Iskreno i ne znam. Nisam citao clanak. Vidjoh u komentarima na forumu pa kontam da nije bila zvanicna izjava da nije priveden.Tercius wrote:
Ja klixu i njihovim naslovima vjerujem isto ko i Vucicu kad kaze da su Srbija i Bosna bratske drzave.Klix sa svojim vijestima je vise za crnog humora a ne za neke ozbiljne reference u raspravama.Golf 3 dosao Golf 5 puco pogodjen neko u djipu pa opet pogodjen neko u Golfu 5 u petu.Nidze veze, bitno je da se vijest objavi prva a sta se objavljuje to je manje vise bitno.Kako god vidjece se ovih narednih dana sta je bilo, pa onda ako se stvarno utvrdi da je neko iz Golfa 5 pucao a da nije zadrzan i da se svima iz tog vozila parafinska rukavica nije uzela e onda jebi ga.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- shbc
#23626 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- cvrčak_na_hedonizmu
#23627 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne svađaj se s njim, ponudi ga buhtlomjao_situacije wrote:
počeo je sa vrijeđanjem, kao i obično
šta da mu odgovorim ?
ps ovaj Tercius nije nikakv drot, lik trolla milion %, previše je pismen za drota. Onaj iz Stočnog Sarajeva je već druga priča, tačno vidiš da je retardiran
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 03/11/2015 21:35, edited 1 time in total.
- Edin H.
#23628 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Ne svađaj se s njim, ponudi ga buhtlomjao_situacije wrote:
počeo je sa vrijeđanjem, kao i obično
šta da mu odgovorim ?
- cvrčak_na_hedonizmu
#23629 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Drotovija like this
njam, njam, već im voda ide na usta.
Kakva ba policija, šta vam je, use i u svoje kljuse pa ko dalje dogura.
Kakva ba policija, šta vam je, use i u svoje kljuse pa ko dalje dogura.
- uglavnomja
#23630 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tercius wrote: Kada se osoba liši slobode, takozvani policijski pritvor ili tačnije zadržavanje, može trajati najviše 24 sata, u kojem se roku osoba lišena slobode mora predati nadležnom tužiocu. Kada se osoba lišena slobode preda nadležnom tužiocu, on ima 24 sata da sasluša osumnjičenog i odluči se o tome da li će prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora. Ukoliko se uputi prijedlog za određivanje pritvora prema sudu, nadležni sud u roku od 24 sata odlučuje o prijedlogu za pritvor. Dakle, bez sudske odluke osoba u pritvoru može biti zadržana najviše 3 dana (72 sata), nakon kojih mora biti donesena odluka kojom se prema osobi lišenoj slobode određuje mjera pritvora ili se osoba pušta na slobodu.E sad za te stvari koje ti navodis stvarno ne znam kako,kad,gdje,koga i na koji nacin.To mozda u zlatno doba milicije kad je milicija radila po svom nahodjenju a po defaultu samo obavjestavala sudiju o ucinjenom.
ovo se zove objasnjenje.
moje neznanje, sorry. nemam iskustva sa policijom, sudovima i sl-
- Tercius
#23631 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ma opsirna je to materija, sa mnogo rokova koji treba da se ispostuju.Evo iz ovoga se vidi kako ustvari policija ima samo 24 sata da prikupi sve dokaze naravno na zakonit nacin, ispita svjedoke, itd itd i da sacini spis te tog akademika dovede do tuzilastva, i kada udje na vrata dole u Radicevoj tu policija uglavnom zavrsava svoj posao ( sto se tice postupanja sa izvrsiocem KD-a ) Da li ce njemu neko dati bajaderu ili mu odrediti pritvor mjesec dana,dva ili tri to Tuzioci i Sudije za predhodni postupak imaju ekskluzivno pravo da odlucuju.uglavnomja wrote:Tercius wrote: Kada se osoba liši slobode, takozvani policijski pritvor ili tačnije zadržavanje, može trajati najviše 24 sata, u kojem se roku osoba lišena slobode mora predati nadležnom tužiocu. Kada se osoba lišena slobode preda nadležnom tužiocu, on ima 24 sata da sasluša osumnjičenog i odluči se o tome da li će prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora. Ukoliko se uputi prijedlog za određivanje pritvora prema sudu, nadležni sud u roku od 24 sata odlučuje o prijedlogu za pritvor. Dakle, bez sudske odluke osoba u pritvoru može biti zadržana najviše 3 dana (72 sata), nakon kojih mora biti donesena odluka kojom se prema osobi lišenoj slobode određuje mjera pritvora ili se osoba pušta na slobodu.E sad za te stvari koje ti navodis stvarno ne znam kako,kad,gdje,koga i na koji nacin.To mozda u zlatno doba milicije kad je milicija radila po svom nahodjenju a po defaultu samo obavjestavala sudiju o ucinjenom.
