Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Ras Al Ghul
#23576 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pa brat bratu, Edin Cocalić je za Šunjića lično Fabio Cannavaro!Momak nezamjenjiv u Maccabiju , igraće grupnu fazu Evropa Lige, šta hoće ovaj Safet više!
- medo28
#23577 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
north wrote:Nije sad mogao radikalno povući neke poteze, tipa odmah odstrani hirurški tri igrača, sada kad je mir najpotrebniji, ne vjerujem da je toliki tokmak pa da shvati da nema kosriti od Avdije, Šunjić i sl. krampi....neka je pozvao Hajrovića...mene više malo čudi pozivanje igrača koji nemaju kluba, a nije se tako ranije pričalo, tipa Ibričić ili Pandža, ali i to vjerovatno ima neku pozadinu svoju....neka rezultat ne trpi, ostalo manje-više....samo da se mi plasiramo na SP, a vjerujem da Pape neće tamo zvati ove pobrojane ašove igrače koji nemaju kluba...
...pokazalo se je (opravdano) da treba imati više povjerenja u Ibričića ili Pandžu pa i Rahimića nego više puta pomenute Avdije i Šunjiće itd. a "bazen" odabira baš nije dubok tako da če polako (ali sigurno) dolaziti u pogon Hajrović, Bičakčić pa i Kolašinac itd. a trenutno je situacija kakva je i ide na sigurno sa s isprobanim igračima s kojima je došao do ove pozicije gdje smo sada.
- insaneinthebrain
#23578 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
bolji je sunjic i pandza bez kluba jer smo deficitarni na toj poziciji. e moj susicuRas Al Ghul wrote:Pa brat bratu, Edin Cocalić je za Šunjića lično Fabio Cannavaro!Momak nezamjenjiv u Maccabiju , igraće grupnu fazu Evropa Lige, šta hoće ovaj Safet više!
- alphonse kauders
#23579 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
"Ibričić me zvao i rekao da je pronašao tim u Turskoj. Pandžu sam zvao jer nemam rješenja na toj poziciji"
Znači forma igrača nema nikakve veze - Ibro da je potpisao ugovor sa matičnim Podgrmečom bio bi pozvan u reprezentaciju, a Pandža će biti tu da popuni sastav na treningu. Ako ijedan od pomenute dvojice zaigra i minute, to će biti baš neozbiljno, obzirom da niti su neki kvalitet sami po sebi, niti su odigrali ijednu utakmicu kako treba u zadnjih pola godine (ovo drugo važi također i za Zahirovića). Ako ćemo pošteno, Bešić je više zaslužio poziv od Pandže i od Zahirovića jer ima klub, ima 20. godina i redovno igra na poziciji štopera, a po potrebi može igrati i def. veznog.
Ovo je ono što me uvijek izbaci iz cipela kod Papeta, neko tvrdoglavo forsiranje srednjih žalosti od igrača, ali izgleda da je naša realnost da će Ibričić, Vršajević and co. uvijek naći svoje mjesto na spisku, taman na jednoj nozi igrali, dovoljno je samo da obave telefonski poziv:)
Ali haj' donekle je utjeha da nijedan od gore pomenutih igrača neće igrati neku veću ulogu protiv Slovačke, osim ako ne bude baš pokolj s povredama do tad.
- Infaze Studio
#23580 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Pape pozivom Hajrovica pokazao da nije zadrt I tvrdoglav kao sto su ga mnogi predstavljali ovdje. Tako I treba, baci sve za se', za dobrobit ekipe! Samo ja, licno, mu ne bih dao da igra..NAdam se da necemo zavisiti o njegovim igrama. Al' Pape je dingospo, nije k'o ja.
Logicna (ne)reakcija na slabe igre pojedinaca! PA nece ih valjda sada rezati kada je normalna situacija u ekipi najpotrebnija..(jos neko gore napisa tako nesto
)
Drago mi je da je Pandza na spisku. Ibru nisam ni primjetio dok nisam ovdje poceo citati diskusiju.
Uglavnom, ovo su 23 najbolja igraca trenutno (izuzevsi povrede).
Logicna (ne)reakcija na slabe igre pojedinaca! PA nece ih valjda sada rezati kada je normalna situacija u ekipi najpotrebnija..(jos neko gore napisa tako nesto
Drago mi je da je Pandza na spisku. Ibru nisam ni primjetio dok nisam ovdje poceo citati diskusiju.
Uglavnom, ovo su 23 najbolja igraca trenutno (izuzevsi povrede).
