Demokratska fronta Željko Komšić
- biske
#23651 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje su se nekoliko puta bacale bombe o njemu, pa samo da pitam: koju poziciju je dobio Svileni? 
- lerdi
#23652 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačno treba napraviti spisak nebuloza koje su napisane na ovoj temi od oktobra. Za Šanku se sedmicama ovdje pisalo i na kraju sdp.ba prenosi njegov intervju za TV1. Jedino ako Nerko ne reklamira DF-ovog direktora. Možda su i to dogovorili u Mostarubiske wrote:Ovdje su se nekoliko puta bacale bombe o njemu, pa samo da pitam: koju poziciju je dobio Svileni?
- fidoremilienko
#23653 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čega je magistar ovaj reuf?
- lerdi
#23654 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko sam shvatio imaš dosta više godina od mene pa samim tim potrudit ću se da što kulturnije odgovorim. U pravu su ti. Treba ovim mladim jebat mater odma u startu. Šta će oni pored vas iskusnih koji sve znate al nas nekim nesretnim okolnostima svukoste na dno. Odkud im samo smjelost da se uopšte drznu i kandiduju za ministre u resorima pored toliko kvalitetnih kadrova kakve naša država posjeduje. Imena koja su energetiku i kulturu, o sportu da ne pričamo, digli do neslučenih visina ostaše neiskorištena pored ova dva balavca. Ispravi me ako griješim ali nekad si ovdje bila pod nikom "gospođe ministarke" pa možda imaš ti tu kakvog ministra za brzu intervenciju pri ruci. Trebala bi ga poslati da pokaže ovim balavcima kako se posao radi. Vidiš kako nam je blagostanje a ova dvojica će nam sve uništiti da ne kažem sjebati.gospodja profiterka wrote:Nemam baš previše vremena, ali... fakat... zezaš... fakat... nema šta drugo biti.lerdi wrote:Ma Lokman do podne jedno od podne drugo pa mu se desi i da ubode. Al ono što fakat ne mogu shvatiti je ovoliki animozitet prema Reufu i Sameru od strane pojedinaca. Dva relativno mlada momka koji su postigli nešto u životu i koji ako ništa imaju malo modernije poglede na svijet oko sebe. Svi kukaju kako treba mladim i uspješnim ljudima pružiti šansu a kad se to desi onda opet nešto nevalja. Jel vama život fakat toliko crn? Jel moguće da niko i ništa nevalja? Kako možete živjeti na takav način?
Pa bolan, da ti suhim zlatom plaćaju i da su najmlađi momci na svijetu koji su NEŠTO postigli, pobogu, jednog su turili za ministra energetike, a drugog za ministra kulture. Kulture, heeeej!
Šta reći osim: Država nešto duradi, pod hitno.
-
Innovation
#23655 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ceka direktorsko mjesto.biske wrote:Ovdje su se nekoliko puta bacale bombe o njemu, pa samo da pitam: koju poziciju je dobio Svileni?
- JohnnyS
#23656 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
S obzirom što su "stari" napravili ovoj državi (a i bivšoj) totalno je glupo nekome zamjerati mladost.
-
VjecitiStudent
#23657 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Svega!fidoremilienko wrote:Čega je magistar ovaj reuf?
Poredak u svemiru je Stephen Hawking pa odmah iza Reuf.
- lerdi
#23658 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Mislim Euro integracija. Čini mi se da je tako nešto pisalo kad su bile biografije kandidata za ministre.fidoremilienko wrote:Čega je magistar ovaj reuf?
- relativno84
#23659 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Globalno supljiranje i ti fazonifidoremilienko wrote:Čega je magistar ovaj reuf?
President
Emerging Democracies Institute
2012 – Present (3 years)Washington D.C. Metro Area
Independent Political Consultant
freelance
2012 – 2012 (less than a year)Washington D.C. Metro Area
Campaign Strategist & Political Advisor
Social Democratic Party of Bosnia and Herzegovina
2007 – 2012 (5 years)
Founder & Director
Method Consulting
2007 – 2012 (5 years)
Independent Consultant
freelance
2005 – 2007 (2 years)
Senior Planning Officer
UNDP Bosnia and Herzegovina
2003 – 2005 (2 years)
University of Bologna
MA, European Integration
2001 – 2002
University of Bologna/University of Sarajevo
MA, Democracy and Human Rights
2000 – 2001
University of Louisville
BA, Political Science
- Lokman
#23660 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF napadaju totalitarne birokrate SDP-a. U pozadini je mržnja zbog izbornog poraza. Napadi na Rešidata su neopravdani jer čovjek nije proveo ni dan mandata a ne stotinu dana što je demokratski standard. Zamjerio se "kulturnjačkoj" mafiji jer je najavio princip samoodrživosti. Oni su naučili da povlače milione iz budžeta za izmišljene i beskorisne projekte od kojih koristi imaju samo oni i lopovi iz ministarstva. Posebno je agresivan i nervozan mafijaški šef Haris Pašović. Narod je gladan, borci propadaju u socijalnom ambisu, a oni bi milione za svoje beskorisne predstave. Izvolite na tržište umišljena gospodo sa parazitskim mentalitetom.
