Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#23651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Činjenica jeste da ne smijemo uhapsiti Dodika. Dakle na 49% teritorije državna vladavina prava ne postoji. Sve ostalo su bajke, basne, anegdote i ostala mentalna gimnastika.
Do tad mi vrli Bošnjani ćemo da plaćamo namete kako bismo osigurali da država funkcioniše, na manje od 51%, jer zna se gdje još ne smijemo da zavirimo.
Do tad mi vrli Bošnjani ćemo da plaćamo namete kako bismo osigurali da država funkcioniše, na manje od 51%, jer zna se gdje još ne smijemo da zavirimo.
-
SaPnA
#23652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jesi to ti ustanovio?ljubijankic wrote: ↑02/04/2025 23:51Vec smo davno ustanovili da SDA nije pro bosanska stranka. Jačanje BiH nije njihov prioritet
-
asker
#23653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nista ovo, dajte nam sta je napisao Mulahusic i onaj Alickovic. To je u trenutnoj situaciji najbitnije!
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#23654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa niko nije mislio prije da se ovo moze desiti, tako nam je drzava organizovana. Zna se ko je ugovarao zadnjih 30 godina uredjenje drzave, ja i ti nismoVelkoski wrote: ↑02/04/2025 23:51 Činjenica jeste da ne smijemo uhapsiti Dodika. Dakle na 49% teritorije državna vladavina prava ne postoji. Sve ostalo su bajke, basne, anegdote i ostala mentalna gimnastika.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#23655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma dobro, sve je jasno, ali opet boli. Možda još više voli što sami sebe lažemo da imamo državuBobi wrote: ↑02/04/2025 23:57Pa niko nije mislio prije da se ovo moze desiti, tako nam je drzava organizovana. Zna se ko je ugopžvarao zadnjih 30 godina uredjenje drzave, ja i ti nismoVelkoski wrote: ↑02/04/2025 23:51 Činjenica jeste da ne smijemo uhapsiti Dodika. Dakle na 49% teritorije državna vladavina prava ne postoji. Sve ostalo su bajke, basne, anegdote i ostala mentalna gimnastika.
Do tad mi vrli Bošnjani ćemo da plaćamo namete kako bismo osigurali da država funkcioniše, na manje od 51%, jer zna se gdje još ne smijemo da zavirimo..
-
Montana1
#23656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vi bi i fotelju i jos da vam drugi govore sta i kako se radi.Bobi wrote: ↑02/04/2025 23:48Nista si ti ne sikiraj, vise se vi brinete kako ce trojka izgubiti vlast nego sto treba kriminalca privesti. Ako ste za BiH onda valjda imate neku ideju kako privesti kriminalca koji krse zakone a ne kako ces trojka izgubiti vlast?
Zar kifla svako malo to bagerom ne mete?
Nego prkosite vi i dalje bakiru i sebiji dok karavane prolaze.
- farenhajt983
#23657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
interesuje me, da li im gdje zvanicno saopstenje interpola vezano za potjernicu,
osim one dodo objaavio da ga vucic nazvao javio mu direktor
- madesa
#23658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za kiflu ce glasati samo ovi sto ih je uhljebio .
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#23659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glasat ću ja za Kiflu maksuz, kakav god bio bolji je od "opozicije". Manje zlo i tako to.
-
Bobi
- Forum administrator
#23660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
farenhajt983 wrote: ↑03/04/2025 00:00 interesuje me, da li im gdje zvanicno saopstenje interpola vezano za potjernicu,
Ovo moze izazvati neki vid skandala, da predsjednik tamo neke drzave prije sazna za odluku interpola nego oni koji su poslali zahtjev. Ako ovo bude istina zahtjevati istragu kako informacije iz te organizacije izlaze u javnost prije zvanicnih saopstenja.Tragom ovih informacija kontaktirali smo Sud Bosne i Hercegovine, iz kojeg su nam kazali da nemaju zvaničnu informaciju da je Interpol odbio njihov zahtjev.
