Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
propojeilijas wrote: ↑02/11/2023 10:09
ulice hulusina i dragice pravice danas bakarevica ulica ta duga zgrada je zgrada ahmedage hende adresa hulusina 1 a ta dzamija je kekeki sinan bakarevica zvala bakareva dzamija
U pravu si, sad kad pogledam ta duga zgrada je definitivno na Hulusinoj, a ne onaj niz uz ulicu Bistrik prema Austrijskom trgu kako ranije rekoh. S tim da je u prvom planu raskrsnica Bakarevica-Bistrik (Bakarevica se širi prema ulici Bistrik). Hulusina je iznad mekteba, tj izmedju mekteba i mezarja.
Tacno zgrada rapid nisam se mogao nikako sjetit nadimka. Kad je napravljena ne znam koje godine al jedna od prvih nebodera koji je imao lift i to po prici poznanika nikad se nije kvario
Dervencanka1939 wrote: ↑02/11/2023 10:34
Ona izgleda kao da ima ostakljene terase na donjoj strani, tj kao da je cijela ta strana zastakljena. A dosta je stara.
Takva je dan danas a napravljena 1902 za ahmedagu hendu to je bila bogata porodica imali su radnje na bascarsiji imovinu na vratniku, koliko znam od njega je katolicka crkva kupila zemlju na kojoj je crkva i samostan sv. Ante
Forumas tomhagen je upravu za mekteb dzenetica i vilu ismetu danas na mjestu mekteba je stambena zgrada.
Evo snimaka hulusine i bakaraviceve ulice
Dervencanka1939 wrote: ↑02/11/2023 10:34
Ona izgleda kao da ima ostakljene terase na donjoj strani, tj kao da je cijela ta strana zastakljena. A dosta je stara.
Takva je dan danas a napravljena 1902 za ahmedagu hendu to je bila bogata porodica imali su radnje na bascarsiji imovinu na vratniku, koliko znam od njega je katolicka crkva kupila zemlju na kojoj je crkva i samostan sv. Ante
Forumas tomhagen je upravu za mekteb dzenetica i vilu ismetu danas na mjestu mekteba je stambena zgrada.
Evo snimaka hulusine i bakaraviceve ulice
Ajsina pekara je cijelu memli stranu snadbjevala somunima, ko djeca smo isli coporativno, posebno uz ramazan spreme nas roditelji nane dede skupi nas se po 10-20 i onda svi kod Ajse po somune a tamo red od sto metara. Kasnije smo isli u Mjedenicu ali to je manje poznata pekara.