Zasto smatras da je palestinska zastava provokacija?ZoomZoomKiwi wrote: ↑14/11/2024 13:23A zašto uopće nositi Palestinsku zastavu onako eklatantno a ne kao dio odjevne kombinacije?
Tanka je linija između slobode govora i provokacije.
Banka je private ground i nije javna površina.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Styling
#23551 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- Styling
#23552 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
isto kao sto je i Fox News morao platiti oko 800 miliona dolara odstete za nesitinite vijesti o Dominionu. Tu nema slobode govora. Dokazi lazi ako mozes.Point. wrote: ↑14/11/2024 13:22Alex Jones je osuđen za lažne tvrdnje u vezi Sandy Hook incidenta da plati oštetu žrtvama u milijardskom iznosu. Postoje neke teorije koje nisu vrijedne borbe argumentima, npr Flat Earth ublehašima. Teorije koje širi dotični su na tom nivou.
- madner
#23553 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da ali to je civilna parnica.Point. wrote: ↑14/11/2024 13:22Alex Jones je osuđen za lažne tvrdnje u vezi Sandy Hook incidenta da plati oštetu žrtvama u milijardskom iznosu. Postoje neke teorije koje nisu vrijedne borbe argumentima, npr Flat Earth ublehašima. Teorije koje širi dotični su na tom nivou.
Mislim Jones je moderni prodavac magle, nemam opste namjeru da ga branim, ali ako je izbor da neki pitomac politickih nauka odlucuje sta je nauka a sta nije ili da imam i Alexa Jonesa dostupnog, biram ovo drugo.
Teorije koje siri nisu problem, problem je sto zaradjuje na tome sto prodaje proizvode.
- ZoomZoomKiwi
#23554 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni lično nije, nijedna zastava mi nije provokacija.
Ali treba biti svjestan svijeta u kojem živimo, i da u određenim regijama svijeta ista može biti smatrana provokacijom, kako god, unosi nemir kod nekih.
Isto tako, samo isticanje simbola bilo kakvih bilo čijih je u većini slučajeva kontraproduktivno.
Ideš u banku da završiš neki kredit, investiciju, polog, i kitiš se zastavama, čemu? Valjda to treba diskretno i neprimjetno uraditi, pa da se niko i ne osvrne, a ne da privlačiš pažnju.
Podrška stradalim se ne daje tako što ćeš njihovu zastavu nosati po bilo kuda.
Ako ti se pomaže, doniraj, odi, pomozi. Od mahanja zastavom nikom nije bilo bolje, ali ni gore.
Ali treba biti svjestan svijeta u kojem živimo, i da u određenim regijama svijeta ista može biti smatrana provokacijom, kako god, unosi nemir kod nekih.
Isto tako, samo isticanje simbola bilo kakvih bilo čijih je u većini slučajeva kontraproduktivno.
Ideš u banku da završiš neki kredit, investiciju, polog, i kitiš se zastavama, čemu? Valjda to treba diskretno i neprimjetno uraditi, pa da se niko i ne osvrne, a ne da privlačiš pažnju.
Ako ti se pomaže, doniraj, odi, pomozi. Od mahanja zastavom nikom nije bilo bolje, ali ni gore.
- Styling
#23555 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kako vrijedjam? Zato sto ne mislim kao i ti? ili ti je to izgovor jer nemas kontra argumenta?madner wrote: ↑14/11/2024 13:31Naravno da vrijedjas.
Dakle nisi ni sama spremna ispostovati svoje kriterije, tako da nema sanse da ih koristimo za bilo sta sire.
- Styling
#23556 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ako imam slobodu da nosim krst na vratu u muslimanskoj zemlji, ili mjesec i zvijezdu u krscanskoj,zasto ne bih mogla nositi i neciju zastavu? Ili je stvar u tome da ta zastava bude odredjene boje?ZoomZoomKiwi wrote: ↑14/11/2024 13:38 Meni lično nije, nijedna zastava mi nije provokacija.
