Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vaya

#23651 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Vaya »

thekupus wrote: 28/06/2023 22:20
Priglavke wrote: 28/06/2023 22:01

Jesi ambiciozan...
Pa baš ovo navedeno je govorio selektor u zadnja dva intervjua na Novoj i za sportske. ba

Nije naveo imenima Biberovica i Đedovića, ali praktično je isto rekao
Upravo to, spomenuo je jednog igraca iz Turske i jos jednog povratnika...iz Turske nema ko drugi nego Tarik i on bi nam leg'o k'o samar budali, taman nam treba jedan kvalitetan spotup shooter, plus je jos mlad...
Djedovic je ispao picka samo takva, ali mislim da bi svojim iskustvom mogao da u rotaciji doprinose sa kvalitetnih 10-15 minuta... Ima 33 godine, igra u Unicaji u prosjeku nekih 20 minuta...moze on dati kvalitetno jos 2 godine, makar u onim prozorima kvalifikacija kada nema igraca iz EL i NBA...

Sto se tice Garze i Alibegovica, kada bi ih uspjeli skinuti...bili bi nam k'o suho zlato...neko je rekao da ce se ove stvari intenzivirati sa Jorge Garbajosom, koji je ppstao direktor FIBA Europe...

Mora Adis neko popeglati odnose sa Sulejmanovicem....Adis voli filozofirati i divaniti o egu i nefsu, pa eto nek se reterira i neka se izglade stvari...neka da je i Suljo kriv, ja na tog decka s obzirom na citavu njegovu pozadinsku pricu ne mogu da gledam kao nekog negativca, koji zeli da nam stvori problem...

Jos na to sve naci kakvog kvalitetnog Amera na 1, da zna probiti i podijeliti asistenciju...imali bi ekipu za 10...
Priglavke

#23652 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Priglavke »

Jedno su zelje,drugo je realnost..
spree

#23653 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Vala djedovica ne bi ni ko želju. On je svoje rekao. Daleko mu lijepa kuca. Biberovic slicno. Pokazao je svoje lice i sta zeli, ali eto mlad je kvalitetan i barem nije ascare lagao ko djedovic. Nešto ne vjerujem da ce se predomisliti. Ima smisla ova da ide prvo alibegovic, pa Garza, ali Garza je puno bolji igrač pa bi ja to obrnuto iako ce eto biti vecinom nedostupan. On i nurkic zajedno zvuci zastrašujuće. Mada tesko da ce se ista promijeniti oko njihovog statusa, tj. da ce ostati stranci. Vidjecete kakva ce patnja biti bez robersona. Moze gegic uletiti, ali ne cijelu utakmicu. Musa je ok sa pasom, ali covjek to ne igra i na kraju krajeva i ne treba da igra. Campara nema taj kvalitet. Sto se tiče Sulejmanovica da mi je iz oka ja ga ne bi zvao vise. Porijeklo, pa odbijanje Finaca par godina da bi igrao za nas, pa i dobre igre generalno ne mogu opravdati ovakvo ponasanje. Trener je taj koji odlučuje.
canvra888

#23654 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by canvra888 »

Znam da se mnogi neće složiti, ali meni je ipak Đedović i dalje na nekom nivou respekta zbog onog čina posuđivanja novca savezu. Koliko nas bi posudilo pare u istoj takvoj situaciji? I to nisu male pare u pitanju. Ako to nije direktni pokazatelj ljubavi prema državi, ne znam šta jest. Ne zaboravimo da nam je bio najbolji igrač na Eurobasketu 2013. i da se do prije te situacije sa državljanstvom uvijek redovno odazivao na sva okupljanja. Ja bih ga zvao opet, što je Adis i sam rekao da će i mislim da je to ispravna odluka. Fali nam solidnih šutera, a mislim da je Đedović i dalje bolja opcija na dvici od Atića. Atiću bi puno bolje pristajala limitirana rola sa klupe.

