Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U, zeznuo sam se za Davidenka. Šest naspram dva za Đoksa.
Znači, sa Ivom 2-1, i sa Safinom 2-0.
Dobro, ovo sa Rusom je na samom početku karijere, al Div sa Šalate je fenomen.
Ko je malo veštiji sa statistikom, mislim da bi bilo interesantno iščaprkati za veliku trojku sve one duele gde su im protivnici naneli više od pet poraza i/ili gde imaju negativan skor od najmanje 2-3 razlike.
Recimo, Hrbaty ima dve pobede više u mečevima sa Nadalom (3-1)....inače, vodi u h2h i protiv Federera, 2-1.
Mark Tven wrote:U, zeznuo sam se za Davidenka. Šest naspram dva za Đoksa.
Znači, sa Ivom 2-1, i sa Safinom 2-0.
Dobro, ovo sa Rusom je na samom početku karijere, al Div sa Šalate je fenomen.
Ko je malo veštiji sa statistikom, mislim da bi bilo interesantno iščaprkati za veliku trojku sve one duele gde su im protivnici naneli više od pet poraza i/ili gde imaju negativan skor od najmanje 2-3 razlike.
Recimo, Hrbaty ima dve pobede više u mečevima sa Nadalom (3-1)....inače, vodi u h2h i protiv Federera, 2-1.
Đoković vezao neverovatnih 27 poena na svoju servu protiv Čilića. Od svog drugog servis gema u setu, pa do samog kraja, Čilić nije uzeo niti poen na Novakov servis.
Baš me zanima kako bi bilo da je kojim slučajem bila obrnuta situacija Zver kontrolirana agresiva sa osnovne linije i odličan servis, recept za pobijediti i najbolje. Federer umoran i još uvijek mislim pod uticajem prokockanog polufinala u Bercy-u kojeg je trebao dobiti. Odličan meč
smijesni_ste wrote:Šta ono bi sa onim poenom u TB-u? Taman prebacih kanal tada
Ballboyu ispala loptica i Zverev prekinuo poen. Po pravilima. Hinjski, poput onog Rafinog prsta kad se Novak upecao na RG-u, ali, jbg, po pravilima.
Publika, dio nje, paćenici, jer nisu ništa manje od toga, izviždali Zvereva dok je davao izjavu, a ostatak publike istovremeno aplaudirao i nadglasao ih nekako.
smijesni_ste wrote:Šta ono bi sa onim poenom u TB-u? Taman prebacih kanal tada
Ballboyu ispala loptica i Zverev prekinuo poen. Po pravilima. Hinjski, poput onog Rafinog prsta kad se Novak upecao na RG-u, ali, jbg, po pravilima.
Publika, dio nje, paćenici, jer nisu ništa manje od toga, izviždali Zvereva dok je davao izjavu, a ostatak publike istovremeno aplaudirao i nadglasao ih nekako.
Antipatičan je meni Zverev prilično, ali volim ga gledati kad ovako igra.
Ovo danas je bilo odlično, za dvije klase bolje od svega što je do sada pokazao u Londonu i generalno u drugom dijelu tekuće sezone.
Konačno dobar intenzitet i kontrolisano agresivna igra, oštar i dubok forhend, stabilan i istovremeno razoran bekend, te odlična selekcija udaraca.
Federer kao i tokom velikog dijela ove sezone, bez eksplozivnosti, što mu u kombinaciji sa lošim serviranjem nije davalo puno šansi protiv ovakvog Saše.
Sakupljac loptica ni kriv ni duzan ispade kao kljucna osoba pri kraju drugog seta. Sve je bilo po pravilima ali je naravno izabrao pogodan momenat da protestvuje. Zverev zasluzeno ide dalje. Pitanje je da li moze zadrzati ovaj nivo prvog servisa u finalu.
Sto se tice publike, tako to bude kada se sportovi sire globalno i pocne ih pratiti publika koja nema osnovne kulture sto se tice navijanja i kodeksa ponasanja na tribinama. To je kao kada Bosna igra kosarku a dode da ”navija” rulja sa sjevera i urlice bez ikakvog smisla kao da igraju Sarajevo i Celik. Ne znaju kada i kako treba navijati i kako se kroz navijanje daje podrska.
Dokovicu trenutno nema premca, ako iko treba da mu parira, to bi trebao biti Zverev ili neko od mladih. Nerealno je to ocekivati od Federera.
Mark Tven wrote:Misliš, Novak je trebalo da overi u dva seta, ali je odlučio da prokocka dvocifren broj bp? #dontfeedthem
"Odlučio" da prokocka tek tako iz zajebancije, ili mu protivnik nije dopustio? Nešto se ne sjećam da je Novak u drugoj dionici imao meč loptu za "ovjeru u dva seta"? Ispravi me ako griješim. Neiskorištene BP su upravo to - neiskorištene.
Ako se vratimo unazad i detaljnije pogledamo tu utakmicu, Roger je početkom drugom seta nakon spašenih break lopti pa sve do tie-breaka trećeg seta imao inicijativu i momentum na svojoj strani. I igrao je bolje. Totalno čudan krah na samom kraju ga je koštao poraza. I Novakova odlična igra u odlučujučem game-u naravno. S druge strane ako pogledamo sve u kontekstu njihovih nekoliko zadnjih mečeva, gdje je Novak totalno dominirao i poprilično glatko dobijao Federera, ovakav tijesan poraz od nekoliko poena/udaraca je na Švicarca ostavio jak efekat, kako fizički tako vjerovatno više i moralno. Jer je svjestan da možda više nikada neće imati tako dobru priliku da ga dobije.
Nisam simpatizer ni jednog niti drugog, već iz neutralnog i realnog ugla posmatram situaciju. #nefeedam