Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#23601 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

JavierBosnia wrote:Pa jebem mu i auto i ceste i 100 majki pa jel na glavnoj imaju rupe pa debili voze 35. Ima tu i tamo neka znam ih napamet, ali dovoljno da se prrdjebpreko takvih neravnina. Nije vam auto od kartona imbecili ko god da se pronadje u ovim rjecima.

Znate kako cudno izgleda voziti se 60 glavnom? Kao da preticen sva auta, eto tsko izgleda
I meni ponekad bude nezgodno kada sa suludih 55-65 počnem da obilazim sporaće (pod uslovom da ima dovoljno mjesta da bezbjedno izvršim zaobilaženje), sve se okrećem da me neće neka rotacija zaganjati jer opasno vozim. :lol:
Da ne spominjem debilna kočenja prije stacionarnih radara!
Throttle

#23602 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Throttle »

Svi ste vi trkaci, ubuduce vozite kao i ostala raja i sve ok :lol:
Krenite ranije i tako :D
JavierBosnia

#23603 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Naslovnica wrote: I meni ponekad bude nezgodno kada sa suludih 55-65 počnem da obilazim sporaće (pod uslovom da ima dovoljno mjesta da bezbjedno izvršim zaobilaženje), sve se okrećem da me neće neka rotacija zaganjati jer opasno vozim. :lol:
Da ne spominjem debilna kočenja prije stacionarnih radara!
Kakvu sam ja gresku napravio kad sam 80 prosao pored sporaca jer mi se otvorila lijeva traka. I to sve u par sekundi nisam ni primjetio brzinu.. primjetio sam nakon sto sam radar uocio :D
dobar osjecaj

#23604 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Naslovnica wrote:Ti si prva počela priču o usporavanju (ionako bespotrebno sporog saobraćaja) i zaobilaženju rupa i šahtova. Za Drinsku stoji, ona je kao minsko polje.
Ali kada mi kažeš da usporavaš u Zvorničkoj i Zagrebačkoj zbog brojnih rupa i loše regulisanih šahtova, e onda mi je sve jasno o kakvom se vozaču radi,
Ne nego si ti to tako protumačio. Javila sam se na temu najviše zbog iščuđavanja zašto je tako drugačije voziti kad kiša pada u Hamburgu u odnosu na vožnju kad kiša pada u Sarajevu.

Više puta sam bez ikakvih problema pisala na više tema da sam ja ispodprosječan vozač. Vozim sigurno svuda po svijetu, i nikad nisam učestvovala ni u kakvom udesu, nikad nisam usporavala saobraćaj, nikad mi niko nije je.. mater zbog sporosti, drskosti ili bilo kakvog bezobraznog ponašanja u vožnji. Za moje potrebe je to taman.

Kratki potez Zagrebačke, Grbavičke i Zvorničke čiji je djelić ljetos krpljen i koji ja koristim svako jutro je i loš primjer za opisivati potrebu za opreznijom i sporijom vožnjom jer se najveći dio dana i ne može voziti brže od zakrčenosti tih saobraćajnica tako da svi tuda uglavnom i prolaze silom prilika i ispod ograničenja.

Jedina kazna koju sam ikad platila za prekršaj u vožnji je bila za prekoračenje brzine kad sam zaobilazila vozilo koje je usporilo preko svake mjere preko šina u Blažuju.
beni-bu-man

#23605 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

najjace mi je kocenje pred radar, ono 60 ogranicenje al haj da ja ipak smanjim na 35-40 za nedaj boze, pa majku vam retardiranu
amar1994

#23606 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

beni-bu-man wrote:najjace mi je kocenje pred radar, ono 60 ogranicenje al haj da ja ipak smanjim na 35-40 za nedaj boze, pa majku vam retardiranu
Ma samo lec na sirenu,nema druge 8-)
JavierBosnia

#23607 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

beni-bu-man wrote:najjace mi je kocenje pred radar, ono 60 ogranicenje al haj da ja ipak smanjim na 35-40 za nedaj boze, pa majku vam retardiranu
Na stupu ispred mene 3 auta u redu znaci voze kao da su se dogovorili, 45 dolaze ispod mosta, sva trojica na kocnicu i 40 prodjose..
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23608 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

Image
Naslovnica

#23609 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

dobar osjecaj wrote:
Naslovnica wrote:Ti si prva počela priču o usporavanju (ionako bespotrebno sporog saobraćaja) i zaobilaženju rupa i šahtova. Za Drinsku stoji, ona je kao minsko polje.
Ali kada mi kažeš da usporavaš u Zvorničkoj i Zagrebačkoj zbog brojnih rupa i loše regulisanih šahtova, e onda mi je sve jasno o kakvom se vozaču radi,
Ne nego si ti to tako protumačio. Javila sam se na temu najviše zbog iščuđavanja zašto je tako drugačije voziti kad kiša pada u Hamburgu u odnosu na vožnju kad kiša pada u Sarajevu.

Više puta sam bez ikakvih problema pisala na više tema da sam ja ispodprosječan vozač. Vozim sigurno svuda po svijetu, i nikad nisam učestvovala ni u kakvom udesu, nikad nisam usporavala saobraćaj, nikad mi niko nije je.. mater zbog sporosti, drskosti ili bilo kakvog bezobraznog ponašanja u vožnji. Za moje potrebe je to taman.

