Ukrajina
- fosna2014
#23651 Re: Ukrajina
Sa 7. na 8. februar iz Rusije prešlo 1200 vojnika i 300 raznih vojnih vozila.
-
Duka Dizel
#23652 Re: Ukrajina
Jel ima nekih snimaka?fosna2014 wrote:Sa 7. na 8. februar iz Rusije prešlo 1200 vojnika i 300 raznih vojnih vozila.
- fosna2014
#23653 Re: Ukrajina
http://www.youtube.com/watch?v=m8tQCd4afWwDuka Dizel wrote:Jel ima nekih snimaka?fosna2014 wrote:Sa 7. na 8. februar iz Rusije prešlo 1200 vojnika i 300 raznih vojnih vozila.
-
Captain Ahab
#23654 Re: Ukrajina
Hajde nam sada fino reci koji % ruskih rezervi je u zlatu, pa da vidimo sta je to po tebi nenormalno, te nam onda fino reci i kolike su bile ukupne ruske rezerve (u zlatu i ostalom) na pocetku 2014. a kolike su sadaDuka Dizel wrote:Zato što Rusija nije SSSR, zato što Putin nije Gorbačov,zato što Ukrajina nije Avganistan, zato što ovo nisu 80-te i zato što stara narodna kaže "ko se na mleko opeče, taj i u jogurt duva".pasha078 wrote:
OK nisam mislio na ove "javne" sankcije, nego na mnogo opasnije poteze koje US vuce u pozadini..... A boga mi i te sankcije Srbiji su bile shega......
Zilav narod? Dobro, bumo vidli.... Zilav narod je bio i 1989 na Gazimestanu pa se otopi ko snijeg u proljece hahahahahahaha
No ozbiljno, ovo je vec vidjeno. Amerika je uradila slicno pod Reganom (proxy rat u Afganistanu i ekonomske i financijske manipulacije) i srusila SSSR. Zasto mislis da bi sada bilo drugcije? Jedini iole kvalitetan odgovor koji sam cuo je da je idologija ovog puta nacionalizam pa ce "duze trajat". No ja sumnjam da ce biti mnogo duze.....
Pokušava se nešto sa obaranjem cena nafte,što pogadja Rusiju, ali vidimo da zbog toga propade i industrija škriljaca u SAD. Sad se cena stabilizovala i beleži rast poslednjih nekoliko dana. Tu je negde oko 60 dolara po barelu, a prognozirali su da će se spustiti na 40.
Šta više, indikativno je da Rusi nisu ni pokušavali da smanje proizvodnju i da u OPEC-u preko bliskih zemalja utiču na zaustavljanje pada cene nafte.
S druge strane, za razliku od SSSR koji je sredinom 80-ih brzo rasprodao zlato iz svojih trezora, kako bi anulirao finansijski gubitak usled male cene nafte, Putin radi upravo suprotno. Rusija je kupila nenormalne količine zlata prošle godine i u istom tempu nastavlja i ove.
Nemoj misliti da je to bezveze.
Činjenica je da je zlato potcenjeno, a dolar precenjen.
Ali kao što si i sam primetio...to je rezultat špekulacija i malverzacija, a ne snage američke privrede.
Last edited by Captain Ahab on 10/02/2015 00:35, edited 1 time in total.
- fosna2014
#23655 Re: Ukrajina
Kolona ruskih vojnih vozila i tenkova ulazi u područje Debalceva
http://www.youtube.com/watch?v=91CAsmwdPAQ
http://www.youtube.com/watch?v=91CAsmwdPAQ
-
Duka Dizel
#23656 Re: Ukrajina
Ukrajina, zemlja od 40 miliona stanovnika...ne može da mobiliše 50 000 vojnika.pasha078 wrote:Cekaj, ako je UA vojska tako nesposobna kako to da se borbe oko ovog dzepa vec duze razvlace i da teroristi imaju velikih gubitaka? Kako to da se Mariuopol nije moga zauzeti? Stedili civile??? De tu pricu nekom drugom.....
Mislim da je UA vojska pokazala nizu vojnu spremnost i sposobnost nego sto sam ocekivao, ali daleko od demoralisanosti i defetizma koji ovdje provlacite. Takodjer prica da civili tako svesrdno na istoku podrzavaju teroriste.
Da je zaista tako, pao bi i Harkov i Mariupol i odesa.......
I
Da li ti nešto govori taj detalj?
Da li ti nešto govori činjenica da je milion i po vojno sposobnih muškaraca izbeglo u Rusiju.
Ljudima tama se očigledno ne ratuje. To ti govore ove činjenice i to ti govore snimci kao ovaj malopre.
