetio da se nalaze slike koje sam slikao novim. Nije me panika uhvatila, jer sve fotografije imam sačuvane u aplikaciji fotografije. Odem u galeriju i postavke i vidim opciju smeće i kliknem na nju kad tu se nalaze sve te izbrisane fotografije i ja ih vratim na telefon. Kad kliknem na neku od tih fotografija i kliknem da je izbrišem piše mi da će jedna stavka aplikacije Samsung cloud biti premještena u smeće navedene aplikacije. Očito su sve te fotografije bile sigurnosno kopirane u Samsung cloud. No kad bi kliknuo da izbrišem neku sliku koja je snimljena novim telefonom pisalo bi da će fotografija biti izbrisana, a ne kao kod prethodnog primjera. U čemu je kvaka i zašto je to tako? Zašto mi je kad sam u starom telefonu izbrisao u galeriji slike izbrisalo i u galeriji novog telefona i zašto mi stari telefon prikazivao slike iz uslikane novim? I kad mušterija bude došla po telefon i budem ga resetovao na tvorničke postavke da li ću šta time poremetiti na novom, tj. da li će mi se svi podaci izbrisati i šta bi onda trebao da uradim da se to ne desi?
klixo

#23674 Re: Android OS

Post by klixo »

:shock: jbt koja brzina htc 11ke...puno brzi od samsonje , jedino je display mnogo bolji u s8 ,ali vjerujem i baterija dosta kraca negu u htc 11ke.

S8 vs htc 11
https://youtu.be/xmKvDk6l8Ek
insomnia78

#23675 Re: Android OS

Post by insomnia78 »

Je l se moze onom samsung cloudu pristupiti sa iphonea
Hocu da se kotarisem telefona i mrsko mi sad prebacivati slike, im bog te pito kolko giga pa kontak posto su vec uploadovane tamo da ih samo pobrisem sa ovog telefona
Post Reply