I po ko zna koji put - radi se na spajanju sa ostalim kablovskim operaterima i sasvim je uredu da dolazi do povremenog prekida interneta i kablovske..
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- Benq
#23601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Problem jeste ako net nestane na 10 sekundi pa opet dodje na minutu pa opet nestane i tako u krug , ali ako nestane svaki dan na 10 sekundi onda to nije vrijedno spomena 
I po ko zna koji put - radi se na spajanju sa ostalim kablovskim operaterima i sasvim je uredu da dolazi do povremenog prekida interneta i kablovske..
Last edited by Benq on 19/10/2015 21:18, edited 1 time in total.
- joyjoy
#23602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
fokus2000 wrote:Dešava li se vama da vam internet prekine na 10 sec i ponovo dođe i tako već zadnjih mjesec dana?
Dešava i kod mene:(
https://drive.google.com/file/d/0B3KqPo ... sp=sharing
- Reglan
#23603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni nestane, al dodje za 2-3 sekunde.
- BaDa
#23604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ljudi jedno pitanje neki dan sam citao da je ovaj trio grande family bio 41.90km a sad na njihovoj stranici vidim 46.90
planirao sam sutra da odem prikljuciti ovaj trio grande family pa me sad to zbunilo
- Benq
#23605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je cijena po "novom" cjenovniku od 1.11. (ustvari su samo odvojili cijenu paketa od cijene za KKS koja iznosi 15KM) , dakle 41,90 + 15 za KKS = 56,9KM.BaDa wrote:ljudi jedno pitanje neki dan sam citao da je ovaj trio grande family bio 41.90km a sad na njihovoj stranici vidim 46.90planirao sam sutra da odem prikljuciti ovaj trio grande family pa me sad to zbunilo
Tih 46,9KM placas ako potpises na 24mj pa ces dobiti 12 mjeseci popust 10KM za telefon.
Last edited by Benq on 19/10/2015 22:04, edited 2 times in total.
- joyjoy
#23606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije to u dure (toga prije nije bilo,btw) , nije strašno pri surfanju ali npr slušanje radia može biti iritantno zbog prekidanja ali downloada velikog :prekid pa dok se Peers konfiguriše..... uspori generalno DL.Reglan wrote:I meni nestane, al dodje za 2-3 sekunde.
ehhhhh...........
- supercali
#23607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
sta bas tako ako ne znas koji od ova 2 problema je prisutanTuborg Na Mozgu wrote:baš takoBenq wrote:Problem jeste ako net nestane na 10 sekundi pa opet dodje na minutu pa opet nestane i tako u krug , ali ako nestane svaki dan na 10 sekundi onda to nije vrijedno spomena
meni recimo nema vremenski kad nestane nekad nestane zaredom pa 2-3 puta u minut 2 a nekad bude po citav dan da ne nestane
problem jeste al znam da se spajaju pa ih i ne zovem al da se desava desava se sto ponekad zna ici na zivce
- BaDa
#23608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
aha pa svakako sam mislio potpisati na 24mjeseca... onda bolje sacekat do 1.11 pa onda po novom cjenovnikuBenq wrote:To je cijena po "novom" cjenovniku od 1.11. (ustvari su samo odvojili cijenu paketa od cijene za KKS koja iznosi 15KM) , dakle 41,90 + 15 za KKS = 56,9KM.BaDa wrote:ljudi jedno pitanje neki dan sam citao da je ovaj trio grande family bio 41.90km a sad na njihovoj stranici vidim 46.90planirao sam sutra da odem prikljuciti ovaj trio grande family pa me sad to zbunilo
Tih 46,9KM placas ako potpises na 24mj pa ces dobiti 12 mjeseci popust 10KM za telefon.