-
hladan.preminger
#23557 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
svašta ti ovdje izmiješa. poziv na linč je nezakonit, kao i kleveta itd.Styling wrote: ↑14/11/2024 13:33Vrijednosti su individualne ali se moraju postovati. Moze se lijepo diskutovati o razlicitim stavovima i vrijednostima. To sto neko ne zna argumentovano diskutovati i prezentirati svoje suprotne stavove zbog nedostatka obrazovanja, kulture i nacitanosti ne opravdava vrijedjanje, ponizavanje i pozivanje na linc svakoga s cijim se stavovima ne slaze.hladan.preminger wrote: ↑14/11/2024 13:16ne da ne žavršava, već niti ne počinje. vrijednosti su individulane, ono što je tebi vrijedno meni ne mora biti i obratno. zbog toga se neko sjetio i napravio deklaraciju/povelju ljudskih prava i ta prava složio prema važnosti.
tvoj argument koriste svi diktatori kada uvode i održavaju diktaturu na životu. proglase kao univerzalne vrijednosti koje sistem prizna, i onda ih kao takve brane vješanjem, strijeljanjem, gulazima, guantanamima, i tako. sve je super dok se ne nađeš na nišanu sistema vrijednosti.
vrijednosti se ne moraju poštovati osim onih zaštićenih zakonom.
za te stvari imamo toleraniciju kao jednu vrstu oksimorona, jer ako te tolerišem znači da me u biti smetaš, ali su mi vezane ruke da nešto uradim po pitnaju toga, npr. izbacim te vlasnik restorana.
važnost slobode govora se ogleda u tome, što bez nje nema ni slobode mišljenja, a bez toga se vraćamo u doba inkvizicije u evropi, ili danas u pustinjske monarhije itd.
- ZoomZoomKiwi
#23558 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Meni je totalno svejedno da li i čiju zastavu nosiš.
Samo kažem da ne možeš upravljati svačijim mijenjem. A ako ti završetak nekog posla ovisi o raspoloženju neke šalteruše, bilo to u redu ili ne (a nije), i ništa tu ne možeš učiniti, onda treba da uradiš sve da to što glađe prođe. Nošenje zastave neke države na čijoj strani možda nisu svi, može biti u tom trenutku jako kontraproduktivno.
Što znači, skočio si sebi u stomak, produžio trajanje nekog posla, zašto, da dokažeš neki point? Opet si sam sebi naškodio, a nisi pomogao žiteljima te države čijom zastavom mašeš.
Samo kažem da ne možeš upravljati svačijim mijenjem. A ako ti završetak nekog posla ovisi o raspoloženju neke šalteruše, bilo to u redu ili ne (a nije), i ništa tu ne možeš učiniti, onda treba da uradiš sve da to što glađe prođe. Nošenje zastave neke države na čijoj strani možda nisu svi, može biti u tom trenutku jako kontraproduktivno.
Što znači, skočio si sebi u stomak, produžio trajanje nekog posla, zašto, da dokažeš neki point? Opet si sam sebi naškodio, a nisi pomogao žiteljima te države čijom zastavom mašeš.
-
Hendrix
#23559 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
I naravno da su se digli Maga zastitnici slobode govora. Interesantno kako plesu okolo kole a sve se zasniva na pustanju ekstremizma da radi sta hoce. Sloboda manipulacije medijima.
Ukini drzavne medije i sve informacije da idu preko Muskovog X. A onda ce on da odlucuje ko ce da se cuje a ko ne. Ali to je ok, jer je on privatnik jel, moze da izbaci koga hoce. Kakva genijalna ideja svaka cast.
Borac za slobodu govora Musk, ali onog koji ide njemu u prilog.
Ukini drzavne medije i sve informacije da idu preko Muskovog X. A onda ce on da odlucuje ko ce da se cuje a ko ne. Ali to je ok, jer je on privatnik jel, moze da izbaci koga hoce. Kakva genijalna ideja svaka cast.
-
hladan.preminger
#23560 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
u amreici su mediji privatni i nikad niti jedan neće biti ugašen kako ti to predstavljaš, već će nestati isključivo kada postane gubitaš i izgubi korisnike.
u americi je sve biznis, a politika jedan od najvećih. to je i jedan od razloga zašto je trump kao ispodprosječan biznismen pomeo karijerne političare. prvo hilary pa kamalu.
sad možeš dalje trubiti o maga i ostalim glupostima.
u americi je sve biznis, a politika jedan od najvećih. to je i jedan od razloga zašto je trump kao ispodprosječan biznismen pomeo karijerne političare. prvo hilary pa kamalu.
sad možeš dalje trubiti o maga i ostalim glupostima.
