Ah, pa to je standardni forumski arsenal. Da sam ja tako osjetljiva kao ti, propucala bih se davno. Niko nije tražio da ti se briše account. Ili pak daješ izjavu radi izjave...?45cents wrote:Samo nek ti ne bude teško otići 5-10 strana unazad....gospodja profiterka wrote: Ko? Kada? Gdje?
Trolam temu.
Poslalo me da po zadatku ...
Itd.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- gospodja profiterka
#23551 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
calculator
#23552 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To ti nešto meni45cents wrote:Samo nek ti ne bude teško otići 5-10 strana unazad....gospodja profiterka wrote: Ko? Kada? Gdje?
Trolam temu.
Itd.
-
45cents
#23553 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Uzećemo izraz "Frorlanje"!. Ti Frolaš svakim postom. Dokaži da to nije istina.calculator wrote:To ti nešto meni45cents wrote:Samo nek ti ne bude teško otići 5-10 strana unazad....gospodja profiterka wrote: Ko? Kada? Gdje?
Trolam temu.
Itd.Nego da trolaš temu, i ne samo ovu već skoro svaku na koju se naklatiš. Ne čačkaj mečku...
-
45cents
#23554 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
hehehehehegospodja profiterka wrote:Ah, pa to je standardni forumski arsenal. Da sam ja tako osjetljiva kao ti, propucala bih se davno. Niko nije tražio da ti se briše account. Ili pak daješ izjavu radi izjave...?45cents wrote:Samo nek ti ne bude teško otići 5-10 strana unazad....gospodja profiterka wrote: Ko? Kada? Gdje?
Trolam temu.
Itd.
Jedna od NS guards kaže ovako: "Svaki tvoj naredni odgovor/citiranje mene mi, biti će prijavljen administraciji"
No, nema veze. Nisam odustao. Nisam ni pukakao ili propucao, ili bilo šta od toga.
Razgovaramo o djelovanju NS, unatoč činjenici da su mnoge druge stranke puno više "zaslužile" kritiku... Razgovaramo o rukovodstvu NS, a ne o Bakiru, aiko je bakir puno "zahvalnija tema"...
Iako je puno lakše fokusirati se na DF, ZL-o, Bakira, Megakantone... ostajem pratiti rad NS, komentarisati i kritikovati.
Rečeno jezikom čuvarice, "trolati".
- gospodja profiterka
#23555 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne daj se ti. Samo nemoj previše Frolati. 
-
45cents
#23556 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
gospodja profiterka wrote:Ne daj se ti. Samo nemoj previše Frolati.
Čekam nove izjave rukovodstva NS, ono nešto kao "big statements"..., pa ću nastaviti sa TZanalitičkim TZrolanjem.
- GeeTnT
#23557 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izvinjavam se na smetnji...imam jedno pitanje.45cents wrote:gospodja profiterka wrote:Ne daj se ti. Samo nemoj previše Frolati.
Čekam nove izjave rukovodstva NS, ono nešto kao "big statements"..., pa ću nastaviti sa TZanalitičkim TZrolanjem.
Ako zazivi opcija megakantona (sto je vrlo moguce), onda je logicno da ce doci i do reorganizacije kantonalnih skupstina....e sad, pitanje bi bilo sledece:
-"Dali ce u megakantonalnoj ligi NS kao mala stranka dobiti mogucnost da igra u prvoj ligi, ili ce se susreti odrzavat samo jednom godisnje kad je Kup"
Hvala.
-
45cents
#23558 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jako dobro pitanje za g. Kojovića...GeeTnT wrote: Izvinjavam se na smetnji...imam jedno pitanje.
Ako zazivi opcija megakantona (sto je vrlo moguce), onda je logicno da ce doci i do reorganizacije kantonalnih skupstina....e sad, pitanje bi bilo sledece:
-"Dali ce u megakantonalnoj ligi NS kao mala stranka dobiti mogucnost da igra u prvoj ligi, ili ce se susreti odrzavat samo jednom godisnje kad je Kup"
Hvala.
Ako ekipa nastavi sa opcijom "ekskluzivno male stranke", možda taj nesrazmjer nadoknade gromoglasnijim izjavama za javnost....