![]()
ovo se zove objasnjenje.
moje neznanje, sorry. nemam iskustva sa policijom, sudovima i sl-
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23632 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Izvini, ali ovo ti je nigdje veze. Ako vec sistem ne funkcionise, ako se policija treba uklanjati raznim kretenima koji prosipaju silu, onda ih treba raspustiti, koji ce nam....bubi_mama wrote:Mozemo na policiju svasta pricati. Imala sam i loseg iskustva sa sirovinama koje ne znaju recenicu sastaviti, ali isto tako bilo je i vise nego fer i korektnih. Nebitno to vec hajd da se pokusamo staviti u niihov polozaj. Hapse oni, hvataju ih na djelu sprovedu i...pojeo vuk magarca. Sutradan, taj isti na ulici. Cemu rizik? Da ga neki nadrogirani kreten upuca? Svi oni imaju porodicu koju hrane.
A da tuzilastvo i sudovi rade svoj posao ja vjerujem da bi i policija drugacije radila.
Znaci, policija nekog uhapsi, tuzilastvo ga pusti, i onda se on sveti policiji? I to bi trebao biti razlog da se ne hapsi? Umjesto da se svi malo potrude da sistem funkcionise, pa se niko nece morati uklanjati, nego ce raditi svoj posao?
Najlakse se odbraniti, pusta ih tuzilastvo, ne treba ih ni hapsiti. Ne treba vraga. U po bijela dana hajvani se porokaju ko u kakvom krimi trileru.
Ne treba onda ni plate dijeliti, koji se vrag odbija porez od moje plate ako cu se morati sam braniti od raznih probisvijeta na ulici?!
- Tercius
#23633 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti ode iz jedne krajnosti u drugu.Niko se tu ne sveti policiji, jer oni koji se svete policiji u nekoj light verziji su bar do sad zavrsavali ko Amel Ćemo, niti se policija kome sklanja sto je totalni nonsense i bas je interesantno odakle izvuce takav zakljucak ako uzmemo u obzir bar zadnji dogadjaj (http://radiosarajevo.ba/novost/205038/d ... a-pobjegli ) .Da sistem i ne stima tu si opet upravu, da se svi trebaju potruditi i tu si upravu ali treba pod broj 1 jasno precizirati ko su to SVI. Medjutim ova gospodja gore ide sa polazista tog nekog zdravog rezona i sa tog nekog majcinskog i porodicnog aspekta tipa svi oni imaju porodicu koju hrane itd pa tako da si i suvise agresivno to uzeo na noz.Plate se trebaju isplacivati sve dok se tebi odbija porez, jer ima policija jos poslova i cije ti usluge rado koristis da ih ne nabrajam sad.Ti da znas sta je sistem i okruzenje gdje plemena nosaju oruzje i gdje svako zavodi red kako misle da treba, pomjerio bi se sa mjesta.Tomahawk11 wrote:Izvini, ali ovo ti je nigdje veze. Ako vec sistem ne funkcionise, ako se policija treba uklanjati raznim kretenima koji prosipaju silu, onda ih treba raspustiti, koji ce nam....bubi_mama wrote:Mozemo na policiju svasta pricati. Imala sam i loseg iskustva sa sirovinama koje ne znaju recenicu sastaviti, ali isto tako bilo je i vise nego fer i korektnih. Nebitno to vec hajd da se pokusamo staviti u niihov polozaj. Hapse oni, hvataju ih na djelu sprovedu i...pojeo vuk magarca. Sutradan, taj isti na ulici. Cemu rizik? Da ga neki nadrogirani kreten upuca? Svi oni imaju porodicu koju hrane.
