https://www.chinahandys.net/xiaomi-mi6/
Švabo ga nadero na antutu na prvo mjesto
sa 183.647 !!!

Moderator: Benq

Al si dosadan u pm.odokativan wrote:detaljan test Mi6 od strane švabskog site-a o kineskim mobitelima
https://www.chinahandys.net/xiaomi-mi6/
Švabo ga nadero na antutu na prvo mjesto
sa 183.647 !!!![]()
![]()
a šta je to bolje!?!?!diablobih wrote:Mogli su i na 200k, to ne znaci da je bolji od iphonea, samsunga i ostalih mobitela.
Ne znam. Znam da su nekima govorili da im mogu vratit podatke ali za par joja i to u dolarima. Imam i ja dvije koje ne koristim sa izbrisanim podatcima, cuvam ih i nadam se da cu nekad moc povratit podatke. Za ovo stvarno ne znam, ne znam jel i isto ko ovo kad se izbrisu podatci uopste. Al sto ne bi moglo. Mozda moze. Znam da nam je receno koliko se spremni platit.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
Vizionar 1985 wrote:Ne znam. Znam da su nekima govorili da im mogu vratit podatke ali za par joja i to u dolarima. Imam i ja dvije koje ne koristim sa izbrisanim podatcima, cuvam ih i nadam se da cu nekad moc povratit podatke. Za ovo stvarno ne znam, ne znam jel i isto ko ovo kad se izbrisu podatci uopste. Al sto ne bi moglo. Mozda moze. Znam da nam je receno koliko se spremni platit.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.Sarlo Akrobata wrote:Vizionar 1985 wrote:Ne znam. Znam da su nekima govorili da im mogu vratit podatke ali za par joja i to u dolarima. Imam i ja dvije koje ne koristim sa izbrisanim podatcima, cuvam ih i nadam se da cu nekad moc povratit podatke. Za ovo stvarno ne znam, ne znam jel i isto ko ovo kad se izbrisu podatci uopste. Al sto ne bi moglo. Mozda moze. Znam da nam je receno koliko se spremni platit.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
Moze u Zagrebu, samo su cijene![]()
Meni su vratili sa SAS diska ukupno 12GB podata za 950€ + 50€ Eksterni disk na koji su mi spasili podatke![]()
https://www.infolab.hr/cjenik/
Ma i ja sam glup bio. Jeftin neki i nekakav telefon slabiji, nije neka marka i gurnem karticu u njega i budala ne snimim podatke na njega dodatno, i iskljucim ga i puf kad sam ga ukljucio nestali podatci. Nema ni utor za karticu nego neki limic preko sto se stavi i tako se ucvrsti ona sa njim. Ko zna sta je bilo, mozda nije kontakt dobar bio. A ja duduk nisam ni znao da se mogu obrisat tako nekako podatci sa njih. Ja konto kartice ko oni maltene flopi diskovi da su a ono sranje ko i disk skoro.Sarlo Akrobata wrote:Mah nebi ni ja ovo platio nikad, ali firmi su bili potrebni podatci, a tehnicar prije mene je mislio da je bezpotrebno praviti backup. Ova greska ga je kostala posla.
hmm... nešto je malo slika u pitanju koje su problem. Kartica je radila normalno i samo je "nestala", kao da i nije u telefonuVizionar 1985 wrote: Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.
Ma ja sam duduk sto se tehnike tice. Samo kazem sta sam procitao da su govorili oni koji se razumiju u ovo drugima sa slicnim problemima kao u mene pa evo i u tebe. Probaj na komp ocitat ako imas citac kartica. Jbg ja nemam nista opreme pa nisam ni sam mogo bilo sta da pokusam da vratim podatke a ima softvera za to. Imam ih instalirane ali dzaba duduk pa ne znam koristit a i opreme nemam da bilo sa uradim. A cisto sumnjam da ove besplatne verzije puno i mogu nesto.perfect_guy wrote:hmm... nešto je malo slika u pitanju koje su problem. Kartica je radila normalno i samo je "nestala", kao da i nije u telefonuVizionar 1985 wrote: Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.
http://www.gearbest.com/power-banks/pp_492335.htmlbic wrote:Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android
Search foruma nije pomogao pa da pitam ovdje.Neka preporuka za power bank,narucivanje iz vana je u pitanju,ebay,gearbest,pa i amazon dolaze u obzir,citam da je anker dobar ali ne nadjoh nikog da ga sipuje za Bosnu,ako je neko narucivao neki,nekog pouzdanijeg sellera it.valjala bi preporuka...