- Dionysios
#23581 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Treba poruciti Cocalicu, Mahmutovicu i Buricu da ostanu bez kluba, mozda dobiju poziv 
- Logovan
#23582 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
E jebo ga više i Vršajević i Šunjić i Ibričić.KvaziExpert wrote:Spisak: Asmir Begović, Avdukić, Jasmin Fejzić, Ermin Bičakčić, Emir Spahić, Toni Šunjić, Mensur Mujdža, Ervin Zukanović, Boris Pandža, Senad Lulić, Sejad Salihović, Adnan Zahirović, Elvir Rahimić, Haris Medunjanin, Senijad Ibričić, Miralem Pjanić, Miroslav Stevanović, Izet Hajrović, Avdija Vršajević, Zvjezdan Misimović, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Edin Višća.
I mi vala previše očekujemo da će nešto mijenjati, a sami znamo da neće. U prijateljskim ne mijenja a kamoli u ovim kvalifikacijskim.
- Artest
#23583 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zahirovic prodaje kospe po tribinama; Pandza uletio hediju; Ibro ga uzo lopatom; Vrske burazov igarc...
Ovi igraci se pozivaju iz razloga da kad bude sastavljao spisak putnika za Brazil, kaze onu: Pa kako sad da ne pozivam Vrsajevica, Zahirovica, Sunjica i co....kad su mi iznijeli skoro cijeli ciklus kvalifiakcija? Zar to nije malo nepravedno prema njima? Rezonovace Pravednik.
Zato Susic ne zeli da ih otpili u ovom trenutku, znajuci da bi im to bio oprostaj. A ne valja se bratu zamjerat, kazu.
To su te seljacke malverzacije, sto bi reko Gljiva. Sussic je jedan prepredeni, seoski mudrac. Zna on dobro sta radi.
Susic je bosanski Raymond Domenech. Corava koka koja ubode neko zrno /finale 2006. - Raymonde GIGANTU!! ; 2008- neprolazak grupe, bez postignutog gola - pravo lice cirkusanta Domenecha).
Ali hajde, daj da se plasiramo, pa taman i sa ovim (ne)sretnikom.
Ovi igraci se pozivaju iz razloga da kad bude sastavljao spisak putnika za Brazil, kaze onu: Pa kako sad da ne pozivam Vrsajevica, Zahirovica, Sunjica i co....kad su mi iznijeli skoro cijeli ciklus kvalifiakcija? Zar to nije malo nepravedno prema njima? Rezonovace Pravednik.
Zato Susic ne zeli da ih otpili u ovom trenutku, znajuci da bi im to bio oprostaj. A ne valja se bratu zamjerat, kazu.
To su te seljacke malverzacije, sto bi reko Gljiva. Sussic je jedan prepredeni, seoski mudrac. Zna on dobro sta radi.
Susic je bosanski Raymond Domenech. Corava koka koja ubode neko zrno /finale 2006. - Raymonde GIGANTU!! ; 2008- neprolazak grupe, bez postignutog gola - pravo lice cirkusanta Domenecha).
Ali hajde, daj da se plasiramo, pa taman i sa ovim (ne)sretnikom.
-
miki.ba
#23584 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Hajmo malo prestati gurti familiju u repku, teski ste ko tuc, svaki dan na ovom forumu procitam 2-3 nova imena.
Jebo majku ispade BiH ima vise talenata od Njemacke.
Jebo majku ispade BiH ima vise talenata od Njemacke.
-
udrch
#23585 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
spisak je realan..zamjerke koje iznosite svakako neće igrati, ali su dobri za sparinga u Hrasnici..
- Referent za ONO i DSZ
#23586 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako su Sunjic i Vrsajevic pozvani znaci da su zadovoljili na probnim utakmica, knpr protiv USA.
Ako su Papeta zadovoljili onda to samo govori o njemu i ublehi koja on ustvari jeste.
Nije reprezentacija mjesto gdje se kao treba drzati do necijih osjecaja i "hatora" pa da se zbog toga pozivaju.
Sve u svemu nek nam je bog dragi na pomoci jer iskljucivo zbog dobrih pojedinaca smo tu gdje jesmo a nikako zbog neke strucne operative i taktike. Nedosljednost u izjavama nije vrlina odgovornih ljudi.
Ne do bog da se Spaha povrijedi ili fasuje zuti...eto nama Sunjica tj CAMBIA
pa ti ne gledaj koga ces na klupu.