Što se tiče Sulejmanovića, uz dužno poštovanje prema njegovoj pozadini/historiji, ali lična priča se ne može koristiti kao alibi za ponašanje u reprezentaciji. Adisova posljednja izjava u vezi Sulejmanovića:
Što se mene tiče, vrata su mu otvorena, ja s tim nemam problem. Koliko sam upoznat, on nije razgovarao sa kapitenom. On je i dalje ljut i nema želju da igra za reprezentaciju. Navodno je ljut što na proteklom Eurobasketu nije dobio dovoljno prostora za igru, odnosno onoliko koliko je on smatrao da treba dobiti te zbog toga ne želi više nastupati za reprezentaciju. Ja opet ponavljam, kada je u pitanju reprezentacija, ponekad bi trebali sa strane staviti svoj ego, mi smo svi ovdje jedan tim, jedna cjelina i svako ima svoju ulogu i zadatak.
Znači očito su Emiru širom otvorena vrata od strane Adisa, ali po Adisovim navodima, nije ni sa Miralemom razgovarao. Ne znam šta se tu očekuje onda više od Adisa, a ponovit ću po ko zna koji put, Penava i Čampara nisu dobili ni jedne jedine sekunde na evropskom pa su ostali na usluzi treneru i nisu pravili nikakve situacije oko toga.

Opet, uz dužno poštovanje Emiru, ali je Penava sasvim solidno popunio njegovu rolu. Još ako se uspiju skinuti asteriksi za Garzu i Alibegovića, što čisto sumnjam da će, Emir svakako najvjerovatnije ostaje bez minutaže i u slučaju da se vrati eventualno.
kakavdanakneiskustvu

#23655 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

spree wrote: 29/06/2023 00:21 Vala djedovica ne bi ni ko želju. On je svoje rekao. Daleko mu lijepa kuca. Biberovic slicno. Pokazao je svoje lice i sta zeli, ali eto mlad je kvalitetan i barem nije ascare lagao ko djedovic. Nešto ne vjerujem da ce se predomisliti. Ima smisla ova da ide prvo alibegovic, pa Garza, ali Garza je puno bolji igrač pa bi ja to obrnuto iako ce eto biti vecinom nedostupan. On i nurkic zajedno zvuci zastrašujuće. Mada tesko da ce se ista promijeniti oko njihovog statusa, tj. da ce ostati stranci. Vidjecete kakva ce patnja biti bez robersona. Moze gegic uletiti, ali ne cijelu utakmicu. Musa je ok sa pasom, ali covjek to ne igra i na kraju krajeva i ne treba da igra. Campara nema taj kvalitet. Sto se tiče Sulejmanovica da mi je iz oka ja ga ne bi zvao vise. Porijeklo, pa odbijanje Finaca par godina da bi igrao za nas, pa i dobre igre generalno ne mogu opravdati ovakvo ponasanje. Trener je taj koji odlučuje.
:thumbup: za sve napisano u postu
kakavdanakneiskustvu

#23656 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Neki izgleda ili ne znaju ili neće da znaju ili jednostavno ne shvaćaju šta je Đedović uradio oko državljanstva
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23657 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 06:40 Neki izgleda ili ne znaju ili neće da znaju ili jednostavno ne shvaćaju šta je Đedović uradio oko državljanstva
Djedovic je morao uzeti drzavljanstvo da bi igrao u Njemackoj ali sada igra u Spaniji i moze se odreci tog drzavljanstva koliko ja znam. Djedovic nema nase drzavljanstvo jer Njemacka ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo.
spree

#23658 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Nije morao nego je htio.
kakavdanakneiskustvu

#23659 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

hrasno38 wrote: 29/06/2023 10:34
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 06:40 Neki izgleda ili ne znaju ili neće da znaju ili jednostavno ne shvaćaju šta je Đedović uradio oko državljanstva
Djedovic je morao uzeti drzavljanstvo da bi igrao u Njemackoj ali sada igra u Spaniji i moze se odreci tog drzavljanstva koliko ja znam. Djedovic nema nase drzavljanstvo jer Njemacka ne dozvoljava dvojno drzavljanstvo.
Nije morao uzeti njemaćko državljanstvo nego je se sam odrekao našeg državljanstva i uzeo njemačko
kakavdanakneiskustvu

#23660 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

spree wrote: 29/06/2023 13:26 Nije morao nego je htio.
Tačno i usput tada govorio da može igrati za nas bez našeg državljanstva što je budalaština,a kad se ispostavilo da logično ne može igrati za nas jer jbg odrekao se našeg državljanstva onda su svi drugi bili krivi zbog toga ali ne i on,šupak na kvadrat
shalla

#23661 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

Nije to baš tako ali eto pošto vi imate formiran stav izlišno je bilo šta pričati i pisati.