-
VjecitiStudent
#23661 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dan plavih boba ...
- Lokman
#23662 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Balkanski narod je primitivan i pokvaren da bi shvatio poruke autentične i suštinske ljevice. Ti si zanesenjak. Ovdje društvenu stabilnost može uspostaviti samo totalni kapitalizam ali sa surovim represivnim aparatom i zakonima koji će drakonski kažnjavati korupciju i kriminal. Jedina kvalitetna snaga koju imamo jesu stručnjaci iz dijaspore.IMT25 wrote:I to baš kada evidentno tamni zvijezda neoliberalnog kapitalizma na globalnom nivou i kada taj demokratski zapad vodi ratove na sve strane zbog širenja i zaštite svog Imperija. Poslije Grčke istim putem ako ne i radikalnije ide Španija, sve prognoze idu u tom pravcu da će se EU ako ne rasapsati a ono reducirati. A da malo pričekamo tog tvog Reufa, prije nego ga sjednemo na tron jednog i jedinog koji razumije demokratiju i globalne procese. I Zlatko Lagumdžija je bio jedina nada ljevice, američki prijatelj, politički mentor Željka i ostalih mladih lavove socijal-demokratije, dok nije 2010-te, sjeo na tron, A onda- brodolom!! AKo je suditi po onoj -daj čovjeku vlast da vidiš kakav je, tek nam predstoji period pravog upoznavanja Reufa i društva. Ne kažem to u isključivo negativnom smislu. Globalne procese danas možeš razumijeti i bez Reufa i BiH dijaspore iz Sjeverne Amerike, ukratko vratio se hladni rat između Rusije i Nato! I Putin bi da stvara imperij, dakako! Po mom skromnom ubjeđenju, nama ne treba ujedinjena već ono što danas nazivaju -radikalna ljevica. A takvih političara sad za sad nemamo.It_is_a_Leclerc wrote:Podržavam. Došao si DF-obeLokman wrote:Buđenje iz dogmatskog sna je težak proces. Mi jednostavno nemamo izbora osim da se integrišemo na Zapad uspostavom demokratskog i kapitalističkog društva. Reuf Bajrović je jedina svjetla tačka u našoj politici. Jedini razumije globalne procese i neminovnost integracije u zapadni sistem. Ovo su porođajne muke DF-a i početak borbe sa reakcionim snagama klerofeudalizma. Sama činjenica da su zaslužni za potpuni krah Lagumdžije i SDP-a osiguralo im je pozitivno mjesto u našoj historiji. ukoliko pokrenu prozapadne reforme onda je DF pun pogodak.
- gospodja profiterka
#23663 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Boldirano: griješiš. Plitke i nemaštovite asocijacije otkrivaju plitak i nemaštovit svjetonazor.lerdi wrote:Koliko sam shvatio imaš dosta više godina od mene pa samim tim potrudit ću se da što kulturnije odgovorim. U pravu su ti. Treba ovim mladim jebat mater odma u startu. Šta će oni pored vas iskusnih koji sve znate al nas nekim nesretnim okolnostima svukoste na dno. Odkud im samo smjelost da se uopšte drznu i kandiduju za ministre u resorima pored toliko kvalitetnih kadrova kakve naša država posjeduje. Imena koja su energetiku i kulturu, o sportu da ne pričamo, digli do neslučenih visina ostaše neiskorištena pored ova dva balavca. Ispravi me ako griješim ali nekad si ovdje bila pod nikom "gospođe ministarke" pa možda imaš ti tu kakvog ministra za brzu intervenciju pri ruci. Trebala bi ga poslati da pokaže ovim balavcima kako se posao radi. Vidiš kako nam je blagostanje a ova dvojica će nam sve uništiti da ne kažem sjebati.gospodja profiterka wrote:Nemam baš previše vremena, ali... fakat... zezaš... fakat... nema šta drugo biti.lerdi wrote:Ma Lokman do podne jedno od podne drugo pa mu se desi i da ubode. Al ono što fakat ne mogu shvatiti je ovoliki animozitet prema Reufu i Sameru od strane pojedinaca. Dva relativno mlada momka koji su postigli nešto u životu i koji ako ništa imaju malo modernije poglede na svijet oko sebe. Svi kukaju kako treba mladim i uspješnim ljudima pružiti šansu a kad se to desi onda opet nešto nevalja. Jel vama život fakat toliko crn? Jel moguće da niko i ništa nevalja? Kako možete živjeti na takav način?
Pa bolan, da ti suhim zlatom plaćaju i da su najmlađi momci na svijetu koji su NEŠTO postigli, pobogu, jednog su turili za ministra energetike, a drugog za ministra kulture. Kulture, heeeej!
Ostaloga što se tiče, pročitaj malo pažljivije šta sam ti napisala, polako prožvači, pa mi onda repliciraj.
