Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
pumica

#23576 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

Helena2014 wrote:
pumica wrote:
relativno84 wrote:@pumica vec pise opravdanje :ginisovac: :D

DF :thumbup:

Ja sam svoje rekla. :eh: Ne znam cemu zastoj.

Valjda ce sada neko nesto i da RADI.

C C C cuj moraju imati sva Srpska mjesta u Vladi Federacije i na kraju ispadne NE MORAJU. :facepalm:

Bezveze su maltretirali jadnog Covica. Koliko puta je bezveze morao da pregovara sa B@kirom. :mrgreen:

Najgore je ipak Bakiru, mora se igrati gluhih telefona sa Covicem i Zeljkom, a >nit luk jeo, nit luk mirisao< :D
Mozes misliti sta Bakira ceka naredne cetiri godine sa ovom dvojicom :facepalm:

Ali jos ni ovo nije sigurno. :jok:
Sutra ce Covic da izjavi da nije bio ovakav dogovor i da zahtjeva da DF promjeni ministra u VM. :pisnula:

A potom mene ceka propitivanje od stane HaeMa :mrgreen:
VjecitiStudent

#23577 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:
Helena2014 wrote:

Najgore je ipak Bakiru, mora se igrati gluhih telefona sa Covicem i Zeljkom, a >nit luk jeo, nit luk mirisao< :D
Kad god mu je teško, pogleda na SCC, BBI, Bristol i bude mu lakše :oops:
Malo još žulja Šanko na čelu KCUS-a, ali riješiće se i to.
VjecitiStudent

#23578 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

JThomas wrote:
GoldenSpoon wrote:sjeca li se neko ovoga? :izet: :lol:

http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=647,4
Demantij navoda pojedinih medija o prelasku ministra zdravstva FBiH, Rusmira Mesihovića i ministra unutrašnjih poslova FBiH, Predraga Kurteša u Demokratsku frontu
Izgleda šanko i koka se samoimenovali na funkcije :lol: :run:

:lol:
nestranački eksperti... :D
Ne zaboravite ni zlatnu koku prelaznog roka - Berila.
pumica

#23579 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:

Jesi li ti zadovoljan?
Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan -

Zadovoljan sam da je formirana vlada FBiH i VM Bih - napokon.... drago mi da su rezultati glasanja ili ti ga glasovanja napokon doživjeli manifestaciju...

NIsam zadovoljan što se toliko dugo čekalo na to (formiranje vlade) i ne nisam zadovljan količinom ublehe koja je u postupku plasirana a posebno nisam zadovoljan količinom ublehe kontra SDA (U JEDINSTVU JE SNAGA) dok u suštini događaj veze nije imao sa SDA - što potvrđuje činjenica da niti jedan ministar SDA nije morao napraviti niti jedan potez ni perom niti bilo čim da se situacija razriješi.....

Nisam zadovoljan jer problem je non stop bio između DF-a i ADZ-a a DF puleni vukući ostatak političke scene (so called ljevicu) u BiH, dali su maksimum da u sve uvuku SDA kao generatora problema - dok ustvari isti su generirali problem non stop.....

Nisam zadovoljan jer isti taj DF uzima učešće u izvršnoj vlasti dok i dalje pokušava plasirati tezu kako predstavlja opoziciju - ostavlja prostor za narušavanje stabilnosti BiH i FBiH uz već postojeći remetilački faktor u istima.....

Ima tu još masa problemčića - ali nadoći će to vremenom svima.......

Sa čim si ti zadovoljan a sa čim ne ?
Nisam jos uvjerena da je vlast formirana.
Sutra ce Covic imati neku novu pricu i/ili neki novi (stari) zahtjev pa cemo opet cekati DF da ga prihvati.
Samo od Komsica smo culi ponudu ... istu ponudu nismo culi niti od Bakira niti od Covica ... sutra ce biti DF izmislio ponudu.

Zadovoljna cu biti da SBB ne bude u vlasti.

