Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
JavierBosnia

#23576 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

vjeshalica wrote: Ne bi bio nikakav problem da je ako nista rekao izvini
Stvarno nije nista osteceno na autu,jer je lajsna primila udarac
Cak stavise mislim da nije skuzio da sjedim i da sam tu,vec kako sam se okrenula da bacim na zadnji sic jaknu i skule utom je on opalio vratima po mojim zadnjim desnim...i jos se pravi mangup
Mislim stvarno,nema smisla
Pogotovo po parkinzima u garazama jer su napravili mjesta sirine analnog otvora...malo treba biti pazljiv a ne ne da ti vrata lete ko u FAPa...fuj glupih ljudi,hem steti svoje,hem tuđe i dalje se ponasa ko stoka....
Pa meni nekidan, ja u autu, dijete od nekih 13-14 god izlazi iz auta i sirom otvara vrata a nema mjesta ni do pola i bam u retrovizor moj. Ja gledam ne vjerujem, mali ni da se okrene. Matera mu izadje i otvara sad ona zadnja vrata i opet bam. Izadjem pa reko gospodjo malo obzira o prostoru, 2 puta me udarate. Kaze pa hajde bogati nije se nista slomilo.

Ja zanjemio
nepass1

#23577 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nepass1 »

ne parkirajte kraj vitara zadnja vrata ako vam dotaknu auto fleka zagarantovana
Naslovnica

#23578 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

dobar osjecaj wrote:
dinao wrote:To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
Prosle godine vozio po kisi u Hamburgu, gdje uvijek kisa pada. Osvjezenje pravo. I jos kad upalis zmigavac, drugi vozaci ti naprave prostor da se prestrojis. Ja se cudio sta im je.
Mene u saobraćajnom divljanju u Sarajevu kad pada kiša ne nerviraju ljudi koji uspore vožnju jer i sama usporavam, naročito kad sam na saobraćajnicama koje su pune rupa i koje izbjegavam ili oko kojih usporavam i kada ne pada kiša. Ne treba da naglašavam da je većina saobraćajnica u užem gradskom okruženju kojima svakodnevno vozim puna rupa. Ne vozim terenca i nije mi svejedno hoću li ostati bez točkova.
Više me nerviraju ljudi koji s prvom kišom počnu ignorisati postojanje semafora, i ne da ne gledaju hoće li izazvati dodatnu gužvu i haos čak i prolaskom kroz zeleno kad se nema gdje proći nego mahom prolaze i na crveno.
Pa jarane, šta se to vozi kada se toliko usprava, pazi i obilaze rupe i po suhom i po kiši?! :?:
Mora da je neki Audi S8, spušten itakoto?!
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23579 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

pala kisa ,opet prosjecna brzina 25-30 na glavnoj ,35 na magistrali ....kakvi degenerici ... :run:
Naslovnica

#23580 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote:pala kisa ,opet prosjecna brzina 25-30 na glavnoj ,35 na magistrali ....kakvi degenerici ... :run:
Pa evo, vidiš razlog, izbjegavaju se rupe i rupice, neće ljudi da ostanu bez toćkova.
:lol:
Ja 20 i kusur godina vozim najnormalnije i sa kišom i bez kiše, imam dobre gume i kočnice, nikada nisam ostao bez točka. Nema razloga da vozim 30 na sat Bulevarom MS taman da je i snijeg pao.
Promijeni se to i tamo kugla, krajnica, selen, ništa što se ne bi desilo i bez rupa.
Laplace

#23581 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

vjeshalica wrote:Dolazim na parking sjedam u auto i raspremam se unutra kad isto dolazi neki šmokljan nesto labrnja ne telefon,parkirano auto pored mog
Frajer ubacuje skule i pljus po vratima...i naravno i dalje labrnja na telefon
Izadjem van da vidim jel sta otislo na vratima,sreca nema nicega a i ona lajsna ko malo isturenija
On i dalje prica na telefon i odmice se levatski od auta i svog i mog....pravi se naivan

Dobio je porciju uvreda za levatski pokusaj mangupluka
Svasta sam nagovorila,sjela na sirenu i odvezla se

Nije poenta sto nisi stetu napravio,al bezobzirno otvaranja vrata i udaranje po tudjem je vrhunac bahatog bezobrazluka

Pa ti i dalje laprdaj u telefon i lupaj vratima dok te kakav grmalj bradati ne baci pod tockove skupocjenog auta...
Naša neodgovornost. Ja, kad otvaram vrata auta na uskom parkingu, jednu ruku stavim tako da u tuđe auto mogu udariti rukom prije nego svojim vratima. Tako sam siguran da neću oštetiti i svoj i tuđi auto.
Laplace

