Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
HM 2011

#23551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Komšić je, izgleda, uspio natjerati HDZ da glasa za Nikšićev budžet, i još dobio legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Vijeću ministara. Ako to nije pobjeda, politička i svaka druga, vi meni recite šta jest.
Budzet se uvijek moze rebalansirati i to nije nikakva pobjeda.
Sto je toliko bitan Niksicev budzet da bi se njegovo usvajanje smatralo pobjedom?

Imati sve Srbe u Vladi FBiH je vaznije nego imati jednog Hrvatskog ministra u VM - ako gledamo sa aspekta usvajanja odluka i jacine uticaja a valjda je to najvaznije.

Doduse bilo je vazno do danas (do 17:00) i odjednom je prestalo biti vazno :lol:

ja ne dobih odgovor od sinoć - pu mjaku mu zar toliko treba za odgovor na jedno jednostavno pitanje (Ko se s kim dogovorio oko čega) ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

VjecitiStudent wrote:
Ko bi rekao da ćemo plakati čak i za kadrovima SDA?

Baš tako....

Damir Marjanović je davno napustio mulj......
Last edited by sabina1 on 26/03/2015 20:40, edited 1 time in total.
pumica

#23553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

relativno84 wrote:
pumica wrote:
relativno84 wrote:@pumica vec pise opravdanje :ginisovac: :D

DF :thumbup:

Ja sam svoje rekla. :eh: Ne znam cemu zastoj.

Valjda ce sada neko nesto i da RADI.

C C C cuj moraju imati sva Srpska mjesta u Vladi Federacije i na kraju ispadne NE MORAJU. :facepalm:

Bezveze su maltretirali jadnog Covica. Koliko puta je bezveze morao da pregovara sa B@kirom. :mrgreen:
Bitno je da drze cvrsto do svog stava, pa i po cijenu zivota bez fotelja :D
Fotelje dosle tako blizu ... vec se planovi napravili ... ufuralo se u funkcije ... cuj principi ... koji principi :?
:roll:

Sarkazam na stranu, bolje DF u koaliciji nego neki drugi diletanti (SBB npr. :run: ) ... eto opravdanje :mrgreen:
pumica

#23554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Komšić je, izgleda, uspio natjerati HDZ da glasa za Nikšićev budžet, i još dobio legitimitet predstavljanja hrvatskog naroda u Vijeću ministara. Ako to nije pobjeda, politička i svaka druga, vi meni recite šta jest.
Budzet se uvijek moze rebalansirati i to nije nikakva pobjeda.
Sto je toliko bitan Niksicev budzet da bi se njegovo usvajanje smatralo pobjedom?

Imati sve Srbe u Vladi FBiH je vaznije nego imati jednog Hrvatskog ministra u VM - ako gledamo sa aspekta usvajanja odluka i jacine uticaja a valjda je to najvaznije.

Doduse bilo je vazno do danas (do 17:00) i odjednom je prestalo biti vazno :lol:

ja ne dobih odgovor od sinoć - pu mjaku mu zar toliko treba za odgovor na jedno jednostavno pitanje (Ko se s kim dogovorio oko čega) ?
Dobio si odgovor.

Ne mozes ista pitanja stalno postavljat. Sharaj malo :mrgreen:

Elem, malo macku teleca glava ... mozda si to jos zelio da cujes :lol:
kamen spoticanja

#23555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kamen spoticanja »

tvsabina wrote:
VjecitiStudent wrote:

Baš tako....

Sad je mnogo jasnije i zašto
GoldenSpoon

#23556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

tvsabina wrote:
VjecitiStudent wrote:

Baš tako....

:thumbup:
relativno84

#23557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by relativno84 »

pumica wrote: Fotelje dosle tako blizu ... vec se planovi napravili ... ufuralo se u funkcije ... cuj principi ... koji principi :?

Sarkazam na stranu, bolje DF u koaliciji nego neki drugi diletanti (SBB npr. :run: ) ... eto opravdanje :mrgreen:
To vec ima smisla, bolje da kradu nasi nego njihovi :D

cadburry

#23558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

"DF se hrabro izborio da ne mora uzeti sve tri srpske pozicije u Vladi FBiH. Bravo Željko. Bravo DF. :thumbup: Željko, oplodi me!"