U nekim situacijama je korisno insistirati na podmlađivanju kadra, ali to nikada ne bi smio biti jedini kriterij. Problem DF-ove kadrovske selekcije leži u tom što oni nemaju nikakve kriterije i što je cijeli politički projekt, a to je sada očito, dizajniran da omogući Bajroviću i Suljagiću da zasjednu u atraktivne fotelje. Bajrović je prošao malo bolje, ali i ovo je zauhar.
Čak ni to ne bi bio prevelik belaj da su se makar malo potrudili da fotelje federalnih i kantonalnih ministara popune respektabilnim kadrom. Međutim, oni to nisu učinili, već su na mjesto ministra kulture doveli svoga kafanskog jarana koji s kulturom nema nikakve veze. Podsjećam, lik je trebao biti ministar turizma, a onda su na forumu pročitali da bi to moglo dovesti do sukoba interesa, pa su jednostavno zarotirali fotelje i stavili ga u resor s kojim nikada nije imao dodira. Meni to govori da je dogovor pao u kafani oko toga ko mora biti ministar po svaku cijenu, moglo-ne moglo. Zato ti kažem da nije bitno koliko godina imaju niti koliko su bili uspješni u onome čime se bave (šta god to bilo), jer za ove funkcije nisu. Nisu ni za kakve funkcije u izvršnoj vlasti. Mogli bi bez većih problema biti zastupnici u kakvoj skupštini i to je to. Ali DF ne mari za izvršnu vlast, osim za one fotelje koje će popuniti NVO miraždžike.
Nema potrebe da se lažemo i nema potrebe da mlad čovjek poput tebe zalaže obraz i pravda imenovanje one pojave za ministra kulture. To je jednostavno sramotno i drži vodu isključivo ako zauzmeš ciničan i nepotistički stav spram vlasti u ovoj zemlji i njenih institucija i navijaš da tvoj jaro bude ministar po svaku cijenu. Međutim, u tom slučaju kvalitativne promjene nema, toga smo se već nagledali i mogu vas barem zamoliti da se ne rugate mojoj inteligenciji i godinama pokušavajući da to predstavite kao kadrovsku invenciju i podmlađivanje.
- JThomas
#23664 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ministarka je pričala samo o svom zagondžiji i nabijala drugim ženama na nos što nemaju takvog. nije se ta bavila problemima šire zajednice.
- ilkbahar
#23665 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sinoc na Fejsu Hadzifejzovic pita Komsica zasto su se bas svi okomili na kadrove DF-a, pa sasvim logicno jer im je Df trn u oku, pa traze dlaku u jajetu, a ne vide svoje kadrove koji su kompetentni jedino da kradu i varaju svoj narod.
- gospodja profiterka
#23666 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
E ta nisam garant.JThomas wrote:ministarka je pričala samo o svom zagondžiji i nabijala drugim ženama na nos što nemaju takvog. nije se ta bavila problemima šire zajednice.
- gospodja profiterka
#23667 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemojte djeco, ne gubite obraza zbog političarskih dupeta.ilkbahar wrote:Sinoc na Fejsu Hadzifejzovic pita Komsica zasto su se bas svi okomili na kadrove DF-a, pa sasvim logicno jer im je Df trn u oku, pa traze dlaku u jajetu, a ne vide svoje kadrove koji su kompetentni jedino da kradu i varaju svoj narod.
Nije ono dlaka u jajetu, ono je krzno.
Ni Komšić ne može biti toliko glup pa da očekuje isti tretman za tek formiranu stranku i za stranke koje zanat peku i glasače skupljaju već decenijama. Barem na početku bivstvovanja nekog političkog pokreta očekujem da se narodu predstavi najbolje od kadra što neka stranka ima. Umjesto toga, DF je dobrim kadrom mahao u vrijeme osnivanja, navukao ljude, a onda ih jednog po jednog nabio nogom (jer ne dolaze baš često u istu kafanu), sve što ima škole, mozga i kredibiliteta izbacio iz kadrovske križaljke i doveo ovaj poluanonimni šrot da u izvršnoj vlasti predstavlja DF.
Što ne bi bio, opet velim, toliki problem, ali oni predstavljaju i ljude koji su glasali za DF, što im je baš nizak udarac. Pritom se ne referiram na stranačke aktiviste po forumima, njima valja i kad ne valja jer obraza nemaju, već na pošten svijet koji je samo iskoristio svoje biračko pravo i opet popapao govno.