Podsjećamo, Sud Bosne i Hercegovine je 27. marta od Interpola zatražio raspisivanje međunarodne potjernice za Dodika i Stevandića jer su napuštali našu zemlju u momentu kada je za njima bila raspisana unutrašnja potjernica.
-
Bobi
- Forum administrator
#23661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Za SDF ce glasati oni koji su za BiH ali nemaju pojma kako privesti kriminalca koji krsi Ustav i koji nisu bili u stanju za 8 godina da ga osude iako su znali da krsi ustav
.
- Thorgerson
#23662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Joj jeste dosadni sa izborima i ko ce za koga glasati. Do izbora ima godinu i po dana. O cemu vi sad baljezgate, sta je vama?
Samo imajte na umu da ovu krizu nismo imali prije 30 dana. Cisto eto da malo dobijete sliku sta se moze desiti sve u narednih 500 i kusur dana.
hajde malo promislite glavom jbt, zar nije logicnije da botujete kad izbori budu blizu.
Al haj, ok. Kad stranka naredi, botovati se mora, ali de objasnite malo i tim vasim nadredjenima da do izbora ima jos puuuuno vremena i neka cuvaju sendvice za kasnije.
Ostali, koji nisu botovi, a upadaju u njihove zamke, vazi isto ovo iznad. Ljudi dragi, do izbora ce se ovdje izdesavati jos hrpa stvari.
Samo imajte na umu da ovu krizu nismo imali prije 30 dana. Cisto eto da malo dobijete sliku sta se moze desiti sve u narednih 500 i kusur dana.
Al haj, ok. Kad stranka naredi, botovati se mora, ali de objasnite malo i tim vasim nadredjenima da do izbora ima jos puuuuno vremena i neka cuvaju sendvice za kasnije.
Ostali, koji nisu botovi, a upadaju u njihove zamke, vazi isto ovo iznad. Ljudi dragi, do izbora ce se ovdje izdesavati jos hrpa stvari.
- hatemondays
#23663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vecina ovih trojkasa bi radije vidjeli Seku i Ridjobradog u zatvoru nego sacuvali ovo drzave sto imamo. Budimo iskreni iza ovih tzv. supporters trojke su uglavnom srpska, hrvatska i abdocevska obavjestajna sluzba.Montana1 wrote: ↑03/04/2025 00:00Vi bi i fotelju i jos da vam drugi govore sta i kako se radi.
Zar kifla svako malo to bagerom ne mete?
Nego prkosite vi i dalje bakiru i sebiji dok karavane prolaze.
Ja ipak mislim da Dino, kojeg bas ne gotivim, Niksic i ova 2 ostana ublehasa ipak vise vole drzavu nego pojedini forumasi koji ih ovdje satro podrzavaju a brlja, sajkace i u nacelu se folklor po njihovim domovima.
Imam prijedlog za moderaciju i ovo je u dobroj namjeri, ogranicite broj komentarisanja na ovim skakljivim temama na maksimalno 3 po danu i problem rijesen.
Neke osobe zive ovdje 24/7 i ako zive brate naplatite im prostor, ni u babe nije dzabe.
- Casual's
#23664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Raspisana je potjernica. Danas Ramo rek'o da nema problema da se to raspise. Kae institucije sve dostavile.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
evidentno trojka diže ljestvicu. 
nije se vjerovalo da će milorad ikad doći na sud. popišaće sve, radi čovjek šta hoće, da je nama jedan takav.
dođe na sud.
ma biće cirkus, ne usuđuje se niko talasati, predstava za javnost kao da se ne što radi.
nema cirkusa na sudu, ustaje kada se obraća sudinici.
ma ovo će se otegnuti godinama.
nije se oteglo godinama.
oslobodiće ga.
osudili ga.
sad će se otcijepiti, ne može mu niko ništa.
otvoren predmet. pozvan na saslušanje.
ugasio sve državne institucije.
institucije rade kao i prije samo se sada svaka depeša gleda.
