Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- phillie
#23626 Re: Zeničani
@Valter
Na cosku kod Zenicanke (gdje su oni plakati za kino stajali)
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#23627 Re: Zeničani
Izmedju Foto Nino i onog sajdzije, tu se nekad deke i peskiri prodavali? Vidio sam da se to renovira.phillie wrote:@Valter
- Partijaner
- phillie
#23629 Re: Zeničani
Da.._BataZiv_0809 wrote:Izmedju Foto Nino i onog sajdzije, tu se nekad deke i peskiri prodavali? Vidio sam da se to renovira.phillie wrote:@Valter
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23630 Re: Zeničani
Zna li se ko otvara?Partijaner wrote:
https://www.facebook.com/opiumzenica/
- Partijaner
#23631 Re: Zeničani
Ne znam nista stvarno.
- avenija
#23632 Re: Zeničani
To nam Fudo sredjuje da ne idemo preko Vjetrenica vise 
-
clio_dci120
#23633 Re: Zeničani
Pa fakat u Ze uz oronuli Ten nemas gdje izaci u 00.00 i da budes do 2-3 ujutro...
Zalosno, ali se mora preko Vjetrenica.
Zalosno, ali se mora preko Vjetrenica.
- Casual's
#23634 Re: Zeničani
Je l' Eldin najavio nešto novo u gradu ili nije? 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23635 Re: Zeničani
Nesto kontam, na sva zvona se prica kako drzava propada, ljudi odlaze, sve se zatvara...covjek bi ocekivao apokalipticne prizore maltene...
U stvarnosti, nikad se vise zgrada nije gradilo, ni otvaralo kafana i šoping centara. I sto je najveci fazon, svi se stanovi rasporodaju, a šoping centri se ne zatvaraju, svi rade i to dobro. Ubijte me ako kontam
U stvarnosti, nikad se vise zgrada nije gradilo, ni otvaralo kafana i šoping centara. I sto je najveci fazon, svi se stanovi rasporodaju, a šoping centri se ne zatvaraju, svi rade i to dobro. Ubijte me ako kontam
- avenija
#23636 Re: Zeničani
Plus imamo porast novorodjenih u odnosu na proteklu godinu, daleko vise od npr Tuzle i Mostara
Sto niko ne govori da BOHA gradi halu u Zenici, a onolika se prasina digla oko njih da idu u Kakanj
Sto niko ne govori da BOHA gradi halu u Zenici, a onolika se prasina digla oko njih da idu u Kakanj
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23637 Re: Zeničani
WOWavenija wrote:Plus imamo porast novorodjenih u odnosu na proteklu godinu, daleko vise od npr Tuzle i Mostara![]()
Oprostite nama koji nismo impresionirani ovim.
- jasko_ba
#23638 Re: Zeničani
Zato opcine okolo Zenice propadaju poprilicno. Znam i previse ljudi, porodica koji su se preselili u Zenicu iz Zepca, Zavidovica, Maglaja. Zato je tamo situacija katastrofa._BataZiv_0809 wrote:Nesto kontam, na sva zvona se prica kako drzava propada, ljudi odlaze, sve se zatvara...covjek bi ocekivao apokalipticne prizore maltene...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23639 Re: Zeničani
E jebiga, ovdje se vrti prica kako su i te carsijice bolje od Zenicejasko_ba wrote: Zato opcine okolo Zenice propadaju poprilicno. Znam i previse ljudi, porodica koji su se preselili u Zenicu iz Zepca, Zavidovica, Maglaja. Zato je tamo situacija katastrofa.
- kamen spoticanja
#23640 Re: Zeničani
zar Boha nije bila qrac od firme?avenija wrote:Plus imamo porast novorodjenih u odnosu na proteklu godinu, daleko vise od npr Tuzle i Mostara![]()
-
clio_dci120
#23641 Re: Zeničani
Ove nabrojane nisu, ali da su u tesnjaci za zenicane izmislili pojam privrede, to jesu...
Naravno, sad ces napisati da je vrhunas tesanjske privrede klanje pilica i uvoz//distribucija dizela, ali rade daleko vise stvari od toga.
Evo pored Man Humela, odnedavno su pumpe iz Tesnja ponovo prva ugradnja u teretni program Mercedesa (HIFA kupio firmu sto radi te pumpe).
Naravno, sad ces napisati da je vrhunas tesanjske privrede klanje pilica i uvoz//distribucija dizela, ali rade daleko vise stvari od toga.
Evo pored Man Humela, odnedavno su pumpe iz Tesnja ponovo prva ugradnja u teretni program Mercedesa (HIFA kupio firmu sto radi te pumpe).
Last edited by clio_dci120 on 04/01/2018 13:35, edited 1 time in total.
- avenija
#23642 Re: Zeničani
Oprosteno, slab sam na TetovoJimmy McNulty wrote:WOWavenija wrote:Plus imamo porast novorodjenih u odnosu na proteklu godinu, daleko vise od npr Tuzle i Mostara![]()
Oprostite nama koji nismo impresionirani ovim.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23643 Re: Zeničani
Kakva bolan privreda...clio_dci120 wrote:Ove nabrojane nisu, ali da su u tesnjaci za zenicane izmislili pojam privrede, to jesu...
