Apsolutno se slazem. Nije toliki problem ni semafor koliki je problem skretanje ulijevo jer nema dodatne iskljucne trake.NediM17 wrote:Ovaj kruzni je potpuno izgubio smisao radi idiotskog semafora u Boljakovom, plus skretanje ulijevo koje dodatno pravi guzve. Sve to treba ukinuti.
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Optimist
#23551 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
sivi911
#23552 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja koliko znam u kružnom toku je zabranjeno zaustavljanje. Ako nemaš priliku da se prestrojiš moraš napraviti krug. Ako se nije šta promijenilo otkad sam ja čito pravila.
Konkretno na ovom kružnom i mene to nervira. Ne vidim šta je problem da je kolona 2 kilometra, ako ćeš lijevo možeš proć, a ako ćeš desno nek se zna redoslijed i nek ima prostor za eventualnu hitnu koja može naići pa proći lijevom stranom da se ćevapi ne ohlade.
Konkretno na ovom kružnom i mene to nervira. Ne vidim šta je problem da je kolona 2 kilometra, ako ćeš lijevo možeš proć, a ako ćeš desno nek se zna redoslijed i nek ima prostor za eventualnu hitnu koja može naići pa proći lijevom stranom da se ćevapi ne ohlade.
- Travnički Noćni Šetač
#23553 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima li gužve po metropoli trebam nešto sad popodne doletiti do Sarajeva ...
- Laertes
#23554 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Care, ako sam ja prvi na semaforu, i ako sam propisno na liniji prije pješačkog, a skuteraš se provuče i čeka zeleno na pješačkom, dobije redovno od-do. Dalje, ako imaju dvije kolone auta u dvije trake, po kojem propisu ti smiješ se provlačiti između? Iskreno, zaboli mene u čemu je poenta korištenja skutera. Pravila su ista za sve na kolovozu.tempuser wrote:Prekjucer se nesto vozao na skuteru i normalno je da cu se u guzvi na semaforu, ako mogu, provuci pored auta do samog semafora. Ne mogu da razumijem debile koji , dok je crveno, vagaju i natezu auta na kvacilu, pokusavaju da me "zatvore" (samim time i mogucnost da me udare) da se ja kao ne uvalim ispred njih, a skuter od 250 ccm je brzi u startu od njegovog auta haman kakav god da je????? WTF sta je smisao tog "manevra" osim debilizma i pasjaluka????
-
tempuser
#23555 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisam ni ocekivao da ce svi shvatiti!
- beni-bu-man
#23556 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Sad ti je bas ljepota se vozat po graduTravnički Noćni Šetač wrote:Ima li gužve po metropoli trebam nešto sad popodne doletiti do Sarajeva ...
- Optimist
#23557 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dok on prodje kroz Vitez guzva u Sarajevu ce se razici. 
- Travnički Noćni Šetač
- Travnički Noćni Šetač
#23559 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tacno...Optimist wrote:Dok on prodje kroz Vitez guzva u Sarajevu ce se razici.
- Travnički Noćni Šetač
#23560 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A nije guzva niđe veze.... bas ugodna voznja....
- escobar__
#23561 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moraš razumjet da za volanom kod nas uglavnom sjede degenerici koji se u takvim situacijama više fokusiraju na to da tebe "sjebu" nego što prate saobraćaj oko sebe. Zagađena zemlja pa haman i um zajedno s njom.tempuser wrote:Prekjucer se nesto vozao na skuteru i normalno je da cu se u guzvi na semaforu, ako mogu, provuci pored auta do samog semafora. Ne mogu da razumijem debile koji , dok je crveno, vagaju i natezu auta na kvacilu, pokusavaju da me "zatvore" (samim time i mogucnost da me udare) da se ja kao ne uvalim ispred njih, a skuter od 250 ccm je brzi u startu od njegovog auta haman kakav god da je????? WTF sta je smisao tog "manevra" osim debilizma i pasjaluka????
