Slažem sespree wrote: ↑02/06/2023 09:54Ma u današnjoj kosarci i mozes nekako bez centra, ali bez playa nikako. Ko ce prevoditi loptu? Ko ce zvati akcije? Na kraju krajeva roberson ima i solidan šut. Grozno je ovo. Drago mi je vidjeti garzu tu, ali bilo bi bolje da su zaganjali nekog playa amera kad već roberson ne moze/zeli.
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kakavdanakneiskustvu
#23626 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#23627 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
https://www.klix.ba/sport/nurkic-musa-i ... /230627052
Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.
Stvarno ne kontam zasto poziva Riada Avdica kad taj decko ni u Bosni nije prikazao aposlutno nista. Iskreno ja sam mislio da je on bolji medjutim tanak do bola.
Miralem Halilović, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Džanan Musa, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Luka Garza, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Jusuf Nurkić, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.
Stvarno ne kontam zasto poziva Riada Avdica kad taj decko ni u Bosni nije prikazao aposlutno nista. Iskreno ja sam mislio da je on bolji medjutim tanak do bola.
-
Priglavke
#23628 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Zasto 2 stranca;Garza i Alibegovic? A vidim nema Sulje.
- hrasno38
-
Priglavke
#23630 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne valja sto nema Sulje. Fond igraca nam je limitiran.Trebalo je to izgladiti. Danas kao trener moras biti bolji psiholog nego trenerski strucan da bi te igrac uvazavao...Ne mozes batinom...Vremena drugacija...
- hrasno38
#23631 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Slazem se i koliko imam informacju Adis zeli da razgovara ali Emir ne.
-
Priglavke
#23632 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne valja onda od Sulje.
-
scarr
#23633 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Karinas obicni, da se mene pita taj smrad više poziv dobio ne bi. Cuj naljutio se, mrs ***** ti materina.
A i limitiran je maksimalno, karina
A i limitiran je maksimalno, karina
- hrasno38
#23634 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Prvo nemoj biti bezobrazan i vridjeti momka koji je rodjeno u takvoj nezamislivoj golgoti koji tu mozes gledati samo u horor filmovima. Emir je u pravu 100% jer ga je Adis iz samo njemu znanih razloga ponizavao na EP ali ne mislim da treba biti tvrdoglav kao magarac.
A koliko je limitiran dovoljno je reci da igra u najjacoj evropskoj kosarkaskoj ligi u ekipi u kojoj biljezi prosjecno 220-taak minuta, daje 7.3 koseva i ima 6.1 skokova.
Dakle nema potreba da vridjemao bilo kojeg od nasih momaka a pogotovo Emira kojega je zivot najmanje mazio.
- canvra888
#23635 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Tu su i Nurkić, Halilović, Garza i Penava, tako da što ss tiče visokih pozicija, nismo uopće limitirani, čak naprotiv.
Na bekovima zato ne da smo limitirani, nego smo deficitarni. Opet će bit patnja organizacija napada sa Gegićem na keci.
- hrasno38
#23636 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako mi budemo u punom sastavu nikada jaca reprezentacija nece biti.....pricali smo o tome i ja mislim da Gegic, Atic i Musa mogu pokriti poziciju Robersona ali smo dobili Garzu koji je jak igrac i ispod kosa i sa distance i sa trice. Navoodno sam nacuo da se intenzivno pokusava izganjati makar jedan status ili za Garzu ili za Alibegovica pa bi obojca onda mogli da igraju.
-
kakavdanakneiskustvu
#23637 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Smatrati da Musa ,Gegić i Atić mogu igrati kvalitetno čitavu tekmu playa je isto ili slično,smatrati da ova trojica npr. mogu igrati bez većih problema poziciju krilnog centra
-
Vaya
#23638 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Obavezno zaganjati da se prvenstveno skine zvjezdica Alibegovicu, jer ce on biti viss dostupan reprezentaciji u odnosu na Garzi koji je u NBA...
Znaci primarno skinuti Amaru, pa onda Luki...a onda ti ostaje prostor da se nadje kvalitetan Amer na 1 i onda imas zatvoren krug...
Jos ako bi se uspjelo angazovati Biberovic i Djedovic za prosirenu rotaciju...ekipa bi bila extra...
Mora Adis izgladiti stvari sa Emirom...
