iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Demonijak

#23576 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

zippoo87 wrote: 01/02/2020 17:51 pa zato i kazem samo neki se mogu otkljucati
u biti to bi bili modeli gdje je neko zaboravio sifru i ne moze je se sjetiti a nije telefon prijqvio kao ukraden i samim tim nije na crnoj listi
a takvih uredjaja skoro da i nema
Izbugljeni/LOST uredjaji nisu ukradeni niti su na blacklistu, a takodje nije zaboravljena sifra, a na olxu su vjerujem vecinom ukradeni telefoni jer su skoro svi u STOLEN modu ili na blacklisti, takve uredjaje ne bih ni volio otkljucati... Sto je slucaj bio s telefonom koji sam ja nasao, znaci vlasnik je stavio telefon u LOST mod jer ga je izgubio logicno. Znaci bitno je da telefon nije STOLEN. Ali u svakom slucaju ljudi opet ne vjeruju da sam otkljucao telefon :lol:

Opet kazem, ako neko ima LOST ajfon ili da je zaboravio sifru i naravno da nije na blacklistu, ja sam musterija pa nek se javi.
Grom2017

#23577 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Da znas da sam te prijavio za vrijednje pa ako dobijes ban, da znas od koga je jer djecko od 25 godina bi trebao biti malo kulturni prema starijim od sebe.
Demonijak

#23578 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:01 Da znas da sam te prijavio za vrijednje pa ako dobijes ban, da znas od koga je jer djecko od 25 godina bi trebao biti malo kulturni prema starijim od sebe.
Vrijedjanje je sto kazem da si plitak? Izvini ali svojim postovima pokazujes svoju plitkost, ne trebas se praviti pametan a pogotovo ne bez argumenata, pa poslije kao "podbadati" sa strane pa onda kao "jao neko me vrijedja". Niti jednu jedinu uvredu ti nisam uputio, sem sto sam rekao da si plitak, a to je moje misljenje i mislim da imam pravo na svoje misljenje kao sto si ti u svom prvom postu meni rekao "ne pricaj gluposti" tvoje misljenje je da su to gluposti a moje da si plitak koje sam stekao citajuci tvoje postove. Izvinjavam se ako te moje misljenje vrijedja!
Grom2017

#23579 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Demonijak wrote: 01/02/2020 18:21
Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:01 Da znas da sam te prijavio za vrijednje pa ako dobijes ban, da znas od koga je jer djecko od 25 godina bi trebao biti malo kulturni prema starijim od sebe.
Vrijedjanje je sto kazem da si plitak? Izvini ali svojim postovima pokazujes svoju plitkost, ne trebas se praviti pametan a pogotovo ne bez argumenata, pa poslije kao "podbadati" sa strane pa onda kao "jao neko me vrijedja". Niti jednu jedinu uvredu ti nisam uputio, sem sto sam rekao da si plitak, a to je moje misljenje i mislim da imam pravo na svoje misljenje kao sto si ti u svom prvom postu meni rekao "ne pricaj gluposti" tvoje misljenje je da su to gluposti a moje da si plitak koje sam stekao citajuci tvoje postove. Izvinjavam se ako te moje misljenje vrijedja!
Ne moras se izvlaciti, sacekaj dok Administrator vidi, pa ti komsiji svom pricaj da covjek u Hadzicima radi sto niko drugi ne moze.
Demonijak

#23580 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:29
Ne moras se izvlaciti, sacekaj dok Administrator vidi, pa ti komsiji svom pricaj da covjek u Hadzicima radi sto niko drugi ne moze.
Da se izvlacim? Pa valjda ti treba da se izvuces iz plicaka prijatelju, jer ti opet nastavljas da pokusavas plivati u plicaku al ti ne ide nikako :lol: Ti opet uporan da mene ubjedjujes u nesto a opet bez argumenata i opet ispadas plitak, imas li ajfon koji ispunja uslove da nije STOLEN i da nije na blacklisti? Imas li?? Ako imas sredicu ti ja otkljucavanje, ako nemas prestani se praviti pametan jer ispadas glup. Al dobro, bolje ispast glup nego iz voza :lol: (moje misljenje :mrgreen: )

Btw. ne znam sto si se ti uopste ukljucio u temu icloud-a i iphone-a kad po tvojim postovima vidimo da koristis kineske telefone, za to si mozda i strucan ali za ovo sigurno nisi, tako da ne znam cemu svo to pametovanje :-)
Grom2017

#23581 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Demonijak wrote: 01/02/2020 18:34

Da se izvlacim? Pa valjda ti treba da se izvuces iz plicaka prijatelju, jer ti opet nastavljas da pokusavas plivati u plicaku al ti ne ide nikako :lol: Ti opet uporan da mene ubjedjujes u nesto a opet bez argumenata i opet ispadas plitak, imas li ajfon koji ispunja uslove da nije STOLEN i da nije na blacklisti? Imas li?? Ako imas sredicu ti ja otkljucavanje, ako nemas prestani se praviti pametan jer ispadas glup. Al dobro, bolje ispast glup nego iz voza :lol: (moje misljenje :mrgreen: )

Btw. ne znam sto si se ti uopste ukljucio u temu icloud-a i iphone-a kad po tvojim postovima vidimo da koristis kineske telefone, za to si mozda i strucan ali za ovo sigurno nisi, tako da ne znam cemu svo to pametovanje :-)
Sine, mogu te kupit i tebe i tvoju porodicu da mi robovi budete!! Kad sam ja ajfon imao ti nisi znao sta je to, vjr si koristio simbian.
Ne pada mi na pamet da se klincom ubjedjujem kojem je jedina satisfakcija u zivotu kenjati po forumu.
Demonijak

#23582 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:48
Demonijak wrote: 01/02/2020 18:34

Sine, mogu te kupit i tebe i tvoju porodicu da mi robovi budete!! Kad sam ja ajfon imao ti nisi znao sta je to, vjr si koristio simbian.
Ne pada mi na pamet da se klincom ubjedjujem kojem je jedina satisfakcija u zivotu kenjati po forumu.
Ti sa godinu dana napravio 230 postova, ja za 3 godine imam 30 postova, eto ko kenja po forumu... Ti da kupis mene i moju porodicu? Mozes misliti :lol: Tolike pare covjek ima i kupuje sebi kineske telefone da bi dobio najbolji omjer kvalitete/novca, umjesto da trzne 2 milje za telefon i da ga boli patka. A samom tom izjavom sto si izjavio si jos jednom dokazao koliko covjek moze biti plitak i da spadne na tako nizak nivo da vrijedja nekog sto ima manje novca od njega, taman da imas sve pare svijeta nemas ono malo mozga sto treba covjeku da ne napise ovaku izjavu. Mozda para imas ali si u dusi bjednik. VELIK!
strong69

#23583 Re: iPhone - All about

Post by strong69 »

Pokažite malo poštovanja prema ostalima i pređite na privatne poruke.
Demonijak

#23584 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:56
Demonijak wrote: 01/02/2020 18:53
Grom2017 wrote: 01/02/2020 18:48

Ti sa godinu dana napravio 230 postova, ja za 3 godine imam 30 postova, eto ko kenja po forumu... Ti da kupis mene i moju porodicu? Mozes misliti :lol: Tolike pare covjek ima i kupuje sebi kineske telefone da bi dobio najbolji omjer kvalitete/novca, umjesto da trzne 2 milje za telefon i da ga boli patka. A samom tom izjavom sto si izjavio si jos jednom dokazao koliko covjek moze biti plitak i da spadne na tako nizak nivo da vrijedja nekog sto ima manje novca od njega, taman da imas sve pare svijeta nemas ono malo mozga sto treba covjeku da ne napise ovaku izjavu. Mozda para imas ali si u dusi bjednik. VELIK!
Duvaj ga, majmune raspali.
E ovo je vec uvreda upucena meni za koju ces biti prijavljen :mrgreen:

@strong69 Upravu si, izvinjavam se ostalim, sto se tice ovog plicaka nema potrebe da pricamo putem poruka jer je svoje rekao u prethodna dva posta. Ostalima se izvinjavam i zavrsavam raspravu s doticnim gospodinom.
Radar71

#23585 Re: iPhone - All about

Post by Radar71 »

Ujebeš temu i sad se fol izvinjavaš, nadam se da ćete obojica letiti u banoviće. :-) :-)
vojopd

#23586 Re: iPhone - All about

Post by vojopd »

Kakva zatucanost na forumu . :run:
r_faruk

#23587 Re: iPhone - All about

Post by r_faruk »

vojopd wrote: 02/02/2020 01:32 Kakva zatucanost na forumu . :run:
e ako ovakvi kupuju iphone, necu ga nikada uzeti :) :D
Luxor-Concorde

#23588 Re: iPhone - All about

Post by Luxor-Concorde »

Ma sasvim je normalno da se vode ovakve "diskusije" kad je icloud otkljucavanje u pitanju jer ce uvijek biti onih koji su 100% ubjedjeni da se ne moze otkljucati i onih koji znaju i imali su priliku da im se otkljuca tj. ukloni icloud s telefona i onda zurka :lol: . Naravno da je to moguce, pogotovo za ove malo starije modele pod odredjenim uslovima i vrlo cesto vam niko ne moze garantovati da cete nakon tog (u skoro svim slucajevima) perioda cekanja od nekih 10-30 dana zaista i dobiti otkljucan tel. No mene zanima kakvo je stanje sa AppleCare+ ovde u BiH?
rida1976

#23589 Re: iPhone - All about

Post by rida1976 »

Ne mozes ga kupiti ali trebalo bi da ga uvazavaju. To je produzena official garancija, tako da nebi trebalo biti problema u Mekline.
sagosen