A da tuzilastvo i sudovi rade svoj posao ja vjerujem da bi i policija drugacije radila.![]()
Znaci, policija nekog uhapsi, tuzilastvo ga pusti, i onda se on sveti policiji? I to bi trebao biti razlog da se ne hapsi? Umjesto da se svi malo potrude da sistem funkcionise, pa se niko nece morati uklanjati, nego ce raditi svoj posao?
Najlakse se odbraniti, pusta ih tuzilastvo, ne treba ih ni hapsiti. Ne treba vraga. U po bijela dana hajvani se porokaju ko u kakvom krimi trileru.
Ne treba onda ni plate dijeliti, koji se vrag odbija porez od moje plate ako cu se morati sam braniti od raznih probisvijeta na ulici?!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23634 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne sklanja se uvijek. Ima svijetlih primjera, u Vogosci su se isto tako suprostavili kad su ono pucali iz ukradenog bijelog Audija ili BMW-a. Ali, isto tako se neadekvatno odgovorilo kada su dosli Lechovi huligani, specijalci dosli sa 2 sata zakasnjenja, gdje se pokazala sporost reakcije i nepripremljenost na grupu koja je od pocetka bila potencijalna prijetnja gradjanima. Rezultat znamo, ko nije imao kasko, imao je finu stetu na vozilu, a mogao se zaliti Nailovoj materi.Tercius wrote:Ti ode iz jedne krajnosti u drugu.Niko se tu ne sveti policiji, jer oni koji se svete policiji u nekoj light verziji su bar do sad zavrsavali ko Amel Ćemo, niti se policija kome sklanja sto je totalni nonsense i bas je interesantno odakle izvuce takav zakljucak ako uzmemo u obzir bar zadnji dogadjaj (http://radiosarajevo.ba/novost/205038/d ... a-pobjegli ) .Da sistem i ne stima tu si opet upravu, da se svi trebaju potruditi i tu si upravu ali treba pod broj 1 jasno precizirati ko su to SVI. Medjutim ova gospodja gore ide sa polazista tog nekog zdravog rezona i sa tog nekog majcinskog i porodicnog aspekta tipa svi oni imaju porodicu koju hrane itd pa tako da si i suvise agresivno to uzeo na noz.Plate se trebaju isplacivati sve dok se tebi odbija porez, jer ima policija jos poslova i cije ti usluge rado koristis da ih ne nabrajam sad.Ti da znas sta je sistem i okruzenje gdje plemena nosaju oruzje i gdje svako zavodi red kako misle da treba, pomjerio bi se sa mjesta.Tomahawk11 wrote:Izvini, ali ovo ti je nigdje veze. Ako vec sistem ne funkcionise, ako se policija treba uklanjati raznim kretenima koji prosipaju silu, onda ih treba raspustiti, koji ce nam....bubi_mama wrote:Mozemo na policiju svasta pricati. Imala sam i loseg iskustva sa sirovinama koje ne znaju recenicu sastaviti, ali isto tako bilo je i vise nego fer i korektnih. Nebitno to vec hajd da se pokusamo staviti u niihov polozaj. Hapse oni, hvataju ih na djelu sprovedu i...pojeo vuk magarca. Sutradan, taj isti na ulici. Cemu rizik? Da ga neki nadrogirani kreten upuca? Svi oni imaju porodicu koju hrane.
A da tuzilastvo i sudovi rade svoj posao ja vjerujem da bi i policija drugacije radila.![]()
Eto i sam kazes da sistem ne stima. Necemo nista rijesiti prebacivanjem odgovornosti. Kriva je policija, nemamo mi nista s tim - tuzilastvo. Krivo je tuzilastvo, mi smo svoje obavili - policija. Karikiram. Ne. Dok god se ide sa prebacivanjem odgovornosti, sistem nece funkcionisati. Za pocetak, policija ima premalo ovlasti. Konkretno, od banalnog primjera, razumijem ja da se obicni policajac mora sklonuti nekom shugi u zatamnjenom Audiju (ne zbog toga sto je pucao na njega, nego sto je napravio saobracajni prekrsaj), jer ovaj ima nekog za ledjima. Nema dovoljno ovlasti da reaguje kao organ uspostave reda i mira. Ko su svi? Svi oni koji su u lancu izvrsne, zakonodavne i sudske vlasti. Ako nesto od ovog ne funkcionise, dzabe pricamo.