Mislim da rukovodstvo NS nema razloga za promjenu naziva stranke (ni u slučaju pojave megakantona).
To će uvijek za njih ostati "Naša stranka", a njih 3-5 će rotirati na rukovodnim funkcijama....
-
Pedja Kojovic
#23559 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala svima koji su u ovoj godini odvojili vrijeme za forumsku temu i bavljenje problemima u kojima živimo.
Za mene lično, ovaj vid komunikacije, uz sve svoje mane, je dokaz da mi kao društvo imamo potencijal za nešto mnogo bolje od okolnosti u kojima sada živimo.
U ovim danima svođenja računa i ja ću iznijeti nekoliko svojih utisaka.
Reaktivirali smo odbore u Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Mostaru, Sanskom Mostu, Banjaluci...
Ono što je najvažnije je da smo uvjereni da nakopokon imamo prave ljude u tim sredinama i da že posvećenost i mudrost s kojom rade sasvim sigurno rezultati iznenađujućim rezultatima na predstojećim izborima.
Kao i do sada, pokazali smo principijelnost i spremnost na samoodricanja ali i znanje i spremnost da svoj uticaj iskoristimo za konstruktivan doprinos u nekim od najvažnijih zakona za našu zemlju.
Naša spremnost da se odupremo populizmu i čvrsto stojimo iza svojih stavova uprkos javnom linču koju su partijski mediji pokrenuli protiv nas je sasvim sigurno bila testirana u prethodnoj godini i s ponosom mogu reći da smo pokazali da je naše jedinstvo neprobojno.
Naravno, mnogo toga je moglo i moralo bolje, ali o tome se na ovom forumu raspravlja skoro svaki dan.
Trudićemo se da radimo još više i bolje u 2016.
Jedno je sigurno, ne bojimo se posla i izazova i ovoj našoj misiji dajemo sve što imamo.
Vama dragi forumaši želim sve najbolje u životu u 2016.
pedja kojovic
Za mene lično, ovaj vid komunikacije, uz sve svoje mane, je dokaz da mi kao društvo imamo potencijal za nešto mnogo bolje od okolnosti u kojima sada živimo.
U ovim danima svođenja računa i ja ću iznijeti nekoliko svojih utisaka.
Reaktivirali smo odbore u Bihaću, Bosanskom Petrovcu, Mostaru, Sanskom Mostu, Banjaluci...
Ono što je najvažnije je da smo uvjereni da nakopokon imamo prave ljude u tim sredinama i da že posvećenost i mudrost s kojom rade sasvim sigurno rezultati iznenađujućim rezultatima na predstojećim izborima.
Kao i do sada, pokazali smo principijelnost i spremnost na samoodricanja ali i znanje i spremnost da svoj uticaj iskoristimo za konstruktivan doprinos u nekim od najvažnijih zakona za našu zemlju.
Naša spremnost da se odupremo populizmu i čvrsto stojimo iza svojih stavova uprkos javnom linču koju su partijski mediji pokrenuli protiv nas je sasvim sigurno bila testirana u prethodnoj godini i s ponosom mogu reći da smo pokazali da je naše jedinstvo neprobojno.
Naravno, mnogo toga je moglo i moralo bolje, ali o tome se na ovom forumu raspravlja skoro svaki dan.
Trudićemo se da radimo još više i bolje u 2016.
Jedno je sigurno, ne bojimo se posla i izazova i ovoj našoj misiji dajemo sve što imamo.
Vama dragi forumaši želim sve najbolje u životu u 2016.
pedja kojovic
-
calculator
#23560 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pedja, sasvim pristojno i kulturno, hvala...
No, mene sad zanima sta ce napisati 45-ica, taj vas "dobronamjerni" "konstruktivni" kriticar
No, mene sad zanima sta ce napisati 45-ica, taj vas "dobronamjerni" "konstruktivni" kriticar
-
kluz franjo
#23561 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Svim forumašima, i redovnim i povremenim, i informiranim i "površnim", i botovima i trolovima, želim bolju 2016. godinu.