mater mu jebem, da sam se danas probudio, pomislio bih da smo do neki dan bili država sa dva nivoa vlasti: opštinskim i državnim, sve sa vladavinom prava i jakim institucijama. da je milorad neki lik koji se nešto ko osilio u posljednje vrijeme, a ne radio doslovno šta mu je volja.
neka razočaranja, neke malodušnosti, neki pozivi na odgovornost što se dovelo do... čega? šta to od trenutne situacije nije bilo u većoj ili manjoj mjeri aktuelno u pogledu politike iz šumske?
u stvari zaziva se poznati šofer da preuzme volan autobusa i da se opet umirimo rahat patnjom, jer talasanje... nije dobro za biznis.
nije se vjerovalo da će milorad ikad doći na sud. popišaće sve, radi čovjek šta hoće, da je nama jedan takav.
dođe na sud.
ma biće cirkus, ne usuđuje se niko talasati, predstava za javnost kao da se ne što radi.
nema cirkusa na sudu, ustaje kada se obraća sudinici.
ma ovo će se otegnuti godinama.
nije se oteglo godinama.
oslobodiće ga.
osudili ga.
sad će se otcijepiti, ne može mu niko ništa.
otvoren predmet. pozvan na saslušanje.
ugasio sve državne institucije.
institucije rade kao i prije samo se sada svaka depeša gleda.
mater mu jebem, da sam se danas probudio, pomislio bih da smo do neki dan bili država sa dva nivoa vlasti: opštinskim i državnim, sve sa vladavinom prava i jakim institucijama. da je milorad neki lik koji se nešto ko osilio u posljednje vrijeme, a ne radio doslovno šta mu je volja.
neka razočaranja, neke malodušnosti, neki pozivi na odgovornost što se dovelo do... čega? šta to od trenutne situacije nije bilo u većoj ili manjoj mjeri aktuelno u pogledu politike iz šumske?
u stvari zaziva se poznati šofer da preuzme volan autobusa i da se opet umirimo rahat patnjom, jer talasanje... nije dobro za biznis.
- Chmoljo
#23666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
svak se češe gdje ga svrbi. određene likove po državi najmanje.Thorgerson wrote: ↑03/04/2025 00:10 Joj jeste dosadni sa izborima i ko ce za koga glasati. Do izbora ima godinu i po dana. O cemu vi sad baljezgate, sta je vama?
Samo imajte na umu da ovu krizu nismo imali prije 30 dana. Cisto eto da malo dobijete sliku sta se moze desiti sve u narednih 500 i kusur dana.hajde malo promislite glavom jbt, zar nije logicnije da botujete kad izbori budu blizu.
ovo dođe ko kad imbecili počnu preispitivati samu svrhu vakcinacije. od kakofonije površnosti i loših namjera onda ne možeš reći o realnim mogućnostima nus pojava jer je to ključan dokaz za njihove tvrdnje.
-
rimano
#23667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drag mi je Vukan al nazalost mozda malo naivan, naleti na zid. Ranije je prica bila ta ce Covic moze se bez njeg, sad ispade ne moze.
- Chmoljo
#23668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
bilo je očekivano to za potjernicu, iako sam se nadao da bi se moglo desiti neko čudo.belfy wrote: ↑02/04/2025 20:42
isto pomislih pisuci odgovor. no ovo nije prava tema za ovu pricu. pogotovo nakon ovih danasnjih, moram reci porazavajucih, vijesti o interpolovoj potjernici. sada ce gamad imati uporiste u tvrdnji da je progon politicki i od ovog trenutka pocinje silazna putanja koja mi se ne svidja nikako...
naravno da je progon politički, jer država i jeste politički konstrukt. samo što to nije progon protiv vrijednosti zagarantovanih EKLJP, nego progon protiv vrijednosti koje žele dokinuti vrijednosti zagarantovane EKLJP.
nema se šta uvijati i pravdati. to nešto ko kad se privatnik mora pravdati jer ostvaruje dobit, kao da je to šejtanska rabota.
ipak pričamo o loli koja je vedrila i oblačila polovinom države, a ucjenjivala ostatak. koja je bukvalno javno jebavala matere protivnicima, prijetila, ostvarivala prijetnje. i ništa. sve ovo vrijeme.
sad odjednom sve to treba da ispari jer se država odnekud stvorila u Rami Isaku. kako da ne...
problem je što će kod nas ljudi radije odabrati opciju rahat patnje i laganog odumiranja, nego talasanje i mogućnost da bude nešto bolje. a ko je mislio da će se sirovina skloniti sama bez talasanja, ili laže, ili živi u la la lendu.
