Dešavanja u Srbiji

Post Reply
lazni liberal

#23551 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

CSKA wrote:Joj славянин Bosnjacka se politika djeli na dve frakcije,to si do sada uvideo....Bosnjacku i Bosansku...one se sada ne sukobljavaju toliko jer imaju zajednickog neprijatelja...Srpski i Hrvatski nacionalizam koji ih ujedinjuje jer je mnogo jak da bi mogli biti podeljeni.Ali da taj neprijatelj nestane,doslo bi onda do velikog belaja izmedju te dvije politike,mada i sada dodje sa vremena na vrijeme.
Najlepse je kada sanjamo
cindrlimindrli

#23552 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by cindrlimindrli »

славянин wrote: Evo jos jednog koji kuka na zlocine a iste priziva
Ne lupetaj.
Hrulj

#23553 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

славянин wrote:
cindrlimindrli wrote:
CSKA wrote:Ali da taj neprijatelj nestane,doslo bi onda do velikog belaja izmedju te dvije politike,mada i sada dodje sa vremena na vrijeme.
Iz tvoje tastature u bozije usi :D , a mi cemo se vec nekako dogovoriti.
Evo jos jednog koji kuka na zlocine a iste priziva :roll: E zali boze dobrog svijeta sto izgide na svim stranama al ovakvi ...... da ne vrijeđam svi odreda prezivise po podrumima itd.
Ne mora se zlocinima postizati takvo nesto. Nismo....
Creasy

#23554 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hrulj wrote:
Ne mrze. Bosnjaci nisu takvi. I zamolio bih te da ne koristis taj derogativni naziv, Bosnjak je nacija, Musliman je nametnuto ime u svrhu asimilacije Bosnjaka. Molim te koristi ispravno ime. Ja tvoj narod ne vrijedjam.

:shock:

Cime te ja to vrijeđam? Koje je ime ispravno, ja fakat ne znam? :? Koliko je meni poznato, musliman (pise se malim slovom) nije nacija nego vjeroispovjest, a nacionalnost je Bosnjak. Onda ja vjerovatno grijesim?
Hrulj

#23555 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:
Hrulj wrote:
Ne mrze. Bosnjaci nisu takvi. I zamolio bih te da ne koristis taj derogativni naziv, Bosnjak je nacija, Musliman je nametnuto ime u svrhu asimilacije Bosnjaka. Molim te koristi ispravno ime. Ja tvoj narod ne vrijedjam.

:shock:

Cime te ja to vrijeđam? Koje je ime ispravno, ja fakat ne znam? :? Koliko je meni poznato, musliman (pise se malim slovom) nije nacija nego vjeroispovjest, a nacionalnost je Bosnjak. Onda ja vjerovatno grijesim?

Ako si koristio muslimane u vjerskom smislu trebao bi znati da ih ima 1.2 - 1.3 milijarde i da svi mrze srbe i srbiju? Ma daj :)
Creasy

#23556 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu. :D
Hrulj

#23557 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu. :D
Onda koristi ispravan termin Bosnjak, umjesto nametnutog Musliman.
vivace

#23558 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

jos imam i prijatelja sa facebooka isto nacionalista...pricali smo ,pricali i pricali i on ne odustaje. izgleda da je bio u hrvatskoj na ratistu .nisam smela mnogo da ga pitam ali vidim da je video svasta.da li je u tome i ucestvovao,ne znam...bilo je grozno ako jeste...cini mi se malo pomeren.
lazni liberal

#23559 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu. :D
Kaze nisu Srbi nacionalisti i poce da negira Bosnjake :lol: . I posle vivace laze i zbog nje ljudi imaju lose misljenje o Srbiji :zzzz:
Danguba

#23560 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

vivace wrote:jos imam i prijatelja sa facebooka isto nacionalista...pricali smo ,pricali i pricali i on ne odustaje. izgleda da je bio u hrvatskoj na ratistu .nisam smela mnogo da ga pitam ali vidim da je video svasta.da li je u tome i ucestvovao,ne znam...bilo je grozno ako jeste...cini mi se malo pomeren.
gasi taj profil ako ni za sta drugo onda zbog takvih prijatelja... :-)
taj je u stanju svasta uraditi ako prije toga ne pocini suicid... :D

nego, sta semafor kaze... :)
CSKA

#23561 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
vivace

#23562 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

lazni liberal wrote:
Kaze nisu Srbi nacionalisti i poce da negira Bosnjake :lol: . I posle vivace laze i zbog nje ljudi imaju lose misljenje o Srbiji :zzzz:
da,ovde vazi seci glavu glasniku ako je vest ruzna.
славянин