#23582 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

dinao wrote:To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
Prosle godine vozio po kisi u Hamburgu, gdje uvijek kisa pada. Osvjezenje pravo. I jos kad upalis zmigavac, drugi vozaci ti naprave prostor da se prestrojis. Ja se cudio sta im je.
Tako kad se iz pravca glavne ceste, onim putem između škole i američke ambasade, skrećem lijevo u prvu traku pa se brzo trebam prestrojiti u desnu da bih skrenuo ka željezničkoj. Oni iza mene (koji su išli istom trakom) nepropisno skreću u desnu traku i od njih nemam šanse da se prestrojim. Pa ti budi kulturan i poštuj zakon. Džabe mi i to što sam na vrijeme uključio signalizaciju.
drug_profi

#23583 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Prika pa udri po gasu. Vide ljudi da si peglator i ne pustaju te. Da bi se stiglo na zeleno gore mora se malo brze voziti.
Ili se i ti odmah u desnu zadaj, pa nek se oni snalaze.
Nemoj traziti razumjevanje ako ti se ne zuri nigdje.
Laplace

#23584 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laplace »

drug_profi wrote:Prika pa udri po gasu. Vide ljudi da si peglator i ne pustaju te. Da bi se stiglo na zeleno gore mora se malo brze voziti.
Ili se i ti odmah u desnu zadaj, pa nek se oni snalaze.
Nemoj traziti razumjevanje ako ti se ne zuri nigdje.
Ja baš na semaforu krenem na vrijeme, čim se upali zeleno, ali ovi iza samo presijeku pa se ti snađi. Možda se neko sjeti da pogleda snimke onih kamera pa opali i za to poneku kaznu. Treba puniti budžet.
dobar osjecaj

#23585 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Naslovnica wrote: Pa evo, vidiš razlog, izbjegavaju se rupe i rupice, neće ljudi da ostanu bez toćkova.
Ja 20 i kusur godina vozim najnormalnije i sa kišom i bez kiše, imam dobre gume i kočnice, nikada nisam ostao bez točka. Nema razloga da vozim 30 na sat Bulevarom MS taman da je i snijeg pao.
Promijeni se to i tamo kugla, krajnica, selen, ništa što se ne bi desilo i bez rupa.
Moram ti samo napisati da mi tvoja elegija o rupicama i gumicama izaziva čak i veće uzbuđenje od onog kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica. Samo ti nastavi biti tako uzoran i sposoban vozač i nemoj preskakati rupe.
Naslovnica

#23586 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

dobar osjecaj wrote:
Naslovnica wrote: Pa evo, vidiš razlog, izbjegavaju se rupe i rupice, neće ljudi da ostanu bez toćkova.
Moram ti samo napisati da mi tvoja elegija o rupicama i gumicama izaziva čak i veće uzbuđenje od onog kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica. Samo ti nastavi biti tako uzoran i sposoban vozač i nemoj preskakati rupe.
Eki elegija?! :lol:
Ja ću nastaviti biti uzoran vozač i neću bespotrebno usporavati saobraćaj zbog kiše na kolovozu, rupa i rupica, što bih savjetovao i vama.
Puno je ljudi na cesti zbog posla i obaveza, imajte razumijevanja i, ako je moguće, sklonite se u krajnju desnu ako već morate da vozite 20-30 zbog rupa i rupica.
Yenna

#23587 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Yenna »

Prebrza voznja iz pravca Dobrinje prema Tranzitu tj ulazak u novi kruzni tok, uvijek neko kočenje, standardni problemi nepoznavanja voznje u kruznom toku, i prestrojavanja, tu su bas na maximumu :evil:
dinao

#23588 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

Cuj molim te “kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica”
Pametnjakovic procitaj prvo. Nisam spomenuo ulice, nego vozace, kulturu i voznju po gradu po kisnim uslovima.
A sto se tice ulica, ja stvarno ne znam gdje po Sarajevu vi vidite tolike rupe i tako los put da se mora voziti 20-30.
Mozda po tramvajskim sinama. Ali tu ne vozim ni kad ne pada.
drug_profi

#23589 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Bezveze šuplja. Jedino je Drinska tzv. šahtara kritična i ovaj dio tranzita od Anexa do Hrasnog. Ostale ulice su manje-više ok, ako ti je auto ok.
Travnički Noćni Šetač

#23590 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Meni drago doći u Sarajevo, nema veze nekoliko rupa na cesti...
kakaljin

#23591 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

dinao wrote:Cuj molim te “kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica”
Pametnjakovic procitaj prvo. Nisam spomenuo ulice, nego vozace, kulturu i voznju po gradu po kisnim uslovima.
A sto se tice ulica, ja stvarno ne znam gdje po Sarajevu vi vidite tolike rupe i tako los put da se mora voziti 20-30.