Pazi, razumijem ja odakle polazi gospodja. Posao policajca kao takav nosi odredjenu opasnost samim tim sto se ima kontakt sa raznoraznim delikventima. Onaj ko se prima takvog posla je svjestan da se izlaze odredjenoj opasnosti. Kao sto se vatrogasac izlaze opasnosti. Rudar. No, ja kao gradjanin ove zemlje, ovog grada, ocekujem od te policije da mi pruzi koliko toliko onog za sta je zaduzena. Naravno da ima svijetlih primjera, ali vec rekosmo, treba jos raditi. Znas kako, recimo ja radim odredjeni spektar poslova, i dio toga ide dobro, poslodavac je zadovoljan, medjutim, nesto ne radim nikako ili skroz slabo, mogu li reci, sta hoces, evo ostalo radim dobro, zazmuri na jedno oko?! Hoce vraga. Trazi se da u kompletu obavljas posao dobro. Inace noga.
Da li treba da budemo sistem gdje plemena nose oruzje i svako zavodi red kako misli da treba? Nesto poput Beograda 90-tih? Mislim da to nije u interesu obicnih postenih gradjana.
- bubi_mama
#23635 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nisam ni rekla da treba da se uklanjaju svakoraznim kretenima niti se uklanjaju. Vec nekako djeluje mi da oni rade Sizifovski posao. Ako razumijes. I onda se namece pitanje: Cemu? Nije problem samo u policiji. Veci problem je pravosudje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23636 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tacno, sizifovski je posao ako ne funkcionisu sva tri nivoa vlasti.bubi_mama wrote:Nisam ni rekla da treba da se uklanjaju svakoraznim kretenima niti se uklanjaju. Vec nekako djeluje mi da oni rade Sizifovski posao. Ako razumijes. I onda se namece pitanje: Cemu? Nije problem samo u policiji. Veci problem je pravosudje.
- Tercius
#23637 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
@Tomahawk11 Upravu si.Vidi ti sitni nepotizmi tipa crnih folija su nista naspram nepotizma tipa Budnjo Alije koji rece da ce dati 2 miliona da ostavi 3 policajca bez posla koji su mu sina vezali lisicama, i u cemu mu sad za sad dobro ide, jer je uspio 2 puta zamjeniti tuzioca sa slucaja u predhodnom postupku i evo vec 4ti put zamjeniti postupajuceg sudiju u procesu koji traje 4god, a radi cega, radi toga sto je njegov sin pored 6 policajaca na M.Dvoru slomio nekakvom tamo liku nos iz ciste objesti.E vidis isti ti i slicni nepotizmi opstruiraju i ono malo šepavog sistema sto imamo.Ali eto nekako uvijek se upire prstom u onog tamo jadnika sto se setka po trotoarima sa olovkom i tamo neke polu-papke sto ne shvataju zlo te hebene kafe popijene na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.Nesto treba mijenjati, ko ce to uraditi, kada i kako, slozit ces se samnom to ni ja ni ti ne znamo, al taj nije sigurno onaj sto je zadnja karika u svemu tome.E sad izmedju lika sa olovkom,svakodnevnih paljevina, pucnjava i kradja auta sa jedne strane i onoga ko,kada,i kako ce ovaj sistem promjeniti sa druge strane, stojimo svi mi kojima drzava svake godine izmisli po neki novi porez.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23638 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tacno je to, zadnji policajac u karici ne moze i da hoce nista konkretno promijeniti u ovom sistemu, a prvi je na udaru.Tercius wrote:@Tomahawk11 Upravu si.Vidi ti sitni nepotizmi tipa crnih folija su nista naspram nepotizma tipa Budnjo Alije koji rece da ce dati 2 miliona da ostavi 3 policajca bez posla koji su mu sina vezali lisicama, i u cemu mu sad za sad dobro ide, jer je uspio 2 puta zamjeniti tuzioca sa slucaja u predhodnom postupku i evo vec 4ti put zamjeniti postupajuceg sudiju u procesu koji traje 4god, a radi cega, radi toga sto je njegov sin pored 6 policajaca na M.Dvoru slomio nekakvom tamo liku nos iz ciste objesti.E vidis isti ti i slicni nepotizmi opstruiraju i ono malo šepavog sistema sto imamo.Ali eto nekako uvijek se upire prstom u onog tamo jadnika sto se setka po trotoarima sa olovkom i tamo neke polu-papke sto ne shvataju zlo te hebene kafe popijene na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.Nesto treba mijenjati, ko ce to uraditi, kada i kako, slozit ces se samnom to ni ja ni ti ne znamo, al taj nije sigurno onaj sto je zadnja karika u svemu tome.E sad izmedju lika sa olovkom,svakodnevnih paljevina, pucnjava i kradja auta sa jedne strane i onoga ko,kada,i kako ce ovaj sistem promjeniti sa druge strane, stojimo svi mi kojima drzava svake godine izmisli po neki novi porez.
