SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tercius

#23601 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

jao_situacije wrote:
uglavnomja wrote: a kakve veze ima policija sa tim sto je on pusten? ili fakat mislis da policija hapsi, pa pusta po svom cejfu?

riba smrdi od glave, a kompletno sudstvo je tu negdje.

i ne cudim se policiji nimalo, koji qrac rizikovati zivot, zdravlje, ranjavanje ... da bi uhvatili po 100. put istog lika kojeg ce sud pustiti za 24 sata napolje.
a i pored toga odlicno rade svoj poosao, vrlo malo pravih zlocina je ostalo nerijeseno. ovo za paljenje auta fakat ne kontam ... :roll:
o čemu pričaš ti :?
kakvi pravi zločini
policija hapsi pa pušta
Prica ti covjek o necemu gdje ti ne mozes dobaciti ali nisi ni ti kriv sto si takav ajde, bice bolje nekad.Ev ti pjesmica jedna opusti se malo.
P.S. Vjerujem da ti je sestra ima na mobitelu.
VjecitiStudent

#23602 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Uzrečici 'pametan kao drot', dodao bih i 'duhovit kao drot'.
zateznistub

#23603 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

Ne hvaleći im vjere,
ne očekujte od murije scene iz filmova koje gledate. Ovo je RL i mnoge stvari, iako na izgled slične, mnogo se razlikuju od filmskog platna.

I kako reče mama, ima i finih...
jao_situacije

#23604 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

baš je teško "dobaciti" do policije
bubi_mama

#23605 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

O'zone wrote:http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/s ... /151103080

Da se ponovo citiram
O'zone wrote:
Samo kazne teškog rada, ništa drugo. Lanci, kugle od 20 kg, naranđasta odijela, macola, krampa, lopata i lagano 10 sati dnevno, dvije pauze po 30 minuta i dvije kratke po 15 minuta, 31 dan u mjesecu, 365 dana godišnje, dnevnica se računa 20 KM pa dok ne otplati...
Nasi krimosi odu onako rahat da odleze. Ali bukvalno leze po cjeli dan. Sto bi rekli odleze na jednom guzu. Malo teretana, malo zzaHebancija ma prodje godina zacas
zateznistub

#23606 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:baš je teško "dobaciti" do policije
Kako misliš, Teško? Nekada, prije rata su bili tzv. kursisti. Danas, ipak treba malo vise od obicnog kursa. I nemojte ni generalizovati ni omalovažavati ni jedan posao pa ni policijeski. Ipak je to jako odgovoran i težak posao...
jao_situacije

#23607 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote:
Kako misliš, Teško? Nekada, prije rata su bili tzv. kursisti. Danas, ipak treba malo vise od obicnog kursa. I nemojte ni generalizovati ni omalovažavati ni jedan posao pa ni policijeski. Ipak je to jako odgovoran i težak posao...
počeo je sa vrijeđanjem, kao i obično
šta da mu odgovorim ?
Tercius

#23608 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Ubice te frustracija sine u zivotu koju ne znas kako i gdje ispoljiti, rjesavaj to na vrijeme, jer ces opet na kraju skontati kako nista nisi postigao korisno za sebe u zivotu a vrijeme ti prodje u nekakvom jadu, cemeru,pljuvanju jer frustracija stvara frustraciju nikako olaksanje.Ne dozvoli da te impotencija stigne u mladjahnim godinama nedaj Boze, a na dobrom si putu.Nadji unutrasnji balans da tezis ka tome da sa okolinom budes u sto skladnijim odnosima otherwise ur fucked up.Evo ovaj put besplatno inace naplacujem savjete;) :kiss:
zateznistub

#23609 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:
zateznistub wrote:
počeo je sa vrijeđanjem, kao i obično
šta da mu odgovorim ?
Ma ne mislim na njega, mislim na generalni stav raje koji se ovdje moze iščitati...
jao_situacije