Bitno je preuvelicati, i vaditi se za sporu voznju, a niko ne shvata da svaku stetu ako je bude naplatis od onih koji odrzavaju put.

A da su nam ceste takve kako pricaju sa toliko puno rupa da moras 20 voziti onda vecina nebi nikako vozila, a i moraju nekako svoj strah i ne znanje da voze opravdati necim.
tempuser

#23592 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Ja vec godinama na semaforu pokusavam da na gasu budem brzi nego taksista na sireni! Mislim da su taksisti vrijeme reakcije na sireni izjednacili sa vremenom aktivacije airbaga! :D
dobar osjecaj

#23593 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

dinao wrote:Cuj molim te “kosmopolitskog poređenja sarajevskih i hamburških ulica”
Jah, jah a ja sam kao negdje napisala da vozim 30 po gradskim saobraćajnicama.

Drinsku izbjegavam i nije mi bitna u životu ali se sjećam kako tom ulicom drugi voze u skladu sa dozvoljenom brzinom pa i znatno brže tako što uglavnom voze ugrožavajući vozače u drugoj traci. Isto to rade i u dijelovima Zagrebačke i Zvorničke kojima isto svako normalan usporava preko brojnih rupa i loše regulisanih šahtova na cesti.
Da, napisala sam kosmopolitsko poređenje a mogla sam biti nepristojna i napisati i "preseravanje" ali nisam. Ne znam kako drugačije da čitam ovo što si skupa napisao nakon misterije kišnih sarajevskih ulica i opisa kišnih hamburških ulica. Ali sve je pet ako ti kažeš da jedna rečenica nije povezana sa drugom.
To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
kakaljin

#23594 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

tempuser wrote:Ja vec godinama na semaforu pokusavam da na gasu budem brzi nego taksista na sireni! Mislim da su taksisti vrijeme reakcije na sireni izjednacili sa vremenom aktivacije airbaga! :D
jedinica milisekunda je kada se upali zeleno svjetlo, a auto iza pritisne sirenu :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Tako se mjeri :D :D

A sto je najcudnije taj svirne ali opet sporo vozi i ostane daleko iza mene na cesti, a ja jos krenem kada se upali zuto svjetlo
Naslovnica

#23595 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

drug_profi wrote:Bezveze šuplja. Jedino je Drinska tzv. šahtara kritična i ovaj dio tranzita od Anexa do Hrasnog. Ostale ulice su manje-više ok, ako ti je auto ok.
:thumbup:
Naslovnica

#23596 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

dobar osjecaj wrote:
Jah, jah a ja sam kao negdje napisala da vozim 30 po gradskim saobraćajnicama.

Drinsku izbjegavam i nije mi bitna u životu ali se sjećam kako tom ulicom drugi voze u skladu sa dozvoljenom brzinom pa i znatno brže tako što uglavnom voze ugrožavajući vozače u drugoj traci. Isto to rade i u dijelovima Zagrebačke i Zvorničke kojima isto svako normalan usporava preko brojnih rupa i loše regulisanih šahtova na cesti.
Da, napisala sam kosmopolitsko poređenje a mogla sam biti nepristojna i napisati i "preseravanje" ali nisam. Ne znam kako drugačije da čitam ovo što si skupa napisao nakon misterije kišnih sarajevskih ulica i opisa kišnih hamburških ulica. Ali sve je pet ako ti kažeš da jedna rečenica nije povezana sa drugom.
To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
Niko normalan ne koči i ne usporava zbog "šahtova i rupa" u Zvorničkoj i Zagrebačkoj.
dobar osjecaj

#23597 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dobar osjecaj »

Naslovnica wrote:Niko normalan ne koči i ne usporava zbog "šahtova i rupa" u Zvorničkoj i Zagrebačkoj.
A čuj živimo u vremenu i okruženju kad i veoma poremećeni ljudi uredno za novac dobijaju nalaz da su zdravi, tako da je pojam normalnog vrlo upitan. Nekome je normalan i vozač koji je prekjučer pošao da me pregazi s djetetom na pješačkom prelazu pored škole, pa i pješak koji je bogarao i pljuvao po šoferšajbi vozaču kojem je istrčao na pješački dok je bilo crveno za pješake. To sve ne znači mnogo.
Svako normalan vozi pažljivije i sporije preko rupa, loše postavljenih šahtova i neravnina na našim jadnim i lošim saobraćajnicama. A posebno kad pada kiša i u ovom gradu gdje se ne održavaju odvodi i slivnici brzo dođe do nakupljanja većih količina vode na cesti.