SDA je po meni trebala vise da cijeni svoje glasace, ali eto vidjecemo da li Bakir radi za sebe ili za drzavu ... ovo je nevezano za DF/HDZ neslaganja.
kandelabar

#23580 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kandelabar »

Eh još ako ih Čović premunta da promjene način donošenja odluka u Vladi FEderacije da to nije više većina već minimalno po jedan iz svakog naroda i onda HDZ ima i Hrvata i Srba i uvijek može da osporava..
Inače,Čović je debelo prodao kožu vidjet ćemo da li će se strankama pro Bosanske orijentacije(Sda I DF) isplatiti to izbacivanje SNSD-a iz vlasti..
pumica

#23581 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

kandelabar wrote:Eh još ako ih Čović premunta da promjene način donošenja odluka u Vladi FEderacije da to nije više većina već minimalno po jedan iz svakog naroda i onda HDZ ima i Hrvata i Srba i uvijek može da osporava..
Inače,Čović je debelo prodao kožu vidjet ćemo da li će se strankama pro Bosanske orijentacije(Sda I DF) isplatiti to izbacivanje SNSD-a iz vlasti..
Covic je u svoje zahtjeve ugradio i potrebe SNSDa i SBBa i sve mu je proslo.
Sa ovim Srbinom stvorio je uvjete za usvajanje promjene nacina donosenja odluka ... to je i bio cilj.
It_is_a_Leclerc

#23582 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

Ovaj neki @dustaban nije mogao više promašiti. Počev od činjenice da je meni kao DF namjestio posao (a ja velikim Bogom kunem da nisam član nijedne političke stranke, ni bio, niti ću biti u dogledno vrijeme) u Krajini, a DF je u USK opozicija, pa preko toga da ja posao imam još od perioda kad DF nije ni postojao, pa do toga da sam bio najglasniji kritičar SDP-a ovdje (a kao bio sam član SDP-a). Mislim, ja razumijem da nas ima svakakvih, ali ljudi dragi, hajd' se prvo informišite. Ja bih sad to mogao prijaviti i tražiti da se kazni jer se laže na moj račun, ali neću... Nek' se ljudi blamiraju. Šta da se radi.

Drugo.

DF je od HDZ-a dobio nešto što prije koji dan se nije moglo ni zamisliti, a to je legimitet da predstavlja hrvatski narod u BiH. Lagumdžija je to tražio 13 mjeseci i uspio dobiti tamo nekog zamjenika ministra, notornu nevažnu funkciju. Zauzvrat, Komšić je dao jedno srpsko mjesto u Vladi FBiH, ali je, po mom mišljenju, dobio puno više. Postao je, zapravo, jedina prava multietnička stranka u BiH, koja na poziciji potpredsjednika FBiH ima Srbina, a u Vladi ima jednog Bošnjaka, jednog Ostalog, dva Srbina, a u Vijeću ministara jednog Hrvata.

Treće.

U VM se odlučuje po narodima, a u Vladi FBIH se ne odlučuje. Komšić sa jednim hrvatskim mjestom može puno više nego Čović s jednim srpskim. Osim toga, ta Suljagićeva priča o nekim izmjenama Ustava FBIH i uvođenja etničkog glasanja je na predugom štapu, i DF uvijek to može spriječiti, bilo blokadom preko Dunovića, ili izlaskom iz Vlade. Osim toga, Ustav FBiH se mijenja sa dvotrećinskom većinom u Parlamentu, a HDZ ne da nema većine u Predstavničkom domu za to, već ni u srpskom klubu naroda u Parlamentu.

Četvrto.

Nadam se da je ovim zaključena priča o formiranju vlasti. DF će biti pod povećalom birača. Ove lažne ljevičare, vječite kritičare treba ignorisati, i raditi, pa sa rezultatima izaći pred narod. Tih kritičara koji seciraju ljude po izgledu, boji kose, načinu govora, itd. će uvijek biti, i na njih ne treba obraćati pažnju. Ulazak u ovakvu Vladu je rizik i jedino rezultati ga mogu opravdati.
relativno84

#23583 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

Pa ako je Covic ispunio sve svoje ciljeve, koji je cilj DF :?
Banksy

#23584 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

relativno84 wrote:Pa ako je Covic ispunio sve svoje ciljeve, koji je cilj DF :?
Energetika i procenat.

S tim ciljem, nema Čovićevog zahtjeva kojeg ne bi ispunili.
Helena2014

#23585 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Helena2014 »

relativno84 wrote:Pa ako je Covic ispunio sve svoje ciljeve, koji je cilj DF :?