#23610 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

Tercius wrote:
Ubice te frustracija sine u zivotu koju ne znas kako i gdje ispoljiti, rjesavaj to na vrijeme, jer ces opet na kraju skontati kako nista nisi postigao korisno za sebe u zivotu a vrijeme ti prodje u nekakvom jadu, cemeru,pljuvanju jer frustracija stvara frustraciju nikako olaksanje.Ne dozvoli da te impotencija stigne u mladjahnim godinama nedaj Boze, a na dobrom si putu.Nadji unutrasnji balans da tezis ka tome da sa okolinom budes u sto skladnijim odnosima otherwise ur fucked up.Evo ovaj put besplatno inace naplacujem savjete;) :kiss:
baš ti hvala, potrudiću se da ne pljujem nerad nepotizam i korupciju
a za uspjeh pa šta da ti kažem, možda da doktoriram
stvarno nema potrebe da se brineš oko toga
jao_situacije

#23611 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

zateznistub wrote: Ma ne mislim na njega, mislim na generalni stav raje koji se ovdje moze iščitati...
ma da se razumijemo ne očekujem ja betmene, ali ima ih preko 2000
pa mogu bar divljanje u saobraćaju zaustaviti
niko im ne bi ništa rekao da se bar trude, ali njih boli kurac hladno
to je ono što meni najviše smeta
JThomas

#23612 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by JThomas »

jeste teško, strašne štele trebaju. k'o i za bilo šta drugo na budžetu.
jao_situacije

#23613 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

JThomas wrote:
jeste teško, strašne štele trebaju. k'o i za bilo šta drugo na budžetu.
to sam zaboravio
shbc

#23614 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

uglavnomja wrote:

a kakve veze ima policija sa tim sto je on pusten? ili fakat mislis da policija hapsi, pa pusta po svom cejfu?
Ako ga puste odma onda jeste po "cejfu". Policija i bez tuzilastva i suda ima pravo da osumnjicenog zadrzi u pritvoru odredjeni period. Koliko se sjecam maksimalno je 7 ili 14 dana.
zateznistub

#23615 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

jao_situacije wrote:
zateznistub wrote: Ma ne mislim na njega, mislim na generalni stav raje koji se ovdje moze iščitati...
ma da se razumijemo ne očekujem ja betmene, ali ima ih preko 2000
pa mogu bar divljanje u saobraćaju zaustaviti
niko im ne bi ništa rekao da se bar trude, ali njih boli kurac hladno
to je ono što meni najviše smeta
Slažem se, ali vama mora biti jasno da to obični drot/prašinar ne odlućuje. Sve dok je politički "krov" ovakav kakav jeste, staus quo ostaje...

i divljanje i kriminal neće i ne može riješti prašinar. To moraju prvo odobriti glavonje na vlasti, pa načelnici pa tek onda sitna buranija.
Tercius

#23616 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

jao_situacije wrote:
Tercius wrote:
baš ti hvala, potrudiću se da ne pljujem nerad nepotizam i korupciju
a za uspjeh pa šta da ti kažem, možda da doktoriram
stvarno nema potrebe da se brineš oko toga
Nemoj je pljuvati, jer ne mijenjas stim nista, ispadas samo nekakav konfliktan lik, lako preoznatljiv u masi, sa nekim naznakama devijacije ponasanja i sa manjkom socijalnih vjestina.Pljuvanje je beze i to moze svako, medjutim iz pasive preci u nekakvo djelo i pri tome nesto promjeniti u svom zivotu i okolini i ne moze bas svako, ja te recimo tu podrzavam kao mladog covjeka i volio bi te vidjeti u takvom izdanju.
Tercius

#23617 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

shbc wrote:
uglavnomja wrote:

a kakve veze ima policija sa tim sto je on pusten? ili fakat mislis da policija hapsi, pa pusta po svom cejfu?
Ako ga puste odma onda jeste po "cejfu". Policija i bez tuzilastva i suda ima pravo da osumnjicenog zadrzi u pritvoru odredjeni period. Koliko se sjecam maksimalno je 7 ili 14 dana.
24h.
shbc

#23618 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Tercius wrote:
shbc wrote:
uglavnomja wrote:

24h.
Poznajem jednog bivseg policajca koji je imao dosta visoku poziciju dok je radio. Znam da je jednom prilikom zadrzao lika puno duze (cini mi se 14 dana) iz inata jer je odredjeni politicar urgirao za njega, a frajer je ubio covjeka. Naravno, ne bih o detaljima, ko, sta i kako.
Edin H.