Znaci primarno skinuti Amaru, pa onda Luki...a onda ti ostaje prostor da se nadje kvalitetan Amer na 1 i onda imas zatvoren krug...
Jos ako bi se uspjelo angazovati Biberovic i Djedovic za prosirenu rotaciju...ekipa bi bila extra...
- canvra888
#23639 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Koja trojica? Miralem i Ajdin i jesu prirodni krilni centri, dakle pozicija je upotpunosti pokrivena za razliku od kece gdje osim Sanija (koji nije na nivou) nemamo nijedne čiste kece.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/06/2023 18:41 Smatrati da Musa ,Gegić i Atić mogu igrati kvalitetno čitavu tekmu playa je isto ili slično,smatrati da ova trojica npr. mogu igrati bez većih problema poziciju krilnog centra
-
kakavdanakneiskustvu
#23640 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ova trojica koju sam nabrojaocanvra888 wrote: ↑28/06/2023 19:31Koja trojica? Miralem i Ajdin i jesu prirodni krilni centri, dakle pozicija je upotpunosti pokrivena za razliku od kece gdje osim Sanija (koji nije na nivou) nemamo nijedne čiste kece.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/06/2023 18:41 Smatrati da Musa ,Gegić i Atić mogu igrati kvalitetno čitavu tekmu playa je isto ili slično,smatrati da ova trojica npr. mogu igrati bez većih problema poziciju krilnog centra
- canvra888
#23641 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Mogu njih trojica pokriti poziciju, ali nije to napad kakav je sa Robersonom. Vidjeli smo to najviše protiv Litvanije u pretprošlom februaru, ta prva utakmica protiv njih nas je i koštala svjetskog, po mom mišljenju. Katastrofalne realizacije napada u samoj završnici, Gegić dva uzastopna napada u samom kraju prosuo.
Čuo sam i ja te priče, provlače se već par godina, ali iskreno sumnjam da ima išta od toga, iako bih jako volio.Navoodno sam nacuo da se intenzivno pokusava izganjati makar jedan status ili za Garzu ili za Alibegovica pa bi obojca onda mogli da igraju.
- canvra888
#23642 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pogrešno sam te razumio. U svakom slučaju, malo je prežustro to, ipak Musa nakupi asistencija iz p&r-a i za repku i za klub. Gegić i Atić su dvojke pa je prirodno da imaju barem respektabilan dribling, a za igranje kece, to je neophodno.
- hrasno38
#23643 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ja sam rekao da mogu zamjeniti koliko toliko Robersona. A nije ni Roberson svaku utakmicu blistao.......Tvrdim da Musa moze odigrati njegovu poziciju izuzetno kvalitetno jos ako ga prossere sut za trojku u kombinaciji sa njegeovim ulazima, asistencijama i igrom na piku sa Nurkicem i te kako moze biti adekvatna zamjena za Robersona. Gegic je limitiraniji ali je zato fizicki duplo jaci, igra punooooo bolje odbranu i jedino sto ima losiji sut od Robersona. Atic je od te trojce najnestabilniji ali ako bude "pri sutu" i on ima puno toga da pruzi a u st smo se mogli uvjeriti do sada. Tako da tvoje tvrdnje nemaju veze sa pamecu. Svaki od ova tri igraca ima svoje kvalitete i mane kao sto ima i Roberson ali u startu sva trojica su punooo jaci u odbrani od Robersona.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/06/2023 18:41 Smatrati da Musa ,Gegić i Atić mogu igrati kvalitetno čitavu tekmu playa je isto ili slično,smatrati da ova trojica npr. mogu igrati bez većih problema poziciju krilnog centra
-
kakavdanakneiskustvu
#23644 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jokić ima preko 9 asista u prošloj sezoni pa ipak imaju Murraya u petorci
- canvra888
#23645 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ali sav napad ide preko Jokića. Murray je tu više napadačko-šuterska keca, nego razigrivačka. Doduše i Roberson je kod nas nešto tako, ali ipak izgleda fluidnije napad kad je on tu, ako ništa zbog ubjedljivo najboljeg driblinga.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑28/06/2023 20:15Jokić ima preko 9 asista u prošloj sezoni pa ipak imaju Murraya u petorci
-
kakavdanakneiskustvu
#23646 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kako je teško igrati bez pravog centra,tako je isto tako teško igrati i bez pravog playa,da su nam svi ostali igrači nivo Bogdanovića,Mirotića, Muse, pa da se nečemu i nadamo,mi osim Muse nemamo igrača u Euroligi,Garza još uvijek nije ni zaigrao za nas i ne znamo hoće li stalno moći igrati ,jer ja trenutno naturalizirani igrač a nama je prijeko potreban play a ne igrač tipa Garze
-
El_comadante
#23647 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Vidiš nebitno je gdje je rodjen i kroz šta je prošao, to je individualna i privatna njegova stvar, a smijemo komentarisati njegovu igru i odnos prema reprezentaciji. Dakle ako ga selektor zove na razgovor a on to odbije onda je do njega i ja ga nikada više nebi zvao u reprezentaciju. Ako nakon toga razgovora sa selektorom, opet selektor nešto zeza to je drugo, ovako je do njega.hrasno38 wrote: ↑28/06/2023 17:38Prvo nemoj biti bezobrazan i vridjeti momka koji je rodjeno u takvoj nezamislivoj golgoti koji tu mozes gledati samo u horor filmovima. Emir je u pravu 100% jer ga je Adis iz samo njemu znanih razloga ponizavao na EP ali ne mislim da treba biti tvrdoglav kao magarac.