Ne zaboravite, vaše je pravo da pitate i vaše je pravo da tražite odgovore.
Kolegi forumašu pk hvala na spremnosti da ponudi odgovore, a njemu i njegovim kolegama iskreno želim više operativne konkretnosti i efikasnosti u Novoj godini. Bilo bi lijepo da za 364 dana sa mnogo više ponosa zbog učinjenog svi zajedno dočekamo 2017.
Svima Vam želim zdravlja, sreće i uspjeha.
Ne zaboravite, vaše je pravo da pitate i vaše je pravo da tražite odgovore.
Kolegi forumašu pk hvala na spremnosti da ponudi odgovore, a njemu i njegovim kolegama iskreno želim više operativne konkretnosti i efikasnosti u Novoj godini. Bilo bi lijepo da za 364 dana sa mnogo više ponosa zbog učinjenog svi zajedno dočekamo 2017.
Svima Vam želim zdravlja, sreće i uspjeha.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23562 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Hvala na cestitkama, i Tebi i NS, sve najbolje u 2016.
Pitanje, Pedja.
Da li je NS u gradskom vijecu glasala za Skaku iz SDA, za poziciju zamjenika gradonacelnika Sarajeva?
Ako znas, koje stranke su podrzale tog lika prilikom izglasavanja, posto je po hitmom postupku izglasan za tu poziciju?
I jos jedno pitanje/konstatacija. Nije li ovaj povod, mogao biti adekvatan primjer, da poslanici NS-DF-SDP, koordinirano budu protiv, predloze svog favorita, i izgadaju ga (mislim da je matematicki to moglo?)...i da to sve bude jedan dobar primjer kako bi sve moglo da se dogovori za lokalne izbore.
Pitanje, Pedja.
Da li je NS u gradskom vijecu glasala za Skaku iz SDA, za poziciju zamjenika gradonacelnika Sarajeva?
Ako znas, koje stranke su podrzale tog lika prilikom izglasavanja, posto je po hitmom postupku izglasan za tu poziciju?
I jos jedno pitanje/konstatacija. Nije li ovaj povod, mogao biti adekvatan primjer, da poslanici NS-DF-SDP, koordinirano budu protiv, predloze svog favorita, i izgadaju ga (mislim da je matematicki to moglo?)...i da to sve bude jedan dobar primjer kako bi sve moglo da se dogovori za lokalne izbore.
-
45cents
#23563 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Godina 2016. donosi brojne izazove, pa je svaka čestitka i želja za boljom i sretnijom Novom godinom više nego dobrodošla.
Ponovio bih ranije iznesenu (pozitivnu) kritiku da skupina NS predstavnika koji istaknuto i fokusirano djeluju na opštinski razinama je najvjerovatnije posljednji polivalentni molekul politike čistih ruku u BiH društvu.
Žao mi je da rukovodstvo to ne prepoznaje i ne djeluje (na vidljiv i prepoznatljiv) način da se ekipa poveća, ukrupni obim djelovanja, itd.
(da se ne ponavljam, više puta je postavljeno pitanje zašto rukovodstvo drži ručicu na "stand by" poziciji, te da se otvara sumnja u namjeru da se ostane na razini ekskluzivno male stranke, gdje vrh djeluje poput standardne NVO registrovane za opštinu Centar Sarajevo).
U ove dane, na mlado ljeto, nije zgoreg istaći kako vrijeme do isteka mandatnog perioda (posebno u FBiH) donosii pregršt razloga i motiva za ozbiljnu diskusiju i novu definiciju platforme za socijal-demokratiju (i njeno djelovanje), kao i za udruživanje istomišljenika na inoviranoj platformi. Ako je to ikada bila šansa, onda je ovaj period do Opštih izbora 2018. upravo ta istorijska šansa.
"Desno-desna" koalicija na vlasti u FBiH će zabrazditi do te mjere da će svaki istinski socijaldemokrata ispasti fatalno glup ako to ne iskoristi. Shvatam želje NS da se drži liberalne platforme, ali i NS mora shvatiti da su jedini nosioci poruke "politike čistih ruku", trenutno u BiH društvu. Svaka vrsta političkog autizma i samodopadnog liliputanstva ide na dušu sadašnjem rukovodstvu NS (ako zabiju glavu u pijesak i ne iskoriste Bogom date šanse). Uskoro bi se mogli javiti još neki sa takvim pristupom, pa usnuli stav neće držati vodu.