Ti u svojoj potrebi da zvučiš nadmoćno i pametno možeš svu moju priču o nebuloznom poređenju uslova vožnje na kiši u Sarajevu i Hamburgu svoditi na spominjanje vožnje na 20 ili 30 ili nekog kočenja koje ja nigdje i nikada nisam napisala ali i dalje će svako normalan pažljivije voziti po neravnoj cesti u uslovima kad je ta neravna cesta prekrivena većim količinama vode. I zbog sebe, i zbog vozila i zbog pješaka pored kojih prolazi. Kupiću ti jedan saobraćajni znak s brojem 30 ako ti je brojka baš toliko prirasla srcu.
JavierBosnia

#23598 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by JavierBosnia »

Pa jebem mu i auto i ceste i 100 majki pa jel na glavnoj imaju rupe pa debili voze 35. Ima tu i tamo neka znam ih napamet, ali dovoljno da se prrdjebpreko takvih neravnina. Nije vam auto od kartona imbecili ko god da se pronadje u ovim rjecima.

Znate kako cudno izgleda voziti se 60 glavnom? Kao da preticen sva auta, eto tsko izgleda
Naslovnica

#23599 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Naslovnica »

dobar osjecaj wrote:
Naslovnica wrote:Niko normalan ne koči i ne usporava zbog "šahtova i rupa" u Zvorničkoj i Zagrebačkoj.
A čuj živimo u vremenu i okruženju kad i veoma poremećeni ljudi uredno za novac dobijaju nalaz da su zdravi, tako da je pojam normalnog vrlo upitan. Nekome je normalan i vozač koji je prekjučer pošao da me pregazi s djetetom na pješačkom prelazu pored škole, pa i pješak koji je bogarao i pljuvao po šoferšajbi vozaču kojem je istrčao na pješački dok je bilo crveno za pješake. To sve ne znači mnogo.
Svako normalan vozi pažljivije i sporije preko rupa, loše postavljenih šahtova i neravnina na našim jadnim i lošim saobraćajnicama. A posebno kad pada kiša i u ovom gradu gdje se ne održavaju odvodi i slivnici brzo dođe do nakupljanja većih količina vode na cesti.

Ti u svojoj potrebi da zvučiš nadmoćno i pametno možeš svu moju priču o nebuloznom poređenju uslova vožnje na kiši u Sarajevu i Hamburgu svoditi na spominjanje vožnje na 20 ili 30 ili nekog kočenja koje ja nigdje i nikada nisam napisala ali i dalje će svako normalan pažljivije voziti po neravnoj cesti u uslovima kad je ta neravna cesta prekrivena većim količinama vode. I zbog sebe, i zbog vozila i zbog pješaka pored kojih prolazi. Kupiću ti jedan saobraćajni znak s brojem 30 ako ti je brojka baš toliko prirasla srcu.
Ti si prva počela priču o usporavanju (ionako bespotrebno sporog saobraćaja) i zaobilaženju rupa i šahtova. Za Drinsku stoji, ona je kao minsko polje.
Ali kada mi kažeš da usporavaš u Zvorničkoj i Zagrebačkoj zbog brojnih rupa i loše regulisanih šahtova, e onda mi je sve jasno o kakvom se vozaču radi, ali mi nije jasno o kakvom se automobilu radi kada se zbog "rupa i šahtova u Zvorničkoj i Zagrebačkoj" mora usporavati. Tu ni Aventador nema razloga da usporava. :wink:
Nema potrebe za saobraćajnim znakovima tipa 30 km/h, ionako izgleda da je cijelo Sarajevo pod jednim velikim znakom ograničenja 30-40 km/h zbog retarda (nemoj da pomisliš da sam tu mislio direktno na tebe, govorim općenito) koji bezrazložno voze debelo ispod ograničenja, pa vožnja od Baščaršije do Ilidže traje, u najboljem slučaju, 45 minuta.
Yenna

#23600 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Yenna »

JavierBosnia wrote:Pa jebem mu i auto i ceste i 100 majki pa jel na glavnoj imaju rupe pa debili voze 35. Ima tu i tamo neka znam ih napamet, ali dovoljno da se prrdjebpreko takvih neravnina. Nije vam auto od kartona imbecili ko god da se pronadje u ovim rjecima.

Znate kako cudno izgleda voziti se 60 glavnom? Kao da preticen sva auta, eto tsko izgleda
:lol: bas, a kad uspore oko Vječne vatre do BBI da pregledaju ko sve šeta i s kim, najradije bi ih preletila.
Post Reply