Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adisonE

#23626 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adisonE »

beni-bu-man wrote:
adisonE wrote:Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

Ili ovi blinkajuci semafori (mislim na zeleno svijetlo pred kraj) , ono na 10 metara od semafora tek pocelo blinkat i MORON/KA KOCI.. ko vam dade vozacke, jebem vam veze i vezice. Prodji idiotu jedan.

A kruzni tokovi su prica za sebe, kvantna fizika...

I onda kad kazu sto se nerviras u saobracaju, pa bolan KAKO SE TI NE NERVIRAS?
Sve zavisi kakvo je stanje na raskrsnici, meni tako neki dan idiot svira sto sam stao na blinkajuce zeleno a raskrsnica prepuna
Ma to se podrazumijeva, zdrav razum... Tim sto udju u raskrsnicu koju ne mogu proci pa naprave blokadu bih udarao cvoke dok im tjeme ne prokrvari
Naslovnica

#23627 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

beni-bu-man wrote:
kakaljin wrote:
beni-bu-man wrote:[quote="adisonE"Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

Ili ovi blinkajuci semafori (mislim na zeleno svijetlo pred kraj) , ono na 10 metara od semafora tek pocelo blinkat i MORON/KA KOCI.. ko vam dade vozacke, jebem vam veze i vezice. Prodji idiotu jedan.

Sve zavisi kakvo je stanje na raskrsnici, meni tako neki dan idiot svira sto sam stao na blinkajuce zeleno a raskrsnica prepuna
To je drugo i ja stanema na blinkajuce zeleno ako je puna raskrsnica i vidim da ne mogu proci, ali ako je sve cisto i tek se pocelo paliti blinkajuce zeleno, hladno prodjem bez kocenja jer znam da imam vremena. Ali idiote legnu na kocnicu na blinkajuce zeleno, ali ima jos gorih drze kocnicu i usporavaju na blinkajuce ali na zadnje zeleno i zuto daju gas i prodju a ti ostanes na semaforu a mogao i ti proci i auto iza .
To je posebna vrsta debila[/quote]
:thumbup:
:evil: :twisted: :fazlija: :fazlija: :fazlija:
zigson

#23628 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zigson »

adisonE wrote:Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

zigson wrote:
ja se zamalo ne zabih u majmuna neku noc koji naglo stade na PRVO treptece zeleno na ciglanama kod ep pumpe, sreca pa nikog nije bilo u ukljucnoj desnoj traci kad se izlazi sa pumpe, pa sam ga mogao zaobici.
Zakonom je koliko znam da se ne staje ni na zuto ako ugrozavas ucesnika u saobracaju iza sebe a ne na prvo treptece zeleno :skoljka:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23629 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zigson wrote:
Zakonom je koliko znam da se ne staje ni na zuto ako ugrozavas ucesnika u saobracaju iza sebe a ne na prvo treptece zeleno :skoljka:
ali oni su u ''pravu'' :skoljka:
славянин

#23630 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

A sta je kada se neko iskljucuje sa glavne ceste - pretezno magistrale izmedju gradova pa da zmigavac i u roku od 0,02 sekunde nakoci skrene u livadu odakle je izpuzao i pri tome mu pola auta ostane na cesti viriti dok predje preko rodnih gudura :D

Pogledati od 1:30 :D
Laplace

#23631 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

dinao wrote:Cuj molim te “kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica”
Pametnjakovic procitaj prvo. Nisam spomenuo ulice, nego vozace, kulturu i voznju po gradu po kisnim uslovima.
A sto se tice ulica, ja stvarno ne znam gdje po Sarajevu vi vidite tolike rupe i tako los put da se mora voziti 20-30.
Mozda po tramvajskim sinama. Ali tu ne vozim ni kad ne pada.
Ima na par mjesta stvarno loših cesta. Na primjer, od željezničke prema kružnom Velešići (mada se dio te ceste radio, ne znam kakav je sad), pa ona Drinska, gdje je ograničenje 60 ali je nezgodno naići na šahte brže od 40-50 (posebno na par mjesta).

Na većini cesta se može po ograničenju + tolerancija, onako lagano bez rizika.
Laplace

#23632 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

kakaljin wrote:
tempuser wrote:Ja vec godinama na semaforu pokusavam da na gasu budem brzi nego taksista na sireni! Mislim da su taksisti vrijeme reakcije na sireni izjednacili sa vremenom aktivacije airbaga! :D
jedinica milisekunda je kada se upali zeleno svjetlo, a auto iza pritisne sirenu :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Tako se mjeri :D :D

A sto je najcudnije taj svirne ali opet sporo vozi i ostane daleko iza mene na cesti, a ja jos krenem kada se upali zuto svjetlo
Mikrosekunda, kolega. :D
Industrialyzer

#23633 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

U Sarajevu ima par ulica gdje je opravdano kocenje i zaobilazenje rupa, prije je bila Halida Kajtaza ali su nju sredili. Drinska je katastrofa, pogotovo kad prilazis Buca Potoku ima ogromna uvala, masno sve oko nje, valjda ljudi kartere sjebali :mrgreen:
Qler