To sa zatamnjenim autom sam naveo kao primjer, a sto kazes, ima i gorih stvari.
Ako ces iskreno, poprilicno sam skeptican glede promjena na bolje kad je u pitanju BiH. Korupcija je uhvatila debele korijene, dok se nasi politicari pitaju, moze biti samo gore. Tako da, ovo ti je ona situacija, suti dobro je dok te niko ne dira....a ako se desis na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme - zali se upravniku Vodovoda. Isto tako i za obicne policajce, eto konkretno u tom Budnjo slucaju, pa on sad prosipa silu....nadam se da mu nece uspjeti, da ce od svega toga biti pozitivan primjer.
- Tercius
#23639 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve treba resetovati na fabricke postavke i poceti opet od temelja.Sigurno je da je obicnom i normalnom covjeku najteze u danasnje vrijeme, ali kako praxa pokazuje taj obicni covjek u danasnje vrijeme zivi u nekakvoj letargiji i pasivi i produzuje svoju agoniju postapalicama tipa suti samo nek ne puca dobro je.Kome je dobro evo neka digne ruku,kako ne puca, puca skoro svake sedmice, dobro je malom procentu ljudi i njihovoj djeci u bijesnim autima kojima je platiti kaznu za parkiranje ko meni kupiti orbit na trafici.Imao sam jednom priliku da budem prisutan vani kada drzava narodu poveca cijenu vode za nekih mizernih ne znam ni ja sad koji iznos, opsadna situacija 7 dana ne mozes nigdje mrdnuti jbt. itd itd.Sveopsta pasiva i letargija i onaj boliqurac odnos proveden u cekanju da nesto padne sa neba i da nam neko drugi rijesi problem i jeste dovela do svega ovoga.A sto se tice Budnje ( http://radionasarijec.com/sudi-se-polic ... inog-sina/ ), kako ce zavrsiti ne znam, samo znam da ljudi iz svog djepa placaju svaki izlazak advokata negdje oko 300KM i da bukvalno se desi situacija da nemaju para tablu paracetamola da kupe.Mislim da ne bude ovo sad prica kako je policiji najteze, ja kada sam nedavno vidio bracni par u nekim ranim 30tim u redu za Narodnu kuhinju nije mi dobro bilo cijeli dan, i sta sad njih dvoje da ocekuju od ovog sistema o kojem pricamo i ko njih da zastiti i odrzi na zivotu.Tomahawk11 wrote:Tacno je to, zadnji policajac u karici ne moze i da hoce nista konkretno promijeniti u ovom sistemu, a prvi je na udaru.Tercius wrote:@Tomahawk11 Upravu si.Vidi ti sitni nepotizmi tipa crnih folija su nista naspram nepotizma tipa Budnjo Alije koji rece da ce dati 2 miliona da ostavi 3 policajca bez posla koji su mu sina vezali lisicama, i u cemu mu sad za sad dobro ide, jer je uspio 2 puta zamjeniti tuzioca sa slucaja u predhodnom postupku i evo vec 4ti put zamjeniti postupajuceg sudiju u procesu koji traje 4god, a radi cega, radi toga sto je njegov sin pored 6 policajaca na M.Dvoru slomio nekakvom tamo liku nos iz ciste objesti.E vidis isti ti i slicni nepotizmi opstruiraju i ono malo šepavog sistema sto imamo.Ali eto nekako uvijek se upire prstom u onog tamo jadnika sto se setka po trotoarima sa olovkom i tamo neke polu-papke sto ne shvataju zlo te hebene kafe popijene na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme.Nesto treba mijenjati, ko ce to uraditi, kada i kako, slozit ces se samnom to ni ja ni ti ne znamo, al taj nije sigurno onaj sto je zadnja karika u svemu tome.E sad izmedju lika sa olovkom,svakodnevnih paljevina, pucnjava i kradja auta sa jedne strane i onoga ko,kada,i kako ce ovaj sistem promjeniti sa druge strane, stojimo svi mi kojima drzava svake godine izmisli po neki novi porez.
