Pošteno!Maystor wrote:Ja sam otvoreno podržavao DF tokom izborne kampanje, dao im glas, nagovorio pozamašnu grupu prijatelja da učine isto. Sada se izvinjavam svim tim ljudima, pokušavam spasiti obraz.dustaban wrote: I da nastavim...
Rekoh vec glasao sam za DF, a prije izbora sam i sam "malo dodavao" na njihov tas i na ovom forumu. Medjutim, yebemumater, sad ko im misli dobro mora oplesti po ovom cirkusu sta rade ovih dana, pri cemu je ova kadrovska politika vrh vrhova. Ako je DF u necemu drugaciji od ovih starih krimosa, to je neka cudna strategija suprostavljanja lopovluku... diletantizmom!
S toga je neizbjezna ovakva reakcija nas razocaranih DF-ovih glasaca, a poruka ovim klovnovima koji brane svaki potez je - ako DF-u zelite dobro...ne branite ga ko boga vas molimo!
DF je prevara, možda najveća na politčkoj sceni od poslije rata na ovamo. Mix varalica, prevrtljivih ex-SDP-ublehaša (takvih je najviše, počev od samog Ljeljke pa nadalje); ali najgore od svega, novi ljudi koje su obećali...
E to je tek cirkus. Nafurana balavurdija, nepismeni, glupi, neodgojeni ...
Namjerno neću da spominjem imena, mislim da nije u redu, ali ko iole poznaje te face - sve mu je jasno.
Od DF-a jedino možete očekivati da vas dobro zabave (što neko reče), mada meni nije smiješno.
Demokratska fronta Željko Komšić
-
VjecitiStudent
#23601 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
-
HM 2011
#23602 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ispravan zaključak na kraju tekstova glasi:It_is_a_Leclerc wrote:Eto, ja valjam ublehe i meni su ublehe PLASIRANE, a tebe od septembra mjeseca ovdje znamo pod "SDA - na svim nivoima ! U JEDINSTVU JE SNAGA !". Mislim da se zaista diskvalifikuješ iz svake rasprave. Znači, čim kreneš od početka sa ad hominem, ja te isključim.
SAMO SDA, NA SVIM NIVOIMA, U JEDINSTVU JE SNAGA !
A ne kao ovo što si postavio..... Usput koji ad hominem ? Šta lično ? niti me interesovalo niti me interesuje - da ti to plastičnije objasnim:
Kada neko iz DF ustane ujutro iz kreveta i počeše se po lijevom guzu koji ga srbi onako,
jel i to veliki uspjeh ?
Ako to češanje bude trajalo toliko dugo da taj dan ne dođe na posao - jel opravdano češanje po guzu ? mislim WTF - enormni uspjeh ?
- travnik
#23603 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Izgleda da se cirkus oko formiranja vlasti privodi kraju, a onda počinje cirkus sa vlasti. Ako u DF-u budu ovakvi amateri i na vlasti, nema naprijed. Pa likovi u VM BiH gdje im je pripala B pozicija pošalju H (iako je ŽK još prije pet mjeseci rekao da ga pozicije H ne zanimaju), u FBiH gdje su im pripale 1 B pozicija, 2 S pozicije i 1 ostali, pošalju 2 ostala i 2 S. Onda se odradi transfer Reufa iz ostalih u B, Mandilović kao ostali, kako bi DF izvukao neki dodatni politički bod, i to nakon okončanja pregovora, napravi transfer u S, a onda nakon par dana, opet nazad među ostale. To bi bilo komično da nije u pitanju vlast, već nešto bezze, a ovako je tragikomično.
- Skijaš
#23604 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako će imenovati ministra iz hrvatske kvote u Savjetu ministara, odnosno ako smo konačno završili sa pričom o legitimnim i nelegitimnim, isplatilo se.travnik wrote:Izgleda da se cirkus oko formiranja vlasti privodi kraju, a onda počinje cirkus sa vlasti. Ako u DF-u budu ovakvi amateri i na vlasti, nema naprijed. Pa likovi u VM BiH gdje im je pripala B pozicija pošalju H (iako je ŽK još prije pet mjeseci rekao da ga pozicije H ne zanimaju), u FBiH gdje su im pripale 1 B pozicija, 2 S pozicije i 1 ostali, pošalju 2 ostala i 2 S. Onda se odradi transfer Reufa iz ostalih u B, Mandilović kao ostali, kako bi DF izvukao neki dodatni politički bod, i to nakon okončanja pregovora, napravi transfer u S, a onda nakon par dana, opet nazad među ostale. To bi bilo komično da nije u pitanju vlast, već nešto bezze, a ovako je tragikomično.