Eh sad, ključno je pitanje kako to uraditi - kako redefinirati platformu djelovanja stranaka socijal-demokratske orjentacije, pokrenuti "anti-mržnja & anti-kriminal zaokret", a da to ne upropaste Lagumdžije, Nikšići, Komšići, i brojni istrošeni luftiguzi. Scenarij njihovog razornog djelovanja bio bi Komšićevski: "Djeluj revolucionarno, a poslije napravi koaliciju sa Bakirom" (ili Lagumdžijski: "Djeluj revolucionarno, a poslije napravi DJL").
Ipak, kad se male ruke slože....
https://www.youtube.com/watch?v=3UZzP6hkD1Y
Sretna Nova!
Ponovio bih ranije iznesenu (pozitivnu) kritiku da skupina NS predstavnika koji istaknuto i fokusirano djeluju na opštinski razinama je najvjerovatnije posljednji polivalentni molekul politike čistih ruku u BiH društvu.
Žao mi je da rukovodstvo to ne prepoznaje i ne djeluje (na vidljiv i prepoznatljiv) način da se ekipa poveća, ukrupni obim djelovanja, itd.
(da se ne ponavljam, više puta je postavljeno pitanje zašto rukovodstvo drži ručicu na "stand by" poziciji, te da se otvara sumnja u namjeru da se ostane na razini ekskluzivno male stranke, gdje vrh djeluje poput standardne NVO registrovane za opštinu Centar Sarajevo).
U ove dane, na mlado ljeto, nije zgoreg istaći kako vrijeme do isteka mandatnog perioda (posebno u FBiH) donosii pregršt razloga i motiva za ozbiljnu diskusiju i novu definiciju platforme za socijal-demokratiju (i njeno djelovanje), kao i za udruživanje istomišljenika na inoviranoj platformi. Ako je to ikada bila šansa, onda je ovaj period do Opštih izbora 2018. upravo ta istorijska šansa.
"Desno-desna" koalicija na vlasti u FBiH će zabrazditi do te mjere da će svaki istinski socijaldemokrata ispasti fatalno glup ako to ne iskoristi. Shvatam želje NS da se drži liberalne platforme, ali i NS mora shvatiti da su jedini nosioci poruke "politike čistih ruku", trenutno u BiH društvu. Svaka vrsta političkog autizma i samodopadnog liliputanstva ide na dušu sadašnjem rukovodstvu NS (ako zabiju glavu u pijesak i ne iskoriste Bogom date šanse). Uskoro bi se mogli javiti još neki sa takvim pristupom, pa usnuli stav neće držati vodu.
Eh sad, ključno je pitanje kako to uraditi - kako redefinirati platformu djelovanja stranaka socijal-demokratske orjentacije, pokrenuti "anti-mržnja & anti-kriminal zaokret", a da to ne upropaste Lagumdžije, Nikšići, Komšići, i brojni istrošeni luftiguzi. Scenarij njihovog razornog djelovanja bio bi Komšićevski: "Djeluj revolucionarno, a poslije napravi koaliciju sa Bakirom" (ili Lagumdžijski: "Djeluj revolucionarno, a poslije napravi DJL").
Ipak, kad se male ruke slože....
Sretna Nova!
- mirzadelibasic
#23564 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Haris Fazlagic je bio kandidat DFa za tu poziciju, ali kako stvari stoje, izgleda da ga je SDP tj. Irfan Cengic izradio.. .-LIBERO- wrote: I jos jedno pitanje/konstatacija. Nije li ovaj povod, mogao biti adekvatan primjer, da poslanici NS-DF-SDP, koordinirano budu protiv, predloze svog favorita, i izgadaju ga (mislim da je matematicki to moglo?)...i da to sve bude jedan dobar primjer kako bi sve moglo da se dogovori za lokalne izbore.