#23634 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

Drinska, Kranjčevićeva, niz Alipasino, ona je katastrofa, tranzit pogotovo od hrasnog do svrakinog... bas lose.
zomri

#23635 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zomri »

Tamo u Halilovićima odron ulica, možda trenutno najgora. Jedino su onaj most sredili da se može saobraćati, prije mosta i poslije - katastrofa!
beni-bu-man

#23636 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Industrialyzer wrote:U Sarajevu ima par ulica gdje je opravdano kocenje i zaobilazenje rupa, prije je bila Halida Kajtaza ali su nju sredili. Drinska je katastrofa, pogotovo kad prilazis Buca Potoku ima ogromna uvala, masno sve oko nje, valjda ljudi kartere sjebali :mrgreen:
Mislim da je Safeta Hadzica gora od Drinske
Industrialyzer

#23637 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

Onaj dio oko BP Oil pumpe je stvarno odvratan, i kod Bosmala u pravcu Hrsnog :-)
mali_balon

#23638 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

Zadnjih mjeseci vozim ovo pa nemam problema sa vozacima :evil: :evil: :evil: nek uljecu i koce koliko hoce :D

Image
beni-bu-man

#23639 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Industrialyzer wrote:Onaj dio oko BP Oil pumpe je stvarno odvratan, i kod Bosmala u pravcu Hrsnog :-)
Pa to ti je Safeta Hadzica
Industrialyzer

#23640 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Industrialyzer »

beni-bu-man wrote:
Industrialyzer wrote:Onaj dio oko BP Oil pumpe je stvarno odvratan, i kod Bosmala u pravcu Hrsnog :-)
Pa to ti je Safeta Hadzica
Referirao sam na zomrijev post, nisam tvoj ni vidio :thumbup:

U svakom slucaju, ulica za Land Cruisere
JavierBosnia

#23641 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Znaci Alipasino silazak na glavnu gore od crkve prema Bingu ima skakaonica. Ta skakaonica je tu 20 godina tu i cak su se davno red bull utrke odrzavale i ta skakaonica je i za to sluzila.

Onaj ko ne zna taj put kad bi naletio ne bi se dobro proveo takodjer je tu oko semafora rebrast asfalt da se sve trese.

Zar je tako tesko iskopati tu skakaonu metar sa metar poravnati i to je to? Treba pisati Efendicu za ovo ina svakako lokom sad da sta radi
Qler

#23642 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Qler »

ja na onom rebrastom dijelu, zavisno od saobracaja idem ili skroz desno ili skroz lijevo jer ako bi isao normalno trakom sve bi zube polupao..
vjeshalica

#23643 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vjeshalica »

Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarno :run: zar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
JavierBosnia

#23644 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Qler wrote:ja na onom rebrastom dijelu, zavisno od saobracaja idem ili skroz desno ili skroz lijevo jer ako bi isao normalno trakom sve bi zube polupao..
I ja isto gazin liniju jer se tako jedino moze proci
JavierBosnia

#23645 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

vjeshalica wrote:Sve je to tacno sta pisete ali ja ne kontam ima.li strucno objasnjenje zasto su poklopci od saKtova uvijek uz desnu ivicu ili lijevu da lupas tockovima po njima? Jos ako lelujaju pa to rokne jel to neki sttandard prilikom pravljenja ceste??
Pa na Juznoj Longitudinali vec je doslo do ulegnuca asvalta na Kovavicima znaci rupetina zijeva....radili su ulicu onu na Vracama naletis tockom gruhas u šaht...pa stvarno :run: zar nije se moglo to malo pomaci barem u sredinu?
Ma ganjaju ljudi pad, napravili ga tako :D
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23646 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo
i kako slusa cukerda ? :D
mali_balon

#23647 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mali_balon »

bitanga_sa_otesa wrote:
mali_balon wrote:Zadnjih mjeseci vozim ovo
i kako slusa cukerda ? :D

Dobar je, ide ko metak....40t i ne osjetis :lol: vozim ovakvog tgx i actrosa....da je napravit hibrid man motor ostalo od merca.....
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#23648 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mk ultra »

440 ili nesto jace?
dobar osjecaj

#23649 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Ja ne kontam otkud se danas stvori toliko neravnina i problematicnih sahtova po saobracajnicama u Sarajevu. Jos jucer smo imali saobracajnice dostojne poredjenja sa saobracajnicama jednog od najbogatijih gradova u Njemackoj. Sta se desi preko noci?
beni-bu-man

#23650 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

dobar osjecaj wrote:Ja ne kontam otkud se danas stvori toliko neravnina i problematicnih sahtova po saobracajnicama u Sarajevu. Jos jucer smo imali saobracajnice dostojne poredjenja sa saobracajnicama jednog od najbogatijih gradova u Njemackoj. Sta se desi preko noci?
Nakotila se stoka
Post Reply