Rado druze al koliko vidim ovaj ne dalje u BIH,jbgkazo wrote:http://www.gearbest.com/power-banks/pp_492335.htmlbic wrote:Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android
Search foruma nije pomogao pa da pitam ovdje.Neka preporuka za power bank,narucivanje iz vana je u pitanju,ebay,gearbest,pa i amazon dolaze u obzir,citam da je anker dobar ali ne nadjoh nikog da ga sipuje za Bosnu,ako je neko narucivao neki,nekog pouzdanijeg sellera it.valjala bi preporuka...
Jeste malo skuplji, ali mu je kapacitet stvaran, ako mozes dodaj jos 20-tak KM pa uzmi onaj od 20.000 mAh.
Stavi karticu u comp. i probaj vratiti podatke recurvom. Ja sam tako uspio vratiti skoro sve podatke. Mozda cak i sve, jer nisam bas siguran sta je sve bilo na kartici.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
moje prvo iskustvo sa vracanjem telefona na fabricke postavke...po logici druge particije, sve sto sam htio sacuvati prebacim na karticu i vratim telefon na fabricke postavke... shipak, i kartica obrisana na fabricke postavke... srecom od ranije imao iskustva sa recuva pa mi je to pomoglo da sve sa kartice vratim... recuva ftwspree wrote:Stavi karticu u comp. i probaj vratiti podatke recurvom. Ja sam tako uspio vratiti skoro sve podatke. Mozda cak i sve, jer nisam bas siguran sta je sve bilo na kartici.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
Pa kad vraćaš na fabričke postavke, mobitel te upita da li želiš formatirati i SD karticu. Ako klikneš da nećeš, neće je obrisati.holowey wrote:moje prvo iskustvo sa vracanjem telefona na fabricke postavke...po logici druge particije, sve sto sam htio sacuvati prebacim na karticu i vratim telefon na fabricke postavke... shipak, i kartica obrisana na fabricke postavke... srecom od ranije imao iskustva sa recuva pa mi je to pomoglo da sve sa kartice vratim... recuva ftwspree wrote:Stavi karticu u comp. i probaj vratiti podatke recurvom. Ja sam tako uspio vratiti skoro sve podatke. Mozda cak i sve, jer nisam bas siguran sta je sve bilo na kartici.perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
preduslov za koristenje recuva je da kartica radi... citac kartica pa probati na racunaru da li ocitava karticu...
jeste kad udjes u meni ali ja ukucao kod za vracanje na fabricke i nikakav upit nisam dobio, ni yes/no, mob samo otisao u reboot... to je bilo na gingeru, ne znam da li je kod novijih verzija androida nesto drugacije...Dzontra_Volta wrote:
Pa kad vraćaš na fabričke postavke, mobitel te upita da li želiš formatirati i SD karticu. Ako klikneš da nećeš, neće je obrisati.
A za svaki slučaj, ja karticu izvadim iz mobitela prije factory reseta.
Ima na drugim sajtovima ( bangood,honorbuy ), vidi i na piku koliko je para.bic wrote:Rado druze al koliko vidim ovaj ne dalje u BIH,jbgkazo wrote:http://www.gearbest.com/power-banks/pp_492335.htmlbic wrote:Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android
Jeste malo skuplji, ali mu je kapacitet stvaran, ako mozes dodaj jos 20-tak KM pa uzmi onaj od 20.000 mAh.