-
tempuser
#23562 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Eno ga jedan na predhodnoj strani.escobar__ wrote:Moraš razumjet da za volanom kod nas uglavnom sjede degenerici koji se u takvim situacijama više fokusiraju na to da tebe "sjebu" nego što prate saobraćaj oko sebe. Zagađena zemlja pa haman i um zajedno s njom.tempuser wrote:Prekjucer se nesto vozao na skuteru i normalno je da cu se u guzvi na semaforu, ako mogu, provuci pored auta do samog semafora. Ne mogu da razumijem debile koji , dok je crveno, vagaju i natezu auta na kvacilu, pokusavaju da me "zatvore" (samim time i mogucnost da me udare) da se ja kao ne uvalim ispred njih, a skuter od 250 ccm je brzi u startu od njegovog auta haman kakav god da je????? WTF sta je smisao tog "manevra" osim debilizma i pasjaluka????
Mislio sam da ga pitam kakvu razliku u zivotu njemu pravi to sto cu se ja provuci i eventualno proci ispred njega kad nit mu mogu smetati nit ga mogu usporavati, ali se bojim da bi mu to bilo preveliko ppterecenje pa sam odustao...
- vjeshalica
#23563 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dolazim na parking sjedam u auto i raspremam se unutra kad isto dolazi neki šmokljan nesto labrnja ne telefon,parkirano auto pored mog
Frajer ubacuje skule i pljus po vratima...i naravno i dalje labrnja na telefon
Izadjem van da vidim jel sta otislo na vratima,sreca nema nicega a i ona lajsna ko malo isturenija
On i dalje prica na telefon i odmice se levatski od auta i svog i mog....pravi se naivan
Dobio je porciju uvreda za levatski pokusaj mangupluka
Svasta sam nagovorila,sjela na sirenu i odvezla se
Nije poenta sto nisi stetu napravio,al bezobzirno otvaranja vrata i udaranje po tudjem je vrhunac bahatog bezobrazluka
Pa ti i dalje laprdaj u telefon i lupaj vratima dok te kakav grmalj bradati ne baci pod tockove skupocjenog auta...
Izadjem van da vidim jel sta otislo na vratima,sreca nema nicega a i ona lajsna ko malo isturenija
On i dalje prica na telefon i odmice se levatski od auta i svog i mog....pravi se naivan
Nije poenta sto nisi stetu napravio,al bezobzirno otvaranja vrata i udaranje po tudjem je vrhunac bahatog bezobrazluka
Pa ti i dalje laprdaj u telefon i lupaj vratima dok te kakav grmalj bradati ne baci pod tockove skupocjenog auta...
- Ned071
#23564 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jesi se njemu nagovorila il sebi u bradu?
- vjeshalica
#23565 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Njemu ne brigaj smijem se ja posvadjat lice u lice
Nisam ko neki seratori sa foruma
A morebit se prepozna doticni ovdje
Sa renaulT bijelim,lokejsn Dobrinja hhhhh
Nisam ko neki seratori sa foruma
A morebit se prepozna doticni ovdje
Sa renaulT bijelim,lokejsn Dobrinja hhhhh
- Travnički Noćni Šetač
#23566 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
vjeshalica wrote:Dolazim na parking sjedam u auto i raspremam se unutra kad isto dolazi neki šmokljan nesto labrnja ne telefon,parkirano auto pored mog
Meni su sva četvora vrata puna oštećenja od takvih likova... ali najgore mi je kad ih dođe puno auto, obično su zapuhani i zadebljani i neće da izađu prije nego što je mlada koja je tek položila ućera auto skroz u usko parking mjesto i onda tek kreće otvaranje vrata i to širom dok svi svako sa svojim vratima ne zveknu u auta pored , pa se onda nazasuk izvlače i još malo postružu po tuđim vratima...
Teško im da svi izađu pola metra prije parking mjesta i da se vozač sam uparkira...
...
Ili kad ubaciva dijete u sjedalicu, ili kese iz konzuma reda na zadnje sjedište a guzicom gura svoja vrata da dobro sastružu vrata na susjednom autu...
- drug_profi
#23567 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mene dusa zaboli kad operem auto pa na lijepom tamnom laku vidim oziljke od idiota...
- beni-bu-man
#23568 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nemoj ga pratdrug_profi wrote:mene dusa zaboli kad operem auto pa na lijepom tamnom laku vidim oziljke od idiota...