Za one koji žele malo realnije da sagledaju situaciju, da objasnim po ko zna koji put ovdje, Nihad je danima/mjesecima komunicirao sa ekipom iz Saveza koja ga je ubjeđivala da će moći bez problema nastaviti igrati za reprezentaciju i da slobodno može uzeti njemačko državljanstvo. Znajući ko i kako radi u našim Savezima (nebitno jel fudbalski, košarkaški ili bilo koji treći), mogu samo zamisliti kako su ti razgovori išli...

"možeš ba Niho sestre mi, pričao sam evo sad sa ljudima iz FIBA, sve je sređeno" ili slična uvjeravanja...
Al eto, najlakše je reći Nihad šupak, kojem se nakon godina i godina igranja za BiH odjednom eto više nije igralo...
hrasno38

#23662 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

Morao je da bi igrao u Njemackoj u tom kontekstu sam napisao
hrasno38

#23663 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 29/06/2023 15:11 Nije to baš tako ali eto pošto vi imate formiran stav izlišno je bilo šta pričati i pisati.

Za one koji žele malo realnije da sagledaju situaciju, da objasnim po ko zna koji put ovdje, Nihad je danima/mjesecima komunicirao sa ekipom iz Saveza koja ga je ubjeđivala da će moći bez problema nastaviti igrati za reprezentaciju i da slobodno može uzeti njemačko državljanstvo. Znajući ko i kako radi u našim Savezima (nebitno jel fudbalski, košarkaški ili bilo koji treći), mogu samo zamisliti kako su ti razgovori išli...

"možeš ba Niho sestre mi, pričao sam evo sad sa ljudima iz FIBA, sve je sređeno" ili slična uvjeravanja...
Al eto, najlakše je reći Nihad šupak, kojem se nakon godina i godina igranja za BiH odjednom eto više nije igralo...
Tako je druze upravo bilo :thumbup:
shalla

#23664 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by shalla »

hrasno38 wrote: 29/06/2023 15:13
shalla wrote: 29/06/2023 15:11 Nije to baš tako ali eto pošto vi imate formiran stav izlišno je bilo šta pričati i pisati.

Tako je druze upravo bilo :thumbup:
Ama znam, ne mogu da se ubjeđujem više i natežem, godinama ista priča.
Last edited by shalla on 30/06/2023 10:46, edited 1 time in total.
kakavdanakneiskustvu

#23665 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

pa je li realno vjerovati da je osoba od 25 godine vjerovala bilo kome ko joj kaže da će moći igrati za našu reprezentaciju ako se odrekne našeg državljanstva????
kakavdanakneiskustvu

#23666 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

hrasno38 wrote: 29/06/2023 15:12
nije morao,nego je htio,mogao je igrati u njemačkoj sa našim državljanstvom,ako su ga u bayernu ucjenjivali da mora uzeti njihovo državljanstvo ako hoće ostati u klubu mogao je preći u albu,otići van njemačke kao što je prošle godine
Altsa

#23667 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 16:11
hrasno38 wrote: 29/06/2023 15:12

nije morao,nego je htio,mogao je igrati u njemačkoj sa našim državljanstvom,ako su ga u bayernu ucjenjivali da mora uzeti njihovo državljanstvo ako hoće ostati u klubu mogao je preći u albu,otići van njemačke kao što je prošle godine
Bas tako. Kako je sada presao u Spaniju mogao je i tada kada su mu trazili da uzme njemacko drzavljanstvo.
kakavdanakneiskustvu

#23668 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Altsa wrote: 29/06/2023 16:28
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 16:11

Bas tako. Kako je sada presao u Spaniju mogao je i tada kada su mu trazili da uzme njemacko drzavljanstvo.
mogao je da je htio,a nije,preći u albu,nije morao nigdje iz njemačke ići
elk