- Benq
#23609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
WTFBaDa wrote:aha pa svakako sam mislio potpisati na 24mjeseca... onda bolje sacekat do 1.11 pa onda po novom cjenovnikuBenq wrote:To je cijena po "novom" cjenovniku od 1.11. (ustvari su samo odvojili cijenu paketa od cijene za KKS koja iznosi 15KM) , dakle 41,90 + 15 za KKS = 56,9KM.BaDa wrote:ljudi jedno pitanje neki dan sam citao da je ovaj trio grande family bio 41.90km a sad na njihovoj stranici vidim 46.90planirao sam sutra da odem prikljuciti ovaj trio grande family pa me sad to zbunilo
Sretno
-
fokus2000
#23610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Problem jeste ako net nestane na 10 sekundi pa opet dodje na minutu pa opet nestane i tako u krug , ali ako nestane svaki dan na 10 sekundi onda to nije vrijedno spomena
Znaci nestane na 10 sec onda ga ima 20 sec pa opet nestane na 10 sec
- Benq
#23611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se to svaki dan ponavlja onda ih zovi da ti poprave signal. BTW jesi li spojen direktno na modem ili preko rutera ? Ako imas ruter probaj direktnu vezu sa modemom.fokus2000 wrote:Benq wrote:Problem jeste ako net nestane na 10 sekundi pa opet dodje na minutu pa opet nestane i tako u krug , ali ako nestane svaki dan na 10 sekundi onda to nije vrijedno spomena
-
fokus2000
#23612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:Ako se to svaki dan ponavlja onda ih zovi da ti poprave signal. BTW jesi li spojen direktno na modem ili preko rutera ? Ako imas ruter probaj direktnu vezu sa modemom.fokus2000 wrote:Benq wrote:Problem jeste ako net nestane na 10 sekundi pa opet dodje na minutu pa opet nestane i tako u krug , ali ako nestane svaki dan na 10 sekundi onda to nije vrijedno spomena
Svaki dan.Uvijek sam bio spojen preko rutera a to se pocelo desavati zadnjih mjesec dana.
- joyjoy
#23613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Prekid je svakih pola sata (5-10 sekundi i sam se konektuje) .... kontam da ih zovem ili nešto "popravljaju" pa da sačekam , nesviđa mi se OVO nikako!

evo fotka na kojoj se tačno vidi (iz programa Soulseek Qt)
https://drive.google.com/open?id=0B3KqP ... WlNdE5od1E
- oldtajmer
#23614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja sam imao isti problem koji je trajao u dva navrata po nekoliko dana,gdja je konekcija pucala svakih pola sata
prvi put sam kontaktirao telemach pa su oni valjda nesto uradili,par dana je bilo sve ok pa je opet pocela da puca konekcija
opet sam ih kontaktirao i napravili su nalog da im tehnicari izadju na teren,medjutim naredni dan je sve bilo ok i kad su me zvali da dodju rekao sam da je sve uredu pa nisu ni radili nista kod mene,a kad sam rekao da je konekcija pucala na tacno svakih pola sata njihov tehnicar mi kaze da nikad nije cuo za tako nesto
od petka sve radi normalno
u svakom slucaju ih kontaktiraj pa se nadam da ce ti se rijesiti problem
prvi put sam kontaktirao telemach pa su oni valjda nesto uradili,par dana je bilo sve ok pa je opet pocela da puca konekcija
opet sam ih kontaktirao i napravili su nalog da im tehnicari izadju na teren,medjutim naredni dan je sve bilo ok i kad su me zvali da dodju rekao sam da je sve uredu pa nisu ni radili nista kod mene,a kad sam rekao da je konekcija pucala na tacno svakih pola sata njihov tehnicar mi kaze da nikad nije cuo za tako nesto
-
fokus2000
#23615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ok hvalaoldtajmer wrote:ja sam imao isti problem koji je trajao u dva navrata po nekoliko dana,gdja je konekcija pucala svakih pola sata
-
fokus2000
#23616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
kako se podesava ovaj program.instalirao sam ga i ne znam sta daljejoyjoy wrote:Prekid je svakih pola sata (5-10 sekundi i sam se konektuje) .... kontam da ih zovem ili nešto "popravljaju" pa da sačekam , nesviđa mi se OVO nikako!