- lerdi
#23668 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Šta tek reči o svjetonazoru osobe koja se, bar po broju postova, prijavi na forum prevashodno kako bi pljuvala po DF-u i Komšiću? Uz to izdiže svoje Bosanstvo na isti način kako Srpski, Hrvatski i Bošnjački nacionalisti izdižu svoju nacionalnu pripadnost. Nemoj samo ti o svjetonazorima Tita ti.gospodja profiterka wrote:Boldirano: griješiš. Plitke i nemaštovite asocijacije otkrivaju plitak i nemaštovit svjetonazor.lerdi wrote:Koliko sam shvatio imaš dosta više godina od mene pa samim tim potrudit ću se da što kulturnije odgovorim. U pravu su ti. Treba ovim mladim jebat mater odma u startu. Šta će oni pored vas iskusnih koji sve znate al nas nekim nesretnim okolnostima svukoste na dno. Odkud im samo smjelost da se uopšte drznu i kandiduju za ministre u resorima pored toliko kvalitetnih kadrova kakve naša država posjeduje. Imena koja su energetiku i kulturu, o sportu da ne pričamo, digli do neslučenih visina ostaše neiskorištena pored ova dva balavca. Ispravi me ako griješim ali nekad si ovdje bila pod nikom "gospođe ministarke" pa možda imaš ti tu kakvog ministra za brzu intervenciju pri ruci. Trebala bi ga poslati da pokaže ovim balavcima kako se posao radi. Vidiš kako nam je blagostanje a ova dvojica će nam sve uništiti da ne kažem sjebati.gospodja profiterka wrote: Nemam baš previše vremena, ali... fakat... zezaš... fakat... nema šta drugo biti.
Ostaloga što se tiče, pročitaj malo pažljivije šta sam ti napisala, polako prožvači, pa mi onda repliciraj.
U nekim situacijama je korisno insistirati na podmlađivanju kadra, ali to nikada ne bi smio biti jedini kriterij. Problem DF-ove kadrovske selekcije leži u tom što oni nemaju nikakve kriterije i što je cijeli politički projekt, a to je sada očito, dizajniran da omogući Bajroviću i Suljagiću da zasjednu u atraktivne fotelje. Bajrović je prošao malo bolje, ali i ovo je zauhar.
Čak ni to ne bi bio prevelik belaj da su se makar malo potrudili da fotelje federalnih i kantonalnih ministara popune respektabilnim kadrom. Međutim, oni to nisu učinili, već su na mjesto ministra kulture doveli svoga kafanskog jarana koji s kulturom nema nikakve veze. Podsjećam, lik je trebao biti ministar turizma, a onda su na forumu pročitali da bi to moglo dovesti do sukoba interesa, pa su jednostavno zarotirali fotelje i stavili ga u resor s kojim nikada nije imao dodira. Meni to govori da je dogovor pao u kafani oko toga ko mora biti ministar po svaku cijenu, moglo-ne moglo. Zato ti kažem da nije bitno koliko godina imaju niti koliko su bili uspješni u onome čime se bave (šta god to bilo), jer za ove funkcije nisu. Nisu ni za kakve funkcije u izvršnoj vlasti. Mogli bi bez većih problema biti zastupnici u kakvoj skupštini i to je to. Ali DF ne mari za izvršnu vlast, osim za one fotelje koje će popuniti NVO miraždžike.
Nema potrebe da se lažemo i nema potrebe da mlad čovjek poput tebe zalaže obraz i pravda imenovanje one pojave za ministra kulture. To je jednostavno sramotno i drži vodu isključivo ako zauzmeš ciničan i nepotistički stav spram vlasti u ovoj zemlji i njenih institucija i navijaš da tvoj jaro bude ministar po svaku cijenu. Međutim, u tom slučaju kvalitativne promjene nema, toga smo se već nagledali i mogu vas barem zamoliti da se ne rugate mojoj inteligenciji i godinama pokušavajući da to predstavite kao kadrovsku invenciju i podmlađivanje.
Ostalog što se tiče nastavljaš prosipati iz šupljeg u prazno jer valjanog argumenta protiv ovih imenovanja nema. Naravno ako izuzmemo argumente tipa "Šta će on?", "Hamo vidi mu glave." i meni najdraži od svih "Ta on zna. Tek što je bale naučio brisati." Moj stav o svakom imenovanju je vrlo jednostavan. Daj čovjeku šansu pa u skladu sa rezultatima kudi ili hvali. Ja od svih imenovanih očekujem rezultat i baš me boli briga iz koje stranke dolaze. Očekujem i od Novalića i od Konakovića i od Bajrovića da urade nešto. Mogu biti skeptičan prema nekim imenovanjima kao što npr. Kurtešovo, Konakovićevo ili Lukićevo ali opet smatram da će se tek kad prođe određeno vrijeme moći reći kako neko radi svoj posao. I Komšić je sinoć na CD-u rekao jednu jako dobru stvar. Zadatak ministra nije da gleda kako će i preko koga prodati višak energije već da pravi i razvija energetsku strategiju FBIH. Isto važi i za kulturu u Sarajevu a Rešidat je koliko vidim na stranici vlade već obavio neke sastanke sa vodećim umjetnicima u gradu i siguran sam da će uskoro biti kreirana kulturna strategija za naredni period. Kulturnjaci i sportisti su godinama bili na čelu ministarstva pa evo svukoše i jedno i drugo do dna.
Teza da je do imenovanja Rešidata za ministra kulture došlo jer je neko na forumu pročitao da će biti u sukobu interesa ako bude ministar turizma je nešto što samo dječija mašta može izmisliti. Drago mi je da i nakon toliko godina dijete u tebi živi. Malo je takvih danas.