Po Tešnja grbači za platu od 500 maraka.
Evo iz ovih stopa ako želiš možeš se u pola firmi dole zaposlit.
To valjda nešto govori.
Sad što ovdje nema ni to ne znači da je Tešanj neka utopija nego je mjesto gdje 80% raje rintači kod drugih Ekra i Džananovića i Begića.
- jasko_ba
#23644 Re: Zeničani
Ma jok, skoro svakodnevno kruzim na ovim relacijama, nema sanse. Priroda je ljepsa, ali od tog se ne zivi._BataZiv_0809 wrote:E jebiga, ovdje se vrti prica kako su i te carsijice bolje od Zenicejasko_ba wrote: Zato opcine okolo Zenice propadaju poprilicno. Znam i previse ljudi, porodica koji su se preselili u Zenicu iz Zepca, Zavidovica, Maglaja. Zato je tamo situacija katastrofa.
Pa evo samo generacija rodjenih 85-93 u Zavidovicima i ljude koje poznajem svi su redom zavrsili u Zenici, a govorimo od doktorima, advokatima, tuziocima, a da ne nabrajam hrpu njih koja radi kod Almya, Preventu, Zeljezari i sl.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#23645 Re: Zeničani
Ma dobro smijesno je porediti Zenicu i Tesanj. Razloga je bukadar. Svaka cast simpaticnoj carsijici Tesnju, ali oni nam ne trebaju biti kantar i vaga.clio_dci120 wrote:Ove nabrojane nisu, ali da su u tesnjaci za zenicane izmislili pojam privrede, to jesu...
-
clio_dci120
#23646 Re: Zeničani
Da, nazalost jest velika vecina firmi "rintacenje" za malu placu, to ne sporim, ali u Ze osim par prehrambenih lanaca nemas mogucnost ni takav posao da dobijes. Tamo makar imaju neku mogucnost za razliku od nikakve u Ze, imaju makar neku mogucnost da neko radno iskustvo / naviku steknu, pa da traze onda bolji posao. U Ze nemas tu mogucnost, pa tako imamo hrpu 30 godisnjaka koji idu u Njemacku po svoje prvo radno iskustvo, pa postanu razocarani kada shvate koliki je dug put napredovanja u Njemackoj ili bilo gdje...
U velikoj vecini firmi jesu male place, ali ima i izuzetaka
Sto se onda zenicani i rukama i nogama bore da se uposle na Hifinoj pumpi, jer su im (po mome misljenju losi uvjeti) ideal za ove zenicke firme...
U velikoj vecini firmi jesu male place, ali ima i izuzetaka
Sto se onda zenicani i rukama i nogama bore da se uposle na Hifinoj pumpi, jer su im (po mome misljenju losi uvjeti) ideal za ove zenicke firme...
-
clio_dci120
#23647 Re: Zeničani
Nemoj me molim te pogresno shvatiti, preko tvojih postova na forumu mogu zakljuciti da si zaista ok,pametan, obrazovan, kulturan i na mjestu covjek, ali ovakvo razmiljsanje je i unistilo Zenicu. Od sviju smo bolji, svi ostali su carsijice, a nismo znali sebe pogledati...Pogledaj kakvi smo bili do unazad 10 godina, haman propala kasaba, koliko god se nekome svidjalo ili ne... Poslije rata je bio samo takav potencijal iskoristiti sve resurse, pokrenuti nove oblike proizvodnje, nove oblike privrede, ali zenicani dalje od Mitala i rudnika nisu vidjeli.Pa dana 50% zenicana pati sto vise ciro ne vozi haman kroz centar grada, a sto se desavalo do unazad 2-3 godine..._BataZiv_0809 wrote:Ma dobro smijesno je porediti Zenicu i Tesanj. Razloga je bukadar. Svaka cast simpaticnoj carsijici Tesnju, ali oni nam ne trebaju biti kantar i vaga.clio_dci120 wrote:Ove nabrojane nisu, ali da su u tesnjaci za zenicane izmislili pojam privrede, to jesu...
-
veliki_ah
#23648 Re: Zeničani
Dolaze u Zenicu i uzimaju radna mjesta zeničkoj mladeži, pa ovi moraju ići u sarajevo da uzimaju mjesta sarajevskoj mladeži 
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#23649 Re: Zeničani
Nikome Hifa nije ideal pa ni onom jadi što ima 8 razreda škole, ali kažem ti kad već nema ništa drugo i to je dobro.
Izgleda da je tebi prihvatljivo da narod rintači za 400-500 maraka.
Meni nije nit će ikada bit, radije ću se ubit nego punit džepove nekom wannabe gazdi. Radio sam to u dva navrata i nikad više.
Bolje grob nego rob.
Izgleda da je tebi prihvatljivo da narod rintači za 400-500 maraka.
Meni nije nit će ikada bit, radije ću se ubit nego punit džepove nekom wannabe gazdi. Radio sam to u dva navrata i nikad više.
Bolje grob nego rob.
- phillie
#23650 Re: Zeničani
NeZenicani, go home!!!