- htcxone
#23605 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ja bih ipak da pohvalim DF za ovo oko studeenata i za inicijative u KS ...
i da poselamim stranke koje su trazile izuzeće kamera sa sjednica KS, jer ce se snimati dizanje ručica oko inicijativa DFa o ukidanju bijelog hljeba i slicnih stvari...
i da poselamim stranke koje su trazile izuzeće kamera sa sjednica KS, jer ce se snimati dizanje ručica oko inicijativa DFa o ukidanju bijelog hljeba i slicnih stvari...
- travnik
#23606 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Skijaš wrote:Ako će imenovati ministra iz hrvatske kvote u Savjetu ministara, odnosno ako smo konačno završili sa pričom o legitimnim i nelegitimnim, isplatilo se.travnik wrote:Izgleda da se cirkus oko formiranja vlasti privodi kraju, a onda počinje cirkus sa vlasti. Ako u DF-u budu ovakvi amateri i na vlasti, nema naprijed. Pa likovi u VM BiH gdje im je pripala B pozicija pošalju H (iako je ŽK još prije pet mjeseci rekao da ga pozicije H ne zanimaju), u FBiH gdje su im pripale 1 B pozicija, 2 S pozicije i 1 ostali, pošalju 2 ostala i 2 S. Onda se odradi transfer Reufa iz ostalih u B, Mandilović kao ostali, kako bi DF izvukao neki dodatni politički bod, i to nakon okončanja pregovora, napravi transfer u S, a onda nakon par dana, opet nazad među ostale. To bi bilo komično da nije u pitanju vlast, već nešto bezze, a ovako je tragikomično.
Legitimni i nelegitimni odlučuje narod, a ne Čović, Komšić i sl. DF nema nikakve osnove da ima ministra iz H naroda u VM BiH. Ako H budu imali 3, a DF dobije 1, odnosno 33%, onda je to je nebuloza. To je kao da BOSS dobije trećinu ministara B jer je snaga DF-a među H u pet deka snazi Ajanovićeve stranke među B. Na "silu" se želi neka multi-kulti priča prodati bez utemeljenja, tj. istinske potpore među svima. Dodik već 10 godina ima i B, i H, i S, a i ostale na najodgovornijim funkcijama, što je jasan primjer da imati ministre, vijećnike, delegate, zatupnike iz nekog naroda, ne znači i neku ozbiljniju podršku među tim narodom.
Znam da će sadi pametnjakovići početi sa pričom torovi, etnokratija i sl., ali treba biti svjestan dvije realnosti u BiH. Prva, dijametralno suprotni politički stavovi i među običnim narodom jer su izbori, još uvijek, svojevrsni popis stanovništva. Nema niti jedne političke stranke koja ima podršku, iole ozbiljnu, u oba entiteta i tri naroda. SDP,SDA,HDZ, DF i sl. su minorne stranke u RS-a, a SDS, SNSD, DNS, NDP i sl. u FBiH. Slična situacija je i kada umjesto entiteta stavimo narod, samo manje primijetna jer FBiH ima više etnički pomiješanih područja. Druga, izborni zakon, raspodjela funkcija i sl. ide dominantno po etničkom i entitetskom ključu. Jedna stvar je što se velikom dijelu ne sviđa navedeno i šo bi željeli to promijeniti, ali to je tako danas. Jedno san, a drugo java.
Da se razumijemo, BiH treba istinsku i snažnu multi-kulti stranku, stranku koja će integrirati dezintegrirano društvo BiH. Međutim, ono što je radio SDP, i što bi radio DF da može, je smijurija, zlouporaba i blaćenje jedne takve ideje. Takvi potezi kratkoročno možda i imaju nekog efekte, ali dugoročno štete.
- tandmand
#23607 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Sada nema potrebe za Trecim. Covic je prvi u Sarajevu a sa Trecim bi bio prvi u Sirokom.StupskaBitanga wrote:Hajde još potpišite treći i da svi budemo sretni kao Covic jer kad dobija sve vala što i to ne bi dobio jer je DF i principjelnost ne ide u istoj rečenici
-
StupskaBitanga
-
kluz franjo
#23609 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima li neko blizak DF TK ili generalno bliže upoznat, da i nas malo uputi u temu?
Ovo prerasta u totalno bezakonje i haos, a što je najgore isto se generiše iz vrhova ZAKONODAVNE i IZVRŠNE vlasti.
