It_is_a_Leclerc wrote:Ovaj neki @dustaban nije mogao više promašiti. Počev od činjenice da je meni kao DF namjestio posao (a ja velikim Bogom kunem da nisam član nijedne političke stranke, ni bio, niti ću biti u dogledno vrijeme) u Krajini, a DF je u USK opozicija, pa preko toga da ja posao imam još od perioda kad DF nije ni postojao, pa do toga da sam bio najglasniji kritičar SDP-a ovdje (a kao bio sam član SDP-a). Mislim, ja razumijem da nas ima svakakvih, ali ljudi dragi, hajd' se prvo informišite. Ja bih sad to mogao prijaviti i tražiti da se kazni jer se laže na moj račun, ali neću... Nek' se ljudi blamiraju. Šta da se radi.
Drugo.
DF je od HDZ-a dobio nešto što prije koji dan se nije moglo ni zamisliti, a to je legimitet da predstavlja hrvatski narod u BiH. Lagumdžija je to tražio 13 mjeseci i uspio dobiti tamo nekog zamjenika ministra, notornu nevažnu funkciju. Zauzvrat, Komšić je dao jedno srpsko mjesto u Vladi FBiH, ali je, po mom mišljenju, dobio puno više. Postao je, zapravo, jedina prava multietnička stranka u BiH, koja na poziciji potpredsjednika FBiH ima Srbina, a u Vladi ima jednog Bošnjaka, jednog Ostalog, dva Srbina, a u Vijeću ministara jednog Hrvata.
Treće.
U VM se odlučuje po narodima, a u Vladi FBIH se ne odlučuje. Komšić sa jednim hrvatskim mjestom može puno više nego Čović s jednim srpskim. Osim toga, ta Suljagićeva priča o nekim izmjenama Ustava FBIH i uvođenja etničkog glasanja je na predugom štapu, i DF uvijek to može spriječiti, bilo blokadom preko Dunovića, ili izlaskom iz Vlade. Osim toga, Ustav FBiH se mijenja sa dvotrećinskom većinom u Parlamentu, a HDZ ne da nema većine u Predstavničkom domu za to, već ni u srpskom klubu naroda u Parlamentu.
Četvrto.
Nadam se da je ovim zaključena priča o formiranju vlasti. DF će biti pod povećalom birača. Ove lažne ljevičare, vječite kritičare treba ignorisati, i raditi, pa sa rezultatima izaći pred narod. Tih kritičara koji seciraju ljude po izgledu, boji kose, načinu govora, itd. će uvijek biti, i na njih ne treba obraćati pažnju. Ulazak u ovakvu Vladu je rizik i jedino rezultati ga mogu opravdati.
Kume dragi količina ublehe koju plasiraš i koja ti je vjerovatno plasirana je nenromalna.....
evo idem redom po stavovima...
Prvi stav - nemam šta komentarisati jer me ne intersuje niti me je interesovalo.....
Drugi stav:
DF nije dobio od HDZ-a ništa - DF je dobio glasove od birača na izborima - Lagumdžija je u toj situaciji pak formirao nenormalno široku koaliciju.....

Komšić opet nije dao ništa (možeš dati samo ono što posjeduješ) - u koalicionim dogovorima dobio je broj mjesta u vladi FBiH u kojoj nema potrebe raspravaljati o tome ko je koje etničke pripadnosti jer je to vlada FBiH - za sve ostalo postoji institut zaštite vitalnog nacionalnog interesa a o tome ćemo nekad kasnije..... Jedino što ima koristi u čitavoj priči za BiH je da je i Čović pokazao sa 1 ministarskim mjestom da je priča o legitimnosti zastupstva takođe ublehetina.....
Osim što DF predstavljaš kao jedinu multietničnu stranku u BiH moraš biti svjestan da je primjera radi jedna SDA jedno 10 puta multietničnija stranka od DF - počev od sastava predsjedništva pa dalje (a da ne pričamo o SDP-u i slično) - a sa ovim potezom i HDZ postaje multietnična stranka tako da argument uopšte nema smisla.....
Treći stav:
Suljagićeva priča je priča DF-a - Suljagić ne priča napamet i sam za sebe nego za DF i "u korist DF-a" - a DF na terenu spriječiti ne može ništa - ako išta bude trebalo sprječavati DF će se morati prikloniti onome koji to mora spriječiti a to je SDA - a i to sumnjam da će se desiti..... Najava blokada i razmišljanje na takav način ne donosi aposlutno ništa.... moje mišljenje je da je to jedan prenapuhani balon za koji će se tek sada vidjeti šta predstavlja..... čak se može desiti da na forumu uočimo masu stvari koje DF u paralamentarnim klupama ili vladi neće ili nije sposoban uočiti i ukazati na iste a to je problem za sebe...
Četvrti stav - evo očekuju se rezultati - pa da vidimo.....