A koliko je limitiran dovoljno je reci da igra u najjacoj evropskoj kosarkaskoj ligi u ekipi u kojoj biljezi prosjecno 220-taak minuta, daje 7.3 koseva i ima 6.1 skokova.
Dakle nema potreba da vridjemao bilo kojeg od nasih momaka a pogotovo Emira kojega je zivot najmanje mazio.
- hrasno38
#23648 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jedno je kritikovati igru a drugo je nekoga ko je rodjen u srebrenickoj golgoti nazivaati karinasem i slicnim nazivima. Taj decko je uvijek igrao za reprezentaciju srcem, uvijek se odazivao, uvijek posteno igrao. Sve dok selektor zove jednog Riada Avdica u reprezentaciju koji ni u onakvoj Bosni ne moze da se nametne onda tu nisu cista posla. Iako sam govorio a i sada govorim da Adis ima slifa za kosarku, po meni vise nego solidno vodi reprezentaciju ovo sa Emirom je cisto njegova greska i omalovazavanje dokazanog igraca. Ista stvar je bila i sa Aticem i to je bila njegova greska ali su nekako izgladili. Prema ljudima koji su prozivjeli i prezivjeli srebrenicki genocid i nevidjenu tragediju treba imati malo drukcijeg postovanja od onih koji su rat proveli recimo van granica ove zemlje.El_comadante wrote: ↑28/06/2023 21:40Vidiš nebitno je gdje je rodjen i kroz šta je prošao, to je individualna i privatna njegova stvar, a smijemo komentarisati njegovu igru i odnos prema reprezentaciji. Dakle ako ga selektor zove na razgovor a on to odbije onda je do njega i ja ga nikada više nebi zvao u reprezentaciju. Ako nakon toga razgovora sa selektorom, opet selektor nešto zeza to je drugo, ovako je do njega.hrasno38 wrote: ↑28/06/2023 17:38
Prvo nemoj biti bezobrazan i vridjeti momka koji je rodjeno u takvoj nezamislivoj golgoti koji tu mozes gledati samo u horor filmovima. Emir je u pravu 100% jer ga je Adis iz samo njemu znanih razloga ponizavao na EP ali ne mislim da treba biti tvrdoglav kao magarac.
-
Priglavke
#23649 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Jesi ambiciozan...Vaya wrote: ↑28/06/2023 18:48 Obavezno zaganjati da se prvenstveno skine zvjezdica Alibegovicu, jer ce on biti viss dostupan reprezentaciji u odnosu na Garzi koji je u NBA...
- thekupus
#23650 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa baš ovo navedeno je govorio selektor u zadnja dva intervjua na Novoj i za sportske. baPriglavke wrote: ↑28/06/2023 22:01Jesi ambiciozan...Vaya wrote: ↑28/06/2023 18:48 Obavezno zaganjati da se prvenstveno skine zvjezdica Alibegovicu, jer ce on biti viss dostupan reprezentaciji u odnosu na Garzi koji je u NBA...
Nije naveo imenima Biberovica i Đedovića, ali praktično je isto rekao