SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Thorgerson

#23651 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Tercius wrote:Sve treba resetovati na fabricke postavke i poceti opet od temelja.Sigurno je da je obicnom i normalnom covjeku najteze u danasnje vrijeme, ali kako praxa pokazuje taj obicni covjek u danasnje vrijeme zivi u nekakvoj letargiji i pasivi i produzuje svoju agoniju postapalicama tipa suti samo nek ne puca dobro je.Kome je dobro evo neka digne ruku,kako ne puca, puca skoro svake sedmice, dobro je malom procentu ljudi i njihovoj djeci u bijesnim autima kojima je platiti kaznu za parkiranje ko meni kupiti orbit na trafici.Imao sam jednom priliku da budem prisutan vani kada drzava narodu poveca cijenu vode za nekih mizernih ne znam ni ja sad koji iznos, opsadna situacija 7 dana ne mozes nigdje mrdnuti jbt. itd itd.Sveopsta pasiva i letargija i onaj boliqurac odnos proveden u cekanju da nesto padne sa neba i da nam neko drugi rijesi problem i jeste dovela do svega ovoga.A sto se tice Budnje ( http://radionasarijec.com/sudi-se-polic ... inog-sina/ ), kako ce zavrsiti ne znam, samo znam da ljudi iz svog djepa placaju svaki izlazak advokata negdje oko 300KM i da bukvalno se desi situacija da nemaju para tablu paracetamola da kupe.Mislim da ne bude ovo sad prica kako je policiji najteze, ja kada sam nedavno vidio bracni par u nekim ranim 30tim u redu za Narodnu kuhinju nije mi dobro bilo cijeli dan, i sta sad njih dvoje da ocekuju od ovog sistema o kojem pricamo i ko njih da zastiti i odrzi na zivotu.
Sto se tice slucaja Budnjo, ako su policajci radili sve kako treba, ne vidim problem. Ima sudija, ima sud, imaju svjedoci. Znam, jebena situacija, ali neka se bore i ne predaju. Posao policajca i jeste zajeban posao i nije najpozeljniji nigdje u svijetu - osim kod nas. Raspise se konkurs sve ti bude jasno koliko je to tezak i opasan posao. :-)

Policajci NE SMIJU NA DUZNOSTI piti kafu bolan, to nigdje na svijetu nema! :shock: :?

Svaki dan, znaci svaki dan ih mozes vidjeti da to rade. Obicno na pumpama. Dodju, parkiraju i udri pricu. Jos imaju i oni sa onim dzipovima. Neki dan pored mene proletise, puno ih unutra u dzipu, kontam jarane eno ih ufatise el chapa, kad kurko smotase na pumpu i sjedose na kafu. :? :shock: 8.20h ujutro. Dakle, ocito im je tek pocela smjena. Ili ako nije, bujrum vrati automobil i idi u civilu na kafu. I dok oni tu sjede - ovamo ulicu dvije pljacakaju im banke itd. Pa mozda bi lopov nekim cudom da vidi policajca kako hoda ulicom odustao od pljacke...mozda, eto mu to ne bi palo na pamet.

Dakle, prvo policija mora kod sebe sve dovesti u red, pa onda nekome nesto pricati. A ne ovako, moramo pit kafu kad ne smijemo sprijecavati zlocine, ne daju nam politicari...suplja.

Ako ti ne daju politicari da radis posao - pa iskupite se i bunite se protiv toga. Imat cete podrsku u nama gradjanima 100%-tnu.

Ne. I vi idite linijom manjeg otpora. Dobro vam je, plata redovna, posao budimo realni uopste nije opasan, vozikas se malo, koja kazna, zaustavis koje auto, malo po kafama i ljepota.

Vas covjek ne moze vidjeti na ulici. Nije mi se jednom desilo da idem na posao ujutro da ne vidim policajca. Iako vas ima kao mrava. Gdje ste, sta radite, bog sami zna...