25.03. Predsjednik skupštine TK zakazuje HITNU sjednicu skupštine za 30.03. sa tačkom dnevnog reda usvajanje prijedloga Budžeta TK za 2015.
http://www.skupstinatk.kim.ba/b/s/saziv ... 032015.pdf
dan kasnije, 26.03. na 3. vanrednoj sjednici Vlada TK donosi nezakonitu Odluku o produženju privremenog finansiranja za april 2015.
http://www.vladatk.kim.ba/vlada-tk/rad- ... k-26032015
Takva Odluka osim što je nezakonita i samim tim ništavna, bi morala biti potvrđena u Skupštini PRIJE stupanja na snagu.
Kako li će tek izraditi programe restrukturiranja propalih preduzeća i uvezivanje radnog staža radnicima, ako svoje osnovne funkcije i zadatke "odrađuju" na ovaj način?
Žaba je izgleda već skuhana! Ali neko će je tek morati progutati!
Ovo prerasta u totalno bezakonje i haos, a što je najgore isto se generiše iz vrhova ZAKONODAVNE i IZVRŠNE vlasti.
25.03. Predsjednik skupštine TK zakazuje HITNU sjednicu skupštine za 30.03. sa tačkom dnevnog reda usvajanje prijedloga Budžeta TK za 2015.
http://www.skupstinatk.kim.ba/b/s/saziv ... 032015.pdf
dan kasnije, 26.03. na 3. vanrednoj sjednici Vlada TK donosi nezakonitu Odluku o produženju privremenog finansiranja za april 2015.
http://www.vladatk.kim.ba/vlada-tk/rad- ... k-26032015
Takva Odluka osim što je nezakonita i samim tim ništavna, bi morala biti potvrđena u Skupštini PRIJE stupanja na snagu.
Kako li će tek izraditi programe restrukturiranja propalih preduzeća i uvezivanje radnog staža radnicima, ako svoje osnovne funkcije i zadatke "odrađuju" na ovaj način?
Žaba je izgleda već skuhana! Ali neko će je tek morati progutati!
- lerdi
#23610 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je čitava ova ujdurma oko uspostave vlasti napravljena kako bi DF nekome dokazao de je multietnička stranka nisam siguran koliko je na kraju to bilo isplatljivo. Meni je jasno da ovo razbija do sada utvrđene koncepte u ovoj državi i kao građaninu ove države u neku ruku mi je drago, ali opet nisam siguran da li je vrijedilo. Vrijeme će pokazati. Ako ništa priča o legitimnim i legalnim polako blijedi i to može biti neki vid satisfakcije.
Kada je kadrovska politika DF je, po meni, napravio par greški. Največa od svih je Kurteš, dok ostali još uvijek nit smrde nit mirišu. Uostalom eto ih sad pa nek urade nešto. Nije da su im vezane ruke. Imaju poluge u rukama i nek pokažu koliko mogu.
S druge strane DF-ovi prdestavnici u zakonodavnoj vlasti obavljaju dosta dobar posao. Nekoliko kvalitetnih incijativa je već pokrenuto, još nekoliko bi ih uskoro trebalo biti i za nadati se da će i ovi u izvršnoj pratiti ovaj tempo. Počinju se održavati i panel diskusije u kojima će građani moći iznijeti svoje zahtjeve poslanicima u skupštini kantona, a i nekim u federalnom parlamentu, i mislim da je to put kojim se mora napokon krenuti. Eto prilike i ovim koji ovdje pišu i kojima ništa ne valja da odu i da iznesu sve probleme koji ih tište. Vrijedi probati. Od pisanja na forumu niko neće imati ništa.
Kada je kadrovska politika DF je, po meni, napravio par greški. Največa od svih je Kurteš, dok ostali još uvijek nit smrde nit mirišu. Uostalom eto ih sad pa nek urade nešto. Nije da su im vezane ruke. Imaju poluge u rukama i nek pokažu koliko mogu.
S druge strane DF-ovi prdestavnici u zakonodavnoj vlasti obavljaju dosta dobar posao. Nekoliko kvalitetnih incijativa je već pokrenuto, još nekoliko bi ih uskoro trebalo biti i za nadati se da će i ovi u izvršnoj pratiti ovaj tempo. Počinju se održavati i panel diskusije u kojima će građani moći iznijeti svoje zahtjeve poslanicima u skupštini kantona, a i nekim u federalnom parlamentu, i mislim da je to put kojim se mora napokon krenuti. Eto prilike i ovim koji ovdje pišu i kojima ništa ne valja da odu i da iznesu sve probleme koji ih tište. Vrijedi probati. Od pisanja na forumu niko neće imati ništa.
