Najlepse je kada sanjamoCSKA wrote:Joj славянин Bosnjacka se politika djeli na dve frakcije,to si do sada uvideo....Bosnjacku i Bosansku...one se sada ne sukobljavaju toliko jer imaju zajednickog neprijatelja...Srpski i Hrvatski nacionalizam koji ih ujedinjuje jer je mnogo jak da bi mogli biti podeljeni.Ali da taj neprijatelj nestane,doslo bi onda do velikog belaja izmedju te dvije politike,mada i sada dodje sa vremena na vrijeme.
Dešavanja u Srbiji
- lazni liberal
#23551 Re: Dešavanja u Srbiji
-
cindrlimindrli
#23552 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne lupetaj.славянин wrote: Evo jos jednog koji kuka na zlocine a iste priziva
- Hrulj
#23553 Re: Dešavanja u Srbiji
Ne mora se zlocinima postizati takvo nesto. Nismo....славянин wrote:Evo jos jednog koji kuka na zlocine a iste prizivacindrlimindrli wrote:Iz tvoje tastature u bozije usiCSKA wrote:Ali da taj neprijatelj nestane,doslo bi onda do velikog belaja izmedju te dvije politike,mada i sada dodje sa vremena na vrijeme., a mi cemo se vec nekako dogovoriti.
E zali boze dobrog svijeta sto izgide na svim stranama al ovakvi ...... da ne vrijeđam svi odreda prezivise po podrumima itd.
- Creasy
#23554 Re: Dešavanja u Srbiji
Hrulj wrote:
Ne mrze. Bosnjaci nisu takvi. I zamolio bih te da ne koristis taj derogativni naziv, Bosnjak je nacija, Musliman je nametnuto ime u svrhu asimilacije Bosnjaka. Molim te koristi ispravno ime. Ja tvoj narod ne vrijedjam.
Cime te ja to vrijeđam? Koje je ime ispravno, ja fakat ne znam?
- Hrulj
#23555 Re: Dešavanja u Srbiji
Creasy wrote:Hrulj wrote:
Ne mrze. Bosnjaci nisu takvi. I zamolio bih te da ne koristis taj derogativni naziv, Bosnjak je nacija, Musliman je nametnuto ime u svrhu asimilacije Bosnjaka. Molim te koristi ispravno ime. Ja tvoj narod ne vrijedjam.
![]()
Cime te ja to vrijeđam? Koje je ime ispravno, ja fakat ne znam?Koliko je meni poznato, musliman (pise se malim slovom) nije nacija nego vjeroispovjest, a nacionalnost je Bosnjak. Onda ja vjerovatno grijesim?
Ako si koristio muslimane u vjerskom smislu trebao bi znati da ih ima 1.2 - 1.3 milijarde i da svi mrze srbe i srbiju? Ma daj
- Creasy
#23556 Re: Dešavanja u Srbiji
Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu. 
- Hrulj
#23557 Re: Dešavanja u Srbiji
Onda koristi ispravan termin Bosnjak, umjesto nametnutog Musliman.Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.
-
vivace
#23558 Re: Dešavanja u Srbiji
jos imam i prijatelja sa facebooka isto nacionalista...pricali smo ,pricali i pricali i on ne odustaje. izgleda da je bio u hrvatskoj na ratistu .nisam smela mnogo da ga pitam ali vidim da je video svasta.da li je u tome i ucestvovao,ne znam...bilo je grozno ako jeste...cini mi se malo pomeren.
- lazni liberal
#23559 Re: Dešavanja u Srbiji
Kaze nisu Srbi nacionalisti i poce da negira BosnjakeCreasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.
- Danguba
#23560 Re: Dešavanja u Srbiji
gasi taj profil ako ni za sta drugo onda zbog takvih prijatelja...vivace wrote:jos imam i prijatelja sa facebooka isto nacionalista...pricali smo ,pricali i pricali i on ne odustaje. izgleda da je bio u hrvatskoj na ratistu .nisam smela mnogo da ga pitam ali vidim da je video svasta.da li je u tome i ucestvovao,ne znam...bilo je grozno ako jeste...cini mi se malo pomeren.
taj je u stanju svasta uraditi ako prije toga ne pocini suicid...
nego, sta semafor kaze...
- CSKA
#23561 Re: Dešavanja u Srbiji
Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
-
vivace
#23562 Re: Dešavanja u Srbiji
da,ovde vazi seci glavu glasniku ako je vest ruzna.lazni liberal wrote:Kaze nisu Srbi nacionalisti i poce da negira BosnjakeCreasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.. I posle vivace laze i zbog nje ljudi imaju lose misljenje o Srbiji
- славянин
#23563 Re: Dešavanja u Srbiji
Zavisi koliko brojna joj je okolinaCSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
- Hrulj
#23564 Re: Dešavanja u Srbiji
Pa kad su svi nacionalisteCSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
- CSKA
#23565 Re: Dešavanja u Srbiji
славянин wrote:Zavisi koliko brojna joj je okolinaCSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.ak me razmis
Bilo je vec sala na taj fazon
Mada meni je vivace simpa,ili je veliki naivko,ili je sto kazu trol.Podsjeca me na jednu koja je otisla u ameriku,i kazu mjesecima nije izasla iz kuce,jer se plasila da ce je silovati neki crnac.Tako da ako nastavi ovako,plasim se da vivace nece smjeti na ulicu izaci a da ne vidi nacionalistu.