PS za Fazlagica se zalagala I Nezavisna lista I jos jedna stranka, ali da me ubijes, ne znam koja. Mozda Pedja zna vise o tome.
- Banksy
#23565 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zaista, za giganta kakav je I. Komšić, mora se naći dostojan zamjenik, ne može to biti bilo ko ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#23566 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
mirzadelibasic wrote:Haris Fazlagic je bio kandidat DFa za tu poziciju, ali kako stvari stoje, izgleda da ga je SDP tj. Irfan Cengic izradio.. .-LIBERO- wrote: I jos jedno pitanje/konstatacija. Nije li ovaj povod, mogao biti adekvatan primjer, da poslanici NS-DF-SDP, koordinirano budu protiv, predloze svog favorita, i izgadaju ga (mislim da je matematicki to moglo?)...i da to sve bude jedan dobar primjer kako bi sve moglo da se dogovori za lokalne izbore.
PS za Fazlagica se zalagala I Nezavisna lista I jos jedna stranka, ali da me ubijes, ne znam koja. Mozda Pedja zna vise o tome.
Interesuje i mene ovo.
Pedja?
- Zlatna StafiloKoka
#23567 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prvo, podzrav od novog! Odavno pratio, tek se nedavno registrovao...
Što se tiče izbora dogradonačelnika, situacija je očigledno kompleksnija nego što se čini (što će Peđa vjerovatno potvrditi), a to se može vidjeti u slj.saopćenjima Vibora Handžića, koja je NS objavio na svojoj stranici. A čudno je da situaciju, a ni ista saopćenja nije objavio niko od medija (ili ja nisam upratio), osim Patrie, čija je urednica, čni mi se, jedna od gradskih vijećnica:
http://www.nasastranka.ba/handzic-ns-gr ... azlozenja/
Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva skinuta je sa dnevnog reda tačka izbora dogradonačelnika. Također, prilikom razmatranja dnevnog reda na prošloj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, vijećnik Suvad Kerla (SzBiH) zatražio je da se Odluka o privremenom finansiranju Grada Sarajeva povuče zbog, kako je rekao, „nekih nelogičnosti“.
Budući da je gradonačelnik Ivo Komšić (SDP) uvažio tu primjedbu i povukao Odluku, oglasio se vijećnik Naše stranke Vibor Handžić, sa stavom da je navedeni potez gradonačelnika neopravdan i da je u vezi sa izborom dogradonačelnika.
„Nakon što je kolega Kerla predložio da se povuče Odluka, zatražio sam da obrazloži taj svoj zahtjev, jer smatram da je, kad kažete da postoje ‘neke nelogičnosti’, red makar da se i navedu neke od njih. Smatram da je Odluka posve logična. Riječ je, naime, o istom budžetu iz prethodne godine koji se provodi u prva tri mjeseca sljedeće godine. I – što je važno – Odluka apsolutno nije podložna izmjenama i amandmanima, te će biti interesantno vidjeti kojom će to proceduralnom akrobatikom Vijeće uklanjati navodne ‘nelogičnosti’“, kazao je Handžić.
(...)
„Odluka je, očigledno, povučena zato da bi se prolongiranjem njenog donošenja stvorio prostor za još jednu (vanrednu) sjednicu u ovoj godini. Naime, činjenica da ta Odluka nije usvojena može trenutno biti jedini proceduralno opravdan razlog za sazivanje vanredne sjednice, jer kad se ne bi usvojila do kraja godine došlo bi – s obzirom da ni budžet nije usvojen – do finansijske blokade. Jednostavno rečeno, SDA, SDP i SzBiH se igraju sa ovom jako važnom Odlukom samo da bismo imali još jednu sjednicu u ovoj godini na kojoj će se, očigledno, pokušati popuniti upražnjena fotelja dogradonačelnika“, zaključio je Handžić.
(Ovo je bilo nakon pretposljednje sjednice, a donji članci i saopćenje uslijedili su nakon vanredne sjednice na dan Stare godine.)