- It_is_a_Leclerc
#23611 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ovdje niko i ne spominje inicijativu DF-a u KS i ZDK da u sva javna preduzeća sa kantonalnim predznakom uđu insititucije financijske policije, inspekcije rada (zbog ugovora i produživanja istih) ? Niti se ovdje spominje da su DF-ovci u TK jedini glasali PROTIV povećanja naknada u administrativno-pravnoj komisiji ?!
Što se TK i budžeta tiče, cijeli problem ovdje je u tome što se unutar KO SDA TK vode nevjerovatne borbe za prevlast. Ministri iz SDA su Kukićevci, a zastupnici SDA su, koliko-toliko, normalni ljudi, tako da je ne zna lijeva šta joj radi desna.
Što se TK i budžeta tiče, cijeli problem ovdje je u tome što se unutar KO SDA TK vode nevjerovatne borbe za prevlast. Ministri iz SDA su Kukićevci, a zastupnici SDA su, koliko-toliko, normalni ljudi, tako da je ne zna lijeva šta joj radi desna.
- lerdi
#23612 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pa što će se o tome pisati kad je puno lakše pljuvati po svemu. DF na terenu dosta dobro stoji. Pokušava da provede ono što je obećao u predizbornoj kampanji i u tome koliko toliko uspjeva. Naravno kod nas nema sredine. Pohvali što valja i ukaži na ono što nevalja, al jok. Ili ih pljuj kao ovih par vječito nezadovoljnih ili ih diži do neba kao što ih dižu ovi nacionalno obojeni. Fazon je što su i jedni i drugi isti samo predstavljaju dva kraja iste batine koja nas ubi po glavi evo godinama.It_is_a_Leclerc wrote:Ovdje niko i ne spominje inicijativu DF-a u KS i ZDK da u sva javna preduzeća sa kantonalnim predznakom uđu insititucije financijske policije, inspekcije rada (zbog ugovora i produživanja istih) ? Niti se ovdje spominje da su DF-ovci u TK jedini glasali PROTIV povećanja naknada u administrativno-pravnoj komisiji ?!
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#23613 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čirilica ima svoje "intelektualne" i "znanstvene" megafone za sveRaspudić: Nema stabilnosti bez uključivanja SNSD-a i SBB-a u vlast -
-
kluz franjo
#23614 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako je to tačno, onda je to novi "kvalitet" nezakonitih mehanizama blokade i nerada. Imali smo entitetske, konstitutivne, "legitimne", a sada još i unutarstranačke. Katastrofa.It_is_a_Leclerc wrote: Što se TK i budžeta tiče, cijeli problem ovdje je u tome što se unutar KO SDA TK vode nevjerovatne borbe za prevlast. Ministri iz SDA su Kukićevci, a zastupnici SDA su, koliko-toliko, normalni ljudi, tako da je ne zna lijeva šta joj radi desna.
- Banksy
#23615 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Budžet KS za 2015. godinu: Za zastupnike u Skupštini KS čak pola miliona maraka više
U 2014. ukupna sredstva planirana za funkcioniranje Skupštine KS iznosila su 1.104.800 KM, dok je za 2015. godinu planirano izdvojiti 1.769.300 KM. Razlika se, kako je to budžetom i specificirano, odnosi na povećanje izdataka za plaće i naknade zaposlenih.
Naime, u 2014. godini je za plaće i naknade zaposlenih izdvojeno 719.500, dok je za 2015. planirano izdvajanje od čak 1.238.100 KM.
Povećana su izdvajanja i za rad Kabineta predsjedavajućeg Skupštine i njegovih zamjenika i to sa 279.600 KM koliko je bilo odobreno budžetom za 2014. godinu, na 291.700 KM koliko je planirano budžetom za 2015.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/budzet-k ... 327096#vrh
-
docdr
#23616 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF u ovom trenutku nema stranacku ni kadrovsku infrastrukturu dovoljnu za ucestvovanje u vlasti. Cini mi se da nade polazu u ujedinjenje sa sdp-om cime bi se zaokruzila prica lijevog centra u bih a oni dobili konacno status ozbiljne stranke. Samo je pitanje hoce li do tad uspjeti sacuvati integritet koji im je od izbora poljuljan ili ce losa rjesnje krpiti na nacin koji je to nekada radio sbih. A znamo gdje je sad sbih.
-
zippoo87
#23617 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
evo ja cu pohvalitiIt_is_a_Leclerc wrote:Ovdje niko i ne spominje inicijativu DF-a u KS i ZDK da u sva javna preduzeća sa kantonalnim predznakom uđu insititucije financijske policije, inspekcije rada (zbog ugovora i produživanja istih) ? Niti se ovdje spominje da su DF-ovci u TK jedini glasali PROTIV povećanja naknada u administrativno-pravnoj komisiji ?!
ovo ce podrzati svako ko nema oraha u dzepu i zeli normalnu uredjenu drzavu
medjutim...inicijativa je jedno a provodjenje u djelo ove zamisli nesto sasvim drugo
nadam se da razumijete sta govorim
- cadburry
#23618 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zašto DF-ovi zastupnici u Skupštini KS ne pozovu zaraćene strane u Jemenu na primirje, kad već pozivaju Finansijsku policiju na djelovanje?