To sa zatamnjenim autom sam naveo kao primjer, a sto kazes, ima i gorih stvari.
Ako ces iskreno, poprilicno sam skeptican glede promjena na bolje kad je u pitanju BiH. Korupcija je uhvatila debele korijene, dok se nasi politicari pitaju, moze biti samo gore. Tako da, ovo ti je ona situacija, suti dobro je dok te niko ne dira....a ako se desis na pogresnom mjestu u pogresno vrijeme - zali se upravniku Vodovoda. Isto tako i za obicne policajce, eto konkretno u tom Budnjo slucaju, pa on sad prosipa silu....nadam se da mu nece uspjeti, da ce od svega toga biti pozitivan primjer.
- O'zone
- Globalni moderator
- vješalica
#23641 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
uglavnom kako nam je mili gost došao izmigoljili su uhljebi na svakom ćošku u gradu....
ko bi rekao da ih fakat toliko ima kad ovoliki kriminal u gradu vlada
- supercali
#23642 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Pocinitelj krivicnog djela uvijek moze slucajno pasti niz stepenice
A danas je tercijusu definitivno neko provalio sifru pa pise normalno
- Edin H.
#23643 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bez veze, ne smijes frajer spucati na foru, onda te levat ishutasupercali wrote:
- Tercius
#23644 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ti bi trebala poceti sa aktivnijim i redovnijim upraznjavanjem sexualne gimnastike, udara ti na psihu vec.Pocni od tog nekoh uhljeba to ti je zlatna kombinacija frustracije-komplexa-kontrolisane sirovosti-neizivljenosti-i nadasve nezasitnosti, ako te on ne vrati u viklo nece niko vjeruj.vješalica wrote:uglavnom kako nam je mili gost došao izmigoljili su uhljebi na svakom ćošku u gradu....
-
zdruzdjo
#23645 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Generalno najveci problem u nasoj drzavi smo "mi".
Prvo: tolika je kolicina neke "umrtvljenosti" kod ljudi da je to zabrinjavajuce. Pogotovo populacije 18-40. Prosjecnom bosancu danas je dovoljno da ima cokalj rakije(mehke), par tankih kriski suhog mesa, kiseli krastavac i da gleda na tv kad ga dzeko ili neko slican zabije pod precku. Ako nema ovoga, onda prebije zenu.
Samom tom taktikom su nas doveli da u vrijeme izbora toj umrtvljenoj populaciji kapnu malo necega, obecaju kule i gradove(aka 100k radnih mjesta), zakuhaju sa "onim" tamo sa krilaticom vitalnih nacionalnih interesa, dignu tenzije izmedju "anamo njih" i nas i onda dodje taj dan izbora i oni koji izadju na glasanje znamo sta urade a oni koji ne izadju, ostanu kuci tersati i psovati majke dok u potkosulji gule kakvu "mehku" rakiju.
Nakon toga ovi koji su izabrani pocinju. Kriminal ko kriminal u takvim situacijama mora cvjetati. Stavljaju u tuzilastva i sudove svoje ljude. Ovi znamo kako rade. Samim tim oslobadjanjem koje koga iz zatvora i pritvora, skrece se paznja naroda od "high level" kriminala koji sprovode ovi. U svemu tome najexxx bas onaj najnizi koji je "pametno" izabrao.