Pogodite, ko sam? Prvo slovo L. :D
bh.tornjak

#23559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bh.tornjak »

dustaban wrote:
GoldenSpoon wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:... (jeftino i ofirno vrsi DF propagandu)...
ako me bilo ko razocarao na ovom forumu onda si to ti leklerk sa svojim mijenjanjem misljenja pa sta je bolan bilo od svih silnih uslova DF i kompromisa koji su pravili radi Covica i HDZa i opet evo treba da mu se saginje Komsic smjesno.....
sticem utisak da ti je obecano negdje neko radno mjesto....
On je radno mjesto vec dobio, sada odradjuje obavezu. Evo sta sam dobio u PP prije nekoliko dana (kad sam posumnjao da je Leclerc Reuf odsobno)
Druže, nije leclerc reuf. Reuf je pod nikom "faer" :wink: :D Bio aktivan pred izbore na DF temi.
Leclerc im je drug, Krajišnik. Namjestili mu poziciju još 2010, kad je SDP zaplovio. :wink:
pozdrav
Da imalo ima obraza Leclerc bi, ovako raskrinkan, primirio neko vrijeme i promjenio nick.

ogolise i @ leclerc-a....ahahhahhaha
HM 2011

#23560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote:
Dobio si odgovor.

neko je spominjao i bivolju, ali eto,

nego šta bi sa dogovorom u postdaytonskoj BiH koji, kako ono reče važi pa ne važi za nekoga "između tri strane" ? Evo da pomognem tekst iz Avaz-a:

Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? -

Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.

Znaš li ti koliko samo ova rečenica govori o mnogo čemu....
pumica

#23561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

relativno84 wrote:
pumica wrote: Fotelje dosle tako blizu ... vec se planovi napravili ... ufuralo se u funkcije ... cuj principi ... koji principi :?

To vec ima smisla, bolje da kradu nasi nego njihovi :D

Moram jos da dodam:
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
pumica

#23562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:
Dobio si odgovor.

nego šta bi sa dogovorom u postdaytonskoj BiH koji, kako ono reče važi pa ne važi za nekoga "između tri strane" ? Evo da pomognem tekst iz Avaz-a:

Primjena dogovora Informacije koje dolaze poslije susreta Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića u Ljubljani idu u pravcu da se "nazire rješenje" u formiranju vlasti u FBiH, ali nisam stekao utisak da i Vi dijelite takav optimizam. Vaš kolega Emir Suljagić jučer je izrazio nadu da čelnici SDA i HDZ-a "ne prave račun bez krčmara". Dakle, ima li izgleda da uskoro dobijemo Vladu FBiH? -

Ima. Rješenje je primjena političkog dogovora koji je postignut između tri stranke koje bi trebale učestvovati u koaliciji na nivou FBiH. To što neko misli da taj dogovor važi samo dok se ne izađe iz sobe u kojoj je postignut, ima svoje posljedice.

:jok:

Moras naci druge izvore.
VjecitiStudent

#23563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by VjecitiStudent »

Može li mi ko objasniti na šta se na kraju potrošilo pet mjeseci?
cadburry

#23564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

VjecitiStudent wrote:Može li mi ko objasniti na šta se na kraju potrošilo pet mjeseci?
Da se premunta DF da odustanu od svih svojih zahtjeva.
HM 2011

#23565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote:
Dobio si odgovor.

:jok:

Moras naci druge izvore.

Al ko Vam jođ nalijepi i etiketu piromana ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#23566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Lagumdžija apsolutni rekorder....18 mjeseci.....
pumica

#23567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

VjecitiStudent wrote:Može li mi ko objasniti na šta se na kraju potrošilo pet mjeseci?
DF dobio jednog Hrvata u VM.
:sretan: :sretan: :sretan:
HM 2011

#23568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:

Bitno je biti Hrvat - ?

Why so happy ?
pumica

#23569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

HM 2011 wrote:
pumica wrote:

Bitno je biti Hrvat - ?

Why so happy ?

