Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Averus

#23576 Re: Telemach BH

Post by Averus »

Banana66 wrote: 13/09/2024 23:12
Spoiler
Show
Averus wrote: 13/09/2024 21:59 @Telemach

Pisao bezbroj puta, pa evo opet.:
Imam nasumične prekide interneta. Telefon mene čuju, ali ja njih ne čujem.
Ovo se dešava svako par mjeseci i svaki put vaši inžinjeri "nešto provjere", pa bude u redu mjesec-dva, a onda ponovo isto.
De riješite ovo dugoročno već jednom.
Ako ne znate, onda navedite u ugovoru da su prekidi dio ove PREMIUM usluge koju prodajete, da znamo šta plaćamo, jer znam da nisam jedini.

Niko nije tolerantniji od mene, možete vidjeti na ovoj temi godinama unazad koliko puta sam pisao povodom ovog pitanja, a ko zna koliko puta sam telefonski razgovarao s vašim call centrom, tehničarima, inžinjerima, pa čak i nekim "Eldinom" koji je tad dao svoj lični broj da ga zovem.

Evo ss tokom prekida (30ak sekundi razmaka) ako vam šta znače
Image

Image
Trebaju ti rijesit problem sa upstreamom , na ovim SS ima promjena na upstreamu sto ne bi trebalo da bude i ide do 50 ,najbolje bi bilo da ti posalju nekog da rijesi na adresi.
Slali su u ovih 9 godina jedno stotinjak različitih stručnjaka, čak zamijenjen coax iz stana u haustor što ide.
Svako rješenje traje neki period (max 4-5 mjeseci) i onda opet belaj.
Stvarno sam strpljiv (vidi se samim tim, što nakon 9 godina i dalje ne psujem i ne galamim na njih), ali sad već pizdim.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: Scott i Kuga
Horoskop: imam

#23577 Re: Telemach BH

Post by anex »

Imaju oni problema "nekakvih" ali večinom ne znaju ni oni šta be problem....
NediM17

#23578 Re: Telemach BH

Post by NediM17 »

Halooo @Telemach
Mislite li sta poraditi na ovom tonu na SK1 HD ili se bar udostojiti odgovoriti "dje je ba zapelo".
Od sinoc ovo ne valja.
hali gali halid

#23579 Re: Telemach BH

Post by hali gali halid »

Taman hocu da napisem je li i kod vas problem sa zvukom na SK1...
markopd

#23580 Re: Telemach BH

Post by markopd »

hali gali halid wrote: 14/09/2024 14:36 Taman hocu da napisem je li i kod vas problem sa zvukom na SK1...
Ima problema samo dok ide LIVE prenos.Na SBB nema tih problema.
lozze

#23581 Re: Telemach BH

Post by lozze »

Pozdrav ljudi.

Prije nekih mjesec dana mi se javljali iz Telemacha i nudili mi novi ugovor. Nisam se mogao odluciti hoću li ostati u Telemachu. Izmedju ostalog nudili su mi ugovor na dvije godine sa nizom cijenom usluga. Sada vidim došao mi prosli mjesec racun na 43,15 KM, a ovaj mjesec 44,58KM.

Imam paket eon duo light i placao sam 52,45KM. Da li su mijenjali neke cijene za stare korisnike, ili su napravili novi ugovor na 2 godine bez mog pristanka i potpisa?

Ugovor mi istice u februaru tek iduce godine.
House

#23582 Re: Telemach BH

Post by House »

smiješno da nemamo SK FIGHT u hd-u. Srbi i Hrvati imaju, samo Bosnjaci ne?! Daj, ba!

Bošnjaci dali uz Crocopa, Bektića! Vjerovatno najboljejeg borca ikada.
MTV

#23583 Re: Telemach BH

Post by MTV »

+ mogli su ga pustiti samo na EONu kao sto su ostale SKove pustili u HD koji su na dvb c ostali SD.
l33t

#23584 Re: Telemach BH

Post by l33t »

Jel zna neko zasto ne moze PIP na EONU preko weba ?
Telemach

#23585 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

NediM17 wrote: 14/09/2024 12:37 Halooo @Telemach
Mislite li sta poraditi na ovom tonu na SK1 HD ili se bar udostojiti odgovoriti "dje je ba zapelo".
Od sinoc ovo ne valja.
Zdravo @NediM17 @markopd @HaliGaliHalid
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Nakon što je detektovan problem sa zvukom na kanalu SK 1 isti je promtpno prijavljen ka kolegama relevantnih odjela te vas ovim putem obavještavamo da je problem riješen. Nadamo se da će kroz naredni period biti sve uredno sa uslugama. Uvijek vam stojimo na raspolaganju.
Pandakonda