:run:
Thorgerson

#23652 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Tercius wrote: Ma opsirna je to materija, sa mnogo rokova koji treba da se ispostuju.Evo iz ovoga se vidi kako ustvari policija ima samo 24 sata da prikupi sve dokaze naravno na zakonit nacin, ispita svjedoke, itd itd i da sacini spis te tog akademika dovede do tuzilastva, i kada udje na vrata dole u Radicevoj tu policija uglavnom zavrsava svoj posao ( sto se tice postupanja sa izvrsiocem KD-a ) Da li ce njemu neko dati bajaderu ili mu odrediti pritvor mjesec dana,dva ili tri to Tuzioci i Sudije za predhodni postupak imaju ekskluzivno pravo da odlucuju.
Sto opet ne znaci da vi tog akademika mozete nastaviti pratiti i gledati sta se desava nakon sto dobije bajaderu ili pritvor. Jel tako?

Pa nije Sarajevo london. Karikiram, vas ima toliko da bukvalno mozete rasporediti svoje kolege da svaki dan prate po 3-4 tih akademika. Dakle, da hodaju za njima po citav dan. Gledaju sta rade i ako su im sumnjivi da ih legitimisu, pretresu.

Imate pravo svaki dan, u svakom trenutku legitimisati bilo koga ko vam je sumnjiv. Pa samo da uzmete fejsbuk profile pojedinih, pogledas im slike, arsenali oruzja, zasto ih ne 'posjetite' ili presretnete na ulici... Kako je moguce da jedni te isti nosaju pistolje i uvijek spremni da rokaju...

Ovo gore vam niko ne zabranjuje. Da li vi to radite?
SmokingMan

#23653 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by SmokingMan »

Neka "policija" za sebe zadrži svoja (ne)pravila,jednom su mi bacili rukavicu u lice samo tako,više neće...
O'zone
Globalni moderator

#23654 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Raiffeisen danas mora past....
rumenige_brajtner

#23655 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by rumenige_brajtner »

umro čovjek koji je ranjen prilikom pljačke banke... :sad:
insomnia78

#23656 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Podleg'o covjek
golfiista

#23657 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by golfiista »

http://--- NO LINKS ---/clanak/Crnahronika ... var-svezan
Agencija Patria ranije je pisala o krađama automobila, a učestale krađe u ovom naselju rezultat su tromosti policije i nepostojanja saradnje MUP KS i MUP RS, kao i nerad tužilaštava.

Od izvora iz Kantonalnog tužilaštva KS saznaju da jedan od tužilaca ima kompletiran predmet sa imenima i prezimenima organiziranih grupa koje se bave krađama automobila, ali da se na tom predmetu ništa ne radi.
:evil: :evil: :evil:
jao_situacije

#23658 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

evo da vidimo sad uber policiju ako ih ne poubijaju nek se ne javljaju
ubili čovjeka naoružani automatskim puškama imaju pancire poslali specijalce na njih
karanana

#23659 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

nije mi jasno gdje je upucan?
ispred banke ili na stojcevcu?

ma karinu ce ih sada naci. preko igmana, oni su vec daleko u drugom entitetu.
pepeljara

#23660 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by pepeljara »

uzas :(
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23661 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

dezurni_ucenik

#23662 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

I ovome cemo pricati par dana, i zaboravicemo da se uopste desilo. I ovdje se lajalo protiv one dvojice cakijasa iz tramvaja - zaboravljeni likovi, lajalo se na GRAS kad se desio onaj sudar, nikad nije utvrdjena necija odgovornost - i to je zaboravljeno.
shalla

#23663 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shalla »

karanana wrote:nije mi jasno gdje je upucan?
ispred banke ili na stojcevcu?

ma karinu ce ih sada naci. preko igmana, oni su vec daleko u drugom entitetu.
Nije ispred banke, ja radim 50 metara od Raiffeisena i nisu se čuli pucnjevi tako da pretpostavljam da je ranjen dole prema Stojčevcu :sad:
Jebem ti kralja i otadžbinu, sjedneš na biciklo da se provozaš i neko te rokne iz čista mira... Ma ja govorim već godinama, uvesti smrtne kazne i to vješanja raditi ispred Vječne Vatre, da se što više naroda okupi. Kad bi prvi zaplatio i ostao tako visiti jedno pola dana, kurac bi moj onaj sljedeći tako lako počeo pucati...
jazzer

#23664 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jazzer »

Ja cekam da se onaj mrtvi Nefic javi uzivo u program i da nam opet palamudi
kako je Sarajevo sigurnije od bilo koje evropske metropole, pleme im jebem...
dezurni_ucenik

#23665 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by dezurni_ucenik »

jazzer wrote:Ja cekam da se onaj mrtvi Nefic javi uzivo u program i da nam opet palamudi
kako je Sarajevo sigurnije od bilo koje evropske metropole, pleme im jebem...