-
Dimu1927
#23669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mislim da ni njima nije jasno da fakat niko nista nije pokusao, tek sad skontali s kakvim debilima zive sve ove godine, mogli su se davno mirno otcijepiti nece niko maci prstom...last mohicans wrote: ↑02/04/2025 19:15Mi smo od starta bili ubjeđenja da bi kao mučenici dali glavu za baju, a nismo ni probali. Prije nego se išta i pokušalo, krenulo se traziti 1001 razlog zašto NE. Naša kantonalna podrška se jedne prilike odala kako bi "založili" glavu za komesara kad su ga čuvali, tako vjerovatno i ovi Dodini. Nesta Miletić kenja danas, niko da ga priupita kad ce 900 vozila eufora, prema njegovim ekskluzivnim informacijama.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#23670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Očekivano jeste, ali i dalje je bolan šamar.
Ako ne može sada, onda kada će moći? Ko vidi normalnu budućnost, bilo kakvu... To je najveći problem. Pitanje za intervjua za posao, gdje vidite BiH za deset godina?
Ako ne može sada, onda kada će moći? Ko vidi normalnu budućnost, bilo kakvu... To je najveći problem. Pitanje za intervjua za posao, gdje vidite BiH za deset godina?
- Chmoljo
#23671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
a ti si siguran da neće moći u budućnosti nešto? mislim kolega velkoski, hajde ne seri bogati.
najveći problem koji ja imam u čitanju postova ovdje što se hladno zaboravi kako smo došli do ovoga gdje smo danas. nenužno da bi se neko prao od odgovornosti, nego zbog konteksta o kojem govorimo.
evo ti sada pričaš o budućnosti. prije par godina si garant kao i ja i haman svi ostali, pucao fraze tipa: američka politika je postojana, ne zavisi od jednog čovjeka, to je konglomerat istovjetnih interesa, bla bla... a ono dođe budala i okrene svijet naopako. mislim nije još, al svima se čmarni mišići napeli da bi i moglo.
pričati o budućnosti sa nekom sigurnošću i velikim pitanjima: ako ne sad, kad? je, bar meni, deplasirano.
ne kažem da ne treba iskoristiti priliku. bože sačuvaj. i kazniti ako se ta prilika dokazano propusti zbog nesposobnosti, aljkavosti, bahatosti. ali prognozirati neke fatalističke scenarije... koliko me sjećanje služi, slične scenarije je predviđao i Haris Silajdžić ako se usvoji aprilski paket.
hvala mu.
- Thorgerson
#23672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cemu sjebada evo sve i da je tacno ovo za interpol. Meni je jasno da ovi stranacki idioit svjesno huskaju, te loze narod i trazi hapsenje. Ko biva da su oni tu, oni bi to zavrsili. Obicni ljudi nema potrebe da se brinu. On polako odlazi sa scene. To je neminovno. Sporo, ali ce se desiti.
Cisto za primjer. Spanija je jaca od nas, pa eto da ne lupam koliko. Jaci su. Ekononski, vojno, policijski kakogod. Jedan Puigdemont nije imao ovlasti kakve ima Dodik.
Opet, taj isti Puigdemont je postao clan EU parlamenta, dok je Spanija trazila njegovo izrucenje i sudjenje.
https://www.europarl.europa.eu/meps/en/ ... /history/9
Hocu da kazem, nemojte ocekivati sad mileta spenganog u kombiju. To se nece desiti.
