SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jao_situacije

#23576 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

nego da se mi vratimo na temu realno, a ne šta bi bilo kad bi bilo
u fbih, po podacima koje ja imam, 550 lica čeka na izvršenje zatvorske kazne a 180 ima narukvicu za praćenje tj. u kućnom je pritvoru
a sad nek meni cijenjeni policajac objasni kako on to misli osuditi nekoga na 10 godina i staviti u zatvor kad nema mjesta u zatvorima ili kad osudiš pa živko i ćavara pomiluju
a hajmo sad pričati o tome da fbih zatvorenici koštaju preko 40 miliona km
ali to je najpametnije, uzeti jedan kanton i napraviti kavez od njega ko zoo vrt i zatvoriti ih tamo, samo nemoj da 2000+ policajaca nešto uradi
fino u 5 ujutro mu pokucaš staviš lisice odvedeš na suđenje koje košta recimo pola miliona i staviš ga u zatvor koji isto tako košta minimalno 65 km po danu
eh da, da ne zaboravim i obavezno zaposliti još minimalno 300 policajaca koji će hapsiti u 5 ujutro da se ne ometaju ovi koji su smjenu odradili u kladari i na kafi
VjecitiStudent

#23577 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by VjecitiStudent »

Malo su dobili
Službenici Policijske uprave Živinice Ivo Tadić i Ibrahim Husejnović presudom Kantonalnog suda u Tuzli osuđeni su na po sedam godina zatvora zbog krivičnih zlostavljanja u obavljanju službene dužnosti u sticaju sa krivičnim djelom nanošenja teških tjelesnih povreda koje su za ishod imale smrtnu posljedicu.

Također, njima je izrečena mjera zabrane obavljanja policijskih poslova u narednih pet godina, a naloženo im je da uplate 1.770 KM sudskih troškova.

Tragičan događaj u dvorištu Nove džamije u Priluku kod Živinica odigrao se nakon sabah-namaza 30. jula 2013. godine. Zijad Klapić koji je bio duševni bolesnik uznemiravao je vjernike, koji su o tome obavijestili dežurnu policijsku patrolu.

Na mjestu događaja stigli su Tadić i Husejnović koji su Klapića pozvali da krene sa njima, a kako je to on odbio, oni su ga, kako se navodi u presudu, na silu odvukli za sobom te su mu nanijeli teške tjelesne povrede šakama, nogama i pendrecima.

Od zadobijenih povreda Klapić je preminuo nekoliko sati kasnije. Tadiću i Husejnoviću ostavljena je mogućnost podnošenja žalbe u roku od 15 dana Vrhovnom sudu F BiH.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/203292/zivini ... N2bzH.dpuf
Thorgerson

#23578 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Thorgerson »

Tercius wrote:Sta je hateri, nista se nije umocilo za vikend pa opet frustracije neke ?
Jbg, voljeli bi i mi da nam glavna frustracija bude kad dobijemo malo eurokrema u buhtli.
O'zone
Globalni moderator

#23579 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

jao_situacije wrote:nego da se mi vratimo na temu realno, a ne šta bi bilo kad bi bilo
u fbih, po podacima koje ja imam, 550 lica čeka na izvršenje zatvorske kazne a 180 ima narukvicu za praćenje tj. u kućnom je pritvoru
a sad nek meni cijenjeni policajac objasni kako on to misli osuditi nekoga na 10 godina i staviti u zatvor kad nema mjesta u zatvorima ili kad osudiš pa živko i ćavara pomiluju
ali to je najpametnije, uzeti jedan kanton i napraviti kavez od njega ko zoo vrt i zatvoriti ih tamo, samo nemoj da 2000+ policajaca nešto uradi
fino u 5 ujutro mu pokucaš staviš lisice odvedeš na suđenje koje košta recimo pola miliona i staviš ga u zatvor koji isto tako košta minimalno 65 km po danu
eh da, da ne zaboravim i obavezno zaposliti još minimalno 300 policajaca koji će hapsiti u 5 ujutro da se ne ometaju ovi koji su smjenu odradili u kladari i na kafi
Samo kazne teškog rada, ništa drugo. Lanci, kugle od 20 kg, naranđasta odijela, macola, krampa, lopata i lagano 10 sati dnevno, dvije pauze po 30 minuta i dvije kratke po 15 minuta, 31 dan u mjesecu, 365 dana godišnje, dnevnica se računa 20 KM pa dok ne otplati...
jao_situacije

#23580 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:
jao_situacije wrote:nego da se mi vratimo na temu realno, a ne šta bi bilo kad bi bilo
Samo kazne teškog rada, ništa drugo. Lanci, kugle od 20 kg, naranđasta odijela, macola, krampa, lopata i lagano 10 sati dnevno, dvije pauze po 30 minuta i dvije kratke po 15 minuta, 31 dan u mjesecu, 365 dana godišnje, dnevnica se računa 20 KM pa dok ne otplati...
eh još da može
po cijeni dana zatvora smo u evropskom vrhu iznad su samo skandinavske države i švabija
ima se, može se
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#23581 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bitanga_sa_otesa »

http://source.ba/clanak/Crnahronika/383 ... jen-pjesak

novinari jos nisu naucili dijelove grada ...
zateznistub

#23582 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

bitanga_sa_otesa wrote:http://source.ba/clanak/Crnahronika/383 ... jen-pjesak

Novinari NIKADA ne znaju dijelove grada i gdje je neko naselje...
ultima_palabra

#23583 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ultima_palabra »

