Dešavanja u Srbiji

Post Reply
Creasy

#23576 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

lazni liberal wrote: Sta kazes salonac nisu postojali ?

Aj ti meni objasni sta ti znaci "salonac"? :-)

A da ti pravo kazem, ja sam za Bosnjake cuo tek u ovom milenijumu. Nemoj me samo streljat zbog toga. :D
Creasy

#23577 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hrulj wrote:
Creasy wrote:
Hrulj wrote: Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.

Je l' to naređujes? :D :-)
Govorim ti kao akademski gradjanin. Ako pak ne mozes dostici taj nivo kulture da postujes tudja osjecanja onda nisi trebao ni dolaziti na forum gdje ima drugacijih od tebe.

Dobro, odsad cu koristiti termin "Bosnjaci", mada znam neke koji za sebe tvrde da su Muslimani, a ne Bosnjaci, ali nebitno... :roll:
Nadam se da je ovim zavrsena polemika oko toga.
dalmatinka

#23578 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dalmatinka »

A tema je ????
vivace

#23579 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

obicno za boru corbu kazu bio je bled u pocetku...to je period kad je imao gradjanske pesme...a posle je dobio integritet,boju, samosvojnost...bas je pravi,jel da ? a meni kosa u vis :-) jer se misli na njegov cetnicki opus.
lazni liberal

#23580 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

Nekako s proljeća wrote:Image
Hrulj

#23581 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

dalmatinka wrote:A tema je ????
Desavanja u srbiji. Ako mislis na trenutnu raspravu, opresija Bosnjaka u Srbiji kroz historiju i danas.
lazni liberal

#23582 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

vivace wrote:obicno za boru corbu kazu bio je bled u pocetku...to je period kad je imao gradjanske pesme...a posle je dobio integritet,boju, samosvojnost...bas je pravi,jel da ? a meni kosa u vis :-) jer se misli na njegov cetnicki opus.
Prije je bio drogiras a onda je postao domacin , patriota :)
lazni liberal

#23583 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

dalmatinka wrote:A tema je ????
Zbog cega jurisaju na vivace i da li su ljudi koji negiraju postojanje drugih nacija nacionalisti.
radostan dan

#23584 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:pade kosovo, mara prva raširi noge pred osvajačima,
a onda i sve srpkinje, da što prije nadoknade gubitak...

i još pitaš čim si uvrijedio?
nema odgovora?
Hrulj

#23585 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

radostan dan wrote:
radostan dan wrote:pade kosovo, mara prva raširi noge pred osvajačima,
a onda i sve srpkinje, da što prije nadoknade gubitak...

i još pitaš čim si uvrijedio?
nema odgovora?
Ah to je meni bilo upuceno?
Pa mara jeste rasirila te nogice da prostis, pogledaj za koga se udala, bolje reci u ciji je harem otisla.
A ostalo je pitanje, i ne uzimaj van konteksta recenog prije toga. Ako je sve srpstvo poginulo na kosovu otkud srbi danas, tko ih napravi?
Prosto pitanje
Creasy

#23586 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Creasy wrote:
lazni liberal wrote: Sta kazes salonac nisu postojali ?

Aj ti meni objasni sta ti znaci "salonac"? :-)

Ni na ovo...
radostan dan

#23587 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

Hrulj
Pa mara jeste rasirila te nogice da prostis, pogledaj za koga se udala, bolje reci u ciji je harem otisla.
A ostalo je pitanje, i ne uzimaj van konteksta recenog prije toga. Ako je sve srpstvo poginulo na kosovu otkud srbi danas, tko ih napravi?
toliko o tebi.
Hrulj

#23588 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

radostan dan wrote:
Hrulj
toliko o tebi.
Toliko. Kad se hoce vrijedjat mogu i ja pitanje postavit. Ugodan ostatak veceri.
славянин

#23589 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:
radostan dan wrote:
Hrulj
toliko o tebi.
Toliko. Kad se hoce vrijedjat mogu i ja pitanje postavit. Ugodan ostatak veceri.
Kakva si ti sirovina :lol:
Hrulj

#23590 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

A zasto :) ?
славянин

#23591 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:A zasto :) ?
Eto vidis, ne shvatas kakvu si glupost napisao cak i kada ti ljudi skrenu paznju na istu :-) :lol:
Hrulj

#23592 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Eto vidis, ne shvatas kakvu si glupost napisao cak i kada ti ljudi skrenu paznju na istu :-) :lol:
A sta ces :)
prosvjetli me :)
славянин

#23593 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:
славянин wrote:
A sta ces :)
prosvjetli me :)
Hrulj

Ajd jos jednom da postavim da procitas mozda naglo dobijes "prosvjetljenje" pa skontas kakvu si glupost napisao.
Danguba

#23594 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

Image
:mrgreen:
Hrulj

#23595 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Ajd jos jednom da postavim da procitas mozda naglo dobijes "prosvjetljenje" pa skontas kakvu si glupost napisao.[/quote]

Mileva Olivera Lazarević, Despina Hâtûn (Serbian Cyrillic: Деспина Оливера Лазаревић,(ca. 1373 - died after 1444)) the youngest daughter of Lazar of Serbia and Milica and wife of Ottoman Sultan Bayezid I, whom she married just after the Battle of Kosovo in 1389, as a pledge of peace between the Lazarević family and the Ottoman Empire

S Lazarem je izginuo cvet moravskih junaka; zemlja je ostala obezglavljena sa jednom ženskom glavom na prestolu

Et pogrijesih cvet je ipak... :)
славянин

#23596 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Hrulj wrote:Ajd jos jednom da postavim da procitas mozda naglo dobijes "prosvjetljenje" pa skontas kakvu si glupost napisao.

Mileva Olivera Lazarević, Despina Hâtûn (Serbian Cyrillic: Деспина Оливера Лазаревић,(ca. 1373 - died after 1444)) the youngest daughter of Lazar of Serbia and Milica and wife of Ottoman Sultan Bayezid I, whom she married just after the Battle of Kosovo in 1389, as a pledge of peace between the Lazarević family and the Ottoman Empire

S Lazarem je izginuo cvet moravskih junaka; zemlja je ostala obezglavljena sa jednom ženskom glavom na prestolu

Sta to znaci ? Da je jedan prevod udaje - Zena rasirila nogice jel ?
EminaSA

#23597 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by EminaSA »

славянин wrote: Sta to znaci ? Da je jedan prevod udaje - Zena rasirila nogice jel ?
Pa sumnjam da ih nije sirila :P
славянин

#23598 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

EminaSA wrote:
славянин wrote: Sta to znaci ? Da je jedan prevod udaje - Zena rasirila nogice jel ?
Dobro kad ti "rasiris nogice" zelim ti sretno "sirenje nogica" ako vec nisi "rasirila nogice" :mrgreen: :mrgreen:
Hrulj

#23599 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
Hrulj wrote:Ajd jos jednom da postavim da procitas mozda naglo dobijes "prosvjetljenje" pa skontas kakvu si glupost napisao.

Sta to znaci ? Da je jedan prevod udaje - Zena rasirila nogice jel ?

Ne, svezali lancem i katancem citave noge, a onda u topljeno olovo okovali je svu od struka nadole :D
Iz interesa se udala, kako to nazvati :)
Hrulj

#23600 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
EminaSA wrote:
Dobro kad ti "rasiris nogice" zelim ti sretno "sirenje nogica" ako vec nisi "rasirila nogice" :mrgreen: :mrgreen:
A tebi ih mrsko vidit amaaaaan :D
Ti svojoj kazes de nemoj ih sirit mala matere ti hahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply