Vrlo dobro znam o čemu pričam ,ne govorim napamet a još manje napadam .

Evo vidi , toliko o HD-u
Moderator: Benq

Tako nekako ...holowey wrote:znaci da se naviknem?Tiger 033 wrote:Ako ti je "Amiko" resiver ... i meni se to zna desiti...holowey wrote:@Telemach: mmds receiver mi se danas popodne dva puta sam od sebe, u toku gledanja, restartuje. Da se naviknem ili ima lijeka?
Ja sam imao tako problem na Velnetu (pucanje neta, gubitak HD kanala) i svaki skoro dan im pisao na email i rijesili problem tj kako su mi rekli "na liniji radili". Od tada je proslo tri mjeseca nikada ni najmanjeg problema. Tako da sve se moze rijesiti, ako su oni napisali 100 mbs da placas ti moras imati tolikoAnonymousBIH wrote:Veceras radi normalno internet, svaka cast @Telemach.
Meni je bilo nemoguće isporučiti 100 mbps, pa sam vraćen na paket od 40 mbps. On radi uredno, jedino je u večernjem terminu varirala brzina, ali najgore što je otvaralo stranice po 5 minuta, lažljivo je rećiprobook wrote:Ja sam imao tako problem na Velnetu (pucanje neta, gubitak HD kanala) i svaki skoro dan im pisao na email i rijesili problem tj kako su mi rekli "na liniji radili". Od tada je proslo tri mjeseca nikada ni najmanjeg problema. Tako da sve se moze rijesiti, ako su oni napisali 100 mbs da placas ti moras imati tolikoAnonymousBIH wrote:Veceras radi normalno internet, svaka cast @Telemach.
Za potpunu digitalizaciju i nabavljanje HD opreme, kamera i cijelog sustava je potrebno nekoliko milijuna za državnu televiziju tako da pravi HD i proizvodnju sadržaja nećemo vidjeti ni za pet godina.Benq wrote:BHT , iako pise da je HD - nije , jer im je izgleda skupo da nabavljaju HD kamere, samo su utakmice u HD-u koje najcesce preuzimaju putem linka.
Jos ni jednu emisiju na BHT-u nisam vidio da je u HD rezoluciji, jbg oni jos uvijek rade sa VHS-om
Ne stoji im uvijek logo BHT HD, nego samo nekad, neke studijske emisije, ona sa Sanelom Gadžo, repka...U procesu digitalizacije nabavili su 40-tak HD kamera.Benq wrote:BHT , iako pise da je HD - nije , jer im je izgleda skupo da nabavljaju HD kamere, samo su utakmice u HD-u koje najcesce preuzimaju putem linka.
Jos ni jednu emisiju na BHT-u nisam vidio da je u HD rezoluciji, jbg oni jos uvijek rade sa VHS-om
Što će ga reći da da mogu proizvodit i distribuirat HD ali ne mogu emitovati.Projektom digitalizacije zamijenjen je centralni matrični sistem televizijskih i radijskih signala u zgradi RTV doma. Stare terenske kamere zamijenjene su novim, s digitalnim procesingom slike i tona te podržavaju zapis u visokoj rezoluciji, HD-u.
Završetkom prve faze digitalizacije produkcionih kapaciteta u BHRT-u, stvorena je osnova za podršku i proizvodnju ne samo digitalnog već i signala HD i 3G standarda.
"Prednosti digitalizacije su visok kvalitet slike i zvuka, veći izbor programskih sadržaja, novi servisi za građane s posebnim potrebama i niz drugih pogodnosti. No, puni efekt ovog procesa građani će vidjeti tek nakon završetka digitalizacije predajnika emisione mreže u BiH, što je u nadležnosti Ministarstva prometa i komunikacija BiH", dodaju iz BHRT-a.
Pravi HD na BHT-u možeš gledati samo kada preuzimaju signal od nekoga - Liga prvaka npr. sutra Arsenal - Bayern na BHT-u jedan od rijetkih pravih HD prijenosa!Benq wrote:BHT , iako pise da je HD - nije , jer im je izgleda skupo da nabavljaju HD kamere, samo su utakmice u HD-u koje najcesce preuzimaju putem linka.
Mislim da se emitovanje odnosi samo na terestrijalno, odnosno na proces digitalizacije. Operateri (barem ovi veci) signal uzimaju optikom direktno iz rtv doma.doff wrote:
Što će ga reći da da mogu proizvodit i distribuirat HD ali ne mogu emitovati.
doff wrote:Pa da, samo taj način, dakle distribucija, a emitovanje nakon kompletne digitalizacije
Evo i kod mene je danas , dok prije par dana nije bio kad sam ono slikaoTRZAJBB wrote:Face tv je sada u HD rezoluciji,telemach juce popravio,slali su sd signal pod HD logom

meni se to desava na hs-ufokus2000 wrote:Dešava li se vama da vam internet prekine na 10 sec i ponovo dođe i tako već zadnjih mjesec dana?
zar nije problem?Tuborg Na Mozgu wrote:zar je to neki problem?fokus2000 wrote:Dešava li se vama da vam internet prekine na 10 sec i ponovo dođe i tako već zadnjih mjesec dana?
zasto nije problem ako nestane konekcije?Tuborg Na Mozgu wrote: Ne ako konekcija nestane nakratko i opet dođe