Kratki potez Zagrebačke, Grbavičke i Zvorničke čiji je djelić ljetos krpljen i koji ja koristim svako jutro je i loš primjer za opisivati potrebu za opreznijom i sporijom vožnjom jer se najveći dio dana i ne može voziti brže od zakrčenosti tih saobraćajnica tako da svi tuda uglavnom i prolaze silom prilika i ispod ograničenja.

Jedina kazna koju sam ikad platila za prekršaj u vožnji je bila za prekoračenje brzine kad sam zaobilazila vozilo koje je usporilo preko svake mjere preko šina u Blažuju.
Izvni ti ako sam naglo i pretjerano reagovao, zaista ništa lično, ja to više općenito za saobraćaj u Sarajevu. Postalo je zaista frustrirajuće.
Tebi sve najbolje. :thumbup:
kakaljin

#23610 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

amar1994 wrote:
To sto urade i naglo zakoce je ugrozavanje ostalih ucesnika u saobrcaju, jer naglo kocenje a nema nikakvih prepreka koje ne vidi ni vozac iza.

Svako ogranicenje gdje je kamera moze se komotno bez sankcija proci +10 vise, ali ovo sto rade je cisto namjerno kocenje i ugrozavanje ostalih.
beni-bu-man

#23611 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kakaljin wrote:
amar1994 wrote:
To sto urade i naglo zakoce je ugrozavanje ostalih ucesnika u saobrcaju, jer naglo kocenje a nema nikakvih prepreka koje ne vidi ni vozac iza.

Svako ogranicenje gdje je kamera moze se komotno bez sankcija proci +10 vise, ali ovo sto rade je cisto namjerno kocenje i ugrozavanje ostalih.
kako to debilima objasniti, kako ????
beni-bu-man

#23612 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

bitanga_sa_otesa wrote:
Image
Morel na Forda :thumbup:

majke mi jedini ljek za te majmune
Travnički Noćni Šetač

#23613 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Dobar bull bar... može na forda provjereno...
bitanga_sa_otesa

#23614 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Travnički Noćni Šetač wrote:Dobar bull bar... može na forda provjereno...
push bar je ovo ;-)bull bar je okrugla cijev .
Travnički Noćni Šetač

#23615 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Može i to na forda... garantovano... :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#23616 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

ovo policija i taxisti imaju :-D
bitanga_sa_otesa

#23618 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

hopi

#23620 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hopi »

focusu odlično stoji taj bull bar
a koliko znam to treba ići na šasiju, inače nema koristi
adisonE

#23622 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by adisonE »

Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

Ili ovi blinkajuci semafori (mislim na zeleno svijetlo pred kraj) , ono na 10 metara od semafora tek pocelo blinkat i MORON/KA KOCI.. ko vam dade vozacke, jebem vam veze i vezice. Prodji idiotu jedan.

A kruzni tokovi su prica za sebe, kvantna fizika...

I onda kad kazu sto se nerviras u saobracaju, pa bolan KAKO SE TI NE NERVIRAS?
beni-bu-man

#23623 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

adisonE wrote:Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

Ili ovi blinkajuci semafori (mislim na zeleno svijetlo pred kraj) , ono na 10 metara od semafora tek pocelo blinkat i MORON/KA KOCI.. ko vam dade vozacke, jebem vam veze i vezice. Prodji idiotu jedan.

Sve zavisi kakvo je stanje na raskrsnici, meni tako neki dan idiot svira sto sam stao na blinkajuce zeleno a raskrsnica prepuna
kakaljin

#23624 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

beni-bu-man wrote:
adisonE wrote:Ne znam o kakvim rupama na glavnoj cesti vi pricate... Naravno da ima poneka rupa i saht, koje se blagim pokretom volana zaobilaze bez prelaska u drugu traku. Ali ono pizda mu materina nagazi na kocnicu, pa u manju brzinu i onda direkt predje preko rupe . valjda lakse nego zaobici.

Sve zavisi kakvo je stanje na raskrsnici, meni tako neki dan idiot svira sto sam stao na blinkajuce zeleno a raskrsnica prepuna
To je drugo i ja stanema na blinkajuce zeleno ako je puna raskrsnica i vidim da ne mogu proci, ali ako je sve cisto i tek se pocelo paliti blinkajuce zeleno, hladno prodjem bez kocenja jer znam da imam vremena. Ali idiote legnu na kocnicu na blinkajuce zeleno, ali ima jos gorih drze kocnicu i usporavaju na blinkajuce ali na zadnje zeleno i zuto daju gas i prodju a ti ostanes na semaforu a mogao i ti proci i auto iza .
beni-bu-man

#23625 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kakaljin wrote:
beni-bu-man wrote:

To je drugo i ja stanema na blinkajuce zeleno ako je puna raskrsnica i vidim da ne mogu proci, ali ako je sve cisto i tek se pocelo paliti blinkajuce zeleno, hladno prodjem bez kocenja jer znam da imam vremena. Ali idiote legnu na kocnicu na blinkajuce zeleno, ali ima jos gorih drze kocnicu i usporavaju na blinkajuce ali na zadnje zeleno i zuto daju gas i prodju a ti ostanes na semaforu a mogao i ti proci i auto iza .
To je posebna vrsta debila
Post Reply