Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
odokativan

#23601 Re: Android OS

Post by odokativan »

detaljan test Mi6 od strane švabskog site-a o kineskim mobitelima

https://www.chinahandys.net/xiaomi-mi6/

Švabo ga nadero na antutu na prvo mjesto
sa 183.647 !!! :D :oops:

Image
diablobih

#23602 Re: Android OS

Post by diablobih »

Mogli su i na 200k, to ne znaci da je bolji od iphonea, samsunga i ostalih mobitela.
zdruzdjo

#23603 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

Evo gaaaaaa ponoooovo, evo gaaaaa ponooooovo....
exampLe.

#23604 Re: Android OS

Post by exampLe. »

odokativan wrote:detaljan test Mi6 od strane švabskog site-a o kineskim mobitelima

https://www.chinahandys.net/xiaomi-mi6/

Švabo ga nadero na antutu na prvo mjesto
sa 183.647 !!! :D :oops:

Image
Al si dosadan u pm.
zateznistub

#23605 Re: Android OS

Post by zateznistub »

Dokle god da ga kvotate, on će redati testove. Ne obraćajte pažnju i nestace...
odokativan

#23606 Re: Android OS

Post by odokativan »

diablobih wrote:Mogli su i na 200k, to ne znaci da je bolji od iphonea, samsunga i ostalih mobitela.
a šta je to bolje!?!?!
to je relativna stvar, plastičnije se može uporedit sa autima, nekome je bitna maximalna brzina i ubrzanje, ala kod mobitela performanse po antutu, ali druge za tim zaboli, jer njemu npr. bolji auto ako ima velik gepek i prostranu unutrašnjost, trećem je opet bolje auto ako ima ful opremu sa klimom, kožom, alarmima a brzina mu nije bitna, itd....
kontaš?
šta je to bolji mobitel??
zdruzdjo

#23607 Re: Android OS

Post by zdruzdjo »

evo da quote
Sam sebe

Stavis auto na dinamometar i zavrtis. On pokaze xyz KW.
A onda ga stavis na nurburgring i vidis da ga satra understeer, da zvrci lim na 4000 obrtaja, da je nepregledan nazad od stoka, da je upravljivost losa i da mu kocinice se pregrijavaju kad kocis sa 160 na nula.........

Znaci ima jedna krilatica by Pirelli
Power is nothing without control
Sanchez22

#23608 Re: Android OS

Post by Sanchez22 »

Telefon mi se poceo restartovati povremeno.Osim toga,ne mogu skinuti niti instalirati aplikacije sa store-a.Probao sa factory reset,brisao cache,nista.Vrijeme da kupujem drugi izgleda :-D
perfect_guy

#23609 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
arnes_king

#23610 Re: Android OS

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

Imam Galaxy S7 edge i imam problem sa zakljucavanje. Na telefonu mi je uvijek podeseno otkljucavanje putem otiska prsta, i to mi radi bez problema. Problem je sto android uvijek uz otkljucavanje otiskom prsta, trazi da se postavi i dodatno otkljucavanje radi sigurnosti. Ja sam odabrao onaj uzorak (pattern) i kako to ne koristim nikako zaboravio sam kako ide.

Ja telefon otkljucavam i koristim putem otiska ali je problem sto sada ne mogu promijenuti postavke, jer mi odmah trazi taj uzorak. Jucer sam 2 puta pogrijesio i prvi put mi zakljucalo tel na 5 minuta, drugi put na 10 pa sada vise ne smijem ni pokusavati jer se brinem da ce mi na duzi period zakljucati.

Zna li ko ima li kakvo rijesenje kako sada da se ovog rijesim, bez da vracam na tvornicke postavke putem recovery-a?