Nefic samo govori ono mu sto kazu: "Ljudi ne dijelim ja plate, ja citam vijesti".
jao_situacije

#23666 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

kako je gadan kad ga vidim razmahanog u bbi sa onom svečanom uniformom
sav ponosan
zateznistub

#23667 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Mene stid i ove države i ovog gada...

heeej, nevin čovjek je stradao...

Nefiću, seppuku pod hitno...
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#23668 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by hrasno38 »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /151105020

pa to je jutros bio opsti napad na Raifaisen banke!!!????? Ja samo znam jedno da dok se nisu pojavile ove raznorazne security agencije da pljacki nije bilo ni na mapi.
VjecitiStudent

#23669 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Nastavite niz:

Kad ne love i kažnjavaju ove koji nepropisno parkiraju, neki će početi da prolaze i kroz crveno ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji prolaze kroz crveno, neki će početi da se trkaju po gradu ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji se trkaju po gradu, neki će početi i da pucaju iz auta ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji pucaju iz auta, neki će početi da pljačkaju banke i usput ubijaju nevine prolaznike ...
...
Last edited by VjecitiStudent on 05/11/2015 12:02, edited 1 time in total.
julisiz es grant

#23670 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by julisiz es grant »

VjecitiStudent wrote:Nastavite niz:

Kad ne love i kažnjavaju ove koji nepropisno parkiraju, neki će početi da nekažnjeno prolaze i kroz crveno ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji prolaze kroz crveno, neki će početi da se nekažnjeno trkaju po gradu ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji se trkaju po gradu, neki će početi i da nekažnjeno pucaju iz auta ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji pucaju iz auta, neki će početi da nekažnjeno pljačkaju banke i usput ubijaju nevine prolaznike ...
...
Ma ne, mi imamo sjajnu policiju, krivi su drugi...bla, bla, bla...
zipoo

#23671 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zipoo »

Policija i da ih uhvati vec sutra ce oni drugu banku pljackati. Mi pasivni, jaki smo samo na rijecima, boli nas kurac sve dok neko nas ne nastrada. Danas nastradao covjek ni kriv ni duzan, prije 2 dana je isto mogao nastradati. Šta da je autobus bio?
Kakvi smo mi takav nam je i grad. Nesiguran, prljav, pravi se ruglo do njega, seljacki mentalite prevladava...
Haris.ba

#23672 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Haris.ba »

Ima li inicijala bicikliste?
karanana

#23673 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by karanana »

hoce li i za ovu smrt ispasti kriva policija jer se upustila u pucnjavu u kojoj je slucajni prolaznik poginuo?
saja_dj

#23674 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by saja_dj »

julisiz es grant wrote:
VjecitiStudent wrote:Nastavite niz:

Kad ne love i kažnjavaju ove koji nepropisno parkiraju, neki će početi da nekažnjeno prolaze i kroz crveno ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji prolaze kroz crveno, neki će početi da se nekažnjeno trkaju po gradu ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji se trkaju po gradu, neki će početi i da nekažnjeno pucaju iz auta ...
Kad ne love i kažnjavaju ove koji pucaju iz auta, neki će početi da nekažnjeno pljačkaju banke i usput ubijaju nevine prolaznike ...
...
Ma ne, mi imamo sjajnu policiju, krivi su drugi...bla, bla, bla...
Dodik i Obama.
VjecitiStudent

#23675 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Nije uopće više u pitanju ishod ovog ili nekog drugog pojedinačnog incidenta, već stanje općeg bezakonja kome je itekako kumovao i nerad policije.
Locked