-
IMT25
#23669 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Podržavam. Došao si DF-obe
[/quote]
I to baš kada evidentno tamni zvijezda neoliberalnog kapitalizma na globalnom nivou i kada taj demokratski zapad vodi ratove na sve strane zbog širenja i zaštite svog Imperija. Poslije Grčke istim putem ako ne i radikalnije ide Španija, sve prognoze idu u tom pravcu da će se EU ako ne rasapsati a ono reducirati. A da malo pričekamo tog tvog Reufa, prije nego ga sjednemo na tron jednog i jedinog koji razumije demokratiju i globalne procese. I Zlatko Lagumdžija je bio jedina nada ljevice, američki prijatelj, politički mentor Željka i ostalih mladih lavove socijal-demokratije, dok nije 2010-te, sjeo na tron, A onda- brodolom!! AKo je suditi po onoj -daj čovjeku vlast da vidiš kakav je, tek nam predstoji period pravog upoznavanja Reufa i društva. Ne kažem to u isključivo negativnom smislu. Globalne procese danas možeš razumijeti i bez Reufa i BiH dijaspore iz Sjeverne Amerike, ukratko vratio se hladni rat između Rusije i Nato! I Putin bi da stvara imperij, dakako! Po mom skromnom ubjeđenju, nama ne treba ujedinjena već ono što danas nazivaju -radikalna ljevica. A takvih političara sad za sad nemamo.[/quote]
Balkanski narod je primitivan i pokvaren da bi shvatio poruke autentične i suštinske ljevice. Ti si zanesenjak. Ovdje društvenu stabilnost može uspostaviti samo totalni kapitalizam ali sa surovim represivnim aparatom i zakonima koji će drakonski kažnjavati korupciju i kriminal. Jedina kvalitetna snaga koju imamo jesu stručnjaci iz dijaspore.[/quote]
@Lokman
Slušaj frajeru, pročitao sam par tvojih postova i ne mogu vjerovavtio da ih jedna te ista osoba piše. Uporno kontriraš sam sebi. Drugo ako ti se ne sviđa ovaj primitivni i nazadni narod ovdje, što ne ideš iz Bosne u tri p. materine, dalje DF je ljevičarska a ne ultra-kapitalistička stranka. A iz jednog ili dva moja posta ne možeš znati ništa o meni, niti da li sam zanesenjak ili nisam! Đubre jedno bezobrazno, malo arogantno, vjerovatno si ružan ko pas, nemaš raje, ne izlaš vani, nemaš djevojku, po cijeli dan lupaš po kompjuteru i natežeš kitu u slobodno vrijeme, liječiš kompleks niže vrijednosti praveći se važan pišući političke komentare za dva groša.
I to baš kada evidentno tamni zvijezda neoliberalnog kapitalizma na globalnom nivou i kada taj demokratski zapad vodi ratove na sve strane zbog širenja i zaštite svog Imperija. Poslije Grčke istim putem ako ne i radikalnije ide Španija, sve prognoze idu u tom pravcu da će se EU ako ne rasapsati a ono reducirati. A da malo pričekamo tog tvog Reufa, prije nego ga sjednemo na tron jednog i jedinog koji razumije demokratiju i globalne procese. I Zlatko Lagumdžija je bio jedina nada ljevice, američki prijatelj, politički mentor Željka i ostalih mladih lavove socijal-demokratije, dok nije 2010-te, sjeo na tron, A onda- brodolom!! AKo je suditi po onoj -daj čovjeku vlast da vidiš kakav je, tek nam predstoji period pravog upoznavanja Reufa i društva. Ne kažem to u isključivo negativnom smislu. Globalne procese danas možeš razumijeti i bez Reufa i BiH dijaspore iz Sjeverne Amerike, ukratko vratio se hladni rat između Rusije i Nato! I Putin bi da stvara imperij, dakako! Po mom skromnom ubjeđenju, nama ne treba ujedinjena već ono što danas nazivaju -radikalna ljevica. A takvih političara sad za sad nemamo.[/quote]
Balkanski narod je primitivan i pokvaren da bi shvatio poruke autentične i suštinske ljevice. Ti si zanesenjak. Ovdje društvenu stabilnost može uspostaviti samo totalni kapitalizam ali sa surovim represivnim aparatom i zakonima koji će drakonski kažnjavati korupciju i kriminal. Jedina kvalitetna snaga koju imamo jesu stručnjaci iz dijaspore.[/quote]
@Lokman
Slušaj frajeru, pročitao sam par tvojih postova i ne mogu vjerovavtio da ih jedna te ista osoba piše. Uporno kontriraš sam sebi. Drugo ako ti se ne sviđa ovaj primitivni i nazadni narod ovdje, što ne ideš iz Bosne u tri p. materine, dalje DF je ljevičarska a ne ultra-kapitalistička stranka. A iz jednog ili dva moja posta ne možeš znati ništa o meni, niti da li sam zanesenjak ili nisam! Đubre jedno bezobrazno, malo arogantno, vjerovatno si ružan ko pas, nemaš raje, ne izlaš vani, nemaš djevojku, po cijeli dan lupaš po kompjuteru i natežeš kitu u slobodno vrijeme, liječiš kompleks niže vrijednosti praveći se važan pišući političke komentare za dva groša.