Šuti, dobro je da im i ovo nije Otoka... :mrgreen:
zateznistub

#23584 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by zateznistub »

ultima_palabra wrote: Šuti, dobro je da im i ovo nije Otoka... :mrgreen:
:lol:
Pirija

#23585 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Pirija »

.
DaffyDuck

#23586 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by DaffyDuck »

neki dan u Avazu slika Sagrdzija, a pise Logavina :-)
O'zone
Globalni moderator

#23587 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/s ... /151103080

Da se ponovo citiram
O'zone wrote:
MOSALJOZE

#23588 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by MOSALJOZE »

O'zone wrote:http://m.klix.ba/vijesti/crna-hronika/s ... /151103080

Da se ponovo citiram
O'zone wrote:
opet rijesenje je u zakonu
Moj prijedlog špahtla u ruke i nek skida žvake sa trotoara
O'zone
Globalni moderator

#23589 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

Dobor je prošao ovaj u Mitshubushi-ju srećom nikog nije bilo na zadnjem sjedištu ili kao što djeca znaju biti između sjedišta

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#23590 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tomahawk11 »

Kako su nam potvrdili iz MUP-a KS vozač Golfa 5 zapucao je prema vozilu Golf 3 čiji se vozač zatim dao u potjeru za njim, te također uputio nekoliko pucnjeva.

Nakon što je policija zaustavila vozača Golfa 5 u naselju Otoka, ustanovljeno je da ima povrede nanesene vatrenim oružjem.

------------

Povrijeđeni Š. Dž. (1987.) s povredama lijeve natkoljenice zbrinut je na KUM-u Sarajevo, nakon čega je pušten na kućno liječenje.
Pazi ti to. Zaustavili ga, covjek malo pucao, vidili povrjedjen, hajd u bolnicu. Pusten na kucno lijecenje. Zar nije trebao svratiti do policijske stanice da objasni to pucanje?
supercali

#23591 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

Jbt ovi i u voznji pogadjaju nadkoljenice podkoljenice nista iznad struka jbt
Ovi nasi pucaci su bas fenomen
supercali

#23592 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

I sta kaze nefic kriminalitet u padu
Jeste sve nize i nize pucaju
Za par mjeseci bit ce izvjestaj ranjen u petu
mir5
Location: pa vi stvarno niste normalni ovaj Željo sve će jebati

#23593 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mir5 »

jooo Atamana oca mi opet po Gengi :izet: :lol: jes mu to tespih gađao :D

sa swag b.... :mrgreen:
jao_situacije

#23594 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

meni ovdje ništa nije jasno ko je koga upucao i ko je pušten kući
i kako ga je uspio pogoditi u nogu u vožnji :-)
supercali

#23595 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by supercali »

jao_situacije wrote:meni ovdje ništa nije jasno ko je koga upucao i ko je pušten kući
Ja kako sam skonto ovaj iz petice prvi puco u trojku
Ovaj iz trojke uzvratio i upuco u nogu ovog iz petice
Ovaj u terencu je vjerovatno bio kolaterala od ovoga iz petice
jao_situacije

#23596 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

supercali wrote:
jao_situacije wrote:meni ovdje ništa nije jasno ko je koga upucao i ko je pušten kući
i onda je ovaj u petici pušten kući :mrgreen:
e moja policijo jadna :-)
insomnia78

#23597 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by insomnia78 »

Ma to bolnica koristi izraz "kucno lijecenje" za ove koji nisu zadrzani
uglavnomja

#23598 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

jao_situacije wrote:
supercali wrote:
i onda je ovaj u petici pušten kući :mrgreen:
e moja policijo jadna :-)

a kakve veze ima policija sa tim sto je on pusten? ili fakat mislis da policija hapsi, pa pusta po svom cejfu?

riba smrdi od glave, a kompletno sudstvo je tu negdje.

i ne cudim se policiji nimalo, koji qrac rizikovati zivot, zdravlje, ranjavanje ... da bi uhvatili po 100. put istog lika kojeg ce sud pustiti za 24 sata napolje.
a i pored toga odlicno rade svoj poosao, vrlo malo pravih zlocina je ostalo nerijeseno. ovo za paljenje auta fakat ne kontam ... :roll:
jao_situacije

#23599 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by jao_situacije »

uglavnomja wrote: a kakve veze ima policija sa tim sto je on pusten? ili fakat mislis da policija hapsi, pa pusta po svom cejfu?

riba smrdi od glave, a kompletno sudstvo je tu negdje.

i ne cudim se policiji nimalo, koji qrac rizikovati zivot, zdravlje, ranjavanje ... da bi uhvatili po 100. put istog lika kojeg ce sud pustiti za 24 sata napolje.
a i pored toga odlicno rade svoj poosao, vrlo malo pravih zlocina je ostalo nerijeseno. ovo za paljenje auta fakat ne kontam ... :roll:
o čemu pričaš ti :?
kakvi pravi zločini
policija hapsi pa pušta
bubi_mama

#23600 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by bubi_mama »

Mozemo na policiju svasta pricati. Imala sam i loseg iskustva sa sirovinama koje ne znaju recenicu sastaviti, ali isto tako bilo je i vise nego fer i korektnih. Nebitno to vec hajd da se pokusamo staviti u niihov polozaj. Hapse oni, hvataju ih na djelu sprovedu i...pojeo vuk magarca. Sutradan, taj isti na ulici. Cemu rizik? Da ga neki nadrogirani kreten upuca? Svi oni imaju porodicu koju hrane.
A da tuzilastvo i sudovi rade svoj posao ja vjerujem da bi i policija drugacije radila.
Locked