#23586 Re: Telemach BH

Post by Pandakonda »

Zar je toliko tesko omoguciti da barem prilikom premotavanja F1 trke mozemo birati koje komentatore zelimo ? Pa sta sad srpske komentatore mozemo samo slusati ako je uzivo i to preko eon boxa ? A EON app na tv i mob i premotavanje uvijek fiksno hrvatski :-)
Telemach

#23587 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

Averus wrote: 13/09/2024 21:59 @Telemach

Pisao bezbroj puta, pa evo opet.:
Imam nasumične prekide interneta. Telefon mene čuju, ali ja njih ne čujem.
Ovo se dešava svako par mjeseci i svaki put vaši inžinjeri "nešto provjere", pa bude u redu mjesec-dva, a onda ponovo isto.
De riješite ovo dugoročno već jednom.
Ako ne znate, onda navedite u ugovoru da su prekidi dio ove PREMIUM usluge koju prodajete, da znamo šta plaćamo, jer znam da nisam jedini.

Niko nije tolerantniji od mene, možete vidjeti na ovoj temi godinama unazad koliko puta sam pisao povodom ovog pitanja, a ko zna koliko puta sam telefonski razgovarao s vašim call centrom, tehničarima, inžinjerima, pa čak i nekim "Eldinom" koji je tad dao svoj lični broj da ga zovem.

Evo ss tokom prekida (30ak sekundi razmaka) ako vam šta znače
Image

Image
Zdravo @Averus
Zahvaljujemo se na obraćanju na ovaj način. Žao nam je zbog poteškoća sa kojim ste se suočili pri radu servisa. Ljubazno Vas molimo da nam u inbox dostavite korisničke podatke (ime i prezime, adresu, broj ugovora) te kontakt broj kako bi izvršili detaljnu provjeru stanja usluge. Stojimo Vam na raspolaganju.
Telemach

#23588 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

lozze wrote: 15/09/2024 00:56 Pozdrav ljudi.
Prije nekih mjesec dana mi se javljali iz Telemacha i nudili mi novi ugovor. Nisam se mogao odluciti hoću li ostati u Telemachu. Izmedju ostalog nudili su mi ugovor na dvije godine sa nizom cijenom usluga. Sada vidim došao mi prosli mjesec racun na 43,15 KM, a ovaj mjesec 44,58KM.
Imam paket eon duo light i placao sam 52,45KM. Da li su mijenjali neke cijene za stare korisnike, ili su napravili novi ugovor na 2 godine bez mog pristanka i potpisa?
Ugovor mi istice u februaru tek iduce godine.
Pozdrav @lozze,
Kako bismo mogli izvršiti detaljniju provjeru te vam pružiti više informacija ljubazno ćemo vas zamoliti da nam u inbox stranice dostavite korisničke podatke. Očekujemo vaše javljanje i stojimo na raspolaganju.
alipasijaner

#23589 Re: Telemach BH

Post by alipasijaner »

Pozdrav Telemach,

Moram izraziti nezadovoljstvo zbog povećanja cijena usluge, naime sa računa za juli koji je bio 78,35 KM račun za august iznosi 91,45.
Najviše me iskreno boli činjenica da ste me kao dugogodišnjeg, lojalnog lokorisnika, redovnog platišu umjesto benefitom nagradili povečanjem cijena usluge.

Pozdrav
semsasuljakovic

#23590 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

alipasijaner wrote: 16/09/2024 20:34 Pozdrav Telemach,

Moram izraziti nezadovoljstvo zbog povećanja cijena usluge, naime sa računa za juli koji je bio 78,35 KM račun za august iznosi 91,45.
Najviše me iskreno boli činjenica da ste me kao dugogodišnjeg, lojalnog lokorisnika, redovnog platišu umjesto benefitom nagradili povečanjem cijena usluge.