Trenutno se traze novi, bio je ODLUCNO U PROMJENE, sad nakon ovako puno vremena ODLUCNO se treba zamijeniti necim sto bolje odgovara situaciji
Man of steel

#23586 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Man of steel »

Na duge staze gledajući najvažnija stvar koja može proizići iz ove vlade je vraćanje političke stabilnosti i smanjivanje Dodikovog uticaja na HDZ, ili drugačije rečeno saniranje katastrofalne politike SDP-a proteklih 4-5 godina koja je svojom kratkovidnošću stvorila haos i gurnula HDZ u ruke Dodiku.

Zbog toga su mislim Bakir i Komšić pravili ogromne ustupke Čoviću jer sve drugo vodi u stagnaciju i nazadovanje.
It_is_a_Leclerc

#23587 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

"Jedini zahtjev DF-a je da se Vijeće ministara i Vlada FBiH formiraju na isti dan".

:roll:

Nivo povjerenja - u minusu.
relativno84

#23588 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

It_is_a_Leclerc wrote:"Jedini zahtjev DF-a je da se Vijeće ministara i Vlada FBiH formiraju na isti dan".

:roll:

Nivo povjerenja - u minusu.
I na dan odluke neko iz DF kasni, jer se izgubio u razmisljanju kojem narodu pripada tog dana :D
starisalko

#23589 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

pumica wrote:
kandelabar wrote:Eh još ako ih Čović premunta da promjene način donošenja odluka u Vladi FEderacije da to nije više većina već minimalno po jedan iz svakog naroda i onda HDZ ima i Hrvata i Srba i uvijek može da osporava..
Sa ovim Srbinom stvorio je uvjete za usvajanje promjene nacina donosenja odluka ... to je i bio cilj.

Kao sto rece Leclerc Suljagiceva suplja,a to su veceras i potvrdili
dustaban

#23590 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

starisalko wrote:
dustaban wrote: Da imalo ima obraza Leclerc bi, ovako raskrinkan, primirio neko vrijeme i promjenio nick.
Ovo ti nije trebalo
Ne bih da nije prechero...
ultima_palabra

#23591 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Pa taj Matanović je bio već ranije dogovoren... sad je kompromis u tome što će on ostati na poziciji :lol:

Ne znam koji kurac se DF upušta u ove vratolomije... za šta god je Suljagić prijetećim tonom rekao da se neće desiti, desilo se :mrgreen: Trebali su se naguziti u startu, veći bi kredibilitet imali...
It_is_a_Leclerc

#23592 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Sad HDZ treba naći Bošnjaka za mjesto zamjenika ministra prometa i komunikacija.
dustaban

#23593 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

dustaban wrote:
starisalko wrote:
dustaban wrote: Da imalo ima obraza Leclerc bi, ovako raskrinkan, primirio neko vrijeme i promjenio nick.
Ovo ti nije trebalo
Ne bih da nije prechero...
I da nastavim...

Rekoh vec glasao sam za DF, a prije izbora sam i sam "malo dodavao" na njihov tas i na ovom forumu. Medjutim, yebemumater, sad ko im misli dobro mora oplesti po ovom cirkusu sta rade ovih dana, pri cemu je ova kadrovska politika vrh vrhova. Ako je DF u necemu drugaciji od ovih starih krimosa, to je neka cudna strategija suprostavljanja lopovluku... diletantizmom!
S toga je neizbjezna ovakva reakcija nas razocaranih DF-ovih glasaca, a poruka ovim klovnovima koji brane svaki potez je - ako DF-u zelite dobro...ne branite ga ko boga vas molimo!
pumica

#23594 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

starisalko wrote:
pumica wrote:

Kao sto rece Leclerc Suljagiceva suplja,a to su veceras i potvrdili

Ako se u SDA budu drzali ovoga:

SDA: Nikada nećemo pristati na etničko glasanje u Vladi FBiH
Stranka demokratske akcije (SDA) odbacuje i demantira navode pojedinih medija da je SDA navodno pristala da u Vladu Federacije BiH uvede etničko glasanje, saopćeno je iz ove stranke.

Također, u stranačkom saopćenju se navodi da su tvrdnje o pristajanju SDA na izmjene Poslovnika o radu Vlade Federacije BiH sasvim netačne i neutemeljene.