Jesi li ti zadovoljan?
ultima_palabra

#23570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Helena2014 wrote:

Najgore je ipak Bakiru, mora se igrati gluhih telefona sa Covicem i Zeljkom, a >nit luk jeo, nit luk mirisao< :D
Kad god mu je teško, pogleda na SCC, BBI, Bristol i bude mu lakše :oops:
StupskaBitanga

#23571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Hajde još potpišite treći i da svi budemo sretni kao Covic jer kad dobija sve vala što i to ne bi dobio jer je DF i principjelnost ne ide u istoj rečenici
starisalko

#23572 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by starisalko »

dustaban wrote:
GoldenSpoon wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:... (jeftino i ofirno vrsi DF propagandu)...
ako me bilo ko razocarao na ovom forumu onda si to ti leklerk sa svojim mijenjanjem misljenja pa sta je bolan bilo od svih silnih uslova DF i kompromisa koji su pravili radi Covica i HDZa i opet evo treba da mu se saginje Komsic smjesno.....
sticem utisak da ti je obecano negdje neko radno mjesto....
On je radno mjesto vec dobio, sada odradjuje obavezu. Evo sta sam dobio u PP prije nekoliko dana (kad sam posumnjao da je Leclerc Reuf odsobno)
Druže, nije leclerc reuf. Reuf je pod nikom "faer" :wink: :D Bio aktivan pred izbore na DF temi.
Leclerc im je drug, Krajišnik. Namjestili mu poziciju još 2010, kad je SDP zaplovio. :wink:
pozdrav
Da imalo ima obraza Leclerc bi, ovako raskrinkan, primirio neko vrijeme i promjenio nick.
Ovo ti nije trebalo
GoldenSpoon

#23573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by GoldenSpoon »

sjeca li se neko ovoga? :izet: :lol:

http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=647,4
Demantij navoda pojedinih medija o prelasku ministra zdravstva FBiH, Rusmira Mesihovića i ministra unutrašnjih poslova FBiH, Predraga Kurteša u Demokratsku frontu
Izgleda šanko i koka se samoimenovali na funkcije :lol: :run:

:lol:
HM 2011

#23574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pumica wrote:
HM 2011 wrote:
pumica wrote:

Bitno je biti Hrvat - ?

Why so happy ?

Jesi li ti zadovoljan?
Nisam ni zadovoljan ni nezadovoljan -

Zadovoljan sam da je formirana vlada FBiH i VM Bih - napokon.... drago mi da su rezultati glasanja ili ti ga glasovanja napokon doživjeli manifestaciju...

NIsam zadovoljan što se toliko dugo čekalo na to (formiranje vlade) i ne nisam zadovljan količinom ublehe koja je u postupku plasirana a posebno nisam zadovoljan količinom ublehe kontra SDA (U JEDINSTVU JE SNAGA) dok u suštini događaj veze nije imao sa SDA - što potvrđuje činjenica da niti jedan ministar SDA nije morao napraviti niti jedan potez ni perom niti bilo čim da se situacija razriješi.....

Nisam zadovoljan jer problem je non stop bio između DF-a i ADZ-a a DF puleni vukući ostatak političke scene (so called ljevicu) u BiH, dali su maksimum da u sve uvuku SDA kao generatora problema - dok ustvari isti su generirali problem non stop.....

Nisam zadovoljan jer isti taj DF uzima učešće u izvršnoj vlasti dok i dalje pokušava plasirati tezu kako predstavlja opoziciju - ostavlja prostor za narušavanje stabilnosti BiH i FBiH uz već postojeći remetilački faktor u istima.....

Ima tu još masa problemčića - ali nadoći će to vremenom svima.......

Sa čim si ti zadovoljan a sa čim ne ?
Last edited by HM 2011 on 26/03/2015 21:24, edited 1 time in total.
JThomas

#23575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

GoldenSpoon wrote:sjeca li se neko ovoga? :izet: :lol:

http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... view=647,4
Demantij navoda pojedinih medija o prelasku ministra zdravstva FBiH, Rusmira Mesihovića i ministra unutrašnjih poslova FBiH, Predraga Kurteša u Demokratsku frontu
Izgleda šanko i koka se samoimenovali na funkcije :lol: :run:

:lol:
nestranački eksperti... :D
Post Reply