Pozdrav
Kao prvo, paket od 91,45 KM ne postoji. Najskuplji paket je 86,45. Vjerovatno imaš EON Premium i dodatni eon box koji plaćaš. Imao si benefit neko vrijeme i sad je taj benefit istekao. Prvo vrati film i skontaj šta si potpisao, pa onda kukaj.
Last edited by semsasuljakovic on 16/09/2024 21:25, edited 1 time in total.
Telemach

#23591 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

alipasijaner wrote: 16/09/2024 20:34 Pozdrav Telemach,
Pozdrav
Pozdrav @alipasijaner,
Hvala vam na obraćanju ovim putem. Kako bismo izvršili potrebne provjere i pružili vam više informacija, ljubazno ćemo vas zamoliti da nam korisničke podatke Ugovora dostavite putem inbox-a stranice. Očekujemo vaše javljanje i stojimo vam na raspolaganju.
odmor

#23592 Re: Telemach BH

Post by odmor »

Meni nije jasno vezano za Telemach da je mogao dopustiti da svaki (skoro svaki) fudbalski dogadjaj mu uzme Arena. Kvalfikacije za ligu nacija, za europsko, za svjetsko, liga prvaka, konferencija, liga europe, super kupovi, engleska liga, spanska liga hajd italijansku nisu nikad ni imali.
Kad sam ovo se nagovorio onoj na 1360, kaze mi da je to politika firme. Sta meni treba biti politika trazit strimove ili placat dodatno 10KM Bhtelecomu za sve kanale preko Telemachovog interneta?
ala7

#23593 Re: Telemach BH

Post by ala7 »

Neko da ima usluge Telemacha u Vranicinim zgradama, Bulevar Meše Selumovića ulica? Interesuje me koje brzine interneta ostvarujete i pouzdanost istog i da li postoji optika koju nudi Telemach?
upitan

#23594 Re: Telemach BH

Post by upitan »

odmor wrote: 17/09/2024 00:50 Meni nije jasno vezano za Telemach da je mogao dopustiti da svaki (skoro svaki) fudbalski dogadjaj mu uzme Arena. Kvalfikacije za ligu nacija, za europsko, za svjetsko, liga prvaka, konferencija, liga europe, super kupovi, engleska liga, spanska liga hajd italijansku nisu nikad ni imali.
Kad sam ovo se nagovorio onoj na 1360, kaze mi da je to politika firme. Sta meni treba biti politika trazit strimove ili placat dodatno 10KM Bhtelecomu za sve kanale preko Telemachovog interneta?
Nije vecina korisnika zadovoljna sa politikom, isto tako da je sport otisao na Arene ali ja sam svjestan da je MTS u vlasnistvu Srbije i da su uzeli ogromne kredite za ove ugovore.
Mislim da nema tu nikakve dobiti, nego cisto da ti ne uzmes ja cu a onda vjerovatno ce na kraju privatizovati MTS.
Najgore sto se ova "borba" zavrsila tako da ne postoji novac koji bi vratio Arenu na Telemach ili UG.
Ostaju ove dvije opcije stream ili BHT.
Telemach

#23595 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

ala7 wrote: 17/09/2024 01:28 Neko da ima usluge Telemacha u Vranicinim zgradama, Bulevar Meše Selumovića ulica? Interesuje me koje brzine interneta ostvarujete i pouzdanost istog i da li postoji optika koju nudi Telemach?
Pozdrav @ala7,
Hvala vam na interesovanju za naše usluge. Savjetujemo vam da nam u inbox stranice dostavite svoje kontakt podatke kako bi kolege iz nadležnog odjela odgovorili na sva vaša pitanja i nedoumice koje imate, te vas detaljnije upoznali sa aktuelnom ponudom i vašim mogućnostima. Očekujemo vaše javljanje i stojimo vam na raspolaganju.
Pandakonda

#23596 Re: Telemach BH

Post by Pandakonda »

upitan wrote: 17/09/2024 13:42
odmor wrote: 17/09/2024 00:50 Meni nije jasno vezano za Telemach da je mogao dopustiti da svaki (skoro svaki) fudbalski dogadjaj mu uzme Arena. Kvalfikacije za ligu nacija, za europsko, za svjetsko, liga prvaka, konferencija, liga europe, super kupovi, engleska liga, spanska liga hajd italijansku nisu nikad ni imali.
Nije vecina korisnika zadovoljna sa politikom, isto tako da je sport otisao na Arene ali ja sam svjestan da je MTS u vlasnistvu Srbije i da su uzeli ogromne kredite za ove ugovore.
Mislim da nema tu nikakve dobiti, nego cisto da ti ne uzmes ja cu a onda vjerovatno ce na kraju privatizovati MTS.
Najgore sto se ova "borba" zavrsila tako da ne postoji novac koji bi vratio Arenu na Telemach ili UG.
Ugovor je na 5-6 godina tako da sve ostaje otvoreno nakon toga. Telemach je isto dugo drzao ova prava pa su ih ovi skinuli, mozda na kraju i nađu neki kompromis kada shvate da nije odrzivo tolike pare za lige davati :D