- It_is_a_Leclerc
- gospodja profiterka
#23671 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zezaš se? Stvarno si ovo napisao? Stvarno? Da razjasnimo, ja ne izdižem svoje bosanstvo, pobrkao si me s nekim. Ja spadam u Ostale, a ne u Bosance. Nisu svi Ostali Bosanci, to je samo Reuf, povremeno. Prije rata sam se izjasnila kao Bosanka. To više ne činim. Ali drago mi je znati da je ovo što si napisao službeni stav DF-a o bosanstvu. Nisam ni sumnjala uostalom. Što se tiče ovog "nemoj ba ti Tita ti", to ti svojim stranačkim jaranima u kafani. Meni da se više nikada ovako nisi obratio, da bude jasno.Šta tek reči o svjetonazoru osobe koja se, bar po broju postova, prijavi na forum prevashodno kako bi pljuvala po DF-u i Komšiću? Uz to izdiže svoje Bosanstvo na isti način kako Srpski, Hrvatski i Bošnjački nacionalisti izdižu svoju nacionalnu pripadnost. Nemoj samo ti o svjetonazorima Tita ti.
Također, tebe ne zanima ni kada ni zašto sam se ja registrirala na forum. Obuzdaj porive.
Također, nikada više da ti nije palo na pamet trpati mi riječi u usta i klevetati me. Ovo nisu moji argumenti, moji argumenti su precizno navedeni u prethodnom postu. Činjenica da si ih odlučio preskočiti i slagati, kako si to učinio ovdje, opet sve govori o odgovornosti s kojom je DF ušao u kadroviranje. Također, nepobitno potvrđuje moj stav.Ostalog što se tiče nastavljaš prosipati iz šupljeg u prazno jer valjanog argumenta protiv ovih imenovanja nema. Naravno ako izuzmemo argumente tipa "Šta će on?", "Hamo vidi mu glave." i meni najdraži od svih "Ta on zna. Tek što je bale naučio brisati."
Semiru Rešidatu nije mjesto na toj fotelji. Razvodnjavanje priče ne pomaže. On na toj poziciji predstavlja posljednji udarac kulturnoj politici u Sarajevu. Naravno da čovjek na čelu tog resora mora biti neko ko je djelovao u oblasti kulture, ko barem razumije kulturu na pojmovnoj razini i ko ne brka kulturu s prodajom turističkih aranžmana. Sramota bez premca.Moj stav o svakom imenovanju je vrlo jednostavan. Daj čovjeku šansu pa u skladu sa rezultatima kudi ili hvali. Ja od svih imenovanih očekujem rezultat i baš me boli briga iz koje stranke dolaze. Očekujem i od Novalića i od Konakovića i od Bajrovića da urade nešto. Mogu biti skeptičan prema nekim imenovanjima kao što npr. Kurtešovo, Konakovićevo ili Lukićevo ali opet smatram da će se tek kad prođe određeno vrijeme moći reći kako neko radi svoj posao. I Komšić je sinoć na CD-u rekao jednu jako dobru stvar. Zadatak ministra nije da gleda kako će i preko koga prodati višak energije već da pravi i razvija energetsku strategiju FBIH. Isto važi i za kulturu u Sarajevu a Rešidat je koliko vidim na stranici vlade već obavio neke sastanke sa vodećim umjetnicima u gradu i siguran sam da će uskoro biti kreirana kulturna strategija za naredni period. Kulturnjaci i sportisti su godinama bili na čelu ministarstva pa evo svukoše i jedno i drugo do dna.
Ne igraj se infantilnih podbadalica sa mnom, nije ti pametno. Nije ti dovoljna ona blamaža s gospođom ministarkom? Stvarno si sebi dao u zadatak da mene gađaš ad hominem argumentima? Ne samo da ću se dobro nasmijati, već ću ti prijavljivati svaki sličan post ako ti se još samo jedan omakne. Ne pada mi na pamet traćiti vrijeme na takve bedastoće.Teza da je do imenovanja Rešidata za ministra kulture došlo jer je neko na forumu pročitao da će biti u sukobu interesa ako bude ministar turizma je nešto što samo dječija mašta može izmisliti. Drago mi je da i nakon toliko godina dijete u tebi živi. Malo je takvih danas.
Odlično znam na šta se svodi interakcija političkih stranaka s javnošću. Zapravo, za to bih im mogla dati i pozitivnu ocjenu. Makar im je došlo iz prkna u glavu, čak i ako nisu bili u stanju sami nadoći na to.
- It_is_a_Leclerc
#23672 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Što se tiče ovog "nemoj ba ti Tita ti", to ti svojim stranačkim jaranima u kafani. Meni da se više nikada ovako nisi obratio, da bude jasno.