P.S. Mob je rootovan.
Sanjarko

#23611 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

perfect_guy wrote:kad memorijska kartica crkne, ima li šanse prići sadržaju?
Ne znam. Znam da su nekima govorili da im mogu vratit podatke ali za par joja i to u dolarima. Imam i ja dvije koje ne koristim sa izbrisanim podatcima, cuvam ih i nadam se da cu nekad moc povratit podatke. Za ovo stvarno ne znam, ne znam jel i isto ko ovo kad se izbrisu podatci uopste. Al sto ne bi moglo. Mozda moze. Znam da nam je receno koliko se spremni platit.
Sarlo Akrobata

#23612 Re: Android OS

Post by Sarlo Akrobata »

Vizionar 1985 wrote:
Ne znam. Znam da su nekima govorili da im mogu vratit podatke ali za par joja i to u dolarima. Imam i ja dvije koje ne koristim sa izbrisanim podatcima, cuvam ih i nadam se da cu nekad moc povratit podatke. Za ovo stvarno ne znam, ne znam jel i isto ko ovo kad se izbrisu podatci uopste. Al sto ne bi moglo. Mozda moze. Znam da nam je receno koliko se spremni platit.

Moze u Zagrebu, samo su cijene :-)

Meni su vratili sa SAS diska ukupno 12GB podata za 950€ + 50€ Eksterni disk na koji su mi spasili podatke :mrgreen:

https://www.infolab.hr/cjenik/
Sanjarko

#23613 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Sarlo Akrobata wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Moze u Zagrebu, samo su cijene :-)

Meni su vratili sa SAS diska ukupno 12GB podata za 950€ + 50€ Eksterni disk na koji su mi spasili podatke :mrgreen:

https://www.infolab.hr/cjenik/
Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.
Sarlo Akrobata

#23614 Re: Android OS

Post by Sarlo Akrobata »

Mah nebi ni ja ovo platio nikad, ali firmi su bili potrebni podatci, a tehnicar prije mene je mislio da je bezpotrebno praviti backup. Ova greska ga je kostala posla.
Sanjarko

#23615 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

Sarlo Akrobata wrote:Mah nebi ni ja ovo platio nikad, ali firmi su bili potrebni podatci, a tehnicar prije mene je mislio da je bezpotrebno praviti backup. Ova greska ga je kostala posla.
Ma i ja sam glup bio. Jeftin neki i nekakav telefon slabiji, nije neka marka i gurnem karticu u njega i budala ne snimim podatke na njega dodatno, i iskljucim ga i puf kad sam ga ukljucio nestali podatci. Nema ni utor za karticu nego neki limic preko sto se stavi i tako se ucvrsti ona sa njim. Ko zna sta je bilo, mozda nije kontakt dobar bio. A ja duduk nisam ni znao da se mogu obrisat tako nekako podatci sa njih. Ja konto kartice ko oni maltene flopi diskovi da su a ono sranje ko i disk skoro.

A vazni su mi podatci. 2 godine rada skoro u obliku txt dokumenata. Ali mane para ni da pokusam povratit.
perfect_guy

#23616 Re: Android OS

Post by perfect_guy »

Vizionar 1985 wrote: Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.
hmm... nešto je malo slika u pitanju koje su problem. Kartica je radila normalno i samo je "nestala", kao da i nije u telefonu
Sanjarko

#23617 Re: Android OS

Post by Sanjarko »

perfect_guy wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa to i kazem. Receno nam koliko ste spremni platit. Ja nemam od cega pa ni ne pokusavam i samo cuvam kartice. Vec ima 3-4 godine.
hmm... nešto je malo slika u pitanju koje su problem. Kartica je radila normalno i samo je "nestala", kao da i nije u telefonu
Ma ja sam duduk sto se tehnike tice. Samo kazem sta sam procitao da su govorili oni koji se razumiju u ovo drugima sa slicnim problemima kao u mene pa evo i u tebe. Probaj na komp ocitat ako imas citac kartica. Jbg ja nemam nista opreme pa nisam ni sam mogo bilo sta da pokusam da vratim podatke a ima softvera za to. Imam ih instalirane ali dzaba duduk pa ne znam koristit a i opreme nemam da bilo sa uradim. A cisto sumnjam da ove besplatne verzije puno i mogu nesto.