Nego da li je neko koristio Apple TV za EON app i da li je uopste to moguce ili mora samo njihov android box ? Ukoliko jeste da li ste primjetili neku vecu kvalitetu u odnosnu na njihov box ?
semsasuljakovic

#23597 Re: Telemach BH

Post by semsasuljakovic »

Pandakonda wrote: 17/09/2024 14:22
upitan wrote: 17/09/2024 13:42
Ugovor je na 5-6 godina tako da sve ostaje otvoreno nakon toga. Telemach je isto dugo drzao ova prava pa su ih ovi skinuli, mozda na kraju i nađu neki kompromis kada shvate da nije odrzivo tolike pare za lige davati :D

Nego da li je neko koristio Apple TV za EON app i da li je uopste to moguce ili mora samo njihov android box ? Ukoliko jeste da li ste primjetili neku vecu kvalitetu u odnosnu na njihov box ?
S Englezima imaju ugovor do 2029.
Jedini nam je spas da ih privatizuju, ali ko će kupiti firmu koja daje 100 miliona eura godišnje za prava prenosa Engleza? Nije niko veslo sisao.
l33t

#23598 Re: Telemach BH

Post by l33t »

l33t wrote: 15/09/2024 12:56 Jel zna neko zasto ne moze PIP na EONU preko weba ?
bump

nema opcije PIP više?
edit: na nekim kanalima moze na nekima ne...
Bosnjo84

#23599 Re: Telemach BH

Post by Bosnjo84 »

kabal1337 wrote: 10/09/2024 19:20
Dzontra_Volta wrote: 10/09/2024 18:56
kabal1337 wrote: 10/09/2024 17:46 Imam ovaj daljinski T4HU1514, uspio sam naci odgovarajuci kod za TV ( mogu sa d3 daljinskim kontrolisati TV)

Medjutim, zanima me da li se moze podesiti da se na power tipku tv i reciver upale istovremeno?

Sad mogu paliti/ gasiti zasebno. Prvo pritisnuti TV tipku, pa power tipku ( upali se tv), pa STB tipku pa power da se upali reciver.
Možeš, samo ti treba u postavkama televizora biti omogućena opcija hdmi-cec.
@Bosnjo84 nije eon, obicni je onaj 3d, nije mini, vec onaj srednji.

Meni je to upaljeno od pocetka, medjutim kada odem u CEC listu uredjaja ne prepoznaje ovaj 3d box.
Ne vidim da ovaj box ima u svojim postavkama opciju hdmi cec.
Ti imaš sigurno onaj stari box i onaj crni prvi modem koji se bio dijelio. Baš se pitam zašto mnogi, pa i ti ne promjene na eon i uzmu modem technicolor jer je zamjena besplatna, a imat ćeš i više opcija i samim tim riješit ćeš problem. U mene je je eon na hdmi2 gdje mi pokazuje rezoluciju HD, a komp na hdmi1/dvi gdje mi pokazuje rezoluciju 1366x768.
kabal1337

#23600 Re: Telemach BH

Post by kabal1337 »

Bosnjo84 wrote: 17/09/2024 21:40
kabal1337 wrote: 10/09/2024 19:20
Dzontra_Volta wrote: 10/09/2024 18:56

Možeš, samo ti treba u postavkama televizora biti omogućena opcija hdmi-cec.
@Bosnjo84 nije eon, obicni je onaj 3d, nije mini, vec onaj srednji.

Meni je to upaljeno od pocetka, medjutim kada odem u CEC listu uredjaja ne prepoznaje ovaj 3d box.
Ne vidim da ovaj box ima u svojim postavkama opciju hdmi cec.
Ti imaš sigurno onaj stari box i onaj crni prvi modem koji se bio dijelio. Baš se pitam zašto mnogi, pa i ti ne promjene na eon i uzmu modem technicolor jer je zamjena besplatna, a imat ćeš i više opcija i samim tim riješit ćeš problem. U mene je je eon na hdmi2 gdje mi pokazuje rezoluciju HD, a komp na hdmi1/dvi gdje mi pokazuje rezoluciju 1366x768.
Kod mene je CISCO EPC3928S modem, a paket eon light. Kako mislis da promjenimo na EON?
@Telemach Moze li pojasnjenje?

Koliko vidim ovaj
Tehnicolor modem je CGA2121, ima usb - moze li se koristiti kao online drive?
Post Reply