U Ukrajini se ratuje izgleda samo Amerikancima...do poslednjeg Ukrajinca ako treba.
-
Captain Ahab
#23658 Re: Ukrajina
Dobra prica ali zasnovana na neistinama. U Ukrajini se ne ratuje Ukrajincima vec Rusima, koji su prvo zauzeli Krim a sada nastavljaju dalje agresiju u Donbasu.Duka Dizel wrote:Ukrajina, zemlja od 40 miliona stanovnika...ne može da mobiliše 50 000 vojnika.pasha078 wrote:Cekaj, ako je UA vojska tako nesposobna kako to da se borbe oko ovog dzepa vec duze razvlace i da teroristi imaju velikih gubitaka? Kako to da se Mariuopol nije moga zauzeti? Stedili civile??? De tu pricu nekom drugom.....
Mislim da je UA vojska pokazala nizu vojnu spremnost i sposobnost nego sto sam ocekivao, ali daleko od demoralisanosti i defetizma koji ovdje provlacite. Takodjer prica da civili tako svesrdno na istoku podrzavaju teroriste.
Da je zaista tako, pao bi i Harkov i Mariupol i odesa.......
I
Da li ti nešto govori taj detalj?
Da li ti nešto govori činjenica da je milion i po vojno sposobnih muškaraca izbeglo u Rusiju.
Ljudima tama se očigledno ne ratuje. To ti govore ove činjenice i to ti govore snimci kao ovaj malopre.
U Ukrajini se ratuje izgleda samo Amerikancima...do poslednjeg Ukrajinca ako treba.
A to za milion i po vojnosposobnih Ukrajinaca koji su pobjegli u Rusiju je
- fosna2014
#23659 Re: Ukrajina
Samo se vi zajebavajte. Ovi Rusi se ne šprdaju. Strašno koliko je vojne tehnike ušlo u zadnja tri dana u Ukrajinu iz Rusije.
-
Duka Dizel
#23660 Re: Ukrajina
Na Krimu nije bilo rata, a u Donbasu je u toku gradjanski rat gde lokalno stanovništvo pokuašava da se odbrani od svojih pomahnitalih zemljaka sa zapada.Captain Ahab wrote:
Dobra prica ali zasnovana na neistinama. U Ukrajini se ne ratuje Ukrajincima vec Rusima, koji su prvo zauzeli Krim a sada nastavljaju dalje agresiju u Donbasu.
-
Captain Ahab
#23661 Re: Ukrajina
Da, da, i Strelkov lokalni stanovnik iz Moskve i Motorola iz Rostova ili odakle je vec dosao. A oni malocas tenkovi T-72, haubice i Panciri su zapravo kupljeni u granapu u Donjecku.Duka Dizel wrote:Na Krimu nije bilo rata, a u Donbasu je u toku gradjanski rat gde lokalno stanovništvo pokuašava da se odbrani od svojih pomahnitalih zemljaka sa zapada.Captain Ahab wrote:
Dobra prica ali zasnovana na neistinama. U Ukrajini se ne ratuje Ukrajincima vec Rusima, koji su prvo zauzeli Krim a sada nastavljaju dalje agresiju u Donbasu.
A za Krim, znaci kada se predas onda je ok oduzeti ti teritoriju, a ako se suprostavis onda si pomahnitao? Odlicno ti ide ta logika...
- Renta
#23662 Re: Ukrajina
Duka Dizel wrote:Na Krimu nije bilo rata, a u Donbasu je u toku gradjanski rat gde lokalno stanovništvo pokuašava da se odbrani od svojih pomahnitalih zemljaka sa zapada.Captain Ahab wrote:
To vam je mantra bila i za rat u Hrvatskoj. Uvek burazeru nesreća dolazi sa zapada jeli...a dobri momci goloruki lokalci sa istoka...nekim slučajem matica se uvek nalazi na istoku i naoružavanjem spasava goloruki narod od povampirenih fašista, jeli breeee?
Poznato, ha bre?
- dječak sa šibicama
#23663 Re: Ukrajina
novorusi u Logvinovu, zarobljeni ukrajinski vojnici
novorusi u Cernuhinu
- astala_vistala
#23664 Re: Ukrajina
Ovo je vec ozbiljna stvar kao da su krenuli na Berlin ponovo,tesko naoruzanje se prenosi kakav ce ovo biti fajt 
- GAU8
#23665 Re: Ukrajina
Samo da podsjetim:
„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Laž je srpski državni interes.“
-„Laž je u samom biću Srbina“.
-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
A znamo svi ko je autor...
„Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.“
-„Laž je srpski državni interes.“
-„Laž je u samom biću Srbina“.
-„U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.“
-„Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž…“
A znamo svi ko je autor...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#23666 Re: Ukrajina
Kaj si se ti uzego?Renta wrote:Duka Dizel wrote:Na Krimu nije bilo rata, a u Donbasu je u toku gradjanski rat gde lokalno stanovništvo pokuašava da se odbrani od svojih pomahnitalih zemljaka sa zapada.Captain Ahab wrote:
![]()
To vam je mantra bila i za rat u Hrvatskoj. Uvek burazeru nesreća dolazi sa zapada jeli...a dobri momci goloruki lokalci sa istoka...nekim slučajem matica se uvek nalazi na istoku i naoružavanjem spasava goloruki narod od povampirenih fašista, jeli breeee?
Poznato, ha bre?
- Red Wolf
#23667 Re: Ukrajina
Samo nek se roka,tesko nego sta,najteze,samo bacaj,past ce ne'djeastala_vistala wrote:Ovo je vec ozbiljna stvar kao da su krenuli na Berlin ponovo,tesko naoruzanje se prenosi kakav ce ovo biti fajt
-
Duka Dizel
#23668 Re: Ukrajina
Ja se pitam koliko ti imaš godina kad stvari ovako zaključuješ i argumentuješ?pasha078 wrote:Jos jedan interesantan detalj za rusofile:
http://news.yahoo.com/ukrainian-rebel-c ... 12224.html
Ovaj izvjestaj je od prije 4 dana prilikom evakuacije Debaltceva koju je organizirao UN. Izvjestaj je radio Aleksandar Vasovic, pretpostavljam Srbin, tako da rusofili ne mogu tvrditi da se radi o americkoj propagandi.
Evakuirano je izmedju 500 i 700 civila, od kojih 60 prema teritorijama koje drze teroristi, a ostatak prema slobodnoj teritoriji koje drze UA vojinici (znaci izmedju 440 i 640 civila).
Toliko o ciframa ko koga podrzava..... Manite se ruske propagande.... Truhlovina
Kod tebe je sve crno-belo, kauboji-indijanci, partizani i Nemci....vi na ovu, mi na ovu stranu...
Mogao si napisati i "Evo ga Petar Luković,znači Srbin, znači rusofil...i baciti nam link na e-novine da se "objektivno" informišemo o dešavanju u Ukrajini".
A tek ovo "60 ih je otišlo na teritoriju koju drže teroristi... znači toliko stanovništva od 700 podržava teroriste". A ne pitaš se da to možda nisu žene, deca, starci, bolesni, koji niti ratuju, niti nekog podržavaju...
Pretpostavljam da tom logikom zaključuješ da svi što su ostali u Debaltcevu, podržavaju vladine snage, jer eto, Debaltcevo je pod kontrolom ukrajinske vojske".
Ljudi odlaze gde mogu i kako mogu. Beže od rata.
Lepo ti tu piše da idu u Slavjansk.
To je najbliži grad Debaltcevu, koji je koliko-toliko van zone ratnih dejstava, a možda tamo ima i neki prihvatni centar. Možda tamo imaju neku rodbinu ili im se odande lakše prebaciti u neki drugi grad ili mesto.
Sad Slavjansk je pod kontrolom ukrajinskih snaga, a do pre pola godine je bio simbol otpora pobune na istoku.
-
drastic
#23669 Re: Ukrajina
jesu li legle ikakve pare od onih 15 milijardi
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#23670 Re: Ukrajina
dobro jutro 
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» Red Wolf, Challenger__, pasha078
mjesec
» detroit-mercy, The 51st State
2 sedmice
» Fantassin
sedmica
» Red Wolf, Challenger__, pasha078
mjesec
» detroit-mercy, The 51st State
2 sedmice
» Fantassin
sedmica
- stakasa
#23673 Re: Ukrajina
Sto ih Chmoljo povalja... Koja je grupacija vise oslabila nakon ove moderatorske ofanzive, za Chellengera znam na kojoj je strani ove ostale nisam najbolje upratio
- Opetja033
#23674 Re: Ukrajina
Koliko sam ja upratio 50-50 je. Pravi Visoki Predstavnik.stakasa wrote:Sto ih Chmoljo povalja... Koja je grupacija vise oslabila nakon ove moderatorske ofanzive, za Chellengera znam na kojoj je strani ove ostale nisam najbolje upratio
- stakasa
#23675 Re: Ukrajina
Pojesce se Challenger, ulazimo u odlucujucu fazu sukoba a njemu ruke svezane