#23590 Re: iPhone - All about

Post by sagosen »

Zašto Apple mape ne rade na Apple CarPlay?
Zlocin&Kazna

#23591 Re: iPhone - All about

Post by Zlocin&Kazna »

Da li je moguće kupiti adapter za punjenje ili kablo sa apple.com, tj. da li dostavljaju nama u BiH?
Grom2017

#23592 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Pita me tip iz komsiluka, tj trazi savjet. Na fejsbuku, kako sam ga shvatio, stalno mu iskace reklama za neku radnju valjda koja prodaje na rate ali, pazi sad, one koristene iliti refurbished iphone? Sta kao mislim, garancija 6 mjeseci a iphone x 67 km na 18 mjeseci a iphone xs 83 km na 18 mjeseci preko neke mikrokreditne. Mislim da je to pljacka prava. Ajd da je novo nego ko zna od koliko je to pokvarenih sklapano. I da je bar krstena garancija a ne 6 mjeseci.
azdralovic

#23593 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Grom2017 wrote: 07/02/2020 08:32 Pita me tip iz komsiluka, tj trazi savjet. Na fejsbuku, kako sam ga shvatio, stalno mu iskace reklama za neku radnju valjda koja prodaje na rate ali, pazi sad, one koristene iliti refurbished iphone? Sta kao mislim, garancija 6 mjeseci a iphone x 67 km na 18 mjeseci a iphone xs 83 km na 18 mjeseci preko neke mikrokreditne. Mislim da je to pljacka prava. Ajd da je novo nego ko zna od koliko je to pokvarenih sklapano. I da je bar krstena garancija a ne 6 mjeseci.
Pa ako hoce siguran provjeren mobitel neces uzimati refurbished...
Ako hoces koliko para toliko muzike onda ....
kakaljin

#23594 Re: iPhone - All about

Post by kakaljin »

Grom2017 wrote: 07/02/2020 08:32 Pita me tip iz komsiluka, tj trazi savjet. Na fejsbuku, kako sam ga shvatio, stalno mu iskace reklama za neku radnju valjda koja prodaje na rate ali, pazi sad, one koristene iliti refurbished iphone? Sta kao mislim, garancija 6 mjeseci a iphone x 67 km na 18 mjeseci a iphone xs 83 km na 18 mjeseci preko neke mikrokreditne. Mislim da je to pljacka prava. Ajd da je novo nego ko zna od koliko je to pokvarenih sklapano. I da je bar krstena garancija a ne 6 mjeseci.
Dok ima ovaca bice i vune
Ali_G

#23595 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

Moze se naci nov XS za 1200 u keshu. Tako da kupovati refubrished sumnjive telefone...
Grom2017

#23596 Re: iPhone - All about

Post by Grom2017 »

Ali_G wrote: 07/02/2020 17:08 Moze se naci nov XS za 1200 u keshu. Tako da kupovati refubrished sumnjive telefone...
Ma ja ba, nasao sam mu ja xs nov u univerzalno za 1250 km. Jbg mnogi nisu ljubitelji univerzalnog ali ajfon sa tom svojom garancijom kontam da nema problema.
vojopd

#23597 Re: iPhone - All about

Post by vojopd »

1400 km atstore, akcija
Limited Sky

#23598 Re: iPhone - All about

Post by Limited Sky »

imam iphone 7, i barem jednom u nekoliko dana mi se desi da mi ne dodju obavijesti kad se mobitel ne koristi.
najcesce se desi da ne dobijem poruku ili poziv sa vibera, i nakon nekog vremena dodje npr 5 obavijesti od razlicitih aplikacija
jel se i vama to nekad desi i moze li se kako rijesiti?
Demonijak

#23599 Re: iPhone - All about

Post by Demonijak »

Limited Sky wrote: 07/02/2020 19:48 imam iphone 7, i barem jednom u nekoliko dana mi se desi da mi ne dodju obavijesti kad se mobitel ne koristi.
najcesce se desi da ne dobijem poruku ili poziv sa vibera, i nakon nekog vremena dodje npr 5 obavijesti od razlicitih aplikacija
jel se i vama to nekad desi i moze li se kako rijesiti?
to je obicno problem kad ti telefon stavi app u stanje "mirovanja" odnosno "ugasi" aplikaciju radi stednje baterije, pogledaj u postavkama, tako je bar na androidu nisam imao taj problem sa ajfonom
Ali_G

#23600 Re: iPhone - All about

Post by Ali_G »

vojopd wrote: 07/02/2020 19:40 1400 km atstore, akcija
Nema bolje ponude realno. Nov, 2god garancije. Al koliko at store uzima korisnike, pa to je nevjerovatno. 1000 maraka snizena cijena i opet su dobri na njemu. Ja stvarno ne znam ko tamo kupuje po redovnim cijenama
Post Reply