- lerdi
#23673 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bila Bosanka pa sad ostrašćena Ostala.gospodja profiterka wrote:Zezaš se? Stvarno si ovo napisao? Stvarno? Da razjasnimo, ja ne izdižem svoje bosanstvo, pobrkao si me s nekim. Ja spadam u Ostale, a ne u Bosance. Nisu svi Ostali Bosanci, to je samo Reuf, povremeno. Prije rata sam se izjasnila kao Bosanka. To više ne činim. Ali drago mi je znati da je ovo što si napisao službeni stav DF-a o bosanstvu. Nisam ni sumnjala uostalom. Što se tiče ovog "nemoj ba ti Tita ti", to ti svojim stranačkim jaranima u kafani. Meni da se više nikada ovako nisi obratio, da bude jasno.Šta tek reči o svjetonazoru osobe koja se, bar po broju postova, prijavi na forum prevashodno kako bi pljuvala po DF-u i Komšiću? Uz to izdiže svoje Bosanstvo na isti način kako Srpski, Hrvatski i Bošnjački nacionalisti izdižu svoju nacionalnu pripadnost. Nemoj samo ti o svjetonazorima Tita ti.
Također, tebe ne zanima ni kada ni zašto sam se ja registrirala na forum. Obuzdaj porive.
Također, nikada više da ti nije palo na pamet trpati mi riječi u usta i klevetati me. Ovo nisu moji argumenti, moji argumenti su precizno navedeni u prethodnom postu. Činjenica da si ih odlučio preskočiti i slagati, kako si to učinio ovdje, opet sve govori o odgovornosti s kojom je DF ušao u kadroviranje. Također, nepobitno potvrđuje moj stav.Ostalog što se tiče nastavljaš prosipati iz šupljeg u prazno jer valjanog argumenta protiv ovih imenovanja nema. Naravno ako izuzmemo argumente tipa "Šta će on?", "Hamo vidi mu glave." i meni najdraži od svih "Ta on zna. Tek što je bale naučio brisati."
Semiru Rešidatu nije mjesto na toj fotelji. Razvodnjavanje priče ne pomaže. On na toj poziciji predstavlja posljednji udarac kulturnoj politici u Sarajevu. Naravno da čovjek na čelu tog resora mora biti neko ko je djelovao u oblasti kulture, ko barem razumije kulturu na pojmovnoj razini i ko ne brka kulturu s prodajom turističkih aranžmana. Sramota bez premca.Moj stav o svakom imenovanju je vrlo jednostavan. Daj čovjeku šansu pa u skladu sa rezultatima kudi ili hvali. Ja od svih imenovanih očekujem rezultat i baš me boli briga iz koje stranke dolaze. Očekujem i od Novalića i od Konakovića i od Bajrovića da urade nešto. Mogu biti skeptičan prema nekim imenovanjima kao što npr. Kurtešovo, Konakovićevo ili Lukićevo ali opet smatram da će se tek kad prođe određeno vrijeme moći reći kako neko radi svoj posao. I Komšić je sinoć na CD-u rekao jednu jako dobru stvar. Zadatak ministra nije da gleda kako će i preko koga prodati višak energije već da pravi i razvija energetsku strategiju FBIH. Isto važi i za kulturu u Sarajevu a Rešidat je koliko vidim na stranici vlade već obavio neke sastanke sa vodećim umjetnicima u gradu i siguran sam da će uskoro biti kreirana kulturna strategija za naredni period. Kulturnjaci i sportisti su godinama bili na čelu ministarstva pa evo svukoše i jedno i drugo do dna.Ne igraj se infantilnih podbadalica sa mnom, nije ti pametno. Nije ti dovoljna ona blamaža s gospođom ministarkom? Stvarno si sebi dao u zadatak da mene gađaš ad hominem argumentima? Ne samo da ću se dobro nasmijati, već ću ti prijavljivati svaki sličan post ako ti se još samo jedan omakne. Ne pada mi na pamet traćiti vrijeme na takve bedastoće.Teza da je do imenovanja Rešidata za ministra kulture došlo jer je neko na forumu pročitao da će biti u sukobu interesa ako bude ministar turizma je nešto što samo dječija mašta može izmisliti. Drago mi je da i nakon toliko godina dijete u tebi živi. Malo je takvih danas.
Odlično znam na šta se svodi interakcija političkih stranaka s javnošću. Zapravo, za to bih im mogla dati i pozitivnu ocjenu. Makar im je došlo iz prkna u glavu, čak i ako nisu bili u stanju sami nadoći na to.
E čuj službeni stav DF-a
Tvrdnje i scenarije nastale u tvojoj glavi pokušavaš predstaviti kao neke argumente. Uz to govoriš da neko tebi vrijeđa inteligenciju. Vrh.
Govoriti o infantilnim podbadalicama a pričati da je neki post na forumu promjenio kadrovsku odluku u stvarnom životu nije više ni da se čovjek smije već da plaće od smijeha posebno kad se u obzir uzme taj prijeteči ton kojim ti odišu postovi.