Na nivou entiteta postoje mehanizmi kojima se, u slučaju potrebe, može zaštititi vitalni nacionalni interes bilo kojeg konstitutivnog naroda, te je stoga, poručuju iz SDA, sasvim nepotrebno da se Poslovnik o radu Vlade Federacije BiH mijenja na takav način.

– SDA smatra da se što prije treba otkočiti proces formiranja vlada na državnom i federalnom nivou,da se trebamo prestati baviti nerealnim temama koje nas bespotrebno udaljavaju od životno važnih pitanja. Nakon formiranja vlasti što prije se trebamo uključiti u rješavanje problema za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine – poručili su iz ove stranke.

(Faktor.ba)
...onda ok.
U protivnom, sve je moguce.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#23595 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JoseMujica »

ama ljudi ne vjerujem više ni Čirilici a kamoli Don Neonku i Niskopalfoniranom šta su se zdogovorili
Lokman

#23596 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

DF je ispao smiješan i infantilan. Da sada budu izbori DF ne bi prešao cenzus. Usvajanje budžeta Nikšićeve vlade predstavlja se kao uspjeh što je nerazumljivo gladnom i izbezumljenom narodu. Na pozicije postavljaju idiote i alkoholičare, recikliraju kadrove SDP-a, u organizacijskom smislu na terenu i ne postoje. Sada će da služe za još jedan ciklus pljačke korupcijske hobotnice Bakira Alispahića. DF je najveće razočarenje.
Maystor

#23597 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Maystor »

dustaban wrote: I da nastavim...

Rekoh vec glasao sam za DF, a prije izbora sam i sam "malo dodavao" na njihov tas i na ovom forumu. Medjutim, yebemumater, sad ko im misli dobro mora oplesti po ovom cirkusu sta rade ovih dana, pri cemu je ova kadrovska politika vrh vrhova. Ako je DF u necemu drugaciji od ovih starih krimosa, to je neka cudna strategija suprostavljanja lopovluku... diletantizmom!
S toga je neizbjezna ovakva reakcija nas razocaranih DF-ovih glasaca, a poruka ovim klovnovima koji brane svaki potez je - ako DF-u zelite dobro...ne branite ga ko boga vas molimo!
Ja sam otvoreno podržavao DF tokom izborne kampanje, dao im glas, nagovorio pozamašnu grupu prijatelja da učine isto. Sada se izvinjavam svim tim ljudima, pokušavam spasiti obraz.
DF je prevara, možda najveća na politčkoj sceni od poslije rata na ovamo. Mix varalica, prevrtljivih ex-SDP-ublehaša (takvih je najviše, počev od samog Ljeljke pa nadalje); ali najgore od svega, novi ljudi koje su obećali...
E to je tek cirkus. Nafurana balavurdija, nepismeni, glupi, neodgojeni ...
Namjerno neću da spominjem imena, mislim da nije u redu, ali ko iole poznaje te face - sve mu je jasno.

Od DF-a jedino možete očekivati da vas dobro zabave (što neko reče), mada meni nije smiješno.
Last edited by Maystor on 26/03/2015 23:26, edited 1 time in total.
starisalko

#23598 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

zashtitar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sad HDZ treba naći Bošnjaka za mjesto zamjenika ministra prometa i komunikacija.
Valjda je HDZ hrvatska a ne bosnjacka stranka. :roll: Je li se oglasio legitimni?
HDZ-u nikad nije falilo Bosnjaka. Rade Bosnjak,Srecko Bosnjak...sto se njih tice spremni su postaviti Bosnjake na sve ministarske pozicije
HM 2011

#23599 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ovaj neki @dustaban nije mogao više promašiti. Počev od činjenice da je meni kao DF namjestio posao (a ja velikim Bogom kunem da nisam član nijedne političke stranke, ni bio, niti ću biti u dogledno vrijeme) u Krajini, a DF je u USK opozicija, pa preko toga da ja posao imam još od perioda kad DF nije ni postojao, pa do toga da sam bio najglasniji kritičar SDP-a ovdje (a kao bio sam član SDP-a). Mislim, ja razumijem da nas ima svakakvih, ali ljudi dragi, hajd' se prvo informišite. Ja bih sad to mogao prijaviti i tražiti da se kazni jer se laže na moj račun, ali neću... Nek' se ljudi blamiraju. Šta da se radi.

Drugo.