Avdija -tobe jarabi..da ne kazem sto gore
Ibricic
Zalosno je i to sto nigdje ali ama bas nigdje pa ni prije ni poslije prenosa utakmice reprezentacije ali ni u prolazu ne mozemo vidjeti jedinog giganta i pravu vrijednost BH sporta, Sergeja BARBAREZA. Je li zasluzio takav tretman covjek koji nas je stavio na noge i digao iz pepela a u jeku svoje slave i karijere.
Dok se 'popularni" Braco igrao gluhih telefona i zutih kartona.
Jadni smo i nek nam je Bog dragi na pomoci!
Ako su Papeta zadovoljili onda to samo govori o njemu i ublehi koja on ustvari jeste.
Nije reprezentacija mjesto gdje se kao treba drzati do necijih osjecaja i "hatora" pa da se zbog toga pozivaju.
Sve u svemu nek nam je bog dragi na pomoci jer iskljucivo zbog dobrih pojedinaca smo tu gdje jesmo a nikako zbog neke strucne operative i taktike. Nedosljednost u izjavama nije vrlina odgovornih ljudi.
Ne do bog da se Spaha povrijedi ili fasuje zuti...eto nama Sunjica tj CAMBIA
Avdija -tobe jarabi..da ne kazem sto gore
Ibricic
Zalosno je i to sto nigdje ali ama bas nigdje pa ni prije ni poslije prenosa utakmice reprezentacije ali ni u prolazu ne mozemo vidjeti jedinog giganta i pravu vrijednost BH sporta, Sergeja BARBAREZA. Je li zasluzio takav tretman covjek koji nas je stavio na noge i digao iz pepela a u jeku svoje slave i karijere.
Dok se 'popularni" Braco igrao gluhih telefona i zutih kartona.
Jadni smo i nek nam je Bog dragi na pomoci!
- shalla
#23588 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ne boli mene toliko poziv Vršajeviću (znam zašto ga se zove i jasno mi je da ga ne može preko noći otkantati (btw. svaki ozbiljni selektor bi ga poslije tekme sa USA otpisao)) koliko mi bode oči ovo: "Višća je u dvije utakmice, protiv Latvije i SAD, ušao s klupe i pokazao da se na njega može ozbiljno računati. O Stevanovićevim kvalitetama ne treba trošiti previše riječi. Šteta što se još nije ustalio u Elcheu, jer neigranjem je izgubio na sampouzdanju. Tu je i Vršajević, koji pruže odlične partije u Hajduku. Za sve trojicu je zajednička karakteristika da su izuzetno brzi, a bude li nam potrebno da protiv Slovaka jurimo rezultat bit će moj prvi izbor", ističe Sušić.
- phillie
#23589 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
hahaha, pa ako trebadnemo juriti rezultat, trebaju nam brzi igraci
jer je i gosp. Rezultat strasno brz

Pape ce njih do Brazila vuci u reprezentaciji i tacna je ona konstatacija, tesko se u reprezentaciju ulazi a jos teze izlazi iz reprezentacije....
Pape ce njih do Brazila vuci u reprezentaciji i tacna je ona konstatacija, tesko se u reprezentaciju ulazi a jos teze izlazi iz reprezentacije....
-
am2804
#23590 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ovo je sve bilo za očekivati.........ipak se radi o kvalifikacionoj utakmici, tako da je pozvao sve igrače koji su izgurali ovaj ciklus. Drago mi je za Hajrovića.
Eh sad, ono mjesto koje škripi, a gdje trenutno samo možeš vjerovati generalu mora biti ubrzo riješeno, bliži se i SP. Pape, nema se vremena - Bešić, Cocalić su kandidati - prilično smireni igrači koji rezonuju glavom.
Za mene je Pape ukomponovao prvih 11 igrača, i oni sjajno djeluju na terenu, tu se mogu još dodati dva igrača, a ostalo je sve škakljivo.
Za sada PAPE čista petica.
Eh sad, ono mjesto koje škripi, a gdje trenutno samo možeš vjerovati generalu mora biti ubrzo riješeno, bliži se i SP. Pape, nema se vremena - Bešić, Cocalić su kandidati - prilično smireni igrači koji rezonuju glavom.
Za mene je Pape ukomponovao prvih 11 igrača, i oni sjajno djeluju na terenu, tu se mogu još dodati dva igrača, a ostalo je sve škakljivo.
Za sada PAPE čista petica.
-
dede merdzane
#23591 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Stvarno gdje je Barbarez, sta radi covjek?Referent za ONO i DSZ wrote:
Zalosno je i to sto nigdje ali ama bas nigdje pa ni prije ni poslije prenosa utakmice reprezentacije ali ni u prolazu ne mozemo vidjeti jedinog giganta i pravu vrijednost BH sporta, Sergeja BARBAREZA.