Last edited by CSKA on 11/06/2013 22:11, edited 1 time in total.
-
vivace
#23566 Re: Dešavanja u Srbiji
u poslednjih nekoliko meseci cula sam samo jedan meni prijatan komentar a to je da je bora corba kreten,da je bio ok u pocetku, i postao kreten posle. to je bio melem za moje napacene usi...Hrulj wrote:Pa kad su svi nacionalisteCSKA wrote:Vivace tebi svaki jaran,komsija nacionalista...kako si se samo uspjela okruziti takvim ljudima.Promjeni malo tu okolinu.
- Creasy
#23567 Re: Dešavanja u Srbiji
Hrulj wrote:Onda koristi ispravan termin Bosnjak, umjesto nametnutog Musliman.Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.
Pa ne mogu reci stradanje bosnjackog naroda u ratu, ako tad Bosnjaci nisu ni postojali.
-
vivace
#23568 Re: Dešavanja u Srbiji
sta je to trol ?
- славянин
#23569 Re: Dešavanja u Srbiji
vivace wrote:sta je to trol ?

-
radostan dan
#23570 Re: Dešavanja u Srbiji
pade kosovo, mara prva raširi noge pred osvajačima,
a onda i sve srpkinje, da što prije nadoknade gubitak...
i još pitaš čim si uvrijedio?
a onda i sve srpkinje, da što prije nadoknade gubitak...
i još pitaš čim si uvrijedio?
- Hrulj
#23571 Re: Dešavanja u Srbiji
Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.Creasy wrote:Hrulj wrote:Onda koristi ispravan termin Bosnjak, umjesto nametnutog Musliman.Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.
Pa ne mogu reci stradanje bosnjackog naroda u ratu, ako tad Bosnjaci nisu ni postojali.I otkud ja znam koji je tebi ispravan naziv, meni je to svejedno.
- lazni liberal
#23572 Re: Dešavanja u Srbiji
Sta kazes salonac nisu postojali ?Creasy wrote:Hrulj wrote:Onda koristi ispravan termin Bosnjak, umjesto nametnutog Musliman.Creasy wrote:Mislim na muslimane iz popisa stanovnistva 1991. a to nikako ne mogu biti muslimani iz Saudijske Arabije. Znas dobro na koga sam mislio i nemoj se praviti Tosa, sto kazu.
Pa ne mogu reci stradanje bosnjackog naroda u ratu, ako tad Bosnjaci nisu ni postojali.I otkud ja znam koji je tebi ispravan naziv, meni je to svejedno.
Golf forever wrote:Bošnjaci katolici i Bošnjaci pravoslavci su se PRODALI i postali srbi i hrvati, i nek su , to im niko ne branilazni liberal wrote:Bosnjaci su vratili svoje staro ime i tu nema nikakve uzurpacije a to sto vecini katolika i pravoslavaca smeta da budu dio tog naroda jer nece da imaju nista sa muslimanima pa umjesto da to isto da urade radije se odlucuju da budu Srbi ili Hrvati samo pokazuje njihovu netoleranciju. Naravno postoje oni Bosnjaci katolici i pravoslavci kojima nije problem da budu ono sto jesu zato sto je vecina njihovih sunarodnika druge vjere i koji su vratili svoje staro ime onda kad su to uradili i oni Bosnjaci cija je vjera Islam.
Bošnjaci islamske vjere su jedini ostali VJERNI svome imenu, za koje se JEDINO U BOSNI znalo sve do polovine 19.vijeka kada je otpočela srpska i hrvatska nacionlistička propagnda za "pridobijanje" Bošnjaka katolika i pravoslavaca
1825. u prvom broju Ljetopisa matice srpske
"Bošnjaci žive izmeđ Drine, Verbasa,
Save, Dalmacie i Hema, čislom (brojem) 450.000;
ispovjedaju ili Islam ; ili su Rimokatolici, ili pravoslavni."
1835.g. u Danici Ilirskoj Ljudevita Gaja
original stranice Danice Ilirske
sa navednim tekstom pogledati ovdje
i sam Ilija garašanin u Načertaniju 1844. poznaje u Bosni jedino i isključivo Bošnjake sa tri vjere link
- Creasy
#23573 Re: Dešavanja u Srbiji
Hrulj wrote: Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.
Je l' to naređujes?
- Hrulj
#23574 Re: Dešavanja u Srbiji
Govorim ti kao akademski gradjanin. Ako pak ne mozes dostici taj nivo kulture da postujes tudja osjecanja onda nisi trebao ni dolaziti na forum gdje ima drugacijih od tebe.Creasy wrote:Hrulj wrote: Bosnjaci postoje jos iz srednjeg vijeka. To sto su im nazivi branjeni i zabranjivani nije moj problem. I koristiti ces ispravan naziv za jedan narod. Ovdje niko srbe ne naziva vlasima ili raznim drugim imenima, tako da ces i ti koristiti jednak nivo kulture.
Je l' to naređujes?![]()
- славянин
#23575 Re: Dešavanja u Srbiji
Lazni liberal... u tom tekstu se navode i Dalmatinci i Slavonci,gdje su ti narodi danas ??? I naglasava se da Bosnjaci imaju 3 vjere Islamsku,Katolicku i Pravoslavnu - sto ocito navodi na zakljucak da se tu spominje geografsko porijeklo ljudi a ne nacija.