#23669 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by elk »

Pa sto nihad ne pokaza te poruke? Evo imao je skoro 10 godina za tako nesto. I? Ja bih to davno uradio da skinem izdajnicku stigmu oko svog imena.
Nema tu nikakvih poruka.
kakavdanakneiskustvu

#23670 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

elk wrote: 29/06/2023 16:52 Pa sto nihad ne pokaza te poruke? Evo imao je skoro 10 godina za tako nesto. I? Ja bih to davno uradio da skinem izdajnicku stigmu oko svog imena.
Nema tu nikakvih poruka.
I ja bih isto to uradio,i ponavljam kakva to osoba od 25 godina može nekome bilo kome vjerovati da se može odreći našeg državljanstva a kao igrati i dalje za nas,treba se ozbiljno posumnjati u inteligenciju i opće obrazovanje takve osobe
hrasno38

#23671 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 16:33
Altsa wrote: 29/06/2023 16:28
U Albu je prvo i otisao pa je onda otisao u Bajern
spree

#23672 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by spree »

Sve i da je to tacno kad je vidio da ne može igrati bez naseg drzavljanstva sto ga opet nije uzeo? Sto se nije odrekao njemačkog kad je toliki patriota? Price za malu djecu da mu je neko podvalio.
kakavdanakneiskustvu

#23673 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

hrasno38 wrote: 29/06/2023 17:34
kakavdanakneiskustvu wrote: 29/06/2023 16:33

U Albu je prvo i otisao pa je onda otisao u Bajern
ako su ga u bayernu ucjenjivali time da mora se odreći našeg a uzeti njemačko državljanstvo,znajući valjda jer je imao 25 a ne 12 godina da bez našeg drzavljanstva ne moze igrati za nas,što se ne vrati u Albu,što ne ode u bilo koji drugi klub,koji ga neće tako ucjenjivati??'
kakavdanakneiskustvu

#23674 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

spree wrote: 29/06/2023 17:37 Sve i da je to tacno kad je vidio da ne može igrati bez naseg drzavljanstva sto ga opet nije uzeo? Sto se nije odrekao njemačkog kad je toliki patriota? Price za malu djecu da mu je neko podvalio.
ili valjda najlogičnije,što se nije sam raspitao oko takve sitnice,može li igrati za nas ako nema naše državljanstvo,to je mogao pitati bilo kojeg saigrača,da ne ide dalje
hrasno38

#23675 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hrasno38 »

spree wrote: 29/06/2023 17:37 Sve i da je to tacno kad je vidio da ne može igrati bez naseg drzavljanstva sto ga opet nije uzeo? Sto se nije odrekao njemačkog kad je toliki patriota? Price za malu djecu da mu je neko podvalio.
A bi li ti sa 31 godinom se odrekao Njmeackog drzavljanstva i uzeo ponovo BH, al posteno! Nidje veze on jos koju godinu i ostaje mu drzavljanstvo sa kojim moze zivjeti kao kralj. Jeste mu podvaljeno a ja iz iskustva znam da je masa raje uzelo njemacko drzavljanstvo i da nije znalo da ne moze imati i BH. Njemacka je jedna od rijetkih zemalja koja je bila bas striktna po tom pitanju medjutim ono sto sam nedavno cuo vrlo moguce je da se taj zakon vrlo brzo izmjeni ponajvise radi Turaka sa kojim je Njmeacka i imala precutno dvojno drzavljanstva i sa Australijom.
Nasa kosarka i nas sport ukljucujuci naravno tu podrsku drzave sportu nisu nicim zasluzili da i jedan sportista ide na svoju stetu 30 godina poslije rata. Ajde ono u ratu i poslije rata se svodilo sve na cisti patriotizam i sportisti ako nista nisu morali u rovove sa puskama nego su se bavili svojim poslom a sada ne vidim zaista zasto bise Djedovic odrekao njemackog drzavljanstva i cime je to BiH zasluzila.
Mi navijaci obicno udaramo po igracima a zaboravljamo da se u zadnjih 20 godina drzavljanstva BiH odreklo blizu 100.000 ljudi.
Post Reply