DF je od HDZ-a dobio nešto što prije koji dan se nije moglo ni zamisliti, a to je legimitet da predstavlja hrvatski narod u BiH. Lagumdžija je to tražio 13 mjeseci i uspio dobiti tamo nekog zamjenika ministra, notornu nevažnu funkciju. Zauzvrat, Komšić je dao jedno srpsko mjesto u Vladi FBiH, ali je, po mom mišljenju, dobio puno više. Postao je, zapravo, jedina prava multietnička stranka u BiH, koja na poziciji potpredsjednika FBiH ima Srbina, a u Vladi ima jednog Bošnjaka, jednog Ostalog, dva Srbina, a u Vijeću ministara jednog Hrvata.

Treće.

U VM se odlučuje po narodima, a u Vladi FBIH se ne odlučuje. Komšić sa jednim hrvatskim mjestom može puno više nego Čović s jednim srpskim. Osim toga, ta Suljagićeva priča o nekim izmjenama Ustava FBIH i uvođenja etničkog glasanja je na predugom štapu, i DF uvijek to može spriječiti, bilo blokadom preko Dunovića, ili izlaskom iz Vlade. Osim toga, Ustav FBiH se mijenja sa dvotrećinskom većinom u Parlamentu, a HDZ ne da nema većine u Predstavničkom domu za to, već ni u srpskom klubu naroda u Parlamentu.

Četvrto.

Nadam se da je ovim zaključena priča o formiranju vlasti. DF će biti pod povećalom birača. Ove lažne ljevičare, vječite kritičare treba ignorisati, i raditi, pa sa rezultatima izaći pred narod. Tih kritičara koji seciraju ljude po izgledu, boji kose, načinu govora, itd. će uvijek biti, i na njih ne treba obraćati pažnju. Ulazak u ovakvu Vladu je rizik i jedino rezultati ga mogu opravdati.
Kume dragi količina ublehe koju plasiraš i koja ti je vjerovatno plasirana je nenromalna.....

evo idem redom po stavovima...

Prvi stav - nemam šta komentarisati jer me ne intersuje niti me je interesovalo.....

Drugi stav:

DF nije dobio od HDZ-a ništa - DF je dobio glasove od birača na izborima - Lagumdžija je u toj situaciji pak formirao nenormalno široku koaliciju..... :-) Komšić opet nije dao ništa (možeš dati samo ono što posjeduješ) - u koalicionim dogovorima dobio je broj mjesta u vladi FBiH u kojoj nema potrebe raspravaljati o tome ko je koje etničke pripadnosti jer je to vlada FBiH - za sve ostalo postoji institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa a o tome ćemo nekad kasnije..... Jedino što ima koristi u čitavoj priči za BiH je da je i Čović pokazao sa 1 ministarskim mjestom da je priča o legitimnosti zastupstva takođe ublehetina.....
Osim što DF predstavljaš kao jedinu multietničnu stranku u BiH moraš biti svjestan da je primjera radi jedna SDA jedno 10 puta multietničnija stranka od DF - počev od sastava predsjedništva pa dalje (a da ne pričamo o SDP-u i slično) - a sa ovim potezom i HDZ postaje multietnična stranka tako da argument uopšte nema smisla.....

Treći stav:
Suljagićeva priča je priča DF-a - Suljagić ne priča napamet i sam za sebe nego za DF i "u korist DF-a" - a DF na terenu spriječiti ne može ništa - ako išta bude trebalo sprječavati DF će se morati prikloniti onome koji to mora spriječiti a to je SDA - a i to sumnjam da će se desiti..... Najava blokada i razmišljanje na takav način ne donosi aposlutno ništa.... moje mišljenje je da je to jedan prenapuhani balon za koji će se tek sada vidjeti šta predstavlja..... čak se može desiti da na forumu uočimo masu stvari koje DF u paralamentarnim klupama ili vladi neće ili nije sposoban uočiti i ukazati na iste a to je problem za sebe...

Četvrti stav - evo očekuju se rezultati - pa da vidimo.....
It_is_a_Leclerc

#23600 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Eto, ja valjam ublehe i meni su ublehe PLASIRANE, a tebe od septembra mjeseca ovdje znamo pod "SDA - na svim nivoima ! U JEDINSTVU JE SNAGA !". Mislim da se zaista diskvalifikuješ iz svake rasprave. Znači, čim kreneš od početka sa ad hominem, ja te isključim.
Post Reply