Sto se tice slucaja Budnjo, ako su policajci radili sve kako treba, ne vidim problem. Ima sudija, ima sud, imaju svjedoci. Znam, jebena situacija, ali neka se bore i ne predaju. Posao policajca i jeste zajeban posao i nije najpozeljniji nigdje u svijetu - osim kod nas. Raspise se konkurs sve ti bude jasno koliko je to tezak i opasan posao.Tercius wrote:Sve treba resetovati na fabricke postavke i poceti opet od temelja.Sigurno je da je obicnom i normalnom covjeku najteze u danasnje vrijeme, ali kako praxa pokazuje taj obicni covjek u danasnje vrijeme zivi u nekakvoj letargiji i pasivi i produzuje svoju agoniju postapalicama tipa suti samo nek ne puca dobro je.Kome je dobro evo neka digne ruku,kako ne puca, puca skoro svake sedmice, dobro je malom procentu ljudi i njihovoj djeci u bijesnim autima kojima je platiti kaznu za parkiranje ko meni kupiti orbit na trafici.Imao sam jednom priliku da budem prisutan vani kada drzava narodu poveca cijenu vode za nekih mizernih ne znam ni ja sad koji iznos, opsadna situacija 7 dana ne mozes nigdje mrdnuti jbt. itd itd.Sveopsta pasiva i letargija i onaj boliqurac odnos proveden u cekanju da nesto padne sa neba i da nam neko drugi rijesi problem i jeste dovela do svega ovoga.A sto se tice Budnje ( http://radionasarijec.com/sudi-se-polic ... inog-sina/ ), kako ce zavrsiti ne znam, samo znam da ljudi iz svog djepa placaju svaki izlazak advokata negdje oko 300KM i da bukvalno se desi situacija da nemaju para tablu paracetamola da kupe.Mislim da ne bude ovo sad prica kako je policiji najteze, ja kada sam nedavno vidio bracni par u nekim ranim 30tim u redu za Narodnu kuhinju nije mi dobro bilo cijeli dan, i sta sad njih dvoje da ocekuju od ovog sistema o kojem pricamo i ko njih da zastiti i odrzi na zivotu.
Policajci NE SMIJU NA DUZNOSTI piti kafu bolan, to nigdje na svijetu nema!
Svaki dan, znaci svaki dan ih mozes vidjeti da to rade. Obicno na pumpama. Dodju, parkiraju i udri pricu. Jos imaju i oni sa onim dzipovima. Neki dan pored mene proletise, puno ih unutra u dzipu, kontam jarane eno ih ufatise el chapa, kad kurko smotase na pumpu i sjedose na kafu.
Dakle, prvo policija mora kod sebe sve dovesti u red, pa onda nekome nesto pricati. A ne ovako, moramo pit kafu kad ne smijemo sprijecavati zlocine, ne daju nam politicari...suplja.
Ako ti ne daju politicari da radis posao - pa iskupite se i bunite se protiv toga. Imat cete podrsku u nama gradjanima 100%-tnu.
Ne. I vi idite linijom manjeg otpora. Dobro vam je, plata redovna, posao budimo realni uopste nije opasan, vozikas se malo, koja kazna, zaustavis koje auto, malo po kafama i ljepota.
Vas covjek ne moze vidjeti na ulici. Nije mi se jednom desilo da idem na posao ujutro da ne vidim policajca. Iako vas ima kao mrava. Gdje ste, sta radite, bog sami zna...