- gospodja profiterka
#23674 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ostrašćena Ostala...lerdi wrote:Bila Bosanka pa sad ostrašćena Ostala.gospodja profiterka wrote:Zezaš se? Stvarno si ovo napisao? Stvarno? Da razjasnimo, ja ne izdižem svoje bosanstvo, pobrkao si me s nekim. Ja spadam u Ostale, a ne u Bosance. Nisu svi Ostali Bosanci, to je samo Reuf, povremeno. Prije rata sam se izjasnila kao Bosanka. To više ne činim. Ali drago mi je znati da je ovo što si napisao službeni stav DF-a o bosanstvu. Nisam ni sumnjala uostalom. Što se tiče ovog "nemoj ba ti Tita ti", to ti svojim stranačkim jaranima u kafani. Meni da se više nikada ovako nisi obratio, da bude jasno.Šta tek reči o svjetonazoru osobe koja se, bar po broju postova, prijavi na forum prevashodno kako bi pljuvala po DF-u i Komšiću? Uz to izdiže svoje Bosanstvo na isti način kako Srpski, Hrvatski i Bošnjački nacionalisti izdižu svoju nacionalnu pripadnost. Nemoj samo ti o svjetonazorima Tita ti.
Semiru Rešidatu nije mjesto na toj fotelji. Razvodnjavanje priče ne pomaže. On na toj poziciji predstavlja posljednji udarac kulturnoj politici u Sarajevu. Naravno da čovjek na čelu tog resora mora biti neko ko je djelovao u oblasti kulture, ko barem razumije kulturu na pojmovnoj razini i ko ne brka kulturu s prodajom turističkih aranžmana. Sramota bez premca.Moj stav o svakom imenovanju je vrlo jednostavan. Daj čovjeku šansu pa u skladu sa rezultatima kudi ili hvali. Ja od svih imenovanih očekujem rezultat i baš me boli briga iz koje stranke dolaze. Očekujem i od Novalića i od Konakovića i od Bajrovića da urade nešto. Mogu biti skeptičan prema nekim imenovanjima kao što npr. Kurtešovo, Konakovićevo ili Lukićevo ali opet smatram da će se tek kad prođe određeno vrijeme moći reći kako neko radi svoj posao. I Komšić je sinoć na CD-u rekao jednu jako dobru stvar. Zadatak ministra nije da gleda kako će i preko koga prodati višak energije već da pravi i razvija energetsku strategiju FBIH. Isto važi i za kulturu u Sarajevu a Rešidat je koliko vidim na stranici vlade već obavio neke sastanke sa vodećim umjetnicima u gradu i siguran sam da će uskoro biti kreirana kulturna strategija za naredni period. Kulturnjaci i sportisti su godinama bili na čelu ministarstva pa evo svukoše i jedno i drugo do dna.Ne igraj se infantilnih podbadalica sa mnom, nije ti pametno. Nije ti dovoljna ona blamaža s gospođom ministarkom? Stvarno si sebi dao u zadatak da mene gađaš ad hominem argumentima? Ne samo da ću se dobro nasmijati, već ću ti prijavljivati svaki sličan post ako ti se još samo jedan omakne. Ne pada mi na pamet traćiti vrijeme na takve bedastoće.Teza da je do imenovanja Rešidata za ministra kulture došlo jer je neko na forumu pročitao da će biti u sukobu interesa ako bude ministar turizma je nešto što samo dječija mašta može izmisliti. Drago mi je da i nakon toliko godina dijete u tebi živi. Malo je takvih danas.
Odlično znam na šta se svodi interakcija političkih stranaka s javnošću. Zapravo, za to bih im mogla dati i pozitivnu ocjenu. Makar im je došlo iz prkna u glavu, čak i ako nisu bili u stanju sami nadoći na to.![]()
E čuj službeni stav DF-a![]()
![]()
.
Tvrdnje i scenarije nastale u tvojoj glavi pokušavaš predstaviti kao neke argumente. Uz to govoriš da neko tebi vrijeđa inteligenciju. Vrh.![]()
Govoriti o infantilnim podbadalicama a pričati da je neki post na forumu promjenio kadrovsku odluku u stvarnom životu nije više ni da se čovjek smije već da plaće od smijeha posebno kad se u obzir uzme taj prijeteči ton kojim ti odišu postovi.![]()
![]()
Hajde, sada barem imamo i zvanični stav DF-a o Ostalima.
Uvijek sam mislila da stranački agitatori na forumima ničemu ne služe, ali prevarila sam se. Izuzetno su korisni. Oči otvaraju. Moj ton nije prijeteći. Upozoravam na forumska pravila kad je to neophodno. A s tobom je neophodno jer si već stigao u fazu histeričnog grcanja i prekomjerne upotrebe smajlija.
Popij malo vode, diši, sad će smjena.
-
breuer
#23675 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pričajte vi sad šta god hoćete al vas je gospođa ušutkala da samo možete plakati