- Styling
#23561 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja smatram da ljudi moraju biti odgovorni kako njihov govor utice na druge. Mora postojati neki "civil discourse" u ophodjenju kako bi komunikacija bila konstruktivna i da ne postane rat. Postoji razlika izmedju ne slagati se s nekim i ici s namjerom da ga povrijedis ili ponizis. Ne kazem da ljudi ne smiju govori sta misle ali moraju biti svjesni da njihove rijeci sa sobom nose odredjenu posljedicu za prelazak linije (drustvenu, gubitak platforme, itd). Zdravo drustvo pociva na premisi da imamo civilizovanu konverzaciju uz medjusobno postovanje, cak i kada se ne slazemo.hladan.preminger wrote: ↑14/11/2024 13:41svašta ti ovdje izmiješa. poziv na linč je nezakonit, kao i kleveta itd.Styling wrote: ↑14/11/2024 13:33Vrijednosti su individualne ali se moraju postovati. Moze se lijepo diskutovati o razlicitim stavovima i vrijednostima. To sto neko ne zna argumentovano diskutovati i prezentirati svoje suprotne stavove zbog nedostatka obrazovanja, kulture i nacitanosti ne opravdava vrijedjanje, ponizavanje i pozivanje na linc svakoga s cijim se stavovima ne slaze.hladan.preminger wrote: ↑14/11/2024 13:16
ne da ne žavršava, već niti ne počinje. vrijednosti su individulane, ono što je tebi vrijedno meni ne mora biti i obratno. zbog toga se neko sjetio i napravio deklaraciju/povelju ljudskih prava i ta prava složio prema važnosti.
tvoj argument koriste svi diktatori kada uvode i održavaju diktaturu na životu. proglase kao univerzalne vrijednosti koje sistem prizna, i onda ih kao takve brane vješanjem, strijeljanjem, gulazima, guantanamima, i tako. sve je super dok se ne nađeš na nišanu sistema vrijednosti.
vrijednosti se ne moraju poštovati osim onih zaštićenih zakonom.
za te stvari imamo toleraniciju kao jednu vrstu oksimorona, jer ako te tolerišem znači da me u biti smetaš, ali su mi vezane ruke da nešto uradim po pitnaju toga, npr. izbacim te vlasnik restorana.
važnost slobode govora se ogleda u tome, što bez nje nema ni slobode mišljenja, a bez toga se vraćamo u doba inkvizicije u evropi, ili danas u pustinjske monarhije itd.
Da li ti smatras da postoji govor koji prelazi liniju ili ne?
- dale cooper
#23562 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Uz slobodu govora dolazi i odgovornost, što je nešto što mnogi očigledno nemaju.
- ultima_palabra
#23563 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Supljirate bezveze.
Musk ima emocionalnu inteligenciju djeteta od 10 godina, vec je poceo nervirati Trumpov uzi krug. Trump ga je iskoristio i sad ce ga se rijesiti, stavio ga je u neku fiktivnu agenciju koja ce kao davati neke prijedloge koje niko ne mora slusati.
Ne vjerujem da ce Tulsi Gabbard proci u Senatu. Mislim da ce tu Mitch, Lindsey i ekipa povuci crtu.
Musk ima emocionalnu inteligenciju djeteta od 10 godina, vec je poceo nervirati Trumpov uzi krug. Trump ga je iskoristio i sad ce ga se rijesiti, stavio ga je u neku fiktivnu agenciju koja ce kao davati neke prijedloge koje niko ne mora slusati.
Ne vjerujem da ce Tulsi Gabbard proci u Senatu. Mislim da ce tu Mitch, Lindsey i ekipa povuci crtu.
- vaučer
#23564 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Da, crta... moš mislit.
Kakav Mitch i ostali.
Ti su mrtvi i nemaju više ni glas a kamoli moć da išta usmjeravaju.
- Styling
#23565 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Upitna je potvrda i onog Gaetza kretena.ultima_palabra wrote: ↑14/11/2024 15:24 Supljirate bezveze.
- ultima_palabra
#23566 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pa ne mogu vise nikad pominjati nacionalnu sigurnost i slicne stvari ako postave Russian asset na mjesto glavnog obavjestajca. Moguce cak da im je Trump namjerno namjestio zicer da pokazu da nisu samo klimoglavci.
Za Gaetza nisam siguran, Murkowski i Collins ce sigurno biti protiv, ne znam da li ce se naci jos dva.
- vaučer
#23567 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mislim da ćeš se grdno razočarati ako očekujaš ikakav, ikad i bilo koliki otpor unutar Republikanaca na bilo koju odluku. Trump JESTE Republikanska stranka. Sve ostale frakcije su ili servilne, ili neće postojati. God Emperor mode - nema šanse da netko od tih stane ispred lokomotive.