#23619 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Edin H. »

shbc wrote:
Poznajem jednog bivseg policajca koji je imao dosta visoku poziciju dok je radio. Znam da je jednom prilikom zadrzao lika puno duze (cini mi se 14 dana) iz inata jer je odredjeni politicar urgirao za njega, a frajer je ubio covjeka. Naravno, ne bih o detaljima, ko, sta i kako.
Ne daj da te raskrinkaju :izet:
Tercius

#23620 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

Tercius wrote:
shbc wrote:
uglavnomja wrote:

24h.
Kada se osoba liši slobode, takozvani policijski pritvor ili tačnije zadržavanje, može trajati najviše 24 sata, u kojem se roku osoba lišena slobode mora predati nadležnom tužiocu. Kada se osoba lišena slobode preda nadležnom tužiocu, on ima 24 sata da sasluša osumnjičenog i odluči se o tome da li će prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora. Ukoliko se uputi prijedlog za određivanje pritvora prema sudu, nadležni sud u roku od 24 sata odlučuje o prijedlogu za pritvor. Dakle, bez sudske odluke osoba u pritvoru može biti zadržana najviše 3 dana (72 sata), nakon kojih mora biti donesena odluka kojom se prema osobi lišenoj slobode određuje mjera pritvora ili se osoba pušta na slobodu.E sad za te stvari koje ti navodis stvarno ne znam kako,kad,gdje,koga i na koji nacin.To mozda u zlatno doba milicije kad je milicija radila po svom nahodjenju a po defaultu samo obavjestavala sudiju o ucinjenom.
insomnia78

#23621 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Il je to mozda ipak urbana legenda
shbc

#23622 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Edin H. wrote:
shbc wrote:
Ne daj da te raskrinkaju :izet:
Na pogresno stablo lajes. Moja profesija nije ni blizu murije.
shbc

#23623 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by shbc »

Tercius wrote:

Kada se osoba liši slobode, takozvani policijski pritvor ili tačnije zadržavanje, može trajati najviše 24 sata, u kojem se roku osoba lišena slobode mora predati nadležnom tužiocu. Kada se osoba lišena slobode preda nadležnom tužiocu, on ima 24 sata da sasluša osumnjičenog i odluči se o tome da li će prema nadležnom sudu uputiti prijedlog za određivanje pritvora. Ukoliko se uputi prijedlog za određivanje pritvora prema sudu, nadležni sud u roku od 24 sata odlučuje o prijedlogu za pritvor. Dakle, bez sudske odluke osoba u pritvoru može biti zadržana najviše 3 dana (72 sata), nakon kojih mora biti donesena odluka kojom se prema osobi lišenoj slobode određuje mjera pritvora ili se osoba pušta na slobodu.E sad za te stvari koje ti navodis stvarno ne znam kako,kad,gdje,koga i na koji nacin.To mozda u zlatno doba milicije kad je milicija radila po svom nahodjenju a po defaultu samo obavjestavala sudiju o ucinjenom.
Prije par godina. Ne znam kako.

Ustvari i nebitno na kraju krajeva. Poenta je da ovaj ne bi ni minute a raspuco se. Jebiga, to je vec neodbranjivo.
Tercius

#23624 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tercius »

shbc wrote:
Tercius wrote:

Prije par godina. Ne znam kako.

Ustvari i nebitno na kraju krajeva. Poenta je da ovaj ne bi ni minute a raspuco se. Jebiga, to je vec neodbranjivo.
Ja klixu i njihovim naslovima vjerujem isto ko i Vucicu kad kaze da su Srbija i Bosna bratske drzave.Klix sa svojim vijestima je vise za crnog humora a ne za neke ozbiljne reference u raspravama.Golf 3 dosao Golf 5 puco pogodjen neko u djipu pa opet pogodjen neko u Golfu 5 u petu.Nidze veze, bitno je da se vijest objavi prva a sta se objavljuje to je manje vise bitno.Kako god vidjece se ovih narednih dana sta je bilo, pa onda ako se stvarno utvrdi da je neko iz Golfa 5 pucao a da nije zadrzan i da se svima iz tog vozila parafinska rukavica nije uzela e onda jebi ga.
insomnia78

#23625 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ljudi, ovo "pusten na kucno lijecenje" samo znaci da nije bilo potrebe da ostaje u bolnici
Locked