- drug_profi
#23569 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A jbg grdan kad je prljav...beni-bu-man wrote:nemoj ga pratdrug_profi wrote:mene dusa zaboli kad operem auto pa na lijepom tamnom laku vidim oziljke od idiota...
-
adisonE
#23570 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bilo koja kolicina bilo kojih padavina u Sarajevu odmah svi zaborave da voze... Odmah ide u manju brzinu, mili se, ne prelazi niko 35. Pa koji qrac, ako ne znas vozit kad su padavine nemoj ni vozit, zapali auto, poderi vozacku i idi na bus.
- vjeshalica
#23571 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bi bio nikakav problem da je ako nista rekao izviniTravnički Noćni Šetač wrote:vjeshalica wrote:Dolazim na parking sjedam u auto i raspremam se unutra kad isto dolazi neki šmokljan nesto labrnja ne telefon,parkirano auto pored mog
Meni su sva četvora vrata puna oštećenja od takvih likova... ali najgore mi je kad ih dođe puno auto, obično su zapuhani i zadebljani i neće da izađu prije nego što je mlada koja je tek položila ućera auto skroz u usko parking mjesto i onda tek kreće otvaranje vrata i to širom dok svi svako sa svojim vratima ne zveknu u auta pored , pa se onda nazasuk izvlače i još malo postružu po tuđim vratima...
Teško im da svi izađu pola metra prije parking mjesta i da se vozač sam uparkira...
...
Ili kad ubaciva dijete u sjedalicu, ili kese iz konzuma reda na zadnje sjedište a guzicom gura svoja vrata da dobro sastružu vrata na susjednom autu...
Stvarno nije nista osteceno na autu,jer je lajsna primila udarac
Cak stavise mislim da nije skuzio da sjedim i da sam tu,vec kako sam se okrenula da bacim na zadnji sic jaknu i skule utom je on opalio vratima po mojim zadnjim desnim...i jos se pravi mangup
Mislim stvarno,nema smisla
Pogotovo po parkinzima u garazama jer su napravili mjesta sirine analnog otvora...malo treba biti pazljiv a ne ne da ti vrata lete ko u FAPa...fuj glupih ljudi,hem steti svoje,hem tuđe i dalje se ponasa ko stoka....
- dinao
#23572 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
Prosle godine vozio po kisi u Hamburgu, gdje uvijek kisa pada. Osvjezenje pravo. I jos kad upalis zmigavac, drugi vozaci ti naprave prostor da se prestrojis. Ja se cudio sta im je.
Prosle godine vozio po kisi u Hamburgu, gdje uvijek kisa pada. Osvjezenje pravo. I jos kad upalis zmigavac, drugi vozaci ti naprave prostor da se prestrojis. Ja se cudio sta im je.
-
kakaljin
#23573 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
adisonE wrote:Bilo koja kolicina bilo kojih padavina u Sarajevu odmah svi zaborave da voze... Odmah ide u manju brzinu, mili se, ne prelazi niko 35. Pa koji qrac, ako ne znas vozit kad su padavine nemoj ni vozit, zapali auto, poderi vozacku i idi na bus.
- vjeshalica
#23574 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisu sebicni balkanski babunidinao wrote:To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
- dobar osjecaj
#23575 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mene u saobraćajnom divljanju u Sarajevu kad pada kiša ne nerviraju ljudi koji uspore vožnju jer i sama usporavam, naročito kad sam na saobraćajnicama koje su pune rupa i koje izbjegavam ili oko kojih usporavam i kada ne pada kiša. Ne treba da naglašavam da je većina saobraćajnica u užem gradskom okruženju kojima svakodnevno vozim puna rupa. Ne vozim terenca i nije mi svejedno hoću li ostati bez točkova.dinao wrote:To s padavinama i voznjom u SA je oduvijek nerijesiva misterija. Mislim koliko god da pada opet se moze vozit po gradskim ogranicenjima.
Više me nerviraju ljudi koji s prvom kišom počnu ignorisati postojanje semafora, i ne da ne gledaju hoće li izazvati dodatnu gužvu i haos čak i prolaskom kroz zeleno kad se nema gdje proći nego mahom prolaze i na crveno.