U sustini kod nas je potrebna samo jedna mala kriticna masa. Potrebno je da jednom iznerviranom gradjaninu, koji uleti u neku birokratsko-administrativno-kriminalno-pravno-koruptivnu masinu, pukne film i rokne nekoga cekicem u glavu ili metkom, onako na prvu kad ga pocne muljati. I vrlo je vazno da se to cuje. Onda ce svaki od potencijalnih likova doooobro razmisliti prije nego uradi nesto sto mozda ne bi trebao. E to oklijevanje ce izazvati ono zrno razmisljanja tipa: "sta ako ovaj rokne mene kao sto je onaj onu???? ma uradicemo to kako treba ".
Tako isto i sve vezano za kriminal. E volio bih vidjeti nekog "heroja" koji ce krenuti sada da obija kuce u doglodima.
A da ne pricamo kako setnja u 22:00 od trebevica ili hreše do sarajeva bez odjece i gole guzice moze fino utjecati na razmisljanje o svojoj buducnosti i daljim koracima u zivotu.
Prvo: tolika je kolicina neke "umrtvljenosti" kod ljudi da je to zabrinjavajuce. Pogotovo populacije 18-40. Prosjecnom bosancu danas je dovoljno da ima cokalj rakije(mehke), par tankih kriski suhog mesa, kiseli krastavac i da gleda na tv kad ga dzeko ili neko slican zabije pod precku. Ako nema ovoga, onda prebije zenu.
Samom tom taktikom su nas doveli da u vrijeme izbora toj umrtvljenoj populaciji kapnu malo necega, obecaju kule i gradove(aka 100k radnih mjesta), zakuhaju sa "onim" tamo sa krilaticom vitalnih nacionalnih interesa, dignu tenzije izmedju "anamo njih" i nas i onda dodje taj dan izbora i oni koji izadju na glasanje znamo sta urade a oni koji ne izadju, ostanu kuci tersati i psovati majke dok u potkosulji gule kakvu "mehku" rakiju.
Nakon toga ovi koji su izabrani pocinju. Kriminal ko kriminal u takvim situacijama mora cvjetati. Stavljaju u tuzilastva i sudove svoje ljude. Ovi znamo kako rade. Samim tim oslobadjanjem koje koga iz zatvora i pritvora, skrece se paznja naroda od "high level" kriminala koji sprovode ovi. U svemu tome najexxx bas onaj najnizi koji je "pametno" izabrao.
U sustini kod nas je potrebna samo jedna mala kriticna masa. Potrebno je da jednom iznerviranom gradjaninu, koji uleti u neku birokratsko-administrativno-kriminalno-pravno-koruptivnu masinu, pukne film i rokne nekoga cekicem u glavu ili metkom, onako na prvu kad ga pocne muljati. I vrlo je vazno da se to cuje. Onda ce svaki od potencijalnih likova doooobro razmisliti prije nego uradi nesto sto mozda ne bi trebao. E to oklijevanje ce izazvati ono zrno razmisljanja tipa: "sta ako ovaj rokne mene kao sto je onaj onu???? ma uradicemo to kako treba ".
Tako isto i sve vezano za kriminal. E volio bih vidjeti nekog "heroja" koji ce krenuti sada da obija kuce u doglodima.
A da ne pricamo kako setnja u 22:00 od trebevica ili hreše do sarajeva bez odjece i gole guzice moze fino utjecati na razmisljanje o svojoj buducnosti i daljim koracima u zivotu.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23646 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo neka akcija danas? Akcijski krediti?Pokušaj pljačke banke na Ilidži: Ranjen slučajni prolaznik, pljačkaši u bijegu
Kako Klix.ba saznaje, pljačkaši su bili naoružani automatskim puškama, a na sebi su imali i pancire.
Sarajevo: Nova pljačka Raiffeisen banke u naselju Hrasno, pljačkaš uhapšen
- JThomas
#23647 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
novi kreditni proizvod, vratiš ako te uhvate, a ako te ne uhvate i ne vratiš...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#23648 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
....a biciklista nije htio da bude zirant.
- Thorgerson
- rumenige_brajtner
#23650 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u komentarima na ovu vijest, kaže legenda; ranjen zlatko lagumdžija