Skupština KS ima jednake nadležnosti u oba slučaja, a i jedno i drugo fino zvuči.
Skupština KS ima jednake nadležnosti u oba slučaja, a i jedno i drugo fino zvuči.
- lerdi
- lerdi
#23620 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Očekujem da će se praviti rebalans i prije nego krene izvršenje budžeta kako treba. Fino je to Kozarda sklepo.Banksy wrote:
Budžet KS za 2015. godinu: Za zastupnike u Skupštini KS čak pola miliona maraka više
U 2014. ukupna sredstva planirana za funkcioniranje Skupštine KS iznosila su 1.104.800 KM, dok je za 2015. godinu planirano izdvojiti 1.769.300 KM. Razlika se, kako je to budžetom i specificirano, odnosi na povećanje izdataka za plaće i naknade zaposlenih.
Naime, u 2014. godini je za plaće i naknade zaposlenih izdvojeno 719.500, dok je za 2015. planirano izdvajanje od čak 1.238.100 KM.
Povećana su izdvajanja i za rad Kabineta predsjedavajućeg Skupštine i njegovih zamjenika i to sa 279.600 KM koliko je bilo odobreno budžetom za 2014. godinu, na 291.700 KM koliko je planirano budžetom za 2015.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/budzet-k ... 327096#vrh
- Maystor
#23621 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Dobarcadburry wrote:Zašto DF-ovi zastupnici u Skupštini KS ne pozovu zaraćene strane u Jemenu na primirje, kad već pozivaju Finansijsku policiju na djelovanje?
Leclerc je posljednji član ovog foruma kojeg bih na bilo koji način želio uvrijediti, pa nisam htio da mu repliciram. "zahtjev" DFovaca da finansijska policija uđe u komunalna preduzeća je uvreda inteligencije.
- Maystor
#23622 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Aha, studira se 10+ godina o trošku države pa prigustilo. Pa onda trk kod Pindže da vam produži još kojuhtcxone wrote:Ja bih ipak da pohvalim DF za ovo oko studeenata i za inicijative u KS ...
Ma ovaj DF je čudo ljudi moji
-
The Realist
#23623 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Završio sam medicinu i znam kako je gore. Neka prvo izbace određene profesore sa fakulteta i onda neće biti problema (hajde, sada i moraju neku kvotu imati, jer se bolonja gura, ali toga prije nije bilo). Neka usput malo porezna, ili ko već treba, obavi popis imovine određenih profesora i vidi gdje su putovali, pa da ovi to probaju opravdati na bilo koji način.....Maystor wrote:
Aha, studira se 10+ godina o trošku države pa prigustilo. Pa onda trk kod Pindže da vam produži još koju
Ma ovaj DF je čudo ljudi moji
- kandelabar
#23624 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
To je na neki način apsurdnost ove naše države da sa jednim narandžastim autobusom i proputovanjem po Bosni uz mjestimična održavanja patriotskih bogato natopljenih emocijama govora uzmeš dobar dio kolača vlasti..Lokman wrote:DF je ispao smiješan i infantilan. Da sada budu izbori DF ne bi prešao cenzus. Na pozicije postavljaju idiote i alkoholičare, recikliraju kadrove SDP-a, u organizacijskom smislu na terenu i ne postoje. DF je najveće razočarenje.
- Maystor
#23625 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ako pogledaš ko im je dekan(esa), nije ni čudo.The Realist wrote:Završio sam medicinu i znam kako je gore. Neka prvo izbace određene profesore sa fakulteta i onda neće biti problema (hajde, sada i moraju neku kvotu imati, jer se bolonja gura, ali toga prije nije bilo). Neka usput malo porezna, ili ko već treba, obavi popis imovine određenih profesora i vidi gdje su putovali, pa da ovi to probaju opravdati na bilo koji način.....
Sve što govoriš je tačno, ali nema nikakve veze sa ovom pričom o produženju predbolonjskih studijskih programa.
I pošto vidim da mnogi ne razumiju suštinu, pojasniću: nema ništa loše u tome da se produži ovaj rok, ali produžio bi se on svakako. DF je napravio populističku priču oko toga, ispade da nije bilo Pindže i poslanika DF-a u SKS svijet bi propao