#23563 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

CSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
Zavisi koliko brojna joj je okolina :D ak me razmis :D
Hrulj

#23564 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

CSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
Pa kad su svi nacionaliste :P
CSKA

#23565 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by CSKA »

славянин wrote:
Zavisi koliko brojna joj je okolina :D ak me razmis :D
:D

Bilo je vec sala na taj fazon :D

Mada meni je vivace simpa,ili je veliki naivko,ili je sto kazu trol.Podsjeca me na jednu koja je otisla u ameriku,i kazu mjesecima nije izasla iz kuce,jer se plasila da ce je silovati neki crnac.Tako da ako nastavi ovako,plasim se da vivace nece smjeti na ulicu izaci a da ne vidi nacionalistu.
Last edited by CSKA on 11/06/2013 22:11, edited 1 time in total.
vivace

#23566 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

Hrulj wrote:
Pa kad su svi nacionaliste :P
u poslednjih nekoliko meseci cula sam samo jedan meni prijatan komentar a to je da je bora corba kreten,da je bio ok u pocetku, i postao kreten posle. to je bio melem za moje napacene usi... :D zamalo da trazim broj telefona doticnog,da malo pricamo. :D
Creasy

#23567 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hrulj wrote:

Pa ne mogu reci stradanje bosnjackog naroda u ratu, ako tad Bosnjaci nisu ni postojali. :roll: I otkud ja znam koji je tebi ispravan naziv, meni je to svejedno.
vivace

#23568 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by vivace »

sta je to trol ?
славянин

#23569 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

vivace wrote:sta je to trol ?
Image
radostan dan

#23570 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by radostan dan »

pade kosovo, mara prva raširi noge pred osvajačima,
a onda i sve srpkinje, da što prije nadoknade gubitak...

i još pitaš čim si uvrijedio?
Hrulj

#23571 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:
Hrulj wrote:

Pa ne mogu reci stradanje bosnjackog naroda u ratu, ako tad Bosnjaci nisu ni postojali. :roll: I otkud ja znam koji je tebi ispravan naziv, meni je to svejedno.
Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.
lazni liberal

#23572 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by lazni liberal »

Creasy wrote:
Hrulj wrote:

Sta kazes salonac nisu postojali ?
Golf forever wrote:
lazni liberal wrote:Bosnjaci su vratili svoje staro ime i tu nema nikakve uzurpacije a to sto vecini katolika i pravoslavaca smeta da budu dio tog naroda jer nece da imaju nista sa muslimanima pa umjesto da to isto da urade radije se odlucuju da budu Srbi ili Hrvati samo pokazuje njihovu netoleranciju. Naravno postoje oni Bosnjaci katolici i pravoslavci kojima nije problem da budu ono sto jesu zato sto je vecina njihovih sunarodnika druge vjere i koji su vratili svoje staro ime onda kad su to uradili i oni Bosnjaci cija je vjera Islam.
Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci su se PRODALI i postali srbi i hrvati, i nek su , to im niko ne brani
Bošnjaci islamske vjere su jedini ostali VJERNI svome imenu, za koje se JEDINO U BOSNI znalo sve do polovine 19.vijeka kada je otpočela srpska i hrvatska nacionlistička propagnda za "pridobijanje" Bošnjaka katolika i pravoslavaca

1825. u prvom broju Ljetopisa matice srpske
"Bošnjaci žive izmeđ Drine, Verbasa,
Save, Dalmacie i Hema, čislom (brojem) 450.000;
ispovjedaju ili Islam ; ili su Rimokatolici, ili pravoslavni."

Image

1835.g. u Danici Ilirskoj Ljudevita Gaja

original stranice Danice Ilirske
sa navednim tekstom pogledati ovdje
Image
Image

i sam Ilija garašanin u Načertaniju 1844. poznaje u Bosni jedino i isključivo Bošnjake sa tri vjere link
Creasy

#23573 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Creasy »

Hrulj wrote: Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.

Je l' to naređujes? :D :-)
Hrulj

#23574 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hrulj »

Creasy wrote:
Hrulj wrote: Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.

Je l' to naređujes? :D :-)
Govorim ti kao akademski gradjanin. Ako pak ne mozes dostici taj nivo kulture da postujes tudja osjecanja onda nisi trebao ni dolaziti na forum gdje ima drugacijih od tebe.
славянин

#23575 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by славянин »

Lazni liberal... u tom tekstu se navode i Dalmatinci i Slavonci,gdje su ti narodi danas ??? I naglasava se da Bosnjaci imaju 3 vjere Islamsku,Katolicku i Pravoslavnu - sto ocito navodi na zakljucak da se tu spominje geografsko porijeklo ljudi a ne nacija.
Post Reply