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=20003
http://www.nasastranka.ba/vibor-handzic ... -sarajeva/
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=20060
Što se tiče izbora dogradonačelnika, situacija je očigledno kompleksnija nego što se čini (što će Peđa vjerovatno potvrditi), a to se može vidjeti u slj.saopćenjima Vibora Handžića, koja je NS objavio na svojoj stranici. A čudno je da situaciju, a ni ista saopćenja nije objavio niko od medija (ili ja nisam upratio), osim Patrie, čija je urednica, čni mi se, jedna od gradskih vijećnica:
http://www.nasastranka.ba/handzic-ns-gr ... azlozenja/
Na prošloj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva skinuta je sa dnevnog reda tačka izbora dogradonačelnika. Također, prilikom razmatranja dnevnog reda na prošloj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva, vijećnik Suvad Kerla (SzBiH) zatražio je da se Odluka o privremenom finansiranju Grada Sarajeva povuče zbog, kako je rekao, „nekih nelogičnosti“.
Budući da je gradonačelnik Ivo Komšić (SDP) uvažio tu primjedbu i povukao Odluku, oglasio se vijećnik Naše stranke Vibor Handžić, sa stavom da je navedeni potez gradonačelnika neopravdan i da je u vezi sa izborom dogradonačelnika.
„Nakon što je kolega Kerla predložio da se povuče Odluka, zatražio sam da obrazloži taj svoj zahtjev, jer smatram da je, kad kažete da postoje ‘neke nelogičnosti’, red makar da se i navedu neke od njih. Smatram da je Odluka posve logična. Riječ je, naime, o istom budžetu iz prethodne godine koji se provodi u prva tri mjeseca sljedeće godine. I – što je važno – Odluka apsolutno nije podložna izmjenama i amandmanima, te će biti interesantno vidjeti kojom će to proceduralnom akrobatikom Vijeće uklanjati navodne ‘nelogičnosti’“, kazao je Handžić.
(...)
„Odluka je, očigledno, povučena zato da bi se prolongiranjem njenog donošenja stvorio prostor za još jednu (vanrednu) sjednicu u ovoj godini. Naime, činjenica da ta Odluka nije usvojena može trenutno biti jedini proceduralno opravdan razlog za sazivanje vanredne sjednice, jer kad se ne bi usvojila do kraja godine došlo bi – s obzirom da ni budžet nije usvojen – do finansijske blokade. Jednostavno rečeno, SDA, SDP i SzBiH se igraju sa ovom jako važnom Odlukom samo da bismo imali još jednu sjednicu u ovoj godini na kojoj će se, očigledno, pokušati popuniti upražnjena fotelja dogradonačelnika“, zaključio je Handžić.
(Ovo je bilo nakon pretposljednje sjednice, a donji članci i saopćenje uslijedili su nakon vanredne sjednice na dan Stare godine.)
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=20003
http://www.nasastranka.ba/vibor-handzic ... -sarajeva/
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=20060
- Zlatna StafiloKoka
#23568 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Također, Peđi i ostalim forumašima koji slave želim sretan Badnjak i Božić!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#23569 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Nevjerovatno kako je to sve tajno, poluilegalno, proteklo oko izbora dogradonacelnika.
Mogu li se znati imena SDPeovaca koji su digli ruke ZA. Posto iz linkova iznad, djeluje da je tu njihov klub bio podjeljen?
Mogu li se znati imena SDPeovaca koji su digli ruke ZA. Posto iz linkova iznad, djeluje da je tu njihov klub bio podjeljen?
-
jefff
#23570 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Jaki Bošnjaci, jaka BiH.
-
Nostromo
#23571 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kao bivšeg člana i još uvijek simpatizera NS-a, zanima me da li planirate neke aktivnosti u vezi katastrofe koja se sprema Općoj bolnici i zdravstvu u cjelini u vidu imenovanja Sebije Izetbegović i njenih planova sa UKCS?
Bilo bi mi veoma drago kada bi se pokrenula neka peticija, protesti, možda referendum...
Bilo bi mi veoma drago kada bi se pokrenula neka peticija, protesti, možda referendum...
- Banksy
#23572 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Glede zlostavljanja u privatnim školama, izbora dogradonačelnika, izbora direktora UKCS-a, itd, NS je, da se kome ne zamjeri, na odmoru.