- joyjoy
#23617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
To je program P2P (najviše za razmjenu audio filova:mp3,flac,itd itd ali ima svega) , kada uđeš u neku Room sa korisnicima u tom tagu se vidi connected ili reconnected.... to sam "uslikao".fokus2000 wrote:kako se podesava ovaj program.instalirao sam ga i ne znam sta daljejoyjoy wrote:Prekid je svakih pola sata (5-10 sekundi i sam se konektuje) .... kontam da ih zovem ili nešto "popravljaju" pa da sačekam , nesviđa mi se OVO nikako!
-
acer5101
#23618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Znači odgovor iz telemacha što uspostavljanje poziva traje 5 sec je sljedeća:
Njihovi strucnjaci rade na otklanjanju problema!
A ovaj problem traje već duze vremena.
.....njihove strucnjake!
Njihovi strucnjaci rade na otklanjanju problema!
A ovaj problem traje već duze vremena.
.....njihove strucnjake!
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#23619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja 4 puta morao da zovem u nekih 10-ak dana da ubace prevod na Travel Channel na analognoj i napokon jučer ubacili, potrošio 3-4KM kredita na naglabanje i svaki put samo javit cemo vam cim budemo imali povratne informacije pa na kraju ništa,i napokon jučer kada sam nazvao imalo fajde, i rekoše mi da nisam jedini koji je zvao i tražio da naprave prevod na Travel Channel-u. Da ne spominjem da sam i kolegi Telemach slao pp ali nikakvog odgovora nisam dobio pa sam morao da zovem i da trošim. Siguran sam da im je bila sitnica da nagode taj prevod a trebalo im 9-10 dana da to urade...
- video
#23620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto vas dvojica moRete tisra bezze!Maharadza wrote:Pravi HD na BHT-u možeš gledati samo kada preuzimaju signal od nekoga - Liga prvaka npr. sutra Arsenal - Bayern na BHT-u jedan od rijetkih pravih HD prijenosa!Benq wrote:BHT , iako pise da je HD - nije , jer im je izgleda skupo da nabavljaju HD kamere, samo su utakmice u HD-u koje najcesce preuzimaju putem linka.
Jos ni jednu emisiju na BHT-u nisam vidio da je u HD rezoluciji, jbg oni jos uvijek rade sa VHS-om
Sve sto ide iz studija E je u HD-u.
Pojedine utakmice iz Zenice su se radile isto u HD-u.
Pojedine emisije se rade i idu kao sto su i isle u HD-u.
Naravno, sve se ovo moze gledati samo preko kabl operatera jer..... razlog poznat svima.
- Benq
#23621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jbg ja samo kazem ono sto sam vidio odnosno ono sto nisam vidio a to je HD
Kad god sam prebacio na BHT nikad nisam naletio na neku emisiju u HD-u , sto ne znaci da ne postoje takve naravno..
Kad god sam prebacio na BHT nikad nisam naletio na neku emisiju u HD-u , sto ne znaci da ne postoje takve naravno..
- video
#23622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo gledaj sad a i poslije tekme emisija iz studija.
Najbolje je pljuvati i pishati po svemu sto je nase!
'ebo ti nas
Najbolje je pljuvati i pishati po svemu sto je nase!
'ebo ti nas
- Benq
#23623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Sto se mene tice ovaj BHT moze i da se ugasi , falit ce mi k'o lanjski snijeg.
-
doff
#23624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tema je bila BHT HD i kao što vidite BHT ima mogućnost proizvoditi sliku u HD formatu (mada to nije bilo upitno jer su realizirali i tekme sa BP) 
-
ngog
#23625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Postovanje.na d3go mi je naprasno nestalo slike i stoji poruka da uredjaj ne prima signal.da spoji kablove ili nazove operatera.programa nemam a na reciveru blinka ona zelena lampica.