Mozda u neku radnju za izradu slika da odneses. Imaju oni opremu za to. A ko zna sto ti je nece ocitat. Stvarno ne znam, kazem duduk sam. Pozdrav, sa srecom.
bic

#23618 Re: Android OS

Post by bic »

Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android :)
Search foruma nije pomogao pa da pitam ovdje.Neka preporuka za power bank,narucivanje iz vana je u pitanju,ebay,gearbest,pa i amazon dolaze u obzir,citam da je anker dobar ali ne nadjoh nikog da ga sipuje za Bosnu,ako je neko narucivao neki,nekog pouzdanijeg sellera it.valjala bi preporuka...
kazo

#23619 Re: Android OS

Post by kazo »

bic wrote:Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android :)
Search foruma nije pomogao pa da pitam ovdje.Neka preporuka za power bank,narucivanje iz vana je u pitanju,ebay,gearbest,pa i amazon dolaze u obzir,citam da je anker dobar ali ne nadjoh nikog da ga sipuje za Bosnu,ako je neko narucivao neki,nekog pouzdanijeg sellera it.valjala bi preporuka...
http://www.gearbest.com/power-banks/pp_492335.html
Jeste malo skuplji, ali mu je kapacitet stvaran, ako mozes dodaj jos 20-tak KM pa uzmi onaj od 20.000 mAh.
bic

#23620 Re: Android OS

Post by bic »

kazo wrote:
bic wrote:Pozz,ne znam da li je pravo mjesto,mada jeste,ova stvar puni android :)
Jeste malo skuplji, ali mu je kapacitet stvaran, ako mozes dodaj jos 20-tak KM pa uzmi onaj od 20.000 mAh.
Rado druze al koliko vidim ovaj ne dalje u BIH,jbg
spree

#23621 Re: Android OS

Post by spree »

Stavi karticu u comp. i probaj vratiti podatke recurvom. Ja sam tako uspio vratiti skoro sve podatke. Mozda cak i sve, jer nisam bas siguran sta je sve bilo na kartici.
holowey

#23622 Re: Android OS

Post by holowey »

spree wrote:
Stavi karticu u comp. i probaj vratiti podatke recurvom. Ja sam tako uspio vratiti skoro sve podatke. Mozda cak i sve, jer nisam bas siguran sta je sve bilo na kartici.
moje prvo iskustvo sa vracanjem telefona na fabricke postavke...po logici druge particije, sve sto sam htio sacuvati prebacim na karticu i vratim telefon na fabricke postavke... shipak, i kartica obrisana na fabricke postavke... srecom od ranije imao iskustva sa recuva pa mi je to pomoglo da sve sa kartice vratim... recuva ftw :thumbup:
preduslov za koristenje recuva je da kartica radi... citac kartica pa probati na racunaru da li ocitava karticu...
Dzontra_Volta

#23623 Re: Android OS

Post by Dzontra_Volta »

holowey wrote:
spree wrote:
moje prvo iskustvo sa vracanjem telefona na fabricke postavke...po logici druge particije, sve sto sam htio sacuvati prebacim na karticu i vratim telefon na fabricke postavke... shipak, i kartica obrisana na fabricke postavke... srecom od ranije imao iskustva sa recuva pa mi je to pomoglo da sve sa kartice vratim... recuva ftw :thumbup:
preduslov za koristenje recuva je da kartica radi... citac kartica pa probati na racunaru da li ocitava karticu...
Pa kad vraćaš na fabričke postavke, mobitel te upita da li želiš formatirati i SD karticu. Ako klikneš da nećeš, neće je obrisati.
A za svaki slučaj, ja karticu izvadim iz mobitela prije factory reseta.
holowey

#23624 Re: Android OS

Post by holowey »

Dzontra_Volta wrote:
Pa kad vraćaš na fabričke postavke, mobitel te upita da li želiš formatirati i SD karticu. Ako klikneš da nećeš, neće je obrisati.
A za svaki slučaj, ja karticu izvadim iz mobitela prije factory reseta.
jeste kad udjes u meni ali ja ukucao kod za vracanje na fabricke i nikakav upit nisam dobio, ni yes/no, mob samo otisao u reboot... to je bilo na gingeru, ne znam da li je kod novijih verzija androida nesto drugacije...
kazo

#23625 Re: Android OS

Post by kazo »

bic wrote:
kazo wrote:
Rado druze al koliko vidim ovaj ne dalje u BIH,jbg
Ima na drugim sajtovima ( bangood,honorbuy ), vidi i na piku koliko je para.
Post Reply