Već viđeno.
Već viđeno.
-
Pedja Kojovic
#23573 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Par odgovora...
O izboru dogradonacelnika Skake...
Nemam sve detalje.
Jos u vrijeme kada se "namjestao pogodan termin" za sjednicu za izbor dogradonacelnika nasi vjecnici prevodjeni Viborom Handzicem su iznijeli nas stav o tome i najavili da ukoliko se tako bude birao dogradonacelnik nece iz protesta prisustvovati toj sjednici sa jednom tackom dnevnog reda.
Izbor gospodje Izetbegovic je milioniti dokaz o tome kako SDA shvata BiH kao porodicnu firmu.
Sve je, vrlo vjerovatno, uradjeno u skladu sa zakonom i imenovanje je izvrsio nadlezni organ.
Toj i takvoj politici - ako postoji ista konzistentno u djelovanju SDA onda su to upravo ovakvi potezi - gradjani KS su, nazalost, u najvecem broju poklonili povjerenje na proslim izborima.
(Da se prijavio barem jos jedan kandidat moglo se traziti preispitivanje procesa).
Namjerno nismo "skocili" na tragediju djecaka Mahira.
Radili smo i radimo naporno vec neko vrijeme i kada budemo spremni sa zakonskim i drugim mjerama koje takve pojave trebaju sprijeciti iznijecemo ih u javnost.
(Danas smo uputili u proceduru prijedlog jednog zakona koji, na neki nacin, ima veze sa aktuelnim slucajem, a ocekujem da pocetkom sljedece sedmice izadjemo sa prijedlogom jos nekoliko zakonskih i mjera.
p.k.
Komentar Banky-ija "vec vidjeno" i kritike bez argumentacije vec vidjene bezbroj puta.
O izboru dogradonacelnika Skake...
Nemam sve detalje.
Jos u vrijeme kada se "namjestao pogodan termin" za sjednicu za izbor dogradonacelnika nasi vjecnici prevodjeni Viborom Handzicem su iznijeli nas stav o tome i najavili da ukoliko se tako bude birao dogradonacelnik nece iz protesta prisustvovati toj sjednici sa jednom tackom dnevnog reda.
Izbor gospodje Izetbegovic je milioniti dokaz o tome kako SDA shvata BiH kao porodicnu firmu.
Sve je, vrlo vjerovatno, uradjeno u skladu sa zakonom i imenovanje je izvrsio nadlezni organ.
Toj i takvoj politici - ako postoji ista konzistentno u djelovanju SDA onda su to upravo ovakvi potezi - gradjani KS su, nazalost, u najvecem broju poklonili povjerenje na proslim izborima.
(Da se prijavio barem jos jedan kandidat moglo se traziti preispitivanje procesa).
Namjerno nismo "skocili" na tragediju djecaka Mahira.
Radili smo i radimo naporno vec neko vrijeme i kada budemo spremni sa zakonskim i drugim mjerama koje takve pojave trebaju sprijeciti iznijecemo ih u javnost.
(Danas smo uputili u proceduru prijedlog jednog zakona koji, na neki nacin, ima veze sa aktuelnim slucajem, a ocekujem da pocetkom sljedece sedmice izadjemo sa prijedlogom jos nekoliko zakonskih i mjera.
p.k.
Komentar Banky-ija "vec vidjeno" i kritike bez argumentacije vec vidjene bezbroj puta.
Last edited by Pedja Kojovic on 07/01/2016 13:54, edited 1 time in total.
-
Nostromo
#23574 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma i ja se nekako bojim da su preokupirani važnijim globalnim pitanjima kao što su poslanički paušali, nedostajući saobračajn znak u Logavinoj, reforma parkirnog prostora u opštini Stari Grad ili (my favorite) „Razvoj strategija za mlade i žene u političkim strankama"...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#23575 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
nakon Nexe i nemate obraza
poljitićka scena nam je pokazala JEDINSTVO i SNAGU u kreiranju tragedija
poljitićka scena nam je pokazala JEDINSTVO i SNAGU u kreiranju tragedija
Last edited by JoseMujica on 07/01/2016 14:00, edited 1 time in total.