- ultima_palabra
#23568 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
U principu tacno, ali svako pravilo ima izuzetke. Oni se nece usprotiviti necemu sto je Trumpu vazno, ali ne vjerujem da je imenovanje Gabbard u toj kategoriji.vaučer wrote: ↑14/11/2024 15:44 Mislim da ćeš se grdno razočarati ako očekujaš ikakav, ikad i bilo koliki otpor unutar Republikanaca na bilo koju odluku. Trump JESTE Republikanska stranka. Sve ostale frakcije su ili servilne, ili neće postojati. God Emperor mode - nema šanse da netko od tih stane ispred lokomotive.
- vaučer
#23569 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao da on funkcionira po tom principu nekih razumnih parametara. Turmp će vidjeti da mu se netko suprostavlja i onda će ih iz pakosti zakucati i uraditi sve da mu prođe ta odluka za koju ga je prije relativno bolio ku'a. Tip je proveo cijelu kampanju sastavljajući listu 'neprijatelja' koji su išta rekli ili uradili protiv njega.ultima_palabra wrote: ↑14/11/2024 15:52
U principu tacno, ali svako pravilo ima izuzetke. Oni se nece usprotiviti necemu sto je Trumpu vazno, ali ne vjerujem da je imenovanje Gabbard u toj kategoriji.
-
Osmi Socrates
#23570 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sa senatorima je malo drugačije. Ili bi trebalo biti drugačije. Dvije trećine njih ima ili duži ili isti mandat kao Trump.
Oni moraju osluškivati i šta im njihovi glasači poručuju.
Ovi što imaju još dvije godine mandata vjerovatno će slušati Trumpa kao poslušne džukele, osim ako ne planiraju u penziju.
Oni moraju osluškivati i šta im njihovi glasači poručuju.
Ovi što imaju još dvije godine mandata vjerovatno će slušati Trumpa kao poslušne džukele, osim ako ne planiraju u penziju.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#23571 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sve zavisi kako tVump postavi se naspram politickih protivnika. Bit ce natezanja al nekih osveta ne. Cetri godine brzo prodju da bi natovario na kosti jos dodatnih neprijatelja. Usesredit ce se na populisticke zahvate, prijetnje, blefiranja itd al pravih poteza nece biti. Prosto americki sistem ne trpi promjene bilo kakve vrste. Tesko da tVump moze promjeniti nesto za jednog mandata, izazivanje revolta nije mu prošlo prosli put a izvuko se glatko. Samo moron ponavlja glupost opet.
- Ironmen
#23572 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Gluposti pises SAD-e sa Trumpom ili bez Trumpa imaju ogromno moc slobode govora kao i razno razne privatne medije koji naginju na stranu Trumpa ili su protiv njega, pa zaboravljate da je Trump vec bio presjednik 4 godine i da je bilo hrpa medija koji su pisali sve i svasta o njemu u mandatu.Hendrix wrote: ↑14/11/2024 13:48 I naravno da su se digli Maga zastitnici slobode govora. Interesantno kako plesu okolo kole a sve se zasniva na pustanju ekstremizma da radi sta hoce. Sloboda manipulacije medijima.
Trumpa ce izgurati amerikanci za 4 godine i to je to nisu SAD-e Srbija ili Madjarska da moraju trpiti Vucica i Orbana decenijama i politiku ugnjetavanja.
-
Rob_Atl
#23573 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jebo te tek sam juce vidio da je guverner u Kentakiju demokrata, nemam pojma kako, mislio sam da su gore sve hillbilys oni. Pricao je juce kako je dobio Kentaki i predlozio demokratama kako treba da vode politiku. Mozda i sprema kandidaturu ko ce mu ga znat, mlad je , bice mu 50 godina 2028.
- Point.
-
Osmi Socrates
#23575 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Postoje razlozi zašto je američka politika ovoliko komplikovana.
Eto, meni je ovaj izbor Thunea za vođu većine u Senatu djelimično iznenađenje.
Samo, glasanje je bilo tajno. Sve bi možda bilo malo i drugačije da su glasanja uvijek tajna.
Eto, meni je ovaj izbor Thunea za vođu većine u Senatu djelimično iznenađenje.
Samo, glasanje je bilo tajno. Sve bi možda bilo malo i drugačije da su glasanja uvijek tajna.