Ovo sto se trenutno radi je jedini ispravan put. Shvatite to. Svaka eskalacija, pa cak i samo hapsenje - pa pustanje, koliko god to i sam prizeljkivao, imam osjecaj da bi samo od njega stvorilo zrtvu i da bi jos vise homogenizirao biracko tijelo. Plus, drzava to ne moze trenutno uraditi, ne mozemo. Ali ne ocekujete valjda od politicara da vam to direktno kazu. A pogotovo to ne bi mogli sdfa, tj. Oni ne bi cak ni do ovog levela dosli. Ili mozda bi, uvodeci nas u novi rat.
Meni vise odgovara ovakav. Iznerviran, jer niko ne zeli da s njim razgovara. Napusten, od svih. Medjunarodna zajednica, osim par zemalja, ne zeli da ima vise ista s njim. Nema tu podrske od nikoga. Zar ne vidite da on sam prica i prepricava kao da mu daju podrsku. Gdje su zvanicne obavijesti - nema ih. Ima par izjava madjada i srbije. I to je to. Nema ni Rusije. Imamo samo ono sto nam je on prepricao.
Cisto za primjer. Spanija je jaca od nas, pa eto da ne lupam koliko. Jaci su. Ekononski, vojno, policijski kakogod. Jedan Puigdemont nije imao ovlasti kakve ima Dodik.
Opet, taj isti Puigdemont je postao clan EU parlamenta, dok je Spanija trazila njegovo izrucenje i sudjenje.
https://www.europarl.europa.eu/meps/en/ ... /history/9
Hocu da kazem, nemojte ocekivati sad mileta spenganog u kombiju. To se nece desiti.
Ovo sto se trenutno radi je jedini ispravan put. Shvatite to. Svaka eskalacija, pa cak i samo hapsenje - pa pustanje, koliko god to i sam prizeljkivao, imam osjecaj da bi samo od njega stvorilo zrtvu i da bi jos vise homogenizirao biracko tijelo. Plus, drzava to ne moze trenutno uraditi, ne mozemo. Ali ne ocekujete valjda od politicara da vam to direktno kazu. A pogotovo to ne bi mogli sdfa, tj. Oni ne bi cak ni do ovog levela dosli. Ili mozda bi, uvodeci nas u novi rat.
Meni vise odgovara ovakav. Iznerviran, jer niko ne zeli da s njim razgovara. Napusten, od svih. Medjunarodna zajednica, osim par zemalja, ne zeli da ima vise ista s njim. Nema tu podrske od nikoga. Zar ne vidite da on sam prica i prepricava kao da mu daju podrsku. Gdje su zvanicne obavijesti - nema ih. Ima par izjava madjada i srbije. I to je to. Nema ni Rusije. Imamo samo ono sto nam je on prepricao.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#23673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne slažem se, jer mislim da se itekako mora o budućnosti. Štaviše, i jebe nas ovo sve jer prije 30 godina niko nije mislio o budućnosti. Naravno da je nemoguće predvidjeti, ali od deset scenarija - devet je crno i to je ozbiljan problem.
NEhapšenje je ogroman problem jer stvara sliku da može šta hoće, pa i proglasiti nezavisnost. Svijet živi od kreiranja narativa, a naš je, jebiga, crn.
NEhapšenje je ogroman problem jer stvara sliku da može šta hoće, pa i proglasiti nezavisnost. Svijet živi od kreiranja narativa, a naš je, jebiga, crn.
-
Dimu1927
#23674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik je htio zabraniti rad sipe jer je mislio da ce ga hapsiti, to sto sad sipa tamo kao nesto radi je dokaz tome da ga sad boli karina za sipu jer ce sve raditi osim njega dirati
Na obicni blef mu je ovo sve proslo
Na obicni blef mu je ovo sve proslo
-
kudrilo
#23675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Što više dani prolaze, sve je gora situacija po BiH.
Glupost je porediti Španiju i BiH iz više razloga.
Glupost je porediti Španiju i BiH iz više razloga.