- ultima_palabra
#23592 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ako se budemo uzdali u tu trojicu, tek smo onda najebali... Višća nikad nije bio kalibar reprezentacije niti će biti, Stevanović stagnira od odlaska u Španiju, a Vršajević je eventualno dobar za rezervnog beka.
Da ne govorim o mamlazu Ibričiću koga je davno trebalo nabiti nogom i Pandži koji je simpa lik, ali je tu samo zbog nekog merhameta.
Da ne govorim o mamlazu Ibričiću koga je davno trebalo nabiti nogom i Pandži koji je simpa lik, ali je tu samo zbog nekog merhameta.
-
The BEN10
#23593 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
A nacionalni ključ kolega?ultima_palabra wrote:Ako se budemo uzdali u tu trojicu, tek smo onda najebali... Višća nikad nije bio kalibar reprezentacije niti će biti, Stevanović stagnira od odlaska u Španiju, a Vršajević je eventualno dobar za rezervnog beka.
- antifascism
#23594 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja fakat ne kontam ovo sa Svrsajevicem. Uvijek smo imali padobranaca ali oni uvijek nestaju poslije 1-2 utakmice ali Vrsajevic evo skupi 7-8 nastupa. Tu je vec godinu dana, usro je protiv grcke, usro je protiv amerike a protiv Lihtenstajna ne bio nezapazen.
Poslije duela protiv Slovacke mi smo odigrali 8 od 10 kval. utakmica, a svrso nije promasio nijednu utakmicu sto znaci da cemo ga gledati i u Brazilu
Poslije duela protiv Slovacke mi smo odigrali 8 od 10 kval. utakmica, a svrso nije promasio nijednu utakmicu sto znaci da cemo ga gledati i u Brazilu
- antifascism
#23595 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ibra je 10. po broju nastupa za BiH a nema ni 30 godina. Mislim da bi on i Miske trebali igrati po 45 minuta.ultima_palabra wrote: Da ne govorim o mamlazu Ibričiću koga je davno trebalo nabiti nogom i Pandži koji je simpa lik, ali je tu samo zbog nekog merhameta.
1 Zvjezdan MISIMOVIC * 2004-2013 74
2 Emir SPAHIC * 2003-2013 66
3 Edin DZEKO * 2007-2013 53
4 Elvir BOLIC 1996-2006 52
5 Sergej BARBAREZ 1998-2006 49
6 Vedad IBISEVIC * 2007-2013 46
7 Vedin MUSIC 1995-2007 45
8 Kenan HASAGIC 2003-2011 43
8= Hasan SALIHAMIDZIC 1996-2006 43
10 Senijad IBRICIC * 2005-2013 42
A poslije Slovacke bivce 8.
- Artest
#23596 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ibro mu javio da prelazi u Everton. Samo ne zeli da se dize pompa oko toga.
-
IlijaLadin
#23597 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
de još malo pljujte... de svega vam!
- Šibicar
#23598 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
phillie wrote:hahaha, pa ako trebadnemo juriti rezultat, trebaju nam brzi igracijer je i gosp. Rezultat strasno brz
![]()
![]()
![]()
I ja sam to tako shvatio,nevjerovatno.
- luckylaka
#23599 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Za sada samo na ovoj stranici jedno 5-6 ,,strucnjaka,,
PAPE fino kaze,,necu otjerati igraca zbog jedne lose utakmice,,i tu je kraj.Inace vec vidjeno,kriticari poznati kojima je krajnji rezultat nebitan nego se hvataju za spisak igraca.PAPE za sada vrlo dobro zna sta radi Bujrum na forum pa opleti:thumbup:
-
electric
#23600 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
ma daj ovi strucnjaci s foruma sto forsiraju neke igrace ja sam siguran da nikada nisu pogledali jednu citavu utakmicu tih istih igraca ne kazem da oni nisu potencijal ali trenutno ja iskreno ne vidim razlog da se zovu igraci koji bi dosli samo da bi bili na spiskuluckylaka wrote:Za sada samo na ovoj stranici jedno 5-6 ,,strucnjaka,,PAPE fino kaze,,necu otjerati igraca zbog jedne lose utakmice,,i tu je kraj.Inace vec vidjeno,kriticari poznati kojima je krajnji rezultat nebitan nego se hvataju za spisak igraca.PAPE za sada vrlo dobro